Escuma d’arròs amb llet i teules de canyella

Com cada mes tornem a estar aquí amb una proposta per aportar el nostre granet de sorra a “Memòries d’una cuinera, el repte de plats i receptes tradicionals que aquest octubre ens ha demanat idees per preparar l’arròs amb llet.

I com que quan es té sifó a casa, no fas més que pensar quants són els plats que podries convertir en escuma, ho hem tornat a provar amb l’arròs amb llet, i el resultat ha estat impressionant.

Els sabors clau de l’arròs amb llet són la llimona i la canyella, així que per acompanyar l’escuma hem fet unes teules d’aquests dos ingredients. Us recomanem deixar la cullera a un costat i menjar-vos l’escuma fent servir les teules per agafar-la!

.

– Escuma d’arròs amb llet –

Ingredients

– 500 ml de llet

– 150 g d’arròs

– Pela de llimona

– Pela de mandarina

– 1 branca de canyella

– 150 ml de nata líquida

– 1 càrrega de nitrogen (per al sifó)

Preparació

Escalfem la llet amb el sucre, la pela de llimona i mandarina, i la branca de canyella. Quan arrenqui al bull hi afegim l’arròs i el fem coure durant uns 35-40 minuts a foc molt lent remenant tot sovint.

Una vegada tenim l’arròs llest, en retirem les peles i la canyella i el triturem amb la batedora elèctrica fins que quedi un puré ben fi. El passem a continuació per un colador de malla fina perquè no en quedi cap impuresa.

Afegim la nata líquida, ho remenem bé i omplim el sifó amb la mescla. Carreguem la càpsula de nitrogen, sacsegem el sifó i ho reservem a la nevera fins al moment de servir.

.

– Teules de canyella –

Ingredients

– 1 clara d’ou

– El mateix pes de la clara en farina (uns 40 g)

– El mateix pes de la clara en sucre (uns 40 g)

– La meitat del pes de la clara en mantega fosa (uns 20 g)

– Canyella mòlta

– Pell de llimona ratllada

Preparació

Comencem preescalfant el forn a 170ºC.

Batem la clara d’ou, simplement com si n’anéssim a fer una truita, hi afegim la farina i el sucre, ho barregem bé, i hi posem també la canyella en pols al gust.

A la safata de forn, on hi tindrem paper sulfuritzat o el silpad, posem cullerades de la massa formant rodones d’uns 5 centímetres, ajudant-nos amb el dors de la cullera (han de quedar el més fines possible).

Posem una mica de ratlladura de llimona a sobre de cada teula, i enfornem durant uns 6 o 7 minuts; ho traurem quan les vores comencin a enrossir-se.

Just al moment de treure-les del forn, les posem sobre un corró de cuina o una ampolla, i les adaptem bé a la forma. Alerta! Heu de fer-ho molt de pressa perquè les teules es refreden i endureixen en un moment i podrien trencar-se mentre els doneu la forma.

.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Escuma de crema catalana amb mini-melindros

Cookies

58 pensaments sobre “Escuma d’arròs amb llet i teules de canyella

  1. gemma diu:

    A nosaltres l’arròs amb llet no ens agrada gaire, però en format escuma estic segura que ens encantaria. A més, qualsevol excusa per fer servir el sifó és molt ben vinguda ;)

    M'agrada

  2. catieu diu:

    Ohhh!! Que original!! Sabeu que tinc el sifó fa una pila d’anys i no l’utilitzo per res?? És un pecat jejeje… Li hauria de treure la pols.
    Quina recepta més bona!! La teula ha de ser deliciosa, uhhhmm!! cruixent!!
    Bon cap de setmana parelleta.

    M'agrada

  3. Irene diu:

    Ostres, quina delícia ha de ser aquesta escuma!!!
    La veritat és que el sifó és tentador, però no m’animo a comprar-lo perquè sempre em dic que no el faré servir prou. Ara ja veig com funciona: es transforma tot en escuma!
    Bon cap de setmana!

    M'agrada

  4. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    OH.OH,OH!!!!, SUBLIM!, bravo nois… aquesta recepta és directament una delicadesa molt ben trobada: l’arròs en escuma i la canyella en forma de teula…sí senyor, això és saber-ne. Una abraçada!

