Ja s’ha acabat el mes d’agost, i nosaltres l’hem acomiadat d’una manera molt especial: amb una entrevista a la radio!
Durant el mes de juliol vam rebre un correu electrònic de la Laura Alsina de Radio Hospitalet, convidant-nos a participar en un seguit d’entrevistes a blocs de cuina que farien a “95º Fahrenheit” un nou programa per aquest estiu (ens va recomanar en Roger de Cuina amb compte i des d’aquí aprofitem per donar-li les gràcies!), i clar, vam dir que sí ràpidament.
A principis d’agost vam anar a l’estudi a enregistrar l’entrevista, i aquest passat dilluns 29 d’agost es va emetre.
La veritat és que en el moment de l’entrevista vam tenir la sensació d’estar bastant nerviosos, doncs era la primera vegada que entràvem a un estudi de radio i imposava una mica tot plegat, però finalment al sentir-nos des de casa aquest dilluns, vam quedar contents de veritat per haver-ho fet.
A continuació us deixem el programa per si us fa gràcia escoltar-nos!
I pel que fa a la recepta d’avui, plat vegetarià per excel·lència: hamburguesa de llegum, i en aquest cas de llenties. Nosaltres ens la vam menjar a l’estil de la típica hamburguesa americana, amb enciam, ceba i tomàquet, i és realment sorprenent!
Si no heu fet mai hamburgueses vegetarianes, aquesta és una bona recepta per intentar-ho, fàcil i molt molt bona.
Ingredients (2 unit.)
– 200 g de llenties cuites
– 10 nous
– Mitja ceba petita
– Un gra d’all
– 4 cullerades de pa ratllat
– Un rajolí de llet
– Comí en pols
– Gingebre en pols
– Pebre negre
– Sal
Preparació
Triturem les nous, la ceba i l’all amb la batedora elèctrica.
Afegim les llenties i triturem una mica més, procurant que conservi una textura gruixuda i fins i tot quedin algunes llenties senceres.
Hi posem un rajolí de llet i el pa ratllat i ho pastem fins que resulti una massa força densa amb que poder donar forma a les hamburgueses.
Salpebrem i posem comí i gingebre al gust.
Formem dues boles i els donem forma d’hamburguesa. Deixem reposar a la nevera un mínim d’una hora.
Fregim en una paella amb una mica d’oli, uns 3 minuts per banda.
Nosaltres vam servir-ho a l’americana, així que si voleu fer pans d’hamburguesa, a la recepta d’hamburgueses de salmó vam explicar com fer-ne!
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
m’agraden aquestes hamburgueses tan originals, les provaré, a veure si enganyo els nens :-))
M'agradaM'agrada
una bona idea aquestes hamburgueses bonas,bonas
peto
miquel
M'agradaM'agrada
Mai he menjat una hamburguesa amb llenties, té bona pinta!
Petons
M'agradaM'agrada
UnA idea genial per substituir la típica carn picada. TInc un pot de llenties mig obert i no sé que fer-ne! m’has donat una molt bona idea!! m’encanta aquesta recepta! petons
M'agradaM'agrada
Quina passada que us féssin l’entrevista, si és que sou uns cracks! Igual que aquestes hamburgueses, em faria vegetariana ara mateix…. quina pinta….
Petons! ;)
M'agradaM'agrada
Les hamburguesas vegetarianes estan ben bones oi? Felicitats per l’entrevista, heu estat genial !!!
Passeu un molt bon dia.
Petonets
M'agradaM'agrada
Un cop a la setmana em faig un sanwich o un entrepà hamburguesero…A mi m´encanten. Provaré la vostra opció amb llenties. Tinc pots per acabar de llegums cuites ja que aquest estiu n´he menjat moltes. I qui no?
Felicitats per l´entrevista…
He vist que ja fa dies que rondeu per aquí…Jo estic d´una mandritis!
M'agradaM'agrada
Hola!!
M’agrada molt aquesta hamburguesa! és una manera diferent de menjar llenties!
La probaré!!
Anna
M'agradaM'agrada
Ummm, m’ha agradat aquesta hamburguesa, la mescla amb nous no me l’hauria imaginat.
Enhorabona per l’entrevista, va quedar xula, molt fresca.
Una aferrada.
