Arancini de quinoa i mozzarella, i salsa de tomàquet amb alfàbrega

Els rul·los de la Fletcher III

Les rul·leres tornen a ser aquí, sempre atentes a qualsevol situació complicada que es doni a la gastrosfera, per arromangar-se i solucionar tot allò que faci falta.

Aquesta vegada tot va començar amb la desaparició de menjar a les nostres cuines, però no era qualsevol cosa la que volava, sinó formatges de tota classe! De seguida van imaginar-s’ho, i després d’investigar una mica, efectivament va resultar que el problema eren els ratolins.

Però clar, les rul·leres no anaven pas a fer mal als pobres ratolinets, així que han optat per pagar-los amb la mateixa moneda i acabar amb les existències de formatge abans que ells, per així fer-los passar una mica de gana… i també d’enveja amb tots els plats que han preparat!

Us recomanem que us hi poseu aviat i no deixeu ni un tros de formatge a la cuina, o pot ser que quan en vulgueu ja no en quedi!

Nosaltres us proposem aquests arancini de mozzarella, però fets amb quinoa en lloc d’arròs, i acompanyats de salsa de tomàquet aromatitzada amb alfàbrega. La Judith (El món de Juju), la Moni (Coses de Llàbiro) i la Paula (Bon Tiberi) també us proposen altres idees per deixar als ratolins amb gana, no deixeu de visitar-les!

Arancini de quinoa i mozzarella

Ingredients

– 1 got de quinoa

– 2 gots de brou de verdures

– 1 gra d’all

– Parmesà ratllat

– 1 bola de mozzarella fresca

– 10 brins de safrà

– 2 ous

– Pa ratllat

– Sèsam negre

– Mantega

– Oli i sal

Preparació

Tallem l’all ben petit i el fregim en una mica d’oli en una paella. Rentem la quinoa en aigua i ben escorreguda l’afegim a la paella.

Infusionem en una mica de brou els brins de safrà i ho aboquem a la paella cobrint la quinoa. Anirem remenant com si fos un risotto, i afegint més brou a mesura que es vagi absorbint. Ho tindrem al foc durant uns 15 minuts.

Al final de la cocció afegim un tros de mantega, parmesà ratllat al gust de cadascú, sèsam negre i després ho retirem del foc. Llavors hi posem un ou i el remenem bé per donar-li consistència a la mesca. Reservem a la nevera.

Una vegada ben fred en formem les boles, posant un tros de mozzarella a l’interior. Les passem per ou batut i pa ratllat i fregim en oli abundant; els deixem en paper absorbent per treure l’excés d’oli.

Salsa de tomàquet amb alfàbrega

Ingredients

– 1 pot de tomàquet triturat

– Una ceba de Figueres

– 1 gra d’all

– Alfàbrega

– Oli, sal i pebre de colors

Preparació

Sofregim l’all aixafat en una paella amb una mica d’oli, hi posem la ceba ben picada i ho salem; coem fins que la ceba estigui llesta. Afegim el tomàquet i coem, amb la paella tapada, fins que redueixi. A l’últim moment li afegim unes fulles d’alfàbrega i rectifiquem de sal i pebre.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Falafels amb salsa de iogurt

Croquetes de pollastre

Hamburguesa de llenties

44 pensaments sobre “Arancini de quinoa i mozzarella, i salsa de tomàquet amb alfàbrega

  1. Rosaleda diu:

    Yo, yo soy uno de esos ratoncitos que no deja ni una pizca de queso en la nevera, o donde sea…….. me pirra.

    Me encanta estos retos vuestros.

    Deliciosa la receta.

    Besos y buena semana.

    M'agrada

  2. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Oh, oh, oh, no he tastat mai així la quinoa, que bona (també m’agradaria tastar els arancini d’arròs però és clar, com que ets un crack dels arrossos segur que no em quedarien tan bé com a tu), quin rotllo que tinc! ja,ja,ja.
    Ai, com m’agrada això dels rul·los!
    Fins demà…

    M'agrada

  3. Paula diu:

    Ja va venir un ratolí per poder sortir a la foto?? Jo encara l’estic esperant!!
    M’han agradat molt aquests arancini. Però després de veure al ratolí en acció no importa demanar; ja ho sé, no en queda cap. Els hauré de fer per tastar-los…d’acord, els faré!!
    Bona nit rul.leros guapos! ;DDD

    M'agrada

  4. Irene diu:

    A casa el formatge també vola, jo no sé quants kilos en devem fer servir a l’any…
    Aquest arancini tenen una pinta estupenda i segur que amb la quinoa són d’allò més sans!

