Escabetx de verduretes

Ja tornem a tenir aquí la Recepta del 15, la primera després de la tornada de les vacances (si n’heu pogut fer!).

En aquesta ocasió us hem complicat una mica la vida amb la tècnica de l’escabetx, però estem convençuts de que us n’haureu sortit amb uns resultats espectaculars.

Recordeu, tots els que vulgueu aportar la vostra recepta, deixar-nos un enllaç aquí al nostre bloc per així poder fer l’índex sense deixar-nos a ningú. De totes maneres, si veieu que ens l’heu passat i no apareix a la llista de receptes en un parell de dies, aviseu-nos, que potser ens l’hem deixat sense voler!

Per la nostra part el que us portem és un escabetx de verdures, totes elles en versió en miniatura. Va quedar amb un sabor bastant suau doncs el vam preparar també amb una mica de vi. En aquest cas la gràcia de l’escabetx és menjar-se’l acompanyant alguna altra cosa: nosaltres vam servir-lo junt amb cuscús i amb ratlladura de llima per sobre i la combinació va resultar boníssima.

Esperem les vostres propostes!

PD: Ara sóc la Sandra que m’he infiltrat per dir-vos que avui és l’aniversari del Xavi… MOLTES FELICITATS REI!! Gràcies per ser el meu còmplice en aquest projecte i per seguir-me sempre en les meves bogeries, sense tu això no seria possible!!!! Ets els millor “Xarvly”!!

Ingredients (2 pers.)

– 6 mini panotxes

– 8 mini pastanagues

– 8 escalunyes

– 10 puntes d’espàrrecs verds

– Un grapat de rossinyols

– Un got de vi blanc

– 4 cullerades de vinagre de Xerès

– Pebre en gra de colors

– Una fulla de llorer

– Farigola

– Sajolida

– Oli i sal

– Llima

– Cuscús (per acompanyar)

Preparació

Escaldem les escalunyes en aigua bullent durant un parell de minuts i reservem.

Sofregim les verduretes en una cassola de fang amb oli a foc fort, fins que comencin a agafar color. Primer hi posem les escalunyes i les pastanagues, després les panotxes, els espàrrecs i finalment els rossinyols. Salpebrem i hi afegim les herbes aromàtiques.

Cobrim amb el vi blanc, una mica d’aigua i el vinagre, i ho coem durant uns 10 minuts més.

Deixem refredar a temperatura ambient, i ho reservem a la nevera unes quantes hores.

En el moment de servir hi posem una mica de ratlladura de llima per sobre. Nosaltres a més a més ho hem acompanyat d’una mica de cuscús.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Conill escabetxat

Cuscús amb verdures

Anuncis

62 pensaments sobre “Escabetx de verduretes

  1. nee* diu:

    Ostres quina casualitat que avui també sigui el cumple del Xavi, el 15 de setembre és un dia molt especial per a mi. Felicitats Xavi!!!
    L’escabetx, molt bona pinta, segur que està deliciós, pot ser que ho provi un dia d’aquests.

    Petonets!!

    M'agrada

  2. Roser diu:

    Quina llàstima! avui serà el dia del escabetx i jo sense haver pogut fer la recepta!! aquesta proposta teva m’agrada molt molt! les verdures canvien totalment i el cuscus acompanyat fa que sigui un plat complet! deliciós! petons

    M'agrada

  3. Helena diu:

    Nois jo aquesta vegada no he pogut participar, no tinc ni fava d’escabets, però aquesta recepta vostra fa molt bona pinta i sembla ser facileta, oi? me l’apunto, i amb el cúscús…mmmmmm…
    Felicitats Xavi! :D

    M'agrada

  4. Paula diu:

    Canvio tupper amb escabetx de xampinyons per un altre amb un escabetx de verduretes, sí o sí??? Ara resultarà que m’he tornat fan de l’escabetx!
    Moltes felicitats, “Xarvly”!! Di-li a la Sandra que potser t’hauria d’organitzar alguna festeta especial! ;DD
    Petonets guaposss!!
    Ah, per cert, Sandra, la gavina espera impacient les teves instruccions. Diu que vol volar lluny!!

