Nyoquis de moniato

No podem començar d’altra manera que donant-vos a totes les gràcies per com heu respost a la convocatòria d’aquest mes de “la Recepta del 15”, doncs a dia 14 d’octubre ja hem rebut més d’una vintena de propostes!

Després d’aquest octubre tan estiuenc que portem, sembla que la cosa es començarà a calmar una mica, així que esperem passar una tardor ben fresqueta per gaudir de totes les receptes de moniatos que ens envieu durant aquest repte.

Us recordem el més important de tot: aquells que us animeu a participar, deixeu-nos aquí un enllaç a la vostra recepta per poder incloure-la a l’índex d’aquest mes. Com sempre, el dia 20 publicarem l’anunci de l’ingredient per al mes que ve.

Per la nostra part, aquest mes hem volgut aprofitar per treure’ns una espineta que teníem encara clavada, i era llançar-nos a provar de fer pasta fresca: uns nyoquis de moniato acompanyats de ricotta fresca, uns dauets de carbassa saltejats, alfàbrega i nous.

Si no heu fet mai nyoquis, com era el nostre cas, veureu que donar-los forma sembla una mica complicat, però una vegada li agafes el truc, posant-te’ls a la mà i arrodonint-los amb la forquilla, és fàcil i tot.

Esperem amb moltes ganes totes les idees que se us han acudit per cuinar amb moniatos aquest mes, ja n’estem començant a prendre nota!

Ingredients (4 racions)

Pels nyoquis de moniato:

– 1 kg de moniato

– 300 g de farina (més la que accepti durant l’amassat)

– 1 ou

-Parmesà ratllat

– Pebre blanc

– Nou moscada

– Sal

Per la salsa:

– Ricotta

– Un tros de carbassa

– Nous

– Alfàbrega

– Sajolida

– Pebre de colors

– Oli d’oliva verge extra

Preparació

Pels nyoquis de moniato:

Netegem els moniatos i els emboliquem amb paper d’alumini. Els posem en una safata al forn a 200ºC, que haurem preescalfat abans, fins que estiguin tous (mínim de 45 minuts).

Els deixem refredar, en traiem la polpa i la posem en un bol. L’aixafem amb una forquilla fins que quedi amb textura de puré.

Afegim al moniato, l’ou, les espècies, el formatge i ho salem. Hi anem tamisant la farina i ho barregem tot bé.

Enfarinem el marbre i hi aboquem la mescla per acabar-la d’amassar; hi anirem afegint farina si veiem que resulta molt enganxosa de textura (vigilant de no passar-nos, perquè resultarien farinosos al menjar-se’ls).

Formem xurros i els tallem en trossos d’uns 2/3 cm., acabant-los de donar forma amb una forquilla i sempre amb les mans enfarinades per evitar que se’ns enganxin.

Els fem bullir en aigua abundant salada fins que surin a la superfície, moment en que ja estaran cuits i els podrem escórrer i servir amb un raig d’oli per evitar que s’enganxin entre ells.

Per la salsa:

Tallem la carbassa a petits daus i els sofregim en una mica d’oli fins que estiguin tous, i hi posem la sajolida (o alguna altra herba aromàtica que ens agradi més) i pebre de colors.

Escalfem la ricotta al microones fins que es fongui una mica, la repartim sobre els nyoquis, hi posem a sobre els daus de carbassa i ho acabem amb unes nous, alfàbrega, un polsim de pebre i un raig d’oli d’oliva.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Xips de moniato

77 pensaments sobre “Nyoquis de moniato

  1. Frabisa diu:

    Exquisitos los ñoquis de boniato, me traen muchos recuerdos, una tía mía en Montevideo los hacía siempre el último día de cada mes, era un rito.

    La pinta es de lo más apetecible con esa ricotta por encima, me encanta.

    un beso y feliz finde

    M'agrada

  2. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Ja estic desitjant veure el munt de receptes que tindreu, a veure si faig moltes receptes amb moniatos que, a part de les xips, és la primera que feia, gràcies pel repte!
    La recepta estava programada per ahir a les dotze però ohhhhhhhhhhhhhhh, bé ja ho he fet manual.
    Tenia ganes de veure els vostres súper nyoquis, l’acompanyament va bé per a qualsevol pasta, m’encanta.
    Us deixo el meu enllaç:

    http://cosesdellabiro.blogspot.com/2011/10/pa-de-moniato.html

    Molts petonets i bon cap de setmana!

    M'agrada

  3. Roser diu:

    QUe bo!! em coincidit quasi al 100% amb la recepta!! vaig disfrutar com una nena (va ser el meu dinar d’ahir) ara he de provar la teva proposta que m’agrada molt també!! ;) petons

    M'agrada

  4. Helena diu:

    Nois aquest cop no he arribat a temps! Però m’encanta veure tantes propostes :) Jo sempre he intentat fer nyoquis i res tu, però aquest plat m’ha ben conquistat, amb aquesta cremeta pel damunt tornaria a arriscar-me a veure si aquesta vegada em surten.
    Petons!!

    M'agrada

  5. Alba diu:

    Nois, aquí teniu la meva aportació!! Gràcies a la vostra proposta he descobert els moniatos blancs (tot i que m’agraden més els taronges, jeje!).

    Acabo de veure els nyoquis dels del taller i m’0esteu fent venir moltes ganes de tastar-los…Em sembla que els faig avui per dinar, apa! Ja us explicaré.

    I la forma casolana de nyoqui també té molt encant!! :)

    Molts petonets guapos!

    http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/10/la-recpeta-del-15-pastes-de.html

    M'agrada

  6. Teresa diu:

    Quin bé de Déu de receptes!!! mai hagés dit que el moniato donés t¡per tant!!! què bones! gràcies a vosaltres per la crida que feu cada mes!!!
    petó i bon cap de setmana!

    M'agrada

  7. Margarida diu:

    Els moniatos m’encanten i trobo que heu fet una molt bona proposta!

    M’agradaria participar tots els mesos en La recepta del 15 però no sempre tinc el temps de fer-ho. Aquest mes, però, he fet mans i mànigues per portar-vos la meva recepta de moniato. Espero que us agradi!

    Fesols amb espinacs i moniato

    Bon cap de setmana!

    M'agrada

  8. Anna Gastroadikt diu:

    Jo només he fet una vegada nyoquis i va ser de ricotta, però segur que així amb moniato tb deuen ser molt bons! Serà qüestió de provar-ho :)

    Blogger ultimament em publica les entrades sense poder rebre comentaris :( I ho haig de canviar manualment, avui me’n he descuidat!! I fins ara que m’han avisat res!! Es que em carregaré el blogger…. T_T

    M'agrada

  9. fresa&pimienta diu:

    que originales los gnocchi de boniato!!!! creo que los haré para la castañada ;) y esa salsa con ricotta y calabaza, es un plato muy otoñal u gustoso, me encanta!!! por cierto ese pastel de pera y almendras, una maravilla!!!!! besos

    M'agrada

  10. Asela Masià diu:

    M’ha encantat aquesta recepta de nyoquis, han d’estar boníssims amb tots els ingredients que porten tan tardorencs. M’agradaria també posar receptes del 15, però ja veieu que no tinc massa temps per publicar tantes coses ni comentar, així que no em vull comprometre en una cosa que no sé si podré fer i em sap greu perquè m’he perdut receptes boníssimes. M’apuntaré la vostra recepta i aniré a visitar els altres blocs a veure què han fet amb els moniatos, que m’encanten. Besets.

    M'agrada

  11. LAURA diu:

    Apa, què original, nyoquis de moniato. M’encanten… bé, no els he tastat mai però segur que m’agraden més que els tradicionals de patata. Aquí arriba la tardona amb la seva proposta. Bé, no és gaire innovadora. De fet he vist que vosaltres també els heu preparat però nois és que val la pena fer-los perquè son molt bons aquests xips i ben senzills de preparar. A la propera espero currar-m’ho una mica més. Je,je. Petonets guapos!!!
    http://courecoulants.blogspot.com/2011/10/xips-de-moniato.html

    M'agrada

  12. Irene diu:

    Ai, que bons han d’estar aquests nyoquis! Jo en vaig aprender a fer en un curset de cuina italiana que vaig fer fa segles, però des de llavors que no n’he fet més. Quin desastre!
    Enhorabona per la gran participació a la recepta del 15. Jo sempre sempre us poso a la llista de “to-do” però al final sempre se’m passa :( A veure si el mes que ve per fi ho aconsegueixo!
    Bon diumenge!!!
    PS: Em sembla que als ingredients us falta mencionar el moniato, no?

    M'agrada

  13. catieu diu:

    Una altra de nyoquis no per favor!!! Si ja ho,dic a casa ens xiflen. Saps que em passarà ara?? Doncs que m’aniran perseguint fins que els prepari…. Deliciosos!!! I la salseta….uhmmm!!! Veus, ja em criden.
    Petonets guapíssima

    M'agrada

  14. Narcis diu:

    Estic descobrint moltes maneres de menjar el moniato. La vostra proposta la desconeixia. M’agrada molt
    La meva participació encara està al forn, veurem com queda
    Bona cuina.

    M'agrada

  15. Donibaneko diu:

    Que bons aquests nyoquis! M’encanta el color que dóna el moniato als àpats. Encara que és un producte una mica dolç és ferfecto tant per salat com per dolç … I la salsa em aquesta venint de gust moltíssim, m’encanten aquestes salses així
    un petonet

    M'agrada

  16. lacuinadelaisabel diu:

    Renoi, quina recepta !!!
    Original, si s’ha de donar un premi a la creativitat, aquesta es de 10.
    Mol bona idea.
    Sento que m’ he retrasat aquesta vegada, però he estat fora.
    Espero que em disculpe-ho.
    Petons

    lacuinadelaisabel.blogspot.com

    M'agrada

  17. Elena diu:

    Qué buenos, por dios!!! Nunca he comido ñoquis de boniato, pero éste me encanta, así que los tengo que probar. Tienen una pinta exquisita!!!
    A ver si me animo a participar para la próxima edición de la receta del 15!!! Esta vez no ha podido ser por falta de tiempo, pero ahí estaré el mes que viene!
    Besos.

    M'agrada

  18. Mayte diu:

    Se me acaba de ocurrir algo…..para mi receta de boniato :D
    Claro que como siempre llegaré tarde….y seguro empalmo con la del otro mes…jajajaja.

    besotes chicos….estos ñoquis son deliciosos…me los apunto!!

    M'agrada

  19. Betty diu:

    Aquest mes no m’hi he pogut presentar, amb el començament del curs sembla que falta temps per a tot, però segueixo la convocatòria amb molt interès. Sobretot perquè amb el moniato crec que no he cuinat mai de la vida res i tinc molta curiositat. Potser que comenci amb aquests nyoquis que tan boníssima pinta fan.

    Una abraçada!

    M'agrada

  20. Lena diu:

    Mmm! Quina bona pinta que tenen aquests nyoquis!! M’encanta! Fa un temps que us segueixo, i em sembla tan genial la convocatòria de la Recepta del 15 que us he enllaçat al meu blog! A veure si a la pròxima m’animo a participar! Seguiu així!

    M'agrada

  21. berta diu:

    Molt bona idea els nyoquis! En vaig fer un cop de patata però després de la feinada el resultat no va ser l’esperat i no n’he tornat a fer…
    Fan una pinta increïble!
    Petons!
    Berta

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.