Avui ja us portem una recepta d’escabetx, avançant-nos uns dies al 15. I és que aquesta recepta no és nostra, sinó que la publiquem en nom de la mare de la Sandra, que també participarà aquesta vegada a la convocatòria de la Recepta del 15. La idea de fer escabetx en aquesta ocasió va ser del pare de la Sandra, o sigui que no podien deixar de posar el seu granet de sorra. No sabeu la il·lusió que ens fa!
Sabem que l’escabetx és un plat que a molts a priori no us agrada, però us animem a fer-lo perquè el seu sabor creiem que us sorprendrà. Diuen que aquest conill va quedar boníssim!!
Gràcies Isabel i Toni!
Ingredients
– 1 conill net trossejat
– 1 ceba
– 2 porros
– 2 pastanagues
– 4 grans d’all
– Uns quants espàrrecs verds
– Llorer
– Sajolida
– Pebre en gra
– Vinagre, oli i sal
Preparació
A una cassola amb oli hi posem la ceba, els porros i les pastanagues, tot tallat, junt amb uns quants grans de pebre, els alls, les herbes, un raig de vinagre i sal. Ho deixarem bullir tapat a foc lent durant una hora i mitja.
Salem el conill i el saltem en una paella amb oli fins que enrosseixi una mica. Seguidament el passem a la cassola amb les verdures i ho deixem coure tot junt durant una hora. Ho deixem macerant a la nevera durant 2 dies.
Al servir, acompanyem d’uns espàrrecs verds que haurem saltejat en una mica de l’oli de l’escabetx.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Jo tb he fet conill escabetxat!! està bó eh?? jejejje ha quedat molt bé! La próxima vegada ho provaré de la vostra forma :)
M'agradaLiked by 1 person
Mmmm quina bona pinta que té aquest plat!!! Segur que va quedar boníssim!! Queè bé que la Isabel, per fi, s’hagi animat a participar-hi! ;)
M'agradaM'agrada
A mi si que m’agrada l’escabetx però sóc més de peix i verduretes.
Visca la Isabel i el Toni, amb una mare així la Sandra havia de sortir bona cuinera per força.
Fins d’aquí a dos dies. Petonets.
M'agradaM'agrada
El conill és una de les carns que queden més bé amb escabetx, oi? Per la pinta que fa a la foto, ja es nota que va quedar boníssim ;)
M'agradaM'agrada
Chicos, me va a ser imposible participar este mes, pero ya estoy cargando pilas para el próximo.
Darle mi enhorabuena a la madre de Sandra… ¡¡Vaya receta!!
Besos
M'agradaM'agrada
Está claro que de casta le viene al galgo ;)
Tiene una pinta fabulosa, a mí me encantan los escabeches, aunque me llevo la receta para hacerla con pollo, el conejo me da “no-se-qué”
Besos
M'agradaM'agrada
M’encanta l’escabeitx en general, i el cunill també, pero n’he fet pocs, serà qüestió de començar, mmmmm que bo
M'agradaM'agrada
M’encanta el conill escabetxat, pero aquesta vegada he fet peix. A demanda dels comensals…
Feliciteu a la cuinera!
Petonets.
M'agradaM'agrada
Hola de nou. Després d’uns mesos absent (de vacances), ja he tornat a la blogosfera. De segur que m’he perdut moltes receptes boníssimes. Quan puga les repassaré. M’encanta el conill en escabetx, només l’he menjat una vegada, però sempre tinc ganes de tornar a menjar-ne, només que crec que seria jo l’única que me’l menjaria. Us ha quedat una presentació boníssima. Besets.
M'agradaM'agrada
Ja us tinc com a blog de referència… l’escabeix de pecat ( com a minim a foto )
Bona sort al concurs
petonets
M'agradaM'agrada
visca la mama!!!!! si es que la cuina ja dic jo que és una cosa genètica! jajajajajajaja. El conill m’encanta, però crec que no l’he tastat mai així!!! la propera vegada li dius a la mami que hi posi un plat més a taula!!! ,))) petonetssssssssssss
M'agradaM'agrada
¡que pinta, por dios! y acá estamos terminando el desayuno, pero te juro que comería algo de tu plato… :)
M'agradaM'agrada
A mi també m’agrada molt el conill però no l’he provat mai escabetxat! que guai que la mare de la sandra hi hagi participat, està molt bé això! De moment he provat les sardines i les albergínies, ara falta aplicar l’escabetx a la carn, em té intrigada! petonets guapos!
M'agradaM'agrada
El conill és la carn que més m’agrada. I no sé per quina raó en faig només de tant en tant!!Així escabetxat mai ho he provat, crec, les sardines si que les escabetxo, pel tema olors, però el conill ha de ser una delícia! ho provaré a la pròxima que en compri!! petons
M'agradaM'agrada
Visca la mare de la nostra Sandruski!!!!!
Ja em va guanyar amb aquella llagosta amb patates i ara ens fa aquest conillet…mmmmmmmmm….
Sandra, Xavi : aquí l’audiència mana, no?? Doncs, l’audiència demana una secció fixa de receptes de la mare de la Sandra!!
;DDD
Petons per a tots tres!
M'agradaM'agrada
Li deu donar un gustet al conill més suau, no? Aquest jo sempre l´he trobat sec…Vaja, vaja amb la mama.
