No podem començar d’altra manera que donant-vos a totes les gràcies per com heu respost a la convocatòria d’aquest mes de “la Recepta del 15”, doncs a dia 14 d’octubre ja hem rebut més d’una vintena de propostes!
Després d’aquest octubre tan estiuenc que portem, sembla que la cosa es començarà a calmar una mica, així que esperem passar una tardor ben fresqueta per gaudir de totes les receptes de moniatos que ens envieu durant aquest repte.
Us recordem el més important de tot: aquells que us animeu a participar, deixeu-nos aquí un enllaç a la vostra recepta per poder incloure-la a l’índex d’aquest mes. Com sempre, el dia 20 publicarem l’anunci de l’ingredient per al mes que ve.
Per la nostra part, aquest mes hem volgut aprofitar per treure’ns una espineta que teníem encara clavada, i era llançar-nos a provar de fer pasta fresca: uns nyoquis de moniato acompanyats de ricotta fresca, uns dauets de carbassa saltejats, alfàbrega i nous.
Si no heu fet mai nyoquis, com era el nostre cas, veureu que donar-los forma sembla una mica complicat, però una vegada li agafes el truc, posant-te’ls a la mà i arrodonint-los amb la forquilla, és fàcil i tot.
Esperem amb moltes ganes totes les idees que se us han acudit per cuinar amb moniatos aquest mes, ja n’estem començant a prendre nota!
Ingredients (4 racions)
Pels nyoquis de moniato:
– 1 kg de moniato
– 300 g de farina (més la que accepti durant l’amassat)
– 1 ou
-Parmesà ratllat
– Pebre blanc
– Nou moscada
– Sal
Per la salsa:
– Ricotta
– Un tros de carbassa
– Nous
– Alfàbrega
– Sajolida
– Pebre de colors
– Oli d’oliva verge extra
Preparació
Pels nyoquis de moniato:
Netegem els moniatos i els emboliquem amb paper d’alumini. Els posem en una safata al forn a 200ºC, que haurem preescalfat abans, fins que estiguin tous (mínim de 45 minuts).
Els deixem refredar, en traiem la polpa i la posem en un bol. L’aixafem amb una forquilla fins que quedi amb textura de puré.
Afegim al moniato, l’ou, les espècies, el formatge i ho salem. Hi anem tamisant la farina i ho barregem tot bé.
Enfarinem el marbre i hi aboquem la mescla per acabar-la d’amassar; hi anirem afegint farina si veiem que resulta molt enganxosa de textura (vigilant de no passar-nos, perquè resultarien farinosos al menjar-se’ls).
Formem xurros i els tallem en trossos d’uns 2/3 cm., acabant-los de donar forma amb una forquilla i sempre amb les mans enfarinades per evitar que se’ns enganxin.
Els fem bullir en aigua abundant salada fins que surin a la superfície, moment en que ja estaran cuits i els podrem escórrer i servir amb un raig d’oli per evitar que s’enganxin entre ells.
Per la salsa:
Tallem la carbassa a petits daus i els sofregim en una mica d’oli fins que estiguin tous, i hi posem la sajolida (o alguna altra herba aromàtica que ens agradi més) i pebre de colors.
Escalfem la ricotta al microones fins que es fongui una mica, la repartim sobre els nyoquis, hi posem a sobre els daus de carbassa i ho acabem amb unes nous, alfàbrega, un polsim de pebre i un raig d’oli d’oliva.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Quina bona idea fer nyoquis amb moniato, sou uns cracks!!! a mi m’agraden molt però no n’he fet mai, només n’he menjat dels comprats… a veure si m’animo! queden d’un color molt bonic i amb ricotta han de ser la bomba! us deixo la meva aquí! http://tastarutes.wordpress.com/2011/10/15/48hohb-i-la-recepta-del-15/ petonets!
M'agradaM'agrada
Ohhhh m´han encantat aquests nyoquis, han de ser boníssims i en prenc bona nota…vos he de donar les gràcies perquè he descobert un ingredient nou i amb totes les receptes que participaran en l´edició d´aquest mes penso fer un bon dossier :))
Petonets!!
La meva recepta: Crema de carabassa i moniato
M'agradaM'agrada
Nois!!!! de les primeres!! Aquí us deixo la meva aportació!! espero que us agradi tant com a mi aquests ñoquis que heu preparat!!!!!!
