Doncs no, sembla que la tardor no arriba, i que a més a més encara n’hi ha per a dies. A la Bordeta, però, estem ansiosos perquè vingui la fresca i poder començar amb els plats de cullera.
Mentrestant ens anem enganyant amb ingredients que fan octubre, encara que les temperatures no ho indiquin pas, i per això avui us mostrem aquesta melmelada de carbassa que vam preparar fa uns dies, i que ens comença a recordar que tenim la Castanyada cada vegada més a prop (tot i que realment de carbasses en trobem durant tot l’any!).
El sabor potser ens pot recordar una mica al del cabell d’àngel, però d’una manera bastant llunyana. Ni està fet amb les mateixes carbasses, ni te la mateixa textura filosa, ni és, ni molt menys, tant dolça de gust.
Per tant resulta boníssima menjada sobre pa per esmorzar, però també per fer-la servir per cuinar o acompanyar d’altres plats. I això us ho diem perquè ja l’hem estrenat en aquest sentit, però serà d’aquí un parell de dies, quan tornem a actualitzar el bloc, que us durem la recepta on hem utilitzat aquesta melmelada de carbassa.
Ingredients (2 pots mitjans)
– 800 g de carbassa
– 300 g de sucre
– El suc de mitja llima
– 1 branca de canyella
– Gingebre en pols
– Comí en pols
Preparació
Pelem la carbassa, la tallem a daus petits, i la posem en una olla o cassola amb el sucre, el suc de llima, la branca de canyella i la resta d’espècies al gust.
Ho courem a foc suau entre 35 i 40 minuts. Si durant aquest temps veiem que espesseix massa hi podem anar afegint una mica d’aigua.
Ja cuit, retirem la branca de canyella i ho triturem amb la batedora elèctrica, deixant-ho una mica gruixut, amb algun tros, doncs no volem que ens quedi tan fi com un puré.
En una altra cassola, amb un drap de cuina folrant-ne l’interior, posem aigua a bullir i hi deixem uns 10 minuts els pots i els taps que farem servir per envasar la melmelada.
Traiem els pots i els omplim amb la melmelada sense deixar-la refredar. Els tanquem i els tornem a posar a la cassola amb el drap i aigua bullent durant 20 minuts, de tal manera que es faci el buit.
Esperarem que l’aigua es refredi per treure els pots de la cassola.
Els hem deixat reposar de cap per avall unes hores.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Debe quedar deliciosa, porque con esas especies es imposible otra cosa.
Besos.
M'agradaM'agrada
Mmmm. Carbasseta!
M'agradaM'agrada
Super original nois!!! la melmelada m’encanta i la carbassa ja estic ansiosa per menjar-la per tant la combi em sembla exquisita!! a veure quina recepta ens portareu !!!!!
Molts petonetsss
M'agradaM'agrada
Boníssima sens dubta. a mi m’encanta la carbassa al forn amb canyella així que aquesta melmelada m’encantaria segur !!!!
petons
M'agradaM'agrada
M’encanta!! La carabassa sempre recorda la tardor.
Sempre he tengut ganes de fer-ne però mai m’he decidit. Ara ja tenc la recepta!
Petons!
M'agradaM'agrada
fa tardor encara que estem a 30º jejeje
petonets
M'agradaM'agrada
Tardor???? Quines ganes si us plau!!!! Aquest estiu interminable em te fatigada…
Aquesta melmelada si que fa taniardor… just dema compro carbassa per fer una melmelada de carbassa!!! jajajajaja Aixo si, un pel diferent… ja la veuras!!! ;-)
Un petonas bonica
Sò
M'agradaM'agrada
Teniu raó… Jo també en tinc ganes de fer postres més cuinades…I que vingui la castanyada amb fresqueta. Espero que aquesta melmelada sigui el tret de sortida que tots desitgem.
M'agradaM'agrada
Melmelada de carbassa??? Amb canyella i altres espècies??? Mmmm…això ho haure de provar (ara que ja sé pelar les carbasses fàcilment)
Quan la Lupe torni cap a casa s’aturarà a la Bordeta donau-li un potet, sí?? Gràcies!!
Petons guapos!!
M'agradaM'agrada
jajajaja ja saps que per la nostra Lupe qualsevol cosa!!
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta que fa!!! Llàstima que no tinc temps ara de fer-ne!!! Però me l’apunte, la recepta!!! Salutacions
M'agradaM'agrada
Jooo, que antojo me ha dado, soy dulcera a morir!!