M'agradaM'agrada
BEnvolguts srs. cuiners, m’adreço a vostes per fer-lis arribar la meva admiració pels seus plats!!!! ajajajajjaja, a partir d’ara us haurem de tractar de vosté!!! sou uns megacracks!!! visca! enhorabona guapos. Molts petonets. ah!! que la recepta m’agrada molt!
M'agradaM'agrada
Visca els fogons de la Bordeta, quan tingueu un programa a la tele no us oblideu de nosaltres que ja sabeu que us estimem molt!
Aquesta recepta passa directíssimament a pendents, fa temps que tinc ganes de fer-ne i ara ja tinc la recepta.
Petonets!
PD: juro que avui l’escolto que ja estic online total!
Vaig a continuar…
M'agradaM'agrada
Hola familia!!! veo que vais camino de haceros los reyes de la ondas culinarias. Enhorabuena :D
Me encanta esa hamburguesa (las otras no me gustan ¿puedes creer que en Julio estuve en Nueva York y no comí ni una?), una verdadera delicia
Besos
M'agradaM'agrada
Em sembla que provaré de fer aquesta hamburguesa, m’ha entrat molt bé pels ulls
M'agradaM'agrada
Em posa moltísssim la proposta, i tinc unes llentíes cuites que seran destinades a unes hamburgueses com aquestes.
La veritat és que jo no soc vegetarià, però m’encanta el format hamburguesa i serà una passada menjar les llentíes així!! :)
M'agradaM'agrada
FELICIDADES!!! Que guay y que entrada más interesante! Lo malo es que no entiendo el catalán… no puedo escuchar la radio…
Besos
M'agradaM'agrada
Muy curiosa e interesante receta. Me la llevo.
Besos.
M'agradaM'agrada
Ui, aquesta hamburguesa amb els panets que va fer l’altre dia la Bet que no mel’s trec del cap! Ah, i regat un got de la meva cerveseta ;)!
M'agradaM'agrada
M’agrada aquesta idea de fer hamburgueses amb llentíes, em sembla molt sà.
L’entrevista a la ràdio està molt bé per saber una mica de vosaltres, totalment diferents, però complementaris.
Petons.
M'agradaM'agrada
Com va dir algú que ja sabem: d’aquí a Hollywood!!! O al “Canal Cocina”!! No és per res, però ja us arriben propostes de tots els tipus, eh?? Si publicau un llibre el vull amb una dedicatòria especial!
Aquestes hamburgueses han d’estar boníssimes. Després de l’èxit dels falafels, ara em tocarà preparar les vostres hamburgueses. Aviat us convertireu amb els reis de les receptes de llegums de casa meva!!
Petons guapos!
M'agradaM'agrada
Enhorabona!!!! Quina il·lusió sentir les vostres veus, els nervis no es noten gens. Sou uns craks!!!!
I les hamburgueses molt originals…..
M'agradaM'agrada
Jajaja que pasada escucharlos!!! Muchas felicidades se lo merecen :D
Además veo que mi catalán al menos de oído no esta olvidado, he entendido todo!!
Preciosa voz Sandra!! ;)
Mi besos, una hamburguesa fabulosa!
M'agradaM'agrada
Ayyy perdón que he dejado la dire de mi blog personal!! en el otro comentariooo jooo
Besotes.
M'agradaM'agrada
Ohh a mi també m’ha fet molta il·lusió sentir les vostres veus! moltes felicitats per l’entrevista, i ho vau fer molt i molt bé!! Aquesta hamburguesa és ben curiosa, les llenties sempre les faig en amanida, a veure si algun dia hi penso i la preparo així, no se m’hauria acudit mai! petonets
M'agradaM'agrada
Felicitats per l’entrevista!!! Que xulo…
A casa les llenties els hi agraden estofades…
Quan he sugerit una hamburgesa de llenties, tenieu que haver vist la cara que han possat, jajaja
Pero es molt bona idea!!
Petonets.
M'agradaM'agrada
Enhorabona per l’entrevista. L’hamburguesa m’ha deixat molt sorpresa la primera vegada que ho sentia! I el toc del gengibre i el comí ha de deixar un toc exòtic, al que m’estic aficionant. S’haurà de provar :)
M'agradaM'agrada
Nois!!! que mediàtics!! us esteu convertint en tot uns professional dels mitjans ehh…… Ole ole! moltes felicitatssssss!!