Petonetsss
M'agradaM'agrada
http://mylovelyfood.blogspot.com/2011/10/muffins-crujientes-de-boniato-y-canela.html
M'agradaM'agrada
Una molt bona proposta… m´imagino la textura… i quina feinada no ?? Segur que s´ho val. Petons,
M'agradaM'agrada
Jo tampoc n’he fet mai de nyoquis. Potser ja va sent hora :P Fan molt bona pinta aquests nyoquis de moniatos. Han de ser deliciosos.
Petons.
Belén
M'agradaM'agrada
Qué pasada! Ñoquis…me encantan, pero nunca me he decidido a hacerlos.
El aspecto es genial y, supongo, que el sabor no será menos!
http://entucocinayenlamia.blogspot.com/2011/10/magdalenas-de-calabaza-y-boniato-sin.html
M'agradaM'agrada
que buenos los noquis de boniato te han quedado muy bien, me gusta
bon cap de setmana parella
os dejo mi aportacion
http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2011/10/calamar-salteado-al-wok-con-picada-de.html#comments
M'agradaM'agrada
Hola tiets!!
La Paula i jo hem preparat una cremeta de carbassa i moniato.
Tieta Sandra, la pròxima vegada quan vengui a casa em prepararàs uns nyoquis de moniato???
Petons!!
http://www.bontiberi.com/2011/10/crema-de-carbassa-i-moniato.html
M'agradaM'agrada
que originals!!!!! segur que estaven boníssims!!!! ara perquè es molt tard, però demà em guardeu un platet, ok??? jajajajja. Molts petonets i bona nit!!!! us deixo el meu enllaç http://elmondejuju.blogspot.com/2011/10/panacota-de-moniato-amb-bolets-i-foie.html
M'agradaM'agrada
Exquisitos los ñoquis de boniato, me traen muchos recuerdos, una tía mía en Montevideo los hacía siempre el último día de cada mes, era un rito.
La pinta es de lo más apetecible con esa ricotta por encima, me encanta.
un beso y feliz finde
M'agradaM'agrada
Una bona idea això dels nyoquis, i un color espectacular. Serà qüestió de fer-los a veure si se’ls mengen tan bé com els de patata. Us deixem la nostra aportació, esperem que us agrdai. Petons!
http://cotodesucre.blogspot.com/2011/10/vieires-i-bolets-sobre-moniato-i.html
M'agradaM'agrada
Una idea estupenda la del los ñoquis. Aunque la salsa con la que los acompañas me ha dejado flipada.
Besos
M'agradaM'agrada
Ja estic desitjant veure el munt de receptes que tindreu, a veure si faig moltes receptes amb moniatos que, a part de les xips, és la primera que feia, gràcies pel repte!
La recepta estava programada per ahir a les dotze però ohhhhhhhhhhhhhhh, bé ja ho he fet manual.
Tenia ganes de veure els vostres súper nyoquis, l’acompanyament va bé per a qualsevol pasta, m’encanta.
Us deixo el meu enllaç:
http://cosesdellabiro.blogspot.com/2011/10/pa-de-moniato.html
Molts petonets i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Una proposta molt original! He tastat els nyoquis de patat i els de carbassa, així que els de moniato crec que també han de quedar boníssims. Recepta apuntada! I us han quedat amb una forma perfecta ;)
Aquí us deixo la meva proposta, una combinació de xocolata i moniato boníssima i, sobretot per la calor que fa, refrescant!
http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2011/10/15/crema-de-xocolata-amb-escuma-de-moniato/
M'agradaM'agrada
Bon dia! Us deixo la meva.
Quins nyoquis! N´he probat de fer de patata no em van quedar gens b! son molt xulos així ataronjats!
Petons
http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2011/10/melmelada-i-pastissets-de-moniato.html
M'agradaM'agrada
QUe bo!! em coincidit quasi al 100% amb la recepta!! vaig disfrutar com una nena (va ser el meu dinar d’ahir) ara he de provar la teva proposta que m’agrada molt també!! ;) petons
M'agradaM'agrada
Nois aquest cop no he arribat a temps! Però m’encanta veure tantes propostes :) Jo sempre he intentat fer nyoquis i res tu, però aquest plat m’ha ben conquistat, amb aquesta cremeta pel damunt tornaria a arriscar-me a veure si aquesta vegada em surten.
Petons!!
M'agradaM'agrada
Perfecte!
Aqui teniu la meva aportació: http://bufedepostres.blogspot.com/2011/10/flam-de-moniato.html
M'agradaM'agrada
Crec que amb aquest ingredient surtiran unes receptes d’allò més variades i divertides, us deixo a meva i vaig a mirar-les, per començar els nyoquis tenen molt bona pinta!!!.