Me encanta esta mermelada yo quiero :D
Besotes.
M'agradaM'agrada
Uaalaa quina recepta!! mermelada de carbassa! no ho havia vist mai! m’agrada el toc de canyella i la quantitat de sucre també! me l’apunto ara mateix, ara que veig que hi ha carbasses al mercat…petons
M'agradaM'agrada
Sembla que m’hagiu llegit el pensament, precisament ahir, mentre feia una crema de carbassa pensava que podria fer-ne melmelada. Així que perfecte, recepta més que guardada. Es veu deliciosa amb aquesta combinació d’espècies. Ara haig de tornar a comprar carbassa.
Petonets parelleta
M'agradaM'agrada
Tens raó! Temps de tardor… Avui he vist castanyes a la fruiteria del meu barri, amb una caloreta… Resulta xocant veure els fruits de tardor amb aquest temps que ens fa; però jo no tinc ganes que vingui la fresca i avui he tornat a fer gaspatxo, per enéssima vegada aquesta temporada, i jo feliç! Encara que també he començat amb la crema de carabassa que tant ens agrada!!!
Petons
M'agradaM'agrada
ep! no carregueu massa a la Lupe a veure si s’emprenya!!!! si és necessari ja li porto un potet jo a la Pauleta!!! què et sembla Sandra, l’anem a mimar una mica??? jajajajajaja. Fa pocs dies que vaig tastar la melmelada de carbassa i em va encantar! segur que està boníssima!!! molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
Quan dius que marxem? ;)
M'agradaM'agrada
Una combinación maravillosa!!
Debe estar buenísima para rellenar tartas
M'agradaM'agrada
Amb la canyella deu ser molt bona.
Petons.
M'agradaM'agrada
Haurem de fer ràpid aquesta melmelada, per quan arribi el fred (espero que aviat que també estic jo cansada de tanta calor)… Una abraçada
M'agradaM'agrada
El color tan increíble anuncia algo estupendo, me imagino que mezcla de sabores tan interesante… Besos
M'agradaM'agrada
Jo també espero la veritable tardor amb ànsies! sóc ben bé una fanàtica de les melmelades, a la tardor en puc esmorzar cada dia. M’apunto la vostra recepta per pulir les carbases que m’han donat l’hort aquest any, tot i que aquest color tan bonic no sé si l’aconseguiré.
Visca la melmelada! ;D
M'agradaM'agrada
Que vingui el fred ja! Per favor…
Quina bona pinta la melmelada, aquesta no la he provat mai.
Petonets.
M'agradaM'agrada
M’encanta la carbassa, a casa en mengem una de sencera cada setmana! Normalment la faig al forn escalivada o en crema, però provaré aquesta proposta vostra de melmelada. Ha de ser ben bona!
M'agradaM'agrada
La veritat és que mai havia vist melmelada de carbassa, m’apunto la idea!! jo també estic desitjant que arribi el fred per menjar amb cullera coses ben calentones!!
petonets
M'agradaM'agrada
Jo encara no he tastat ma la mermelada de carbassa, s’haurà d’arreglar…
Per cert tot tenr la recepta pensada fa molts dies encara no hem comprat els moniatos. Fa calor!!!
M'agradaM'agrada
qué maravilla, con lo que me gusta la calabaza ésta mermelada llenita de especias seguro que me encanta. A ver si llega el invierno de una vez para que podamos tener bien de calabazas en el mercado.
Besos
M'agradaM'agrada
No sóc molt fan de la carbassa però la melmelada la vaig tastar amb formatge i em va sorprendre.
A veure quines novetats ens porteu, ja estic desitjant veure-les, segur que m’agraden!;) Alguna recepta vitaminada???????????????
Molts petonets guapos.
M'agradaM'agrada
Jo he tastat la de carbassa i esta bonissima.
Un petonet maca
M'agradaM'agrada
Ja tinc la carbassa! Una veïna m’ha regalat un tros d’una del seu hort. Demà divendres em poso a fer la melmelada!
M'agradaM'agrada
La carabassa és una hortalitza que m’agrada molt, sempre l’espere amb ganes quan arriba la tardor, que sembla que se’ns resisteix… (aquest matí en un super estaven preparant la taula per a parar tots els productes de Nadal, amb la calor que fa… La veritat és que costa imaginar-ho). Aquesta melmelada té molt bona pinta amb les espécies que porta. M’agrada llegir que no s’assembla al cabell d’àngel, massa dolç per al meu gust, no m’agraden les coses massa dolces. A veure si a la tardor m’anime a preparar aquesta melmelada. M’apuntaré la teua recepta. Besets.
