Pasta fresca mar i muntanya

Avui toca un plat de mar i muntanya, tot i que a casa ens l’hem enginyat per fer-lo sense carn, doncs la banda de terra ferma està representada per bolets i carxofes.

Aquest mar i muntanya va per les nostres amigues de “Memòries d’una cuinera que aquest mes ens proposaven revisar una de les seccions més representatives de la cuina catalana.

La salseta per a la pasta està feta amb una reducció dels caps de les gambes, i és clar, amb una bona picada. Acompanyant les cues de les gambes hi hem posat carxofes i una tria de bolets que ja podem començar a trobar pels boscos catalans: camagrocs, rossinyols i trompetes de la mort. El resultat final ha estat boníssim, us recomanem que el proveu perquè us sorprendrà!

I aprofitem l’ocasió per parlar-vos d’una paradeta del mercat d’Hostafrancs, que és on hi hem comprat la pasta fresca: “Farina – Pasta fresca artesanal” (també els podeu trobar en una altra parada al mercat de St. Gervasi). A nosaltres ens agraden moltíssim els nyoquis farcits de ceps que fan, però tenen de tot, autèntiques meravelles, i també boníssimes salses per acompanyar. I que consti que no són pas família, simplement és que ens encanten!

Ingredients

– 400 g de pasta fresca

– 12 gambes fresques

– Un grapat de rossinyols

– Un grapat de camagrocs

– Un grapat de trompetes de la mort

– 4 carxofes

– Unes quantes ametlles i avellanes

– Julivert

– 2 alls

– 1 culleradeta de carn de nyora

– 4 o 5 brins de safrà

– 1 culleradeta de farina de blat de moro (Maizena)

– Oli, sal i pebre

Preparació

Pelem les gambes i en reservem les cues. Fregim els caps en una paella amb oli i els retirem.

En el mateix oli hi fregim els alls laminats, afegim la carn de nyora i el safrà, hi donem un parell de voltes i cobrim amb una mica d’aigua (sempre se’n pot afegir més si veieu que queda poca salsa).

Deixem fer xup-xup i hi posem la Maizena (dissolta en aigua), una picada amb els fruits secs i el julivert, hi espremem bé la substància dels caps de les gambes que hem saltejat abans, i ho deixem reduir durant uns 5 minuts. Rectifiquem de sal i pebre i reservem la salsa.

En una altra paella sofregim els bolets i els afegim a la salsa. Fregim després les carxofes tallades a làmines, i les afegim també a la salsa junt amb els bolets.

Bullim la pasta fresca segons les instruccions i la reservem.

A l’últim moment fregim les gambes, marcant-les a banda i banda poca estona i les salem.

Servim la pasta, amb la salsa per sobre i acabant d’emplatar amb les gambes acabades de fer.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pasta fresca amb verduretes

Tagliatelle amb salsa de safrà i trompetes de la mort

47 pensaments sobre “Pasta fresca mar i muntanya

  1. Anna diu:

    Quina proposta mes bona! Amb bolets, a veure si aviat en surten que per aquí res de res!
    Ara meteix estic fent el mar i muntanya meu! Res especial, un pollastre amb escamarlans, a veure com queda, es la primera vegada que en faig!
    Petons

    M'agrada

  2. Eva diu:

    wowwwww!!! Quina pintaaaaa que té el plat!!! Segur que no us posen cap problema pel fet que no hi hagi “carn”…Els bolets i les carxofes…amb la pasta…i la salsa amb les gambes…ha de ser de traca i mocador!!!! :)
    Petunets,
    Eva

    M'agrada

  3. GEMMA diu:

    Quina bona pinta que te aquest mar i muntanya!
    Conec la tenda de pasta fresca i es que AL BARRI HI HA DE TOT!!!!!
    Són super amables i tenen coses boníssimes.
    Petonets.

    M'agrada

  4. Bet diu:

    Ai que bo nois!! quina super combinació! jo encara m’estic pensant com el faré… Les botigues de pasta fresca són genials oi? hi ha tantes coses! encara que jo al final sempre me l’acabo comprant al super ;) que sinó em passaria el dia anant a comprar menjar i no estudiaria! De totes maneres m’apunto això de les gambes-carxofes-bolets, m’encanta!!!!!! :D petonets

    M'agrada

  5. Pilar19@me.com diu:

    En casa un plato de pasta siempre es bien recibido, si encima lleva setas, que me vuelven loca, y una buena picada como ésta ya puede ser mi perdición. Un plato de “domingo” :D
    Besos

    M'agrada

  6. catieu diu:

    Que bo nois !!! Aquesta combinació em sembla deliciosa, deliciosa de debó. Guardada queda la recepra, aquesta cau segur…..
    Bon cap de setmana guapos

    M'agrada

  7. Alba diu:

    Guapos, un mar i muntanya boníssim, només cal veure les fotos! Heu substituït la carn amb algo que m’encanta, bolets i carxofes!! No sabeu les ganes que tinc que arribi la temporada de bolets per anar a buscar-ne!
    Llàstima que el mercat d’Hostafrancs em quedi tan lluny, sinó aquests nyoquis que dieu caurien segur!!

    Moootls petonets!!

    M'agrada

  8. Paula diu:

    Sr. Blogger i Sr. WordPress:
    Em poden explicar què els he fet perquè em facin aquest boicot??? Sort que em vaig passant per casa Bordeta, perquè si fos per vostés em perdria la meitat de les entrades…ai, senyor!!!
    M’encanta aquest mar i muntanya!! Què bona que és la pasta amb bolets. Ja he sopat però no em faria res tornar a sopar!!
    Petons guapos!

    M'agrada

  9. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Bon dia guapos! Una proposta que m’encanta, la meva també serà sense carn i semblant a la vostra!;)
    Aquesta pasta me la menjaria sense pensar-m’ho dues vegades, segur que estava boníssima i amb un gust a tardor total! Sandra, ets una súper crack!
    Ai, com m’ha agradat això d’amigues, sou uns sols!
    Molts petonets i moltíssimes gràcies per participar.

    M'agrada

  10. elmondejujujudith diu:

    em pensava que no arribava mai a comentar-vos!!!! jajajaja. Una opció fantàstica. No fa falta que us digui que el toc de bolets m’encanta, no???? ;). No vaig mai a comprar al mercat d’Hostafrans, però per si algun dia em deixo caure m’aputo la parada!!! molts petonets guapos meus i gràcies per participar!!!!!!

    M'agrada

  11. conxita diu:

    Quina idea tan bona. Jo havia fet moltes vegades pasta fresca bullida i saltejada amb bolets, està molt bona però aquesta recepta és molt millor. Em sembla que aquest cap de setmana caurà, però no sé si podrà ser amb bolets frescos. Ja heu vist al mercat o a la muntanya? Jo no ni a un lloc ni a l’altre.
    Fins aviat
    Conxita

    M'agrada

  12. farina diu:

    Primer de tot moltíssimes gracies pel vostre recolçament!

    Quin goig de plat, vinga bolets que us estem esperant!
    I els boletaires heu de saber que tambe trobareu pasta llarga amb ou i farina de ceps…nyam!

    Merci!

    farina
    ( pasta fresca artesanal )

    M'agrada

  13. Montse- a bell bulto diu:

    Quina opció més fantàstica! A mi m’agrada molt i em resulta molt pràctica per fer a tots els de casa una opció sense carn…amb carxofes i bolets, boníssima! I gràcies per la info de la parada d’Hostafrancs. No la coneixia, i això que la carn procuro comprar-la allà, a la Ma.Carme, que la porta de Girona… Petonets!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s