Ja feia dies que no penjàvem unes bones postres al bloc, així que avui us mostrem aquest pastís que es va treure de la màniga la Sandra no fa gaire temps, i que, sincerament, va resultar impressionant (sobretot si tenim en compte aquella màxima que diu que amb la rebosteria és millor no jugar-hi gaire, doncs en el dolç els ingredients i les quantitats són sagrats).
Part de la gràcia del pastís és la suavitat del farcit, doncs la mescla que qualla amb les peres no du fruits secs ni trossejats ni mòlts: està preparada amb crema d’ametlles. El resultat és que notem lleugerament la textura de l’ametlla però sense que el pastís resulti gens sec o espès.
Opcionalment hi hem posat nous trossejades per sobre, però podeu acabar-lo com vulgueu, potser simplement escampant-hi una mica de canyella en pols després de treure’l del forn.
Si la pera és una de les fruites que us agraden, us assegurem que la recepta no us decepcionarà pas, animeu-vos a provar-la!
Ingredients (per un motlle de 24cm)
Per la pasta brisa:
– 250 g de farina
– 125 g de mantega freda
– 100 g de sucre
– 1 ou
– 2 cullerades de llet molt freda (la podem substituir per aigua)
Per farcir el pastís:
– 4 peres
– 100 ml de nata líquida
– 2 ous
– 1 cullerada de crema d’ametlles (tipus Almendrina)
– Mitja cullerada de canyella
– Un polsim de gingebre mòlt
Preparació
Per la pasta brisa:
En un recipient gran, tipus bol, hi tamisem la farina. Tallem la mantega a dauets i l’afegim a la farina. Barregem els dos ingredients sense amassar-los. És important aquest detall, doncs es tracta d’anar pessigant la mantega amb la farina de manera que vagin formant-se grumolls i al final quedi com un munt de petites molles.
Hi afegim llavors l’ou, trencant-ne el rovell, mesclant-ho tot una mica amb els dits com si ho batéssim, i procedim després com en el pas anterior: anirem pessigant els ingredients fins a obtenir una massa de grumolls, i no pas homogènia. De fet aquesta és la clau perquè la massa brisa ens surti bé.
Afegim la llet o l’aigua freda i ho mesclem tot de nou, formant una bola amb la massa. Segons la mida de l’ou podem corregir la quantitat de líquid a afegir, però hem de comptar que sempre serà poca, únicament la justa perquè la massa lligui.
Emboliquem la bola de massa amb paper film i la deixem a la nevera unes 3 hores, tot i que si tenim pressa pot estar-hi només de 30 minuts (però no menys).
Per farcir el pastís:
Estirem la massa i cobrim el motlle adaptant-la bé a la forma. Coem durant uns 5 minuts a 220ºC (ens servirà per preescalfar el forn).
Pelem i tallem les peres a rodanxes verticals, les quals partim per la meitat i en traiem els cors. En repartim aproximadament dues terceres parts per sobre la massa.
Mesclem la nata amb la crema d’ametlla i l’ou, i hi afegim la canyella i el gingebre. Ho posem dins del motlle cobrint la fruita, i acabem de posar per sobre les últimes rodanxes de pera i unes quantes nous trossejades.
Ho tindrem al forn a 220ºC durant uns 45 minuts.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Mare meva quina fila! la foto del tallet m’està embogint, encara no he provat de cuinar amb peres, potser que m’hi animi amb aquesta receptassa! ;)
M'agradaM'agrada
M’agraden molt els pastissos amb pera. El vostre te una pinta estupenda.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Ostres, d’alguna manera em sembla una petita obra de art de tardor. Tot i que aquesta no acabi d’arribar en les temperatures :-)
M'agradaM'agrada
La cullerada de llet d’ametlla de quina és? De la “almendrina” que és una crema o de llet líquida (com si fos llet de soja)?
La combinació de pera i ametlla és deliciosa.
M'agradaM'agrada
Uauuu quina pinta! fa temps que no faig un pastís amb fruites, ara me n’han entrat ganes, a més amb la llet d’ametlla deu quedar molt suau, mai l’he emprada en un pastís, ja puc anar a comprar-ne!
Petons!
M'agradaM'agrada
No tinc costum de fer pastissos amb pera, em sembla que no n’he fet mai, però veient aquest no tardarem massa… i la llet d’ametlla hi ha de donar un gustet molt fi!!! petons
M'agradaM'agrada
Cuando veo una receta de tarta con manzana, suelo cambiarla por pera.
Me encantan la melosidad que deja. Tiene una pinta…
M'agradaM'agrada
MARAVILLOSO!!!!! Ya lo creo que tenía que estar buenísimo, con esa pinta… me ha llamado la atención lo de la leche de almendra. Nunca la he utilizado en la cocina, habrá que probar!!!
Me he quedado enamorada de esta tarta. Pera + almendra = delicia!!!!
Besos.
M'agradaM'agrada
Maravilla tarta.
Me la llevo, ya sabes.
Besos.
M'agradaM'agrada
renoi, quin goig que fa! jo no entenc gaire de masses, però em preguntava si per fer una massa brisa per a una tarta salada n’hi ha prou de no posar-hi el sucre o cal alguna cosa més
M'agradaM'agrada
quin pastís mes maco !!! realmente tens la ma trencada ..
petonets
M'agradaM'agrada
M’agrada molt com queda la pera en els postres, Hauré de provar aquest pastís.
Per cert, ahir vaig fer el brioix vostre de Bertinet, una passada, està boníssim!!
Petons :)
M'agradaM'agrada
mmmm….. si és tant bo com la pinta que té deu ser deliciós!!!
muaks
M'agradaM'agrada
Xavi, realment tenies algun dubte que a la meva princess no li surtís algo bé??? ella pot experimentar tan com vulgui!!! ;P aquest pastís té una pinta fantàstica! i el toc de pera m’encanta, no se perquè no la utiltzo massa. Petonets guapos
M'agradaM'agrada
Quina pintassa que té!! Hi ha un pastís típic francès que es diu Boluardue (o algo així) que porta brisa, una crema d’ametlla i pera. La vostra versió és més sana que l’altra du molta mantega! visca les imporvitzacions de la Sandra!! :)
Ha quedat preciosa.
Molts petonets!!! :)
M'agradaM'agrada
Yo me voy a tener que saltar la dieta con alguna excusa y hacer una tarta de estasporque me chiflan y me estais tentando mas de lo que puedo soportar! Besos
M'agradaM'agrada
Sembla un pastis bonissim, i pels ingredients que porta segur que no falla!!
Petons
M'agradaM'agrada
¡que buena combinación! almendras y peras, ¡excelente!
M'agradaM'agrada
Ai quines ganes de tastar-la, perquè me falta sa crema d’ametlles que sinó ja me posava per feina. Ja està anotada a la llista de la compra.
Una aferrada.
M'agradaM'agrada
Així m’ agrada que publiqueu postres. Els pastissos de pera són deliciosos. Sempre els he provat lligats amb la xocolata. Qué bé! ja tinc una nova versió i amb ametlles…
M'agradaM'agrada
Hola guapa tu
només et dic que no tinc paraules,…que bo
anoto la teva proposta, mil petonets SUsanna
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta! Ametlles i pera? Ha de ser bonissim!!
M'agradaM'agrada
Ai, quina pinta aquest pastís. Me n’envieu un trosset per a les postres? Crec que mai he fet un postre amb peres, sera qüestió de posar-s^hi!
M'agradaM'agrada
Mareeeee, pedazo de tarta! ¿por qué me gustarán tanto las tartas de frutas? Y con el toque de la crema de almendras tiene que ser lo más.
Habrá que probarla
M'agradaM'agrada
Quina gran combinació la pera amb l’ametlla…no m’estranya que triunfés…tot i improvitzar, que la sandra és molta Sandra!!!! :)
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Es molt temptador aquest pastís, quina bona pinta té.
Petons.
M'agradaM'agrada
si es que ésta Sandra es una crack, porque el pastel tiene que estar mortal de necesidad. Buenísimo
Besos
M'agradaM'agrada
Ondia quin pastís més bo!, i saludable i nutritiu!, amb un bocinet petitó ja tens piles per uns dies,eh?…(he enviat un correu a tots els blocaires de Sants…o això intentava… Please, mireu-lo i contesteu-me,ok?,)moltes gràcies parella!
M'agradaM'agrada
Esto es deliciosamente irresistible, color, corte perfecto…rico :D
Besotes.
M'agradaM'agrada
Pera i atmetlla molt bona combinació i el toc de ginjebre ha de ser el definitiu, t’ha quedat molt bé, tinc ganes de provar la barreja de sabors
M'agradaM'agrada
Mai he fet un pastís de pera i la veritat és que no sé perquè. Mira que són bones! Val més que m’apunti aquesta recepta, perquè té un aspecte deliciós.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Hola sandra, todo lo que lleva pera y al horno me encanta, asi que conmigo triunfaba esta tarta seguro.
Se ve tan apetecible…besos Esther
M'agradaM'agrada
Wow, con leche de almendra? Debe de estar excelente!! Me encanta! Además tiene una pinta tremenda…
Muchos besos!
M'agradaM'agrada
Ole! ja es veu que ha de ser ben suau bo!!
petonets, marxo a comprar els moniatos!
M'agradaM'agrada
Ai, si es que la nostra Sandra està feta una súper artista, m’encanta! Sort que està cansada…
Xarvly, deuries estar molt inspirat, t’ha quedat una entrada de llibre.
Sou uns cracks els de la Bordeta, m’encanteu, es nota???????????????
Fins demà.
M'agradaM'agrada
Quina combinació més excel·lent.Una bona alternativa per a un pastís de fruita! Tinc llet d’avellana per aprofitar, penso que ho provaré a veure què tal! Petonets parella!
M'agradaM'agrada
Té una pinta deliciosa, Sandra, i la veritat és que no es veu gens embafador. M’encanta, tot i que les peres no són el meu fort. Potser també es podria fer de poma…
Ja estic donant voltes a la recepta del 15, encara que amb aquest temps els moniatos no és que vinguin massa de gust… A veure si la setmana que ve refresca una mica, com han dit els homes del temps!
Fins aviat!
Anna
M'agradaM'agrada
Te una pinta deliciosa. I si a més amb la pasta d’ametlles no queda sec ni emfarfaga massa, ho provaré a veure què tal.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Pensar que a mi la pera no me gustaba y ahora no me falta en la repostería.
Tu tarta una delicia.
Bss
M'agradaM'agrada
Yo creo que por eso la reposteria no es lo mio, me pasa como a Sandra que las recetas están para llevartelas a tu cocina y con el dulce a veces pasa que no funciona, aunque ya veo que no es el caso, además tengo un bote de crema de almendras en la despensa ummm a probarlo!
Un besote
M'agradaM'agrada
Aquesta recepta és d’aquelles que fa tardor, m’agrada!
M'agradaM'agrada
Quina cosa més bona!!! Nompodia fallar….
Petonets parelleta i bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Ohhh, que bó, fa molts anys que no tasto l´almendrina, a casa la mare en prenia, n´hauré de comprar i provar de fer una maravella com aquesta. Que bons els pastissos amb pera, veritat ?? Petons,
M'agradaM'agrada
aiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! Com és possible que no hagi vist aquest pastís si us tenc ben vigilats???!!!!
Bé, ho he vist tard però ho he vist.
No sé perquè però mai em ve al cap utilitzar pera als pastissos i segur que li dona un toc especial. I si damunt duu ametlla…mmmm…no comment!
Apuntat!! Crec que necessitaré un parell de vides per fer totes les receptes pendents!
M'agradaM'agrada