Com cada mes tornem a estar aquí amb una proposta per aportar el nostre granet de sorra a “Memòries d’una cuinera“, el repte de plats i receptes tradicionals que aquest octubre ens ha demanat idees per preparar l’arròs amb llet.
I com que quan es té sifó a casa, no fas més que pensar quants són els plats que podries convertir en escuma, ho hem tornat a provar amb l’arròs amb llet, i el resultat ha estat impressionant.
Els sabors clau de l’arròs amb llet són la llimona i la canyella, així que per acompanyar l’escuma hem fet unes teules d’aquests dos ingredients. Us recomanem deixar la cullera a un costat i menjar-vos l’escuma fent servir les teules per agafar-la!
.
– Escuma d’arròs amb llet –
Ingredients
– 500 ml de llet
– 150 g d’arròs
– Pela de llimona
– Pela de mandarina
– 1 branca de canyella
– 150 ml de nata líquida
– 1 càrrega de nitrogen (per al sifó)
Preparació
Escalfem la llet amb el sucre, la pela de llimona i mandarina, i la branca de canyella. Quan arrenqui al bull hi afegim l’arròs i el fem coure durant uns 35-40 minuts a foc molt lent remenant tot sovint.
Una vegada tenim l’arròs llest, en retirem les peles i la canyella i el triturem amb la batedora elèctrica fins que quedi un puré ben fi. El passem a continuació per un colador de malla fina perquè no en quedi cap impuresa.
Afegim la nata líquida, ho remenem bé i omplim el sifó amb la mescla. Carreguem la càpsula de nitrogen, sacsegem el sifó i ho reservem a la nevera fins al moment de servir.
.
– Teules de canyella –
Ingredients
– 1 clara d’ou
– El mateix pes de la clara en farina (uns 40 g)
– El mateix pes de la clara en sucre (uns 40 g)
– La meitat del pes de la clara en mantega fosa (uns 20 g)
– Canyella mòlta
– Pell de llimona ratllada
Preparació
Comencem preescalfant el forn a 170ºC.
Batem la clara d’ou, simplement com si n’anéssim a fer una truita, hi afegim la farina i el sucre, ho barregem bé, i hi posem també la canyella en pols al gust.
A la safata de forn, on hi tindrem paper sulfuritzat o el silpad, posem cullerades de la massa formant rodones d’uns 5 centímetres, ajudant-nos amb el dors de la cullera (han de quedar el més fines possible).
Posem una mica de ratlladura de llimona a sobre de cada teula, i enfornem durant uns 6 o 7 minuts; ho traurem quan les vores comencin a enrossir-se.
Just al moment de treure-les del forn, les posem sobre un corró de cuina o una ampolla, i les adaptem bé a la forma. Alerta! Heu de fer-ho molt de pressa perquè les teules es refreden i endureixen en un moment i podrien trencar-se mentre els doneu la forma.
.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
A nosaltres l’arròs amb llet no ens agrada gaire, però en format escuma estic segura que ens encantaria. A més, qualsevol excusa per fer servir el sifó és molt ben vinguda ;)
M'agradaM'agrada
Ohhh!! Que original!! Sabeu que tinc el sifó fa una pila d’anys i no l’utilitzo per res?? És un pecat jejeje… Li hauria de treure la pols.
Quina recepta més bona!! La teula ha de ser deliciosa, uhhhmm!! cruixent!!
Bon cap de setmana parelleta.
M'agradaM'agrada
Ostres, quina delícia ha de ser aquesta escuma!!!
La veritat és que el sifó és tentador, però no m’animo a comprar-lo perquè sempre em dic que no el faré servir prou. Ara ja veig com funciona: es transforma tot en escuma!
Bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
OH.OH,OH!!!!, SUBLIM!, bravo nois… aquesta recepta és directament una delicadesa molt ben trobada: l’arròs en escuma i la canyella en forma de teula…sí senyor, això és saber-ne. Una abraçada!
M'agradaM'agrada
A mi no m’agrada l’arròs amb llet, però així l’hauré de provar ja que en aquesta espuma la textura és completament diferent. I sobretot la teula segur que m’agradaria, sóc adicta a la canyella!
Petons
M'agradaM'agrada
Sempre em deixeu sense paraules…
Petonets.
M'agradaM'agrada
Una idea genial!!! M’encanta la vostra proposta.
Encara no tinc el sifó ( a veure si cau aquest Nadal…)
Petons
M'agradaM'agrada
Ñam!!!
Una espuma deliciosa…me encanta super original :D
Besotes!!
M'agradaM'agrada
mmm quina recepta més original, m’agrada! a més té un toc molt propi de la tardor amb aquestes teules de canyella.
Petons!