Aquí teniu la meva http://sacuinadesalluna.blogspot.com/2011/10/pastis-de-moniato.html
Una aferrada!!
M'agradaM'agrada
Nois, aquí teniu la meva aportació!! Gràcies a la vostra proposta he descobert els moniatos blancs (tot i que m’agraden més els taronges, jeje!).
Acabo de veure els nyoquis dels del taller i m’0esteu fent venir moltes ganes de tastar-los…Em sembla que els faig avui per dinar, apa! Ja us explicaré.
I la forma casolana de nyoqui també té molt encant!! :)
Molts petonets guapos!
http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/10/la-recpeta-del-15-pastes-de.html
M'agradaM'agrada
Quin bé de Déu de receptes!!! mai hagés dit que el moniato donés t¡per tant!!! què bones! gràcies a vosaltres per la crida que feu cada mes!!!
petó i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
jajaja!! hem coincidit nois!!! bé, ara ja ningú té excusa per no provar de fer nyoquis!!
Us deixem l’enllaç:
http://eltallerdecuina.blogspot.com/2011/10/gnocchi-de-moniato.html
Petonets i bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Els moniatos m’encanten i trobo que heu fet una molt bona proposta!
M’agradaria participar tots els mesos en La recepta del 15 però no sempre tinc el temps de fer-ho. Aquest mes, però, he fet mans i mànigues per portar-vos la meva recepta de moniato. Espero que us agradi!
Fesols amb espinacs i moniato
Bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Jo només he fet una vegada nyoquis i va ser de ricotta, però segur que així amb moniato tb deuen ser molt bons! Serà qüestió de provar-ho :)
Blogger ultimament em publica les entrades sense poder rebre comentaris :( I ho haig de canviar manualment, avui me’n he descuidat!! I fins ara que m’han avisat res!! Es que em carregaré el blogger…. T_T
M'agradaM'agrada
Buaaaaaaaah! Que bons nois! Ostres, us han quedat súper bonics. M’agraden moltíssim.
Un petonarro artistes de la passsta! :)
M'agradaM'agrada
felicitats per la convocatoria ( com sempre ..) !!! i les receptes fan tardor ( encara que amb aquesta calor no ho ser…)
M'agradaM'agrada
Què bons! I la idea, original del tot!
M'agradaM'agrada
Aquí us deixo l’enllaç a la meva recepta d’aquest mes:
http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com/2011/10/bunyols-de-monyaco.html
Espero que us agradi.
Bon cap de setmana, macus!!!!
M'agradaM'agrada
que originales los gnocchi de boniato!!!! creo que los haré para la castañada ;) y esa salsa con ricotta y calabaza, es un plato muy otoñal u gustoso, me encanta!!! por cierto ese pastel de pera y almendras, una maravilla!!!!! besos
M'agradaM'agrada
Hola!!!!!!!!!!! ya estoy de nuevo con vosotras, bueno yo he echo unas deliciosas chips de Moniato, y aquí os dejo mi aportación y mi enlace, espero que os guste, besitos.
http://terecetario.blogspot.com/2011/10/chips-onduladas-de-boniato.html
M'agradaM'agrada
M’ha encantat aquesta recepta de nyoquis, han d’estar boníssims amb tots els ingredients que porten tan tardorencs. M’agradaria també posar receptes del 15, però ja veieu que no tinc massa temps per publicar tantes coses ni comentar, així que no em vull comprometre en una cosa que no sé si podré fer i em sap greu perquè m’he perdut receptes boníssimes. M’apuntaré la vostra recepta i aniré a visitar els altres blocs a veure què han fet amb els moniatos, que m’encanten. Besets.
M'agradaM'agrada
Ei! aquí us deixo la meva recepta! ha estat un plaer participar!! i a més ha quedat boníssim.
http://nadeurota.blogspot.com/2011/10/repta-del-15-lasanya-de-moniato.html
Laura
M'agradaM'agrada
Que original la vostra aportació!!
m’encanta!
muakis
M'agradaM'agrada
No se m’hauria acudit fer aquests nyoquis de moniato, quina bona idea! tenen una pinta boníssima.
Aquí us deixo la meva aportació:
http://allijulivert.blogspot.com/2011/10/magdalenes-de-moniato.html
Petons
M'agradaM'agrada
Ostres! Pensava que no hi sería a temps!!!
