Gotets de confit d’ànec, poma i melmelada de carbassa‏

Fa tres dies us mostràvem la melmelada de carbassa i deixàvem pendent d’explicar una recepta on poder utilitzar-la… doncs aquí la teniu, un confit d’ànec amb poma caramel·litzada i la melmelada de carbassa.

En aquest cas ho hem servit en gotets amb l’ànec esmollat per fer-ne un entrant, o també per menjar en un sopar de tapes. Podeu fer-ne una ració una mica més gran donant-li forma de timbal, o una ració sencera presentant la pota d’ànec sense desossar acompanyada igualment de la poma i la melmelada.

Us assegurem (bé, us ho assegura la Sandra, que jo ja sabeu que de carn, res de res) que és una combinació amb un contrast de sabors dolços i salats boníssima, i a més a més facilíssima de preparar.

Ingredients (3 o 4 gotets)

– 1 poma golden

– 1 cuixa de confit d’ànec

Melmelada de carbassa

– Oli d’oliva

– Sucre morè

– Canyella

Preparació

Començarem pelant i tallant la poma a daus petits. En una paella amb oli d’oliva i una mica de greix de la pota d’ànec, la sofregim fins que quedi ben tova. Hi afegirem una culleradeta de sucre morè per a que es caramel·litzi, i a l’últim moment un polsim de canyella, al gust de cadascú.

Escalfem el confit d’ànec al microones per tal de que es fongui el greix, deixem que es refredi i el desossem, en traiem la pell i l’esmollem.

Muntem els gotets posant una cullerada de melmelada de carbassa al fons, a sobre una capa del confit esmollat, i ho acabem amb la poma.

Podem servir-ho tant amb el confit i la poma a temperatura ambient com calents.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Melmelada de carbassa i canyella

Pollastre a la cervesa negra

50 pensaments sobre “Gotets de confit d’ànec, poma i melmelada de carbassa‏

  1. Marina diu:

    Boníssim!! Ostres, quina combinació més deliciosa. A casa ens encanta l’ànec, així que ho haurem de provar (Va, Xavi, anima’t amb l’ànec… Haha! ;) )
    Petonets!!!

    M'agrada

  2. Anna diu:

    Ha valgut la pena esperar una estoneta per saber quina seria la fi d’aquesta melmelada de carabassa tan bona! Aquests gotets tenen una pinta brutal!!!!

    Fins aviat!
    Anna

    M'agrada

  3. Anna diu:

    Pero quina cosa més bona!! Avui quasi bé no he dinat perquè no tenia gana…. Però me’n este fent venir eh?? I m’agrada així en el gotet.

    Petons

    M'agrada

  4. Sònia diu:

    Impressionant familia!!! Ja la melmelada me la menjava amb un bon pa… pero si m’ho poseu aixi… l’anec es la meva debilitat!!! Mmmmmm…
    Passeu un bonissim cap de setmana!
    Un petonas
    Sònia

    M'agrada

  5. Anna Hallado diu:

    Per a mi, com a gotet està perfecte! Els plats més grans em cansen de menjar molta estona el mateix.
    La combinació és ideal, amb una barreja de sabors que s’hi diuen plenament. Jolín! I això que no sóc massa de carn!!! Però aquest gotet, induptablement, SI! Posa-me’n un!
    Un petonàs

    M'agrada

  6. Cris diu:

    Boníssim, t’ha quedat molt apetitòs. M’encanta la carbassa, aquesta època m’encanta pel munt de receptes noves que conec amb aquest ingredient! :)

    M'agrada

  7. judith diu:

    jajajaj, quan he vist la recepta el primer que he pensat ha estat “el nostre Xarvly en menja???) doncs tema resolt! no patiu que ja em menjo jo el seu gotet!!! gaudiu del soparet i de la festa! jijiji. petonets

    M'agrada

  8. nyanyels diu:

    Mare meva! Quina bona pinta que tenen aquests gotets. M’apunto la recepta perquè m’encanta tot. La berreja dels sabors ha de ser espectacular. Mmm…

    Una abraçada!

    M'agrada

  9. Frabisa diu:

    Sandra, que receta tan de mi gusto has hecho hoy, me la llevo enterita porque es de lo que yo comería y haría en mi casa, me gustan los ingredientes, el estilo de presentación y además… tengo canard a toneladas que me he traído de mis vacaciones francesas.

    un besito y feliz domingo

    M'agrada

  10. Elena diu:

    Wow, estos vasitos me ha dejado maravillada!!! Qué combinación tan exquisita, es un éxito total!!!! Muy buen uso a la mermelada de calabaza, tan original de por sí…
    Feliz domingo!

    M'agrada

  11. quima diu:

    Mare meva quina combinació ¡¡¡¡¡¡ Haure de probar-lo ja que el ànec ens encanta¡¡¡ ::::ah i no us preocupeu si sobra un gotet, ja m’el menjo jo ¡¡
    Petons

    M'agrada

  12. Paula diu:

    Ai, Xavi, Xavi!! Com pots no menjar aquestes coses que prepara la Sandra??
    Jo no sóc gaire de menjar ànec però aquests gotets me’ls menjaria sense cap problema. Els plats que duen poma i melmelada m’agraden molt i si ja duen les dues coses…ufff…em menjo el recipient i tot!
    Petons guaposs! Cuidau a la Lupe!!

    M'agrada

  13. Valerie diu:

    Si encuentro pato confitado hago esta receta! Pero me dí cuenta de que aquí consumís poco pato verdad? Comparado con mi país, y bueno, a ver si lo encuentro, que ya lo busqué varías veces, en el carrefour, carnicería, pero nada…

    Besos

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.