Melmelada de carbassa i canyella

Doncs no, sembla que la tardor no arriba, i que a més a més encara n’hi ha per a dies. A la Bordeta, però, estem ansiosos perquè vingui la fresca i poder començar amb els plats de cullera.

Mentrestant ens anem enganyant amb ingredients que fan octubre, encara que les temperatures no ho indiquin pas, i per això avui us mostrem aquesta melmelada de carbassa que vam preparar fa uns dies, i que ens comença a recordar que tenim la Castanyada cada vegada més a prop (tot i que realment de carbasses en trobem durant tot l’any!).

El sabor potser ens pot recordar una mica al del cabell d’àngel, però d’una manera bastant llunyana. Ni està fet amb les mateixes carbasses, ni te la mateixa textura filosa, ni és, ni molt menys, tant dolça de gust.

Per tant resulta boníssima menjada sobre pa per esmorzar, però també per fer-la servir per cuinar o acompanyar d’altres plats. I això us ho diem perquè ja l’hem estrenat en aquest sentit, però serà d’aquí un parell de dies, quan tornem a actualitzar el bloc, que us durem la recepta on hem utilitzat aquesta melmelada de carbassa.

Ingredients (2 pots mitjans)

– 800 g de carbassa

– 300 g de sucre

– El suc de mitja llima

– 1 branca de canyella

– Gingebre en pols

– Comí en pols

Preparació

Pelem la carbassa, la tallem a daus petits, i la posem en una olla o cassola amb el sucre, el suc de llima, la branca de canyella i la resta d’espècies al gust.

Ho courem a foc suau entre 35 i 40 minuts. Si durant aquest temps veiem que espesseix massa hi podem anar afegint una mica d’aigua.

Ja cuit, retirem la branca de canyella i ho triturem amb la batedora elèctrica, deixant-ho una mica gruixut, amb algun tros, doncs no volem que ens quedi tan fi com un puré.

En una altra cassola, amb un drap de cuina folrant-ne l’interior, posem aigua a bullir i hi deixem uns 10 minuts els pots i els taps que farem servir per envasar la melmelada.

Traiem els pots i els omplim amb la melmelada sense deixar-la refredar. Els tanquem i els tornem a posar a la cassola amb el drap i aigua bullent durant 20 minuts, de tal manera que es faci el buit.

Esperarem que l’aigua es refredi per treure els pots de la cassola.

Els hem deixat reposar de cap per avall unes hores.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Melmelada de pera a la vainilla

Melmelada de prunes

50 pensaments sobre “Melmelada de carbassa i canyella

  1. ingrid diu:

    Super original nois!!! la melmelada m’encanta i la carbassa ja estic ansiosa per menjar-la per tant la combi em sembla exquisita!! a veure quina recepta ens portareu !!!!!
    Molts petonetsss

    M'agrada

  2. Sònia diu:

    Tardor???? Quines ganes si us plau!!!! Aquest estiu interminable em te fatigada…
    Aquesta melmelada si que fa taniardor… just dema compro carbassa per fer una melmelada de carbassa!!! jajajajaja Aixo si, un pel diferent… ja la veuras!!! ;-)
    Un petonas bonica

    M'agrada

  3. CRISTINAT diu:

    Teniu raó… Jo també en tinc ganes de fer postres més cuinades…I que vingui la castanyada amb fresqueta. Espero que aquesta melmelada sigui el tret de sortida que tots desitgem.

    M'agrada

  4. Paula diu:

    Melmelada de carbassa??? Amb canyella i altres espècies??? Mmmm…això ho haure de provar (ara que ja sé pelar les carbasses fàcilment)
    Quan la Lupe torni cap a casa s’aturarà a la Bordeta donau-li un potet, sí?? Gràcies!!
    Petons guapos!!

    M'agrada

  5. Roser diu:

    Uaalaa quina recepta!! mermelada de carbassa! no ho havia vist mai! m’agrada el toc de canyella i la quantitat de sucre també! me l’apunto ara mateix, ara que veig que hi ha carbasses al mercat…petons

    M'agrada

  6. catieu diu:

    Sembla que m’hagiu llegit el pensament, precisament ahir, mentre feia una crema de carbassa pensava que podria fer-ne melmelada. Així que perfecte, recepta més que guardada. Es veu deliciosa amb aquesta combinació d’espècies. Ara haig de tornar a comprar carbassa.
    Petonets parelleta

    M'agrada

  7. Anna Hallado diu:

    Tens raó! Temps de tardor… Avui he vist castanyes a la fruiteria del meu barri, amb una caloreta… Resulta xocant veure els fruits de tardor amb aquest temps que ens fa; però jo no tinc ganes que vingui la fresca i avui he tornat a fer gaspatxo, per enéssima vegada aquesta temporada, i jo feliç! Encara que també he començat amb la crema de carabassa que tant ens agrada!!!
    Petons

    M'agrada

  8. judith diu:

    ep! no carregueu massa a la Lupe a veure si s’emprenya!!!! si és necessari ja li porto un potet jo a la Pauleta!!! què et sembla Sandra, l’anem a mimar una mica??? jajajajajaja. Fa pocs dies que vaig tastar la melmelada de carbassa i em va encantar! segur que està boníssima!!! molts petonets guapos

    M'agrada

  9. Helena diu:

    Jo també espero la veritable tardor amb ànsies! sóc ben bé una fanàtica de les melmelades, a la tardor en puc esmorzar cada dia. M’apunto la vostra recepta per pulir les carbases que m’han donat l’hort aquest any, tot i que aquest color tan bonic no sé si l’aconseguiré.
    Visca la melmelada! ;D

    M'agrada

  10. gemma diu:

    M’encanta la carbassa, a casa en mengem una de sencera cada setmana! Normalment la faig al forn escalivada o en crema, però provaré aquesta proposta vostra de melmelada. Ha de ser ben bona!

    M'agrada

  11. Lídia diu:

    La veritat és que mai havia vist melmelada de carbassa, m’apunto la idea!! jo també estic desitjant que arribi el fred per menjar amb cullera coses ben calentones!!

    petonets

    M'agrada

  12. albota diu:

    Jo encara no he tastat ma la mermelada de carbassa, s’haurà d’arreglar…
    Per cert tot tenr la recepta pensada fa molts dies encara no hem comprat els moniatos. Fa calor!!!

    M'agrada

  13. Pilar diu:

    qué maravilla, con lo que me gusta la calabaza ésta mermelada llenita de especias seguro que me encanta. A ver si llega el invierno de una vez para que podamos tener bien de calabazas en el mercado.
    Besos

    M'agrada

  14. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    No sóc molt fan de la carbassa però la melmelada la vaig tastar amb formatge i em va sorprendre.
    A veure quines novetats ens porteu, ja estic desitjant veure-les, segur que m’agraden!;) Alguna recepta vitaminada???????????????
    Molts petonets guapos.

    M'agrada

  15. Asela Masià diu:

    La carabassa és una hortalitza que m’agrada molt, sempre l’espere amb ganes quan arriba la tardor, que sembla que se’ns resisteix… (aquest matí en un super estaven preparant la taula per a parar tots els productes de Nadal, amb la calor que fa… La veritat és que costa imaginar-ho). Aquesta melmelada té molt bona pinta amb les espécies que porta. M’agrada llegir que no s’assembla al cabell d’àngel, massa dolç per al meu gust, no m’agraden les coses massa dolces. A veure si a la tardor m’anime a preparar aquesta melmelada. M’apuntaré la teua recepta. Besets.

    M'agrada

  16. SUSANNA diu:

    Hola SAndra, guapa tu

    es una tentació aquesta proposta, de moment anoto la teva formula, i desprès a comprar una bona carbassa, je,je

    gràcies per compartir-la, mil petonets Susanna

    M'agrada

  17. Lupe R diu:

    Hola guapos!!
    Ja t’ho vaig dir personalment quan ahir em vares donar un potet de melmelada. Em va agradar molt. Aquest color de melmelada és tan maco! No estic acostumada a menjar aquestes delicatessen. De fet, em va agradar tant que no va arribar el pot al seu destí…ho sento… La pròxima vegada ho hauràs de tancar amb un pany…o no fer coses tan bones!! ;DD
    Petons!!

    M'agrada

  18. miquel diu:

    tienes razon un poco de frio ya nos iria bien y asi poder comer los platos de cuchara y mientras nos conformamos con esta mermelada que esta muy buena y muy apetecible

    M'agrada

  19. Frabisa diu:

    Riquísima, Sandra, la mermelada de calabaza es de mis preferidas, en Montevideo se hace mucho.

    Tiene un colorcito además, impresionante.

    Queda riquísima también como acompañamiento de platos salados, total, que me llevo un bote, seguro que no lo notas….

    un besito, guapísima

    M'agrada

  20. Irene diu:

    Doncs sí, a veure si per fi arriba la tardor, que ja venen de gust els plats de cullera! Molt bon “simulacre de tardor” aquest melmelada, segur que ha d’estar boníssima!
    Bon cap de setmana!

    M'agrada

  21. Maite diu:

    Guau! No se me habría ocurrido hacer la mermelada de calabaza, con lo que me gusta…
    Además, no lleva mucha azúcar. Mejor, porque a mí las cosas empalagosas tampoco me gustan
    Tendré que intentar hacerla

    M'agrada

  22. Anna diu:

    És veritat que ja comença a cansar la bonança… Tenim ganes d’encendre el forn i començar a menjar calent!
    Les melmelades m’encanten, cada cop més, sobretot per acompanyar plats i aportar-los un toc de dolçor. Aquesta de carabassa té molt bona pinta. Ja tinc ganes de veure quin plat acompanyarà…

    Fins aviat!
    Anna

    M'agrada

  23. surfzone diu:

    M’agrada perquè no té massa sucre i, per tant, es pot fer servir en plats salats.
    Per cert, la setmana passada vam fer uns talls de carbassa a la brasa i va quedar misteriosament bona (contra tot pronòstic, ja que l’aspecte era decebedor).

    M'agrada

  24. Manel diu:

    Bones, no entenc el tema del drap a dins de l’olla per fer bullir l’aigua… l’he de posar abans que l’aigua arrenqui el bull, o hi tirem l’aigua ja calenta?… m’ho podeu explicar?,

    gràcies.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.