    M'agrada

  5. Anna diu:

    A mi no m’agrada l’arròs amb llet, però així l’hauré de provar ja que en aquesta espuma la textura és completament diferent. I sobretot la teula segur que m’agradaria, sóc adicta a la canyella!
    Petons

    M'agrada

  6. La cuina violeta diu:

    Ei, amb aquesta recepta em fareu tornar a fer servir el sifó.
    Com que va anar malament la primera vegada que el vaig fer servir, el tinc a l’armari dormint. Per cert, el vaig comprar espressament per la recepta del 15 dels préssecs. Però entre vosaltres i la Gemma m’esteu fent agafar ganes de tornar-ho a intentar.
    Ah, moltes gràcies pel comentari del meu blog.
    Una abraçada,
    Nani

    M'agrada

  7. Glòria diu:

    Nosaltres no som d’arròs amb llet, però fet amb el sifó… potser ens ho pensaríem i tot!. T’ha quedat amb una presentació fantàstica, i les teules han de ser boníssimes!

    M'agrada

  8. Mercè V diu:

    L’arròs amb llet és de les úniques coses que no m’agraden. Peró les teules si, sobretot aquestes amb canyella i llimona deuen ser genials. Utilitzes molt el sifó? M’aconselles teneir-ne? Una abraçada

    M'agrada

  9. Pilar diu:

    ¿sabes cuál es mi postre de hoy y mi post de mañana?. seguro que lo adivinas jajaj
    Tiene que estar buenísimo.
    Por cierto, todavía te estoy esperando con las tostadas francesas, aunque te tendré que hacer unas en el momento porque frías pierden bastante gracia.

    besos y feliz domingo

    M'agrada

  10. Paula diu:

    Aquesta escuma us ha quedat de tres estrelles michelin com a mínim!!!!
    I les teules?? què puc dir de les teules?? Una delicatessen!
    Ai, qui tengués un sifó!!!!!
    Petons guapos!!

    M'agrada

  11. Asela Masià diu:

    Una recepta boníssima, amb l’escuma d’arròs amb llet i amb les teules cruixents, això ha d’estar impressionant. M’està entrant una gana… Llàstima que no tinga sifó a casa. Beset.

    M'agrada

  12. nyanyels diu:

    Uau! Quina bona pinta que fa. Mostrar una recepta amb escuma… no ho podeu fer, perquè aquells que no tenim sifó no la podem fer!!! Tot i així, me l’apunto per si algun dia tinc la sort de tenir-ne un.

    Mmm, una abraçada!

    M'agrada

  13. Maricruz diu:

    Hola, muchísimas gracias por tu visita a mi blog :)

    No sabía de esta receta pero te confieso que a mi el arroz con leche me encanta, entonces me imagino que esta espuma de arroz debe ser estupenda! y si aparte lleva canela, bueno, pues me has llegado directo al antojo!

    M'agrada

  14. judith diu:

    cóm es possible que encara no us hagi comentat la recepta??? aiaiaia, que m’haureu de fer pam pam al culet!!! jaajajajajajaj. Em sembla una gran idea fer una escuma d’aquest fantàstic postre! segur que la textura acompanyada de la teula és una gran deícia!! la propera vegada, si us plau, ens aviseu, ok????????? que al Bolet no tenim sifò!!!! petonets guapos

    M'agrada

  15. Anna diu:

    Jo també tinc el míric sifó i durant una temporada tot ho convertia en escuma: escuma de carabassa, escuma de formatge, escuma de verdures… Ara el tinc una mica abandonat, però aquesta versió de l’arròs amb llet m’ha fet venir ganes de treure’l. Hauré d’anar a comprar càrregues!

    Petons!
    Anna

    M'agrada

  16. Heva diu:

    y ¿de donde saco yo ahora un sifón? me gusta mucho la idea de aligerar así los platos (las tejas tambien me gustan, es que la canela y el limón umm).
    Un besote

    M'agrada

  17. Irma diu:

    Mira que a mi m’agrada el gust de l’arròs amb llet, però no m’acaba de convencer la textura o sigui que en escuma és perfecte per mi. Necessito un sifó a la meva vida!

    M'agrada

  18. Neus diu:

    Mira l’altre dia un altre blocaire va publicar escuma d’arrós i no la vaig poder fer pq no tinc sifó, ja sé que demanar als Reis …. jajaja anem prenen nota

    petons

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.