Conill escabetxat

Avui ja us portem una recepta d’escabetx, avançant-nos uns dies al 15. I és que aquesta recepta no és nostra, sinó que la publiquem en nom de la mare de la Sandra, que també participarà aquesta vegada a la convocatòria de la Recepta del 15. La idea de fer escabetx en aquesta ocasió va ser del pare de la Sandra, o sigui que no podien deixar de posar el seu granet de sorra. No sabeu la il·lusió que ens fa!

Sabem que l’escabetx és un plat que a molts a priori no us agrada, però us animem a fer-lo perquè el seu sabor creiem que us sorprendrà. Diuen que aquest conill va quedar boníssim!!

Gràcies Isabel i Toni!

Ingredients

– 1 conill net trossejat

– 1 ceba

– 2 porros

– 2 pastanagues

– 4 grans d’all

– Uns quants espàrrecs verds

– Llorer

– Sajolida

– Pebre en gra

– Vinagre, oli i sal

Preparació

A una cassola amb oli hi posem la ceba, els porros i les pastanagues, tot tallat, junt amb uns quants grans de pebre, els alls, les herbes, un raig de vinagre i sal. Ho deixarem bullir tapat a foc lent durant una hora i mitja.

Salem el conill i el saltem en una paella amb oli fins que enrosseixi una mica. Seguidament el passem a la cassola amb les verdures i ho deixem coure tot junt durant una hora. Ho deixem macerant a la nevera durant 2 dies.

Al servir, acompanyem d’uns espàrrecs verds que haurem saltejat en una mica de l’oli de l’escabetx.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Escabetx de verduretes

Pollastre a la cervesa negra

39 pensaments sobre “Conill escabetxat

  1. amàlia diu:

    Mmmm quina bona pinta que té aquest plat!!! Segur que va quedar boníssim!! Queè bé que la Isabel, per fi, s’hagi animat a participar-hi! ;)

    M'agrada

  2. ana diu:

    Chicos, me va a ser imposible participar este mes, pero ya estoy cargando pilas para el próximo.
    Darle mi enhorabuena a la madre de Sandra… ¡¡Vaya receta!!
    Besos

    M'agrada

  3. Pilar19@me.com diu:

    Está claro que de casta le viene al galgo ;)
    Tiene una pinta fabulosa, a mí me encantan los escabeches, aunque me llevo la receta para hacerla con pollo, el conejo me da “no-se-qué”
    Besos

    M'agrada

  4. Asela Masià diu:

    Hola de nou. Després d’uns mesos absent (de vacances), ja he tornat a la blogosfera. De segur que m’he perdut moltes receptes boníssimes. Quan puga les repassaré. M’encanta el conill en escabetx, només l’he menjat una vegada, però sempre tinc ganes de tornar a menjar-ne, només que crec que seria jo l’única que me’l menjaria. Us ha quedat una presentació boníssima. Besets.

    M'agrada

  5. elmondejuju diu:

    visca la mama!!!!! si es que la cuina ja dic jo que és una cosa genètica! jajajajajajaja. El conill m’encanta, però crec que no l’he tastat mai així!!! la propera vegada li dius a la mami que hi posi un plat més a taula!!! ,))) petonetssssssssssss

    M'agrada

  6. Bet diu:

    A mi també m’agrada molt el conill però no l’he provat mai escabetxat! que guai que la mare de la sandra hi hagi participat, està molt bé això! De moment he provat les sardines i les albergínies, ara falta aplicar l’escabetx a la carn, em té intrigada! petonets guapos!

    M'agrada

  7. Roser diu:

    El conill és la carn que més m’agrada. I no sé per quina raó en faig només de tant en tant!!Així escabetxat mai ho he provat, crec, les sardines si que les escabetxo, pel tema olors, però el conill ha de ser una delícia! ho provaré a la pròxima que en compri!! petons

    M'agrada

  8. Paula diu:

    Visca la mare de la nostra Sandruski!!!!!
    Ja em va guanyar amb aquella llagosta amb patates i ara ens fa aquest conillet…mmmmmmmmm….
    Sandra, Xavi : aquí l’audiència mana, no?? Doncs, l’audiència demana una secció fixa de receptes de la mare de la Sandra!!
    ;DDD
    Petons per a tots tres!

    M'agrada

  9. Esther diu:

    Quin ensurt!! Quan he vist el títol de la recepta he pensat: Ja m’he despistat una altra vegada!!
    Peró no.
    Feliciteu a la mami de la Sandra és una recepta genial.
    Un petó,
    Esther

    M'agrada

  10. Ingrid diu:

    Tot un honor veure aquest pollastre!!! i de la mare de la Sandra!! ole ole, així m’agrada que la família formi part també!!! genial!
    Em fa molta ràbia nois, però aquest mes no participo en la proposta perquè l’escabetx és superior a les meves forces, mai he pogut amb ell, ni amb una llauna de tonyina…..he intentat pensar com podia adaptar-ho però no s’ha m’ha acudit res factible.
    Ara, disfrutaré veient totes les entrades de demà!!!
    Molts petonets guapus!!!!

    M'agrada

  11. Neus diu:

    Hola…
    quina bona cara que fa aquest conill, tot i aixi mira que em costa de menjar escabetx… o potser recordo que de petita no ho volia i ara em penso que no m’agradaria.

    Petons

    M'agrada

  12. Salomé diu:

    Uno de mis favoritos… vaaaaale, me gusta cualquier cosa en escabeche pero el conejo de lo que más y esa patita está pidiendo que alguien se la coma! Ya tengo preparado el mío para mañana, me temo que no va a ser muy original! Besos

    M'agrada

  13. Alba diu:

    Guapoooos!!!Quina pinta que fa el conill, felicitats a la mare i pare de la Sandra! I a vosaltres per les propostes tan xules amb les que ens reteu!!

    L’escabetx m’agrada molt però mai he fet res. I us seré sincera, encara no he preparat l’entrada (ni l’escabetx….aix aix)!! però jo publico demà sí o sí, serà tot un repte!! :)

    Molts petonets!!

    M'agrada

  14. a bell bulto (Montse) diu:

    Mira que l’escabetx no és sant de la meva devoció, però aquest conill de la mami té una pinta… Jo no m’he animat a fer-ne cap, perquè l’escabetx no agrada massa a casa i no tenim costum de fer-ne. Però al conill hi deu de quedar molt bó! Petonets.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.