    M'agrada

  5. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Finalment he pogut posar la recepta, què li he fet jo al Sr. Blogger??????

    Primer: moltíssimes felicitats Xarvly, ja,ja,ja. Ho sento però ja t’has quedat amb el nom. Que passis un bon dia i un dissabte “cuéntame” total!

    Jo també volia fer escabetx de verdures però algú se’m va avançar…Queda pendent que si dieu que està tan bo ho tasto!

    Haurem de vigiliar a la Paula que està molt agresiva, ja,ja,ja.

    Molts petonets i a gaudir del dia!!!!!!!!!!

    M'agrada

  6. Irma diu:

    Primer de tot felicitar en Xavi. Per molts anys!!!!!!

    Segon, el vostre escabetx es veu impresionant i així amb les verduretes en petit, m’encanta!

    Tercer, gràcies per animar-nos a fer coses que la meitat de nosaltres no ens haguéssim atrevit mai a fer!

    Petonets!

    M'agrada

  7. Heva diu:

    Felicidades Xavi!!!
    Me encanta la propuesta de este mes, nunca he preparado un escabeche y ahora ya no tengo excusa, voy a darme un paseo para ver las propuestas de las chicas.
    Besitos

    M'agrada

  8. Alba diu:

    Jo publico aquesta tardaaa!! :) Ahir vaig preparar un escabetx (de verduretes també! però diferents) ;)
    El vostre fa mlt bona pinta i acompanyat amb cous cous, ha de ser molt bo!!

    Molts petonets!

    M'agrada

  9. Esther diu:

    Moltíssimes felicitats al Xavi!!!!
    Aquestes verduretes a ón les heu trobat??? Qué maques! M’agrada aquesta combinació amb el cuscus i la llima.
    Disfruteu d’un calorós día d’aniversari.
    Un petonàs pel dos,
    Esther

    M'agrada

  10. Donibaneko diu:

    Quin dos suggerents receptes ens portes … Aquesta de conill es veu bonissima però no et vaig a enganyar, la de verdura a més em sembla tan origuinal com deliciosa i me la vaig a preparar aquest cap de setmana segur … Almenys una quantitat petita per provar
    Petons i gràcies per aquesta fantàstica idea!

    M'agrada

  11. joaquina diu:

    Quina bona proposta l´escabetx de verduretes!!! i amb el cuscús ideal. Doncs si que ha estat un veritable repte l´escabetx, i estant sortint receptes molt curioses i originals com la vostra. Felicitats al Xavi, només faltaria. Petons,

    M'agrada

  12. LAURA diu:

    Felicitats Xavi i felicitats a tots els que feu la recepta del 15 per proposar-nos aquests reptes tant interessants. Perquè jo publiqui a temps algun mes m’heu de dir que la recepta és del 14 i així la tindré puntualment el 15. Bé, no m’enrotllo la meva aportació és molt tradicional. Un petonet per tots i sobretot Per molts anys Xarvly (ho he escrit bé?)

    http://courecoulants.blogspot.com/2011/09/escabetx-de-pollastre-i-verduretes.html

    M'agrada

  13. LAURA diu:

    Per cert, fan una pinta estupenda aquestes verduretes. ÉS molt bona la combinació amb el cuscus. Jo el pollastre escabetxat l’he combinat amb arros basmatti i també m’ha agradat molt la combinació.

    M'agrada

  14. ingrid diu:

    Quin escabetx nois!!!! estic veient unes propostes molt originals, senzilles i totes amb una pinta molt molt bona!!!! Felicitats de nou per aquesta proposta!!!
    Ahhhhh i moooltes felicitats Xavi!!! espero que passis un dia genial i que et cuidin moltísssim, que vist com és la Sandra, no ho dubto gens ni mica!!!
    Un petonàs guapus

    M'agrada

  15. Pilar19@me.com diu:

    Este si me gusta tal cual, creo que es delicioso y lo habéis mezclado a la perfección.
    en mi casa tengo fama de felicitar los cumpleaños el día +1, o sea al día siguiente, así que para no perder la costumbre, MUCHÍSIMAS FELICIDADES XAVI, que cumplas muchos más llenándonos de riquísimas recetas.
    Besos

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s