Espero que us agradi la meva proposta.
http://caprofiti.blogspot.com/2011/10/pasta-frola.html.
Ens veiem aviat!.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Aquets nyoquis s’han de provar,eh!
Mare meva, quin be de deu de receptes de moniato!!!!
Petonets.
M'agradaM'agrada
una deliciosa i original versio dels nyoquis…. delicosos…
…i un nou exit de convocatoria!!…felicitats!!
M'agradaM'agrada
Que buena pinta tienen vuestros ñoquis, pero menudo trabajazo!!! Mi receta es una tarta de boniato con base de tofu:
http://rezeditas.blogspot.com/2011/10/tarta-de-boniato-y-tofu.html
M'agradaM'agrada
Os han quedado unos gñoquis geniales. Me gustan.
Tenéis razón qué montón de recetas con boniato. Ahora mismo las miro todas.
Besos
M'agradaM'agrada
Por cierto, ¿habéis apuntado la mía? No la veo por ningún sitio.
Os mando el enlace de nuevo por si acaso.
Besos
http://experimentoenlacocina.blogspot.com/2011/10/bizcocho-de-boniato-cuando-lei-que-este.html
M'agradaM'agrada
A mí los ñoquis no me matan pero de boniato tienen que estar bien ricos…y con esa pinta me dan ganas de ponerme a comerlos ahora mismo.
Aquí os dejo mi aportación, espero que os guste:
http://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/10/arnadi-una-delicia-de-origen-arabe-para.html
Un besazo. Vivi
M'agradaM'agrada
Quina proposta més bona, nyoquis de moniato, semblen difícils de prepara , però desprès de llegir la vostra recepta tindre de provar de fer-los, queda anotada amb el vostre permís.
Aquí us deixo la meva proposta http://femunmos.blogspot.com/2011/10/llobarro-amb-cremos-de-moniato-i.html
Petons
M'agradaM'agrada
Tenen un color molt maco, segur que el seu sabor també es igual de bo. Estic veient tantes receptes de moniatos que ni m’ho imaginava.
Petons.
M'agradaM'agrada
Hola!
Tot i no ser molt original, aquí us deixo la meva proposta per aquest mes:
http://adailycuisine.blogspot.com/2011/10/crema-de-moniato-i-carbassa.html
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Apa, què original, nyoquis de moniato. M’encanten… bé, no els he tastat mai però segur que m’agraden més que els tradicionals de patata. Aquí arriba la tardona amb la seva proposta. Bé, no és gaire innovadora. De fet he vist que vosaltres també els heu preparat però nois és que val la pena fer-los perquè son molt bons aquests xips i ben senzills de preparar. A la propera espero currar-m’ho una mica més. Je,je. Petonets guapos!!!
http://courecoulants.blogspot.com/2011/10/xips-de-moniato.html
M'agradaM'agrada
Hola, una idea molt bona la dolçor del moniato ha de donar un toc de sabor interessant als nyoquis.
Nosaltres tornem a estar per aquí i la nostra proposta per aquest ingredient la podeu trobar a
http://el-pa-dels-ferrer.blogspot.com/2011/10/coca-de-moniato.html
Salutacions.
M'agradaM'agrada
Hola, arribo a temps?
Aquests nyoquis a pendents, que fan molt bona pinta!
http://elracodelcuscus.blogspot.com/2011/10/pastissets-de-moniato-i-atmella.html
M'agradaM'agrada
Ai, que bons han d’estar aquests nyoquis! Jo en vaig aprender a fer en un curset de cuina italiana que vaig fer fa segles, però des de llavors que no n’he fet més. Quin desastre!
Enhorabona per la gran participació a la recepta del 15. Jo sempre sempre us poso a la llista de “to-do” però al final sempre se’m passa :( A veure si el mes que ve per fi ho aconsegueixo!
Bon diumenge!!!
PS: Em sembla que als ingredients us falta mencionar el moniato, no?
M'agradaM'agrada
Una altra de nyoquis no per favor!!! Si ja ho,dic a casa ens xiflen. Saps que em passarà ara?? Doncs que m’aniran perseguint fins que els prepari…. Deliciosos!!! I la salseta….uhmmm!!! Veus, ja em criden.
Petonets guapíssima
M'agradaM'agrada
Qué bos els nyoquis de moniato!!!! ho apunto!
Una vegada més, encantada de participar, la meva recepta:
http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com/2011/10/arros-amb-bacalla-i-moniato-la-recepta.html
Petonets
M'agradaM'agrada
Hola nois!!!
