Salmó amb cuscús a la taronja

Fa uns dies que teníem les fotos rondant per l’ordinador, i avui per fi us portem la recepta.

Aquests és un d’aquells plats d’aprofitament que tant ens agraden, improvisats amb el que trobem a l’armari i la nevera en aquell moment.

El salmó a la planxa no ens entusiasma gaire si queda molt cuit, així que aquest ja està fet a propòsit volta i volta, amb l’interior cru i ben melós, doncs abans l’hem tingut marinant-se una estona. El cuscús amb cítrics i menta li dona un punt refrescant ideal per acompanyar-lo.

Ingredients

– Un bon filet de salmó

– 50 g de cuscús precuit

– Mitja ceba petita

– 2 o 3 dàtils

– 1 taronja

– 1 grapat d’avellanes i ametlles

– Fulles de menta

– Olivada

– Flor de sal d’olives negres

– Pell de llimona

– Comí molt

– Oli, sal i pebre de colors

Preparació

Preparem el cuscús precuit  segons les instruccions del fabricant. Hi afegim la ceba, els datils i els fruits secs, tot picat ben petit, la menta tallada i una mica de ratlladura de taronja.

Ho amanim amb el suc de mitja taronja, oli d’oliva, una punta de comí i sal. Reservem a la nevera perquè estigui ben fred al moment de servir.

Marinem el salmó en dos trossos amb pebre de colors, ratlladura de llimona, i oli d’oliva, durant una hora.

Posem una paella al foc i quan estigui ben calenta hi marquem el salmó per totes dues bandes durant un minut, perquè ens quedi cru per l’interior.

Servim en un plat amb una mica d’olivada, el cuscús a sota, i posant a sobre el salmó. Acabem amb una mica de sal d’olives negres i ratlladura de llimona sobre el salmó, i amb menta i uns petits trossets de taronja sobre el cuscús.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Bacallà confitat sobre crema de nyàmeres

Tàrtar de tonyina

42 pensaments sobre “Salmó amb cuscús a la taronja

  1. Anna diu:

    Mira que jo no sóc pasd massa de cuscus pero això és una altre cosa i ademès el salmó queda de meravella amb la taronja però és una forma de fer-lo diferent.
    Petons

    M'agrada

  2. CRISTINAT diu:

    Ostres, que bé em va la recepta. Un cop a las setmana menjo llom de salmó. Aquesta combinació amb la taronja deu ser exquisida…Ho provaré. També m’ agrada la picada que l´hi heu afegit.

    M'agrada

  3. miquel diu:

    me parece una receta de aprovechamiento muy buena ,con los detalles de vuelta y vuelta interior meloso y el cuscus con citricos y la raya de olivada con conjunto conojudo je,je
    bon cap de setmana
    peto

    M'agrada

  4. GEMMA diu:

    A casa, ens agrada el salmò, pero fumat. Així fresc, no es del que mes ens agrada. De tota manera, potser m’animo a fer-lo així, a veure que pasa…
    Petonets.

    M'agrada

  5. Isabel diu:

    Tú también eres historiadora? qué casualidades bloggeras ;-)
    Alguien más me lo dijo hoy.
    Y te dedicas a ello? es un placer poder vivir de lo que a uno le apasiona, me considero una gran afortunada.
    Nunca sé cómo hacer el cuscús, me llevo tu receta

    M'agrada

  6. Isabel diu:

    Yo sí, tras muchas idas y venidas.
    Al terminar el doctorado me quedé en la facultad tres años, luego me fui a Madrid a hacer un Máster en Gestión Cultural, estuve en El Prado año y medio y al volver a casa seguí con las exposiciones y con artículos en revistas de historia universitarias.
    Nunca me desvinculé de la facultad y del medio, así que ha sido una carrera de fondo, pero sí, es un placer enorme estar en contacto con el arte a diario.
    No pillas un buen momento, pero hay que cruzar los dedos y pensar en positivo!

    M'agrada

  7. Ani diu:

    Volveis con fuerza. El plato es una delicia. Yo probé el cuscú con una picada de avellanas tostadas y me sorprendió gratamente su sabor. En cuanto al salmón, me parece buenísimo en cualquier receta. La propuesta vuestra, quizá, sea la mejor. Por sano y hecho de la forma más natural. Saluditos

    M'agrada

  8. Irene diu:

    A mi el salmó no m’entusiasma (i menys, tal com dius, si està molt cuit) però amb aquesta presentació tan maca amb que l’heu preparat, segur que no me’n deixava ni una engruna!

    M'agrada

  9. Paula diu:

    Ja som aquí…ja ho sé…tard, però ja he arribat!!
    M’ha agradat molt això del cuscús amb menta…si no fos perquè he “assassinat” el cossiolet de menta que em va regalar la meva àvia ho podria intentar fer per dinar. Les altres plantes que vaig comprar al mercat la setmana passada encara estan vives i maques.
    Ni a un restaurant amb estrelles Michelin ho presenten millor que vosaltres!!
    Petons!

    M'agrada

  10. Isabel diu:

    Hola Sandra:
    Aquest plat d’aprofitament, es delicios.

    M’encanten els dos ingredients, el salmó, que com tu be dius, amb volta i volta es suficient i el cus cús molt bo.
    Petons i bona Diada

    Isabel

    M'agrada

  11. L&C diu:

    Perfecta la combinació, l’acidesa de la taronja ajuda a contrarrestar el greix del salmó! i les textures del salmó i el cus cus…perfecte!! Molt bó com a plat de final d’estiu!!
    Petons!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.