M'agradaM'agrada
En escabeche todo es más rico eso decía mi abuelo, así que esta receta pasa a consentidas.
Besos.
M'agradaM'agrada
Quin ensurt!! Quan he vist el títol de la recepta he pensat: Ja m’he despistat una altra vegada!!
Peró no.
Feliciteu a la mami de la Sandra és una recepta genial.
Un petó,
Esther
M'agradaM'agrada
Veient la foto, ens haurem d’animar a fer aquesta carn escabetxada!
M'agradaM'agrada
Pues me encantan los escabeches, este bichito no lo he probado nunca asi,pero desde luego se ve una pinta fantastica.
besos para ti Sandra.
Esther
M'agradaM'agrada
Ui, doncs no sé a qui no li agrada l’excabetx! Amb la pinta d’aquest conill, segur que ningú li diu que no :)
M'agradaM'agrada
El conill amb escabetx queda boníssim
Petons
M'agradaM'agrada
felicitar a la madre de la Sandra este escabeche es de categoria se ve mujy rico ,lo probare
M'agradaM'agrada
Tot un honor veure aquest pollastre!!! i de la mare de la Sandra!! ole ole, així m’agrada que la família formi part també!!! genial!
Em fa molta ràbia nois, però aquest mes no participo en la proposta perquè l’escabetx és superior a les meves forces, mai he pogut amb ell, ni amb una llauna de tonyina…..he intentat pensar com podia adaptar-ho però no s’ha m’ha acudit res factible.
Ara, disfrutaré veient totes les entrades de demà!!!
Molts petonets guapus!!!!
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta! La meva mare també sol fer conill en escabetx i sempre és un èxit! Es que les mames…
M'agradaM'agrada
Hola…
quina bona cara que fa aquest conill, tot i aixi mira que em costa de menjar escabetx… o potser recordo que de petita no ho volia i ara em penso que no m’agradaria.
Petons
M'agradaM'agrada
Ei!
Prenc nota d’aquesta variant, que té una punta brutal! Si es que com les mares no cuina ningú, Senyor! :-)
Besets i fins d’aquí a una estona! :-)
M'agradaM'agrada
Aquesta quinzena no arribo!!!ohh! quina bona pinta te aquest conill!!! a la propera no fallo!!!petons!
M'agradaM'agrada
Uno de mis favoritos… vaaaaale, me gusta cualquier cosa en escabeche pero el conejo de lo que más y esa patita está pidiendo que alguien se la coma! Ya tengo preparado el mío para mañana, me temo que no va a ser muy original! Besos
M'agradaM'agrada
Digues que sí, tota la familia a col·laborar. No n’he preparat mai d’escabetx, de res. Potser ja va sent hora, té una pinta trmenda!!!
M'agradaM'agrada
Guapoooos!!!Quina pinta que fa el conill, felicitats a la mare i pare de la Sandra! I a vosaltres per les propostes tan xules amb les que ens reteu!!
L’escabetx m’agrada molt però mai he fet res. I us seré sincera, encara no he preparat l’entrada (ni l’escabetx….aix aix)!! però jo publico demà sí o sí, serà tot un repte!! :)
Molts petonets!!
M'agradaM'agrada
qué me gusta a mí un escabeche!
M'agradaM'agrada
Mira que l’escabetx no és sant de la meva devoció, però aquest conill de la mami té una pinta… Jo no m’he animat a fer-ne cap, perquè l’escabetx no agrada massa a casa i no tenim costum de fer-ne. Però al conill hi deu de quedar molt bó! Petonets.
M'agradaM'agrada
Holaaaaaaaaaaaaa!
No he sabut trobar on deixar el comentari. Però crec recordar de les altres vegades que la deixàvem al vostre post sobre la recepta del 15.
En tot cas, aquí la teniu! Una versió d’escabetx de conill “tunejada” amb unes llegums. Txé, que bo! :-)
http://blogs.cuina.cat/olletadeverdures/2011/09/15/timbal-de-llegums-amb-conill-en-escabetx/
Salut i felicitats pel 15! ;-)
M'agradaM'agrada
Que bó aquest conill escabetxat !!! Em recorda molt la recepta de la meva mare. Quina bona mà que té l´Isabel. Un petó.
M'agradaM'agrada
hola,
jo tampoc no he sabut trobar on deixar el comentari amb el meu link…el deixo aqui:
http://paamboliisucre.blogspot.com/2011/09/truita-de-patates-escabetxada.html
i per cert, molt curiós això de possar.hi pastanagues i espàrrecs a l’escabetx!!
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta el conill, les verduretes escabetxades, …!!!! Amb la recepta del 15 estic aprenent moltíssim, és una iniciativa genial! Felicitats Xavi!
M'agradaM'agrada
bo de debò, el conill és de les carns que queden millor en escabetx.
se m’ha tornat a passar la vostra convocatòria, a veure si el mes vinent espabilo, però l’any passat vaig fer diversos escabetxos, un de conill també i aquest de guatlles que us deixo per si a algú li pot interessar
http://cuinagenerosa.blogspot.com/2010/11/guatlles-en-escabetx-sobre-un-llit-de.html
M'agradaM'agrada
S’acumula la feina, aquest clàssic de la mare de la Sandra no me’l perderé. A casa també el feiem i ja no me’n recordava!!!!
M'agradaM'agrada