    M'agrada

  5. Alba diu:

    Ohh! hauré d’acabar amb les existències de formatge avui mateix que a casa en tenim molt!
    M’encanten aquests arancini, les rul·leres i la fletcher! :) Què bons amb quinoa i acompanyadets de la salseta de tomàquet…mmm!!

    Molts petonets guapos!

    M'agrada

  6. gemma diu:

    Ostres, quina proposta més original i interessant! No cuino gaire amb quinoa i no he fet mai mandonguilles amb un trosset de formatge a dins… dues coses que tinc pendents de fer i tu m’ho ajuntes tot en un de sol. Fantàstic!

    M'agrada

  7. Patri diu:

    Pues tienen que estar ricas estas bolitas!!! Tengo quinoa en la despensa de casa porque mi madre antes, en su etapa macrobiótica, tomaba mucha! Pero solo la he probado como cereal, cocinada con verduritas y salsa de soja. Así como dices tiene que estar realmente buena :)

    M'agrada

  8. judith diu:

    ostres!! aquestes petites bombes han d’estar boníssimes!! quin dinar més bo fariem nenes!!! jajajaajajja, a veure si m’animo i els faig, que mai he fet res amb quinoa!!!! molts petonets rul·lera, que passis un molt bon dia!!!! ;P petonetsssssssss

    M'agrada

  9. miquel diu:

    estos bocados estan muy bien y con la sorpresa interior mas,la quinoa no la he probado nunca, a ver si me animo.Ah chulo el detalle del ratolinet je,je me lo imagino si buera en dibujos animados que festin¡¡¡
    peto

    M'agrada

  10. Pilar diu:

    En mi casa los ratones se ponen las botas, siempre hay variedad de quesos en la nevera. Estos rulos van a dar mucho que hablar!!!.
    Deliciosos bocados
    Besos

    M'agrada

  11. GEMMA diu:

    Que be que ho paseu, rul.leres!!!!
    A casa meva s’el menjarien tot, el formatge. A mi no m’agrada gens!!!!
    Pero les mandonguilles, sense formatge, s’han de provar…
    Petonets.

    M'agrada

  12. Heva diu:

    Vengo siguiendo a esos rulos que en esta ocasión van de queso, con lo que me gusta, tu propuesta es genial y original con la quinoa, si es que no hay una que no me guste ¡sois geniales!

    M'agrada

  13. Sònia diu:

    Sandra, aquesta era la receta de quinoa!!!! Quina passada!!!! S’ha anat directament a preferits!!!! M’ha encantat!!! Mmmmmmmmm….
    Un petonas ratolineta
    Sònia

    M'agrada

  14. Bet diu:

    Aquesta és la proposta que m’ha sorprès més! encara no he fet mai quinoa però crec que amb aquesta recepta sera una bona manera de començar ;) petonets guapa!!

    M'agrada

  15. Gemma diu:

    Jeje, que xula la foto. Aquest ratolí t’està buidant la cuina! Divertida aquesta iniciativa dels rulus, i els ‘arancini’ (mai havia sentit aquesta paraula) tenen molt bona pinta, super saludables.
    Una abraçada, guapíssims, i gràcies per passar per casa meva. No passo per aquí tot el que voldria però us tinc molt present cada cop que faig una entrada al meu blog.
    Petonets!!!!!!!!!;-)

    M'agrada

  16. Anna diu:

    Tinc quinoa per casa i mai se m’acut com preparar-la. M’acabes de donar una bona idea. Els ratolins de casa segur que es queden amb un pam de nas! Jeje!

    Fins aviat!
    Anna

    M'agrada

  17. Roser diu:

    Guuauuu! aquesta recepta se m’havia escapat!! m’encanta la quinoa així que me la guardo ara mateix!
    Canviant de tema, sobre el que m’has preguntat de què estudio, sóc una biòloga a l’atur (com tantes altres) i ara he començat un màster de farmacologia a veure si tinc més sort entre les empreses farmacèutiques (creuu els dits !! ) jaja! així estem…petons

    M'agrada

  18. Asela Masià diu:

    Veig que t’has animat a comprar la quinoa, com em vas dir. T’ha quedat una recepta molt atractiva i amb aquesta salseta ha d’estar boníssima. M’encanta la presentació amb el ratolinet, és molt graciosa. Besets.

    M'agrada

  19. Andra diu:

    Hola! Genial receta! Una preguntilla: crees que saldrá igual de buena si las bolitas en lugar de freírlas, se meten en el horno?

    Muchas gracias ! Genial blog!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.