Pastís de pera i ametlla

Ja feia dies que no penjàvem unes bones postres al bloc, així que avui us mostrem aquest pastís que es va treure de la màniga la Sandra no fa gaire temps, i que, sincerament, va resultar impressionant (sobretot si tenim en compte aquella màxima que diu que amb la rebosteria és millor no jugar-hi gaire, doncs en el dolç els ingredients i les quantitats són sagrats).

Part de la gràcia del pastís és la suavitat del farcit, doncs la mescla que qualla amb les peres no du fruits secs ni trossejats ni mòlts: està preparada amb crema d’ametlles. El resultat és que notem lleugerament la textura de l’ametlla però sense que el pastís resulti gens sec o espès.

Opcionalment hi hem posat nous trossejades per sobre, però podeu acabar-lo com vulgueu, potser simplement escampant-hi una mica de canyella en pols després de treure’l del forn.

Si la pera és una de les fruites que us agraden, us assegurem que la recepta no us decepcionarà pas, animeu-vos a provar-la!

Ingredients (per un motlle de 24cm)

Per la pasta brisa:

– 250 g de farina

– 125 g de mantega freda

– 100 g de sucre

– 1 ou

– 2 cullerades de llet molt freda (la podem substituir per aigua)

Per farcir el pastís:

– 4 peres

– 100 ml de nata líquida

– 2 ous

– 1 cullerada de crema d’ametlles (tipus Almendrina)

– Mitja cullerada de canyella

– Un polsim de gingebre mòlt

Preparació

Per la pasta brisa:

En un recipient gran, tipus bol, hi tamisem la farina. Tallem la mantega a dauets i l’afegim a la farina. Barregem els dos ingredients sense amassar-los. És important aquest detall, doncs es tracta d’anar pessigant la mantega amb la farina de manera que vagin formant-se grumolls i al final quedi com un munt de petites molles.

Hi afegim llavors l’ou, trencant-ne el rovell, mesclant-ho tot una mica amb els dits com si ho batéssim, i procedim després com en el pas anterior: anirem pessigant els ingredients fins a obtenir una massa de grumolls, i no pas homogènia. De fet aquesta és la clau perquè la massa brisa ens surti bé.

Afegim la llet o l’aigua freda i ho mesclem tot de nou, formant una bola amb la massa. Segons la mida de l’ou podem corregir la quantitat de líquid a afegir, però hem de comptar que sempre serà poca, únicament la justa perquè la massa lligui.

Emboliquem la bola de massa amb paper film i la deixem a la nevera unes 3 hores, tot i que si tenim pressa pot estar-hi només de 30 minuts (però no menys).

Per farcir el pastís:

Estirem la massa i cobrim el motlle adaptant-la bé a la forma. Coem durant uns 5 minuts a 220ºC (ens servirà per preescalfar el forn).

Pelem i tallem les peres a rodanxes verticals, les quals partim per la meitat i en traiem els cors. En repartim aproximadament dues terceres parts per sobre la massa.

Mesclem la nata amb la crema d’ametlla i l’ou, i hi afegim la canyella i el gingebre. Ho posem dins del motlle cobrint la fruita, i acabem de posar per sobre les últimes rodanxes de pera i unes quantes nous trossejades.

Ho tindrem al forn a 220ºC durant uns 45 minuts.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastís de fruites (farcit de crema pastissera)

Pastissets de llimona i ametlla de la Julia Child

44 pensaments sobre “Pastís de pera i ametlla

  1. gemma diu:

    La cullerada de llet d’ametlla de quina és? De la “almendrina” que és una crema o de llet líquida (com si fos llet de soja)?
    La combinació de pera i ametlla és deliciosa.

    M'agrada

  2. Seelenschmerz diu:

    Uauuu quina pinta! fa temps que no faig un pastís amb fruites, ara me n’han entrat ganes, a més amb la llet d’ametlla deu quedar molt suau, mai l’he emprada en un pastís, ja puc anar a comprar-ne!

    Petons!

    M'agrada

  3. Teresa diu:

    No tinc costum de fer pastissos amb pera, em sembla que no n’he fet mai, però veient aquest no tardarem massa… i la llet d’ametlla hi ha de donar un gustet molt fi!!! petons

    M'agrada

  4. Elena diu:

    MARAVILLOSO!!!!! Ya lo creo que tenía que estar buenísimo, con esa pinta… me ha llamado la atención lo de la leche de almendra. Nunca la he utilizado en la cocina, habrá que probar!!!
    Me he quedado enamorada de esta tarta. Pera + almendra = delicia!!!!
    Besos.

    M'agrada

  5. manel diu:

    renoi, quin goig que fa! jo no entenc gaire de masses, però em preguntava si per fer una massa brisa per a una tarta salada n’hi ha prou de no posar-hi el sucre o cal alguna cosa més

    M'agrada

  6. Anna diu:

    M’agrada molt com queda la pera en els postres, Hauré de provar aquest pastís.
    Per cert, ahir vaig fer el brioix vostre de Bertinet, una passada, està boníssim!!
    Petons :)

    M'agrada

  7. judith diu:

    Xavi, realment tenies algun dubte que a la meva princess no li surtís algo bé??? ella pot experimentar tan com vulgui!!! ;P aquest pastís té una pinta fantàstica! i el toc de pera m’encanta, no se perquè no la utiltzo massa. Petonets guapos

    M'agrada

  8. Alba diu:

    Quina pintassa que té!! Hi ha un pastís típic francès que es diu Boluardue (o algo així) que porta brisa, una crema d’ametlla i pera. La vostra versió és més sana que l’altra du molta mantega! visca les imporvitzacions de la Sandra!! :)

    Ha quedat preciosa.

    Molts petonets!!! :)

    M'agrada

  9. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Ondia quin pastís més bo!, i saludable i nutritiu!, amb un bocinet petitó ja tens piles per uns dies,eh?…(he enviat un correu a tots els blocaires de Sants…o això intentava… Please, mireu-lo i contesteu-me,ok?,)moltes gràcies parella!

    M'agrada

  10. nyanyels diu:

    Mai he fet un pastís de pera i la veritat és que no sé perquè. Mira que són bones! Val més que m’apunti aquesta recepta, perquè té un aspecte deliciós.

    Una abraçada!

    M'agrada

  11. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Ai, si es que la nostra Sandra està feta una súper artista, m’encanta! Sort que està cansada…
    Xarvly, deuries estar molt inspirat, t’ha quedat una entrada de llibre.
    Sou uns cracks els de la Bordeta, m’encanteu, es nota???????????????
    Fins demà.

    M'agrada

  12. Anna diu:

    Té una pinta deliciosa, Sandra, i la veritat és que no es veu gens embafador. M’encanta, tot i que les peres no són el meu fort. Potser també es podria fer de poma…
    Ja estic donant voltes a la recepta del 15, encara que amb aquest temps els moniatos no és que vinguin massa de gust… A veure si la setmana que ve refresca una mica, com han dit els homes del temps!

    Fins aviat!
    Anna

    M'agrada

  13. Heva diu:

    Yo creo que por eso la reposteria no es lo mio, me pasa como a Sandra que las recetas están para llevartelas a tu cocina y con el dulce a veces pasa que no funciona, aunque ya veo que no es el caso, además tengo un bote de crema de almendras en la despensa ummm a probarlo!
    Un besote

    M'agrada

  14. joaquina diu:

    Ohhh, que bó, fa molts anys que no tasto l´almendrina, a casa la mare en prenia, n´hauré de comprar i provar de fer una maravella com aquesta. Que bons els pastissos amb pera, veritat ?? Petons,

    M'agrada

  15. Paula diu:

    aiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! Com és possible que no hagi vist aquest pastís si us tenc ben vigilats???!!!!
    Bé, ho he vist tard però ho he vist.
    No sé perquè però mai em ve al cap utilitzar pera als pastissos i segur que li dona un toc especial. I si damunt duu ametlla…mmmm…no comment!
    Apuntat!! Crec que necessitaré un parell de vides per fer totes les receptes pendents!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.