M'agradaM'agrada
Hola SAndra, guapa tu
es una tentació aquesta proposta, de moment anoto la teva formula, i desprès a comprar una bona carbassa, je,je
gràcies per compartir-la, mil petonets Susanna
M'agradaM'agrada
Ohhh quines ganes de veure la recepta següent!!!! M’encanta la carbassa i ja fa dies que la veig pel súper, a veure si m’animo perquè aquesta melmelada ha de ser exquisita… mmmm (em sembla que faré un segon berenar jaja)
Molts petonets! :D
M'agradaM'agrada
Hola guapos!!
Ja t’ho vaig dir personalment quan ahir em vares donar un potet de melmelada. Em va agradar molt. Aquest color de melmelada és tan maco! No estic acostumada a menjar aquestes delicatessen. De fet, em va agradar tant que no va arribar el pot al seu destí…ho sento… La pròxima vegada ho hauràs de tancar amb un pany…o no fer coses tan bones!! ;DD
Petons!!
M'agradaM'agrada
Tu mermelada debe ser exquisita! Me la guardo, segura que terminaré comiéndomela a cucharadas antes de ponerlo en botes jeje
Besos!!
M'agradaM'agrada
tienes razon un poco de frio ya nos iria bien y asi poder comer los platos de cuchara y mientras nos conformamos con esta mermelada que esta muy buena y muy apetecible
M'agradaM'agrada
Riquísima, Sandra, la mermelada de calabaza es de mis preferidas, en Montevideo se hace mucho.
Tiene un colorcito además, impresionante.
Queda riquísima también como acompañamiento de platos salados, total, que me llevo un bote, seguro que no lo notas….
un besito, guapísima
M'agradaM'agrada
Una proposta molt encertada, no n’he fet mai de carbassa!
M'agradaM'agrada
Si per fi hi han carbasses! M’encanta per fer un munt de plats. No he provat mai la de carbassa, i amb la canyella deu quedar molt bona.
M'agradaM'agrada
Doncs sí, a veure si per fi arriba la tardor, que ja venen de gust els plats de cullera! Molt bon “simulacre de tardor” aquest melmelada, segur que ha d’estar boníssima!
Bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Ha d’estar boníssima! d’aquesta no en tinc, s’haurà de provar! bon finde!!
M'agradaM'agrada
Guau! No se me habría ocurrido hacer la mermelada de calabaza, con lo que me gusta…
Además, no lleva mucha azúcar. Mejor, porque a mí las cosas empalagosas tampoco me gustan
Tendré que intentar hacerla
M'agradaM'agrada
No havia vist mai la melmelada de carbassa! Molt bona opció.
Petons
M'agradaM'agrada
Ostres ! Que bona que deu ser aquesta melmelada, la canyella li deu donar un toc especial.
Bona cuina
M'agradaM'agrada
És veritat que ja comença a cansar la bonança… Tenim ganes d’encendre el forn i començar a menjar calent!
Les melmelades m’encanten, cada cop més, sobretot per acompanyar plats i aportar-los un toc de dolçor. Aquesta de carabassa té molt bona pinta. Ja tinc ganes de veure quin plat acompanyarà…
Fins aviat!
Anna
M'agradaM'agrada
M’agrada perquè no té massa sucre i, per tant, es pot fer servir en plats salats.
Per cert, la setmana passada vam fer uns talls de carbassa a la brasa i va quedar misteriosament bona (contra tot pronòstic, ja que l’aspecte era decebedor).
M'agradaM'agrada
Bones, no entenc el tema del drap a dins de l’olla per fer bullir l’aigua… l’he de posar abans que l’aigua arrenqui el bull, o hi tirem l’aigua ja calenta?… m’ho podeu explicar?,
gràcies.
M'agradaM'agrada
El drap és simplement posar-lo dins l’olla perquè el pot no es trenqui si pica amb les parets de l’olla, però només és per prevenció, eh? ;)
M'agradaM'agrada
jajaja, moltes gràcies… ja veus… em pensava que no fos alguna cosa per aconseguir el buit o ves a saber… en aquesta opció no hi vaig pensar…
Moltes gràcies i bona feina.
M'agradaM'agrada