Aquí es tic en aquesta recepta de moniato.
http://margot-cosasdelavida.blogspot.com/2011/10/bravas-de-boniato-con-mayonesa-de.html
Aquets nyoquits están de fábula.
Els faré…
Petons.
M'agradaM'agrada
Els nyoquis no són sant de la meva devoció, però amb moniato queden molt vistosos i molt originals. Bona pensada!
Petonets!
Anna
M'agradaM'agrada
Estic descobrint moltes maneres de menjar el moniato. La vostra proposta la desconeixia. M’agrada molt
La meva participació encara està al forn, veurem com queda
Bona cuina.
M'agradaM'agrada
Hola. Encara que tard, aquesta és la meva aportació a la recepte del 15.
http://lalionesa.blogspot.com/2011/10/pastis-de-moniato.html
M'agradaM'agrada
Que bons aquests nyoquis! M’encanta el color que dóna el moniato als àpats. Encara que és un producte una mica dolç és ferfecto tant per salat com per dolç … I la salsa em aquesta venint de gust moltíssim, m’encanten aquestes salses així
un petonet
M'agradaM'agrada
Una proposta molt bona, una recepta salada amb moniato.,.. potser relacionem més el moniato amb coses dolces.Felicitats per l’ originalitat!
M'agradaM'agrada
Renoi, quina recepta !!!
Original, si s’ha de donar un premi a la creativitat, aquesta es de 10.
Mol bona idea.
Sento que m’ he retrasat aquesta vegada, però he estat fora.
Espero que em disculpe-ho.
Petons
lacuinadelaisabel.blogspot.com
M'agradaM'agrada
qué plato tan suculento, unos ñoquis ideales y una salsa estupenda. Suena a invierno, me gusta
Besos
M'agradaM'agrada
Us envio la meva recepta de moniatos.
Timbal de moniatos amb botifarra i bolets
http://alpotpetit.tumblr.com/
M'agradaM'agrada
Quina precisositat!!!!!
M'agradaM'agrada
Ei, aquesta és una recepta de dinar de diumenge, molt bonica!
M'agradaM'agrada
Hola guapos! Sento molt però vaig retrassada com la tardor d’aquest any… No us ho he pogut enviar abans! Us demano disculpes, si podeu l’afegiu. Sinó no us preocupeu! Gràcies! Una abraçada!!
http://abellbulto.blogspot.com/2011/10/medallons-de-moniato.htm
M'agradaM'agrada
per cert, els nyoquis vostres espectaculars!! El color preciós i la creativitat vostra és brutal! Han d’estar molt bons! Petonets!!
M'agradaM'agrada
quina proposta més bona!!! m’encanta!!!
M'agradaM'agrada
una propuesta estupenda.Que rico. Bss
M'agradaM'agrada
Sou uns artistes!! Molt millors els nyoquis de moniato que els de patata!! I amb la salsa de ricotta i carbassa… devien ser divins!
Petons!
M'agradaM'agrada
Qué buenos, por dios!!! Nunca he comido ñoquis de boniato, pero éste me encanta, así que los tengo que probar. Tienen una pinta exquisita!!!
A ver si me animo a participar para la próxima edición de la receta del 15!!! Esta vez no ha podido ser por falta de tiempo, pero ahí estaré el mes que viene!
Besos.
M'agradaM'agrada
Se me acaba de ocurrir algo…..para mi receta de boniato :D
Claro que como siempre llegaré tarde….y seguro empalmo con la del otro mes…jajajaja.
besotes chicos….estos ñoquis son deliciosos…me los apunto!!
M'agradaM'agrada
Aquest mes no m’hi he pogut presentar, amb el començament del curs sembla que falta temps per a tot, però segueixo la convocatòria amb molt interès. Sobretot perquè amb el moniato crec que no he cuinat mai de la vida res i tinc molta curiositat. Potser que comenci amb aquests nyoquis que tan boníssima pinta fan.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Mmm! Quina bona pinta que tenen aquests nyoquis!! M’encanta! Fa un temps que us segueixo, i em sembla tan genial la convocatòria de la Recepta del 15 que us he enllaçat al meu blog! A veure si a la pròxima m’animo a participar! Seguiu així!
M'agradaM'agrada
Molt bona idea els nyoquis! En vaig fer un cop de patata però després de la feinada el resultat no va ser l’esperat i no n’he tornat a fer…
Fan una pinta increïble!
Petons!
Berta
M'agradaM'agrada