Panellets de maduixa

Per fi, ja queda poc per la Castanyada, una de les celebracions que més ens agrada! Hem començat a preparar la gran panelletada, i entre d’altres avui hem fet aquests panellets amb una gota de sang per un motiu especial.

Nosaltres no som gens de Halloween, a casa, com a molt, ens disfressaríem de castanyera, però avui dia 28 les noies de “Film & Food” demanaven que publiquéssim una recepta especial per celebrar el famós trick or treat anglosaxó, així que, entre la multitud de variacions que ens agrada fer de la recepta dels panellets, vam pensar que aquesta seria una bona proposta per presentar.

Són potser una mica entretinguts de fer, però tampoc més que la gran operació que és enganxar els pinyons als panellets cada any! Realment val la pena provar-los, sobretot després de veure com queden de vistosos.

La recepta base que fem servir pels panellets la podeu trobar aquí. Ja veureu que nosaltres som de massapà pur (sense moniato ni patata): ametlla, sucre, ou i una mica de ratlladura de llimona.

Ah! El joc de Film & Food consistia en preparar alguna cosa per al bloc que “truqués a la porta”, i en el nostre cas ha estat: “Luna de barquillo“. Esperem que t’agradin!!

Ingredients

– Massapà bàsic per a panellets

– Essència de maduixa

– Colorant alimentari vermell

– Melmelada de maduixa

– Sucre llustre

Preparació

En un bol posem la part de la massa que destinem a fer els panellets de maduixa, i hi posem unes gotes de colorant i unes gotes d’essència. Anem pastant i afegint més colorant segons la tonalitat que desitgem, fins que estigui ben incorporat i uniforme.

Fem les boletes amb la massa, i hi enfonsem un dit al mig, obrint bé un solc. Hi posem una mica de melmelada a l’interior, tanquem amb cura el panellet, i l’acabem d’arrodonir altra vegada.

Els passem per sucre llustre i anem col·locant-los a la safata d’enfornar. Fem un foradet a la part superior dels panellets (nosaltres hem utilitzat l’extrem contrari d’una cullereta) i ja els podem enfornar, a 220ºC durant uns 10 aproximadament, segons si els hem fet més grans o més petits (només s’han de coure per fora, i quedar tendres per dins).

Quan estiguin freds, omplim el forat amb una punteta de melmelada.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Panellets (massa bàsica)

59 pensaments sobre “Panellets de maduixa

  1. Helena diu:

    Que bonicons i coquetons…. jejeje m’encanten. De maduica no n’he tastat mai, però han de ser ben bons amb la melmelada al mig i tot.
    Petons i bona castanyada guapos!

    M'agrada

  2. Bet diu:

    Ai nois quina bona pinta!!!!! ja torno a estar per aquí després d’uns dies absent (tenia exàmens) i va i em trobo amb aquests panellets, que originals!!! L’altre dia em van explicar la recepta de panellets de festuc, que també deuen ser bons, però segur que els de maduixa els superen (almenys a mi m’agrada més). M’agrada molt el color que agafen, a veure si provo de fer-ne, petonets!

    M'agrada

  3. joaquina diu:

    Uns panellets sagnants com toca pel dia d´avui,… que bons amb el toc de maduixa…. i amb la gracia de la castanyada que es el nostre costum. Dissabte pastarem a casa la massa i el diumenge la panelletada, ja en tenim ganes.. Petons, i bon cap de setmana.

    M'agrada

  4. catieu diu:

    Mira si és pesada l’operació pinyons que aquest any l’Annie m’ha dit que no en vol ni fer jejeje… que els fem dels altres gustos. Llàstima que no tenim essència de maduixa sinó els vostres caurien segur. Us han quedat genials!!! Nosaltres també preparem massapà pur jejeje….
    Molts petonets guapos i feliç Castanyada!!

    M'agrada

  5. Paula diu:

    Panellets de maduixa?? He llegit maduixa??
    Vaig a preparar la bossa i, encara que plou un poc, venc cap a Barcelona amb la Lupe. Això s’ha de tastar! Avui no em podreu dir que ja no en queden, perquè sé que n’hi ha!!
    Xavi, t’han quedat moolt bé!!! ;DDD
    Ara venc!!
    Petons!

    M'agrada

  6. Rosa Maria diu:

    Quina bona pinta, els haig de provar de fer algun dia. Cada any en faig, pinyons, coco, xocolata, però la veritat és que no m’agraden, en canvi aquest de maduixa són més atraients
    Petons,

    Rosa Maria

    M'agrada

  7. Eva diu:

    Jo com vosaltres faig el massapà autèntic, només sucre i ametlla…que bons!!! I aquests de maduixa? quina pintaaa!!! segur que quan mossegues i et trobes la mermelada deu ser apoteòsic!!! ;)
    Bona revetlla!
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  8. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Com m’agrada la Bordeta i les vostres festes!!!!!!!!!!! Xarvly, què feies aquest matí, ja,ja,ja. Feu un molt bon equip!
    Si us heu de disfressar de castanyera no passeu per casa, el Lluc…
    Bona castanyada guapíssims! Ja estic desitjant veure totes les coses bones que preparareu, de moment aquests panellets estan de muette!!!!!!!!!!
    Petons.

    M'agrada

  9. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Quin bé de déu de panellets!, que bonics!. A casa som molt de la ceba però des l’any passat que amb tres nenes es fa difícil no caure en la temptació… per això vaig fer un berenar “monstruós! amb dits, taüts…però al mig de la taula hi havia ELS PANELLETS! de pinyons, cafè, ametlles… Les tradicions son les tradicions, però una mica de divertiment també està bé, què caram… Una abraçada macos!

    M'agrada

  10. Ani diu:

    Están preciosos. No puedo probarlos, pero imagino que deben estar deliciosos. Este año no se si podré hacerlos. Me quedo con vuestra receta por si acaso. Felicidades, como siempre por vuestro buen hacer. Saludos cariñosos.

    M'agrada

  11. nyanyels diu:

    Ostres, quina passada de panellets. Jo dec ser de les poques persones que els panellets de pinyons no m’acaben de convèncer, però pel que fa la resta… els deboro. La maduixa m’encanta i, si no recordo malament, no n’he tastat mai de panellets amb aquest gust. Em quedo amb la recepta, perquè aquest any tinc ganes de fer-ne.
    Quina delícia!

    Una abraçada i bona castanyada!

    M'agrada

  12. gemma diu:

    Em sembla una manera fantastica de participar al repte sense perