la Recepta del 15 (de novembre)

És dia 20, i toca presentar-vos la proposta per “la Recepta del 15” del mes que ve. Però ens permetreu repetir-nos una mica, i abans de res tornar-vos a donar les gràcies per la vostra participació en el repte de moniatos d’aquest octubre: hem recollit 84 receptes diferents! Merci a tothom!! 

Per aquest mes de novembre teniem prevista una recepta del 15 diferent, volíem que els protagonistes fossin els bolets! Però tal i com ha anat la temporada enguany, i veient que a molts llocs ja s’ha donat per perduda, hem preferit canviar per una idea que també ens rondava pel cap per fer algun dia.

Així, pel proper 15 de novembre us proposem una idea molt oberta que creiem agradarà a la majoria: el pa! Tots els que n’han preparat alguna vegada saben fins a quin punt és d’agraït fer-lo, i els que no segur que tenen el cuquet panarra darrera l’orella dient-los que es llencin a provar-ho, així que aquesta és la gran ocasió!

Us recordem que penjarem les receptes el dia 15 d’octubre, però que si us va millor fer-ho abans o després, no hi tenim cap inconvenient. L’únic que us demanem és que ens deixeu aquí al bloc un comentari amb l’enllaç a la recepta que presenteu, així ens facilitareu el recull de totes les propostes i serà molt més ràpid fer l’índex.

Per acabar us remetem a la nostra secció de la Recepta del 15, on podreu veure les 84 receptes fetes amb moniato que hem recollit durant aquest octubre, i també tots els índex de les convocatòries anteriors.

Gràcies a tots!

···

60 pensaments sobre “la Recepta del 15 (de novembre)

  1. guspiresqueviatgenambelvent diu:

    Uala, una recepta que ni pintada. Ja us vaig dir que ja tinc panificadora? però la pobra està més abandonada, l’he fet servir ben poc, i amb les ganes que li tenia!!! Bé, doncs ja és hora d’amortitzar-la i posar fil a l’agulla.
    Una abraçada i gràcies per l’organitzacióf

    M'agrada

  2. Sònia diu:

    Pa!!!!! Perfecte!!! Ara buscarem una recepte una mica diferent… que de pa en faig molts!!! I vosaltres us mereixeu un de ben especial…
    Millor deixar els bolets per un altre any…. :-((((((
    Un petonas
    Sònia

    M'agrada

  3. judith diu:

    en serio??? jajaajjaja, que dolents que sou!!! segur que no voleu caviar a bolets? mira que ara començarà a ploure i ja en sortiran! bueno va, perquè us estimo molt faré l’esforç de fer pa… molts petonets guapos meus!!!

    M'agrada

  4. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Teniu tota la raó, els bolets, mon amour…crec que aquest any ens els pintarem a l’oli… o en pagarem un ull de la cara… La proposta del pa és un món nou, obrirà les portes a un munt de possibilitats i a alguns els fareu posar per primer cop a fer-ne!, segur!. Ok doncs, anirem cabilant…Una abraçada.

    M'agrada

  5. Rosa Maria Figuerola diu:

    M’estrenaré amb aquest nou repte de novembre, m’hi hauré de lluir per estar al vostre altíssim nivell. M’ agradaria poder penjar el logo de la recepta del 15 al meu blog, em podeu dir com fer-ho. Moltes gràcies per avançat i fins el dia 15
    Rosa Maria

    M'agrada

  6. Sart diu:

    Me parecen unas propuestas muy interesantes, cómo podría participar para este mes de noviembre? Simplemente subir la receta de pan el día 15 en mi blog y subir un comentario? Muchas gracias y un saludo.

    M'agrada

  7. berta diu:

    Bufff…
    Aquesta vegada no podré participar… La petita de la casa ja té 6 mesos i cada vegada em “roba” més temps (que li dedico encantada).
    No he fet mai pa i ara mateix no és el millor moment per posar-m’hi, només tinc temps per fer els nostres àpats (prou dignes per ser penjats al blog) i les papilles de fruita i verdura…
    A la propera segur que si!!!! M’encanta la recepta del 15!
    Petonets!
    Berta

    M'agrada

  8. surfzone diu:

    Jo faig pa poc sovint, sóc especialista en fer totxanes i rajols al forn, em queden gairebé sempre secs… però l’últim que vaig fer (pa nevat) em va sortir molt bé, i el vaig fer servir per al dia mundial del pa (16 d’octubre).
    A veure si m’animo, encara em queden uns quants dies!

    M'agrada

  9. Manel Baxerias, La Gàl·lia Catalana diu:

    Pa de carabassa i matafaluga, un pa especial per a les receptes del 15
    http://www.irreductibles.cat/cuina/2011/11/11/pa-de-carabassa-i-matafaluga/

    PA DE CARBASSA I MATAFALUGA

    Ingredients per a 2 pans:

    150 grams de carbassa pelada, tallada en trossos grans
    500 grams de farina de força blanca
    1 culleradeta de sal marina fina
    10 grams de llevat de forner fresc
    200 ml. d’aigua
    2 culleradetes de postres de matafaluga
    40 grams de pipes de carbassa opcional per decorar

    Elaboració:

    1. Preescalfeu el forn a 190 º C. Folrar una font petita per coure, amb paper d’alumini lleugerament greixat, afegiu la carbassa, esquitxeu amb l’oli d’oliva i fornegeu durant 40 minuts, o fins que la carbassa estigui ben tova. Passeu la polpa per el passa pures o aixafat amb una forquilla i deixeu refredar.
    2. Mentrestant, tamiseu la farina i la sal sobre un bol gran, afegiu la polpa de carbassa, i la matafaluga formeu molles gruixudes.
    3. Barregeu el llevat amb l’aigua, deixeu-lo reposar 2 minuts. Afegiu a la farina, i prepareu una massa tova.
    4. Bolqueu sobre la superfície de treball enfarinada i amasseu fins que la massa estigui suau i elàstica. Col•loqueu en un bol lleugerament pintat amb oli, cobriu amb paper film i deixeu fermentar en un lloc càlid durant 1 hora o fins que hagi doblat el seu volum.
    5. Bolqueu novament la massa i colpegeu per extreure l’aire. Treballeu-la uns 3-4 minuts mes, i formeu dos pans cilíndrics de la mateixa mida, pinzelleu o polvoritzeu amb una mica d’aigua, repartiu sobre les pipes de carbassa i col•loqueu sobre la placa de forn engreixada amb oli. Torneu a cobrir ara amb un drap una mica humit i deixeu-la fermentar durant 45 minuts.
    6. Augmenteu la temperatura del forn a 200 º C. Col•loqueu-les al centre del forn durant 35-40 minuts fins que estiguin daurades i cuites. Transferiu-les a una reixeta per refredar.

    Opcional: Pinzelleu els pans amb ou batut si es vol una aparença setinada. O realitzar uns talls sobre la superfície del pa per facilitar l’expansió durant l’enfornat i, alhora, donar-li un acabat més atractiu i rústic.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.