Però, i aquesta hambuerguesa????? d’escàndol, meravellosa, i molt molt temptadora! m’encanta! Ara que ja torno a ser per aquí, no em perdré ni una recepta més vostra!
Molts petonets macus
M'agradaM'agrada
Apa!! quina recepta més boníssima!! fa temps que tinc ganes de fer hamburgueses diferents. Des de que vaig provar la de cranc i em va encantar que tinc pendent de fer alguna de llegums, la volia fer de cigrons, però aquesta de llenties fa molt goig!
I moltíssimes felicitats per l’aparició al programa de ràdio!!! Ara no el puc escoltar però quan estigui a casa ho faré. Tinc ganes de sentir-vos, segur que ho vau fer genial tot i els nervis!!Sou molt bona gent i això s’ha de notar de totes maneres!!!
miiiil petonets!! :)
M'agradaM'agrada
una hamburguesa muy original que habrá que probar. Y felicidades por la entrevista. Bss.
M'agradaM'agrada
Ahora me voy a escucharlos,pero antes les digo que las hamburguesas ya están en favoritos urgentes.Que buena opción a las de carne,que no me gustan ni las mías,las vegetales es que son requetericas.
Besos chicos!
M'agradaM'agrada
Ayyyyy que me voy de vacaciones y casi me pierdo esta super receta vegetariana!!!! con lo que me gusta preparar hamburguesas de legumbres en casa, así los niños se las comen encantados. Ahhh y ¡Enhorabuena por esa entrevista!!!! Me alegro un montón.
Un abrazo, nos vemos a la vuelta!
M'agradaM'agrada
Aquesta si que és ben original!!! segur que està molt bona!!!
bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Hola familia!!, conque una entrevista en la radio!!!..ya sois famosos!!!
enhorabuenaaaa!!!
y la hamburguesa me encanta!!..de hecho cuando hago para la familia yo me las suelo hacer de verdura..asi que esta receta me la guardo para testarla pronto!!!
muuuuchos besos gooordos!!!
M'agradaM'agrada
Com m’agrada!! ja saps que aquí també som de llegum i verd
M'agradaM'agrada
M’ha encantat l’entrevista, ho heu fet molt bé ;-) Felicitats!!!
Aquestes hamburgueses tenen una pinta genial.
Petons
M'agradaM'agrada
Que gracia! ahora mismo estaba hablando de esa hambuerguesa con Daniel que la publica hoy y mira por donde la tienes aquí! Es buenísima… la entrevista imposible, no entiendo ni mica de catalán! Lástima… Estoy esperando el 15 con mi escabeche preparado… Besos
M'agradaM'agrada
enhorabona!
seguiu així!
jajajajaaa
ptns
L…..*
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats per la vostre entrevista a la radio, que fort!!!!!! la hambuguesa de llenties es sembla una idea excel.lent, a mi no m´agrada gaire la carn, i aquesta es una gran opció ;) molts petons
M'agradaM'agrada
enhorabuena por vuestra entrevista! me ha encantado conoceros mejor!
y la receta, me la apunto, me gusta esta idea de hamburguesa…
M'agradaM'agrada
Qué original la hamburguesa. seguro que me gusta más que las normales que nunca las he probado(es que apenas como carne), así que una opción estupenda. miles de gracias!!!. Besos
M'agradaM'agrada
Ha d’estar molt bona questa hamburguesa.
La faré un dia.
Salutacions :)
M'agradaM'agrada
Que original!
Les provaré de fer!
M'agradaM'agrada
felicitats per aquesta entrevista a la ràdio!!!
M'agradaM'agrada
De lentejas!!! Qué hamburguesas más ricas! De garbanzos he probado pero de lentejas nunca, seguro que me encantan :)
un besazo
M'agradaM'agrada
Vaja hamburguesa, més original que ens porteu.
Petons
M'agradaM'agrada
Muy ricas esas hamburguesas vegetarianas. Las he probado alguna vez y me encantan!
M'agradaM'agrada
Hola! Espero que no us importi que us hagi robat i versionat la recepta ;) la meva versió, aquí: http://pebreixocolata.blogspot.com.es/2013/11/hamburguesa-de-llenties.html
Molt bona, gràcies!!
M'agradaM'agrada