Fa uns dies que teníem les fotos rondant per l’ordinador, i avui per fi us portem la recepta.
Aquests és un d’aquells plats d’aprofitament que tant ens agraden, improvisats amb el que trobem a l’armari i la nevera en aquell moment.
El salmó a la planxa no ens entusiasma gaire si queda molt cuit, així que aquest ja està fet a propòsit volta i volta, amb l’interior cru i ben melós, doncs abans l’hem tingut marinant-se una estona. El cuscús amb cítrics i menta li dona un punt refrescant ideal per acompanyar-lo.
Ingredients
– Un bon filet de salmó
– 50 g de cuscús precuit
– Mitja ceba petita
– 2 o 3 dàtils
– 1 taronja
– 1 grapat d’avellanes i ametlles
– Fulles de menta
– Olivada
– Flor de sal d’olives negres
– Pell de llimona
– Comí molt
– Oli, sal i pebre de colors
Preparació
Preparem el cuscús precuit segons les instruccions del fabricant. Hi afegim la ceba, els datils i els fruits secs, tot picat ben petit, la menta tallada i una mica de ratlladura de taronja.
Ho amanim amb el suc de mitja taronja, oli d’oliva, una punta de comí i sal. Reservem a la nevera perquè estigui ben fred al moment de servir.
Marinem el salmó en dos trossos amb pebre de colors, ratlladura de llimona, i oli d’oliva, durant una hora.
Posem una paella al foc i quan estigui ben calenta hi marquem el salmó per totes dues bandes durant un minut, perquè ens quedi cru per l’interior.
Servim en un plat amb una mica d’olivada, el cuscús a sota, i posant a sobre el salmó. Acabem amb una mica de sal d’olives negres i ratlladura de llimona sobre el salmó, i amb menta i uns petits trossets de taronja sobre el cuscús.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Mira que jo no sóc pasd massa de cuscus pero això és una altre cosa i ademès el salmó queda de meravella amb la taronja però és una forma de fer-lo diferent.
Petons
M'agradaM'agrada
perfecte..m’encanta el salmo….en mangeria cada dia….
M'agradaM'agrada
Es deliciosa y si es resultado de lo que tienes en la nevera muchisimo más, estas suelen ser las mejores recetas.
Besos y buen finde.
M'agradaM'agrada
El salmó i la taronja, una de les millors parelles que hi ha. Són com Fred Astaire i Ginger Rogers!! :DD
M'agradaM'agrada
A casa practiquem la cuina d’aprofitament i el salmó és un d’aquells ingredients que mai falten a casa. Jo l’acostumo a fer al vapor.
Bon cap de setmana!
Nani
M'agradaM'agrada
Un plat únic exquisit, sabrós, perfecte!! a mi m’encanta el salmó i el cuscús així que és un plat ideal per mi! petons i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Ostres, que bé em va la recepta. Un cop a las setmana menjo llom de salmó. Aquesta combinació amb la taronja deu ser exquisida…Ho provaré. També m’ agrada la picada que l´hi heu afegit.
M'agradaM'agrada
El salmó fet al punt és deliciós. I la combinació amb cuscus i cítrics li va molt bé. I l’olivada també!
M'agradaM'agrada
Dátiles, almendra, comino…..y salmón, pues comería este plato todos los días y no me cansaría jamás, delicioso, exquisito, elegante…. no tengo palabras.
M'agradaM'agrada
Vaya hoy tome salmón,que pena no haber visto antes la receta, te ha quedado fantastico Sandra.
Besos Esther
M'agradaM'agrada
M’agrada molt el teu blog. Em quedo per aquí.
Petons
Mónica- Recetasdemon
M'agradaM'agrada
Yo también prefiero el salmón poco hecho, me gusta jugosito.
Me encanta tu propuesta, tanto el salmón como el acompañamiento.
un beso y buen finde
M'agradaM'agrada
Un plat de salmó que ha d’estar deliciós
Petons
M'agradaM'agrada
rico y muy sano!
M'agradaM'agrada
Genial genial!! m’encanta tot el que porta, ja sé que acabat de fer deu ser boníssim, però és una bona opció per dinar a la uni! petonets :)
M'agradaM'agrada
me parece una receta de aprovechamiento muy buena ,con los detalles de vuelta y vuelta interior meloso y el cuscus con citricos y la raya de olivada con conjunto conojudo je,je
bon cap de setmana
peto
M'agradaM'agrada
A casa, ens agrada el salmò, pero fumat. Així fresc, no es del que mes ens agrada. De tota manera, potser m’animo a fer-lo així, a veure que pasa…
Petonets.
M'agradaM'agrada
El cuscus… que cosa más rica! Me encanta sencillo, con frutos secos, con pasas etc y el salmón es un pescado que como a menudo! Vaya plato más rico…
Muchos besos!!