M'agradaM'agrada
Impressionant!! quina escuma mes ben feta. Esteu posant el nivell molt alt.
Bona cuina
M'agradaM'agrada
Qué pasada de postre… yo le envié a Judith una crema de arroz 100% asturiana.
Pero tu postre es una maravilla!!
M'agradaM'agrada
Je, je, je…la recepta de la Gemma amb el sifó de moniatos us va tocar….Aquesta escuma és fantàstica i més amb l’ acompanyament de la teula ja es sublim.
M'agradaM'agrada
je, je, je….;-D
M'agradaM'agrada
Ei, amb aquesta recepta em fareu tornar a fer servir el sifó.
Com que va anar malament la primera vegada que el vaig fer servir, el tinc a l’armari dormint. Per cert, el vaig comprar espressament per la recepta del 15 dels préssecs. Però entre vosaltres i la Gemma m’esteu fent agafar ganes de tornar-ho a intentar.
Ah, moltes gràcies pel comentari del meu blog.
Una abraçada,
Nani
M'agradaM'agrada
quin vici de postre!!!!!! es impresionant i molt xic!! quedes com un rei presentant aquest postre! me l’apunto ara mateix, una obra mestre!!!! petons
M'agradaM'agrada
Jo el demano per Reis, el sifó.
Veient el resultat, tinc ganes de tenir-ne un.
Petonets.
M'agradaM'agrada
No tinc sifó, però veig que els resultats són boníssims! Una recepta molt original
M'agradaM'agrada
Quina proposta més original! i que bó ha de ser aquest arròs amb llet.
M'agradaM'agrada
Nosaltres no som d’arròs amb llet, però fet amb el sifó… potser ens ho pensaríem i tot!. T’ha quedat amb una presentació fantàstica, i les teules han de ser boníssimes!
M'agradaM'agrada
que buena combinacion a mi si me gusta con la canela y asi en espuma tiene que estar mas bueno, intentare probarlo a pendents
M'agradaM'agrada
ha de ser molt bona, aquesta escuma, i molt més lleugera que l’arròs amb llet, que a vegades costa d’empassar després d’un bon dinar.
M'agradaM'agrada
Que artistas! espuma de arroz con leche, me ha encantado la idea!!! y esa teja de canela…ummmm un postre de lujo , como siempre un placer venir a visitaros! muchos besos
M'agradaM'agrada
Que lástima que publique hace poco el arroz con leche… este me parece genial con su ‘extra’ de canela y las ralladuras de cítricos! Besos
M'agradaM'agrada
L’arròs amb llet és de les úniques coses que no m’agraden. Peró les teules si, sobretot aquestes amb canyella i llimona deuen ser genials. Utilitzes molt el sifó? M’aconselles teneir-ne? Una abraçada
M'agradaM'agrada
¿sabes cuál es mi postre de hoy y mi post de mañana?. seguro que lo adivinas jajaj
Tiene que estar buenísimo.
Por cierto, todavía te estoy esperando con las tostadas francesas, aunque te tendré que hacer unas en el momento porque frías pierden bastante gracia.
besos y feliz domingo
M'agradaM'agrada
Quines postres més delicades al ser amb forma d’escuma.
No tinc sifó, es que em sembla una mica complicat, pot ser va sent hora d’animar-me.
Petons.
M'agradaM'agrada
Aquesta escuma us ha quedat de tres estrelles michelin com a mínim!!!!
I les teules?? què puc dir de les teules?? Una delicatessen!
Ai, qui tengués un sifó!!!!!
Petons guapos!!
M'agradaM'agrada
No tinc sifó, no tinc sifó, no en tinc… quan veig receptes com la teva m’agafen ganes de demanar-lo als reis!!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
es tota una tentació tenir el sifó a casa i no utilitzar-lo cada dia…
les teules sense comentaris…
petonets
M'agradaM'agrada
Ohh m’encanten aquestes teules!! I amb l’escuma quedes com un xef professional… Només us dic que no m’agrada l’arròs amb llet, però em llançaria sobre la vostra versió! jaja
Un petonet!! :D
M'agradaM'agrada
Ja veig que hauré de demanar als Reis el sifó.. quina bona pinta i a mi m’agrada molt l’arròs amb llet!
Petons
M'agradaM'agrada
Sandra!! que xulu! quin luxe de postre: que original!! he quedat amb la boca oberta!!!
petonets
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhh…en escuma!!!! Que bo que ha d’estar!! I amb la teula ja la bomba!!! Us supereu! :)
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Quina xulada! Ara mateix tinc molta, molta enveja per no tenir sifó, clar que igual m’esclataria, ja,ja,ja. M’agrada molt la idea d’acompanyar-lo amb teules!;)
Molts petonets i moltíssimes gràcies guapos!