M'agradaM'agrada
M’agrada, jo també tinc un cous-cous amb taronja, però amb bacallà i es com el salmó volta i volta perque no quedi sec.
Petons.
M'agradaM'agrada
Gracias por tu comentario y gracias por la fantástica receta que nos traes hoy. Me parece perfecta para una cena.
Besos.
M'agradaM'agrada
Pero qué rico plato familia, el salmón me gusta, pero ese cuscús me parece delicioso.
Besos y buen fin de semana
M'agradaM'agrada
Tú también eres historiadora? qué casualidades bloggeras ;-)
Alguien más me lo dijo hoy.
Y te dedicas a ello? es un placer poder vivir de lo que a uno le apasiona, me considero una gran afortunada.
Nunca sé cómo hacer el cuscús, me llevo tu receta
M'agradaM'agrada
Yo sí, tras muchas idas y venidas.
Al terminar el doctorado me quedé en la facultad tres años, luego me fui a Madrid a hacer un Máster en Gestión Cultural, estuve en El Prado año y medio y al volver a casa seguí con las exposiciones y con artículos en revistas de historia universitarias.
Nunca me desvinculé de la facultad y del medio, así que ha sido una carrera de fondo, pero sí, es un placer enorme estar en contacto con el arte a diario.
No pillas un buen momento, pero hay que cruzar los dedos y pensar en positivo!
M'agradaM'agrada
Deliciós!!! m’encanta el salmó i m’agrada la combinació d’ingredients.
Petons
M'agradaM'agrada
A nosaltres també ens engresca això de muntar plats amb les coses que van quedant per dins la nevera i aprofitar tot allò que és aprofitable amb una mica de creativitat. Aquest salmó té una pinta….
M'agradaM'agrada
Volveis con fuerza. El plato es una delicia. Yo probé el cuscú con una picada de avellanas tostadas y me sorprendió gratamente su sabor. En cuanto al salmón, me parece buenísimo en cualquier receta. La propuesta vuestra, quizá, sea la mejor. Por sano y hecho de la forma más natural. Saluditos
M'agradaM'agrada
A mi el salmó no m’entusiasma (i menys, tal com dius, si està molt cuit) però amb aquesta presentació tan maca amb que l’heu preparat, segur que no me’n deixava ni una engruna!
M'agradaM'agrada
Aquest cuscus m´ha agradat molt, quins contrastos tan bons: avellanes, menta, taronja…… sou uns artistes, i amb el salmó ja es ideal! molts petons
M'agradaM'agrada
Ja som aquí…ja ho sé…tard, però ja he arribat!!
M’ha agradat molt això del cuscús amb menta…si no fos perquè he “assassinat” el cossiolet de menta que em va regalar la meva àvia ho podria intentar fer per dinar. Les altres plantes que vaig comprar al mercat la setmana passada encara estan vives i maques.
Ni a un restaurant amb estrelles Michelin ho presenten millor que vosaltres!!
Petons!
M'agradaM'agrada
Aquest estiu m’he viciat-aficionat al cus cús, sens dubte que aquesta recepta l’haig de provar perquè fa moooolt bona pinta
Apuntada queda! ;) petonsss
M'agradaM'agrada
Hola Sandra:
Aquest plat d’aprofitament, es delicios.
M’encanten els dos ingredients, el salmó, que com tu be dius, amb volta i volta es suficient i el cus cús molt bo.
Petons i bona Diada
Isabel
M'agradaM'agrada
Que bo i saludable aquest salmó!
M'agradaM'agrada
Una recepta per cuinar el salmó ben original, m’agrada, la provarem a casa!
M'agradaM'agrada
Nois, quina sort que us poseu d’acord amb el menjar, hauré de venir a casa vostra que a casa m’han sortit bastant carnívors…
Genial, com sempre!
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
El salmó a casa és exit garantit i amb aquest exòtic acompanyament, éxit garantit!
M'agradaM'agrada
Aquesta no és el tipus de cuina que faig habitualment però, llegida atentament la vostra recepta, sembla una combinació prou interessant i penso que refrescant. Serà qüestió de posar-s’hi.
Salut!
M'agradaM'agrada
Hola Sandra i Xavi,
Què tal l’estiu? Veig que m’he perdut uns plats exquisits! Ains! ;) Felicitats, quin nivell! :)
Petons i feliç setmana,
Marina
M'agradaM'agrada
Perfecta la combinació, l’acidesa de la taronja ajuda a contrarrestar el greix del salmó! i les textures del salmó i el cus cus…perfecte!! Molt bó com a plat de final d’estiu!!
Petons!!
M'agradaM'agrada
Què bo aquest plat! a mi al contrari m’agrada el salmó molt fet, amb una crosteta cruixent.
Apunto la recepta per fer-la!
petonets.
M'agradaM'agrada
Jo que n’hi faig sovint al meu marit prenc nota de la teva versió. Segur que li agradarà…..Té una pinta estupenda!!!
M'agradaM'agrada