M'agradaM'agrada
Una recepta boníssima, amb l’escuma d’arròs amb llet i amb les teules cruixents, això ha d’estar impressionant. M’està entrant una gana… Llàstima que no tinga sifó a casa. Beset.
M'agradaM'agrada
Uau! Quina bona pinta que fa. Mostrar una recepta amb escuma… no ho podeu fer, perquè aquells que no tenim sifó no la podem fer!!! Tot i així, me l’apunto per si algun dia tinc la sort de tenir-ne un.
Mmm, una abraçada!
M'agradaM'agrada
No som massa d’arròs amb llet.
Tindrem que provar.
la recepta molt xula
Les teules magnifiques.
Petons
M'agradaM'agrada
No se m’hauria acudit mai fer escuma d’arròs amb llet, t’ha quedat una copa fantàstica!!!
M'agradaM'agrada
Quina escula més original!!!! posa’t bona!! bona setmana! Petó
M'agradaM'agrada
Hola, muchísimas gracias por tu visita a mi blog :)
No sabía de esta receta pero te confieso que a mi el arroz con leche me encanta, entonces me imagino que esta espuma de arroz debe ser estupenda! y si aparte lleva canela, bueno, pues me has llegado directo al antojo!
M'agradaM'agrada
cóm es possible que encara no us hagi comentat la recepta??? aiaiaia, que m’haureu de fer pam pam al culet!!! jaajajajajajaj. Em sembla una gran idea fer una escuma d’aquest fantàstic postre! segur que la textura acompanyada de la teula és una gran deícia!! la propera vegada, si us plau, ens aviseu, ok????????? que al Bolet no tenim sifò!!!! petonets guapos
M'agradaM'agrada
T’ha quedat preciòs, i segur que bonissim!!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Caram nois quanta innovació en unes postres! cracks!!
L’arròs amb llet no és el meu fort, però auestes teules… mare de Deú senyor!!
M'agradaM'agrada
Ohhhh nois!! uina bona pinta té això!!!! i super xic aquesta escuma!! ha de tenir un sabor!!!!! m’encanta! una aportació de luxe
Un petonàs!
M'agradaM'agrada
magnifica proposta… i cal com dieu… a teulades de canyella!!
M'agradaM'agrada
Es una recepta tradicional, convertida en màgica i fabulosa per obra del sifo i d’ unes bones mans…
M'agradaM'agrada
Maravilloso… y esas tejas de canela!!! Dios, qué rico!!!!
Besos.
M'agradaM'agrada
Sin duda una de las más originales que he visto! Genial!
M'agradaM'agrada
Si ja m’agradava l’arròs amb llet, amb escuma deu ser terrible!!! Vull dir que no deus poder parar! Quina senyora recepta. Felicitats grans!!!
M'agradaM'agrada
Jo també tinc el míric sifó i durant una temporada tot ho convertia en escuma: escuma de carabassa, escuma de formatge, escuma de verdures… Ara el tinc una mica abandonat, però aquesta versió de l’arròs amb llet m’ha fet venir ganes de treure’l. Hauré d’anar a comprar càrregues!
Petons!
Anna
M'agradaM'agrada
Ostres tu, què bo ha d’estar això!! Haig de comprar-me un sifó JA!!
M'agradaM'agrada
y ¿de donde saco yo ahora un sifón? me gusta mucho la idea de aligerar así los platos (las tejas tambien me gustan, es que la canela y el limón umm).
Un besote
M'agradaM'agrada
Mira que a mi m’agrada el gust de l’arròs amb llet, però no m’acaba de convencer la textura o sigui que en escuma és perfecte per mi. Necessito un sifó a la meva vida!
M'agradaM'agrada
Me ha encatado la receta , y lo digo literalmente , que buena me parece , me voy a tener que comprar un sifon ya pero tu receta la hago como sea , besitos , FELIZ HALLOWEEN Y FELIZ DIA DE TODOS LOS SANTOS ¡¡¡
M'agradaM'agrada
Ostres! Vam estar a punt de fer també l’escuma d’arròs amb llet. Tenim el sifó nou de trinca i l’hem d’amortitzar, jejej!
Petonets!
M'agradaM'agrada
no m’agrada l’arroç amb llet, però aquesta escuma me la prenc!!!
Qué original!
M'agradaM'agrada
Jo estic desitjant comprar-me un sifó a veure si en faig tant bon us com vosaltres. La vostra proposta esta genial amb el toc de les teules molt ben aconseguit. M’ ha agradat molt. Petonets!
M'agradaM'agrada
Mira l’altre dia un altre blocaire va publicar escuma d’arrós i no la vaig poder fer pq no tinc sifó, ja sé que demanar als Reis …. jajaja anem prenen nota
petons
M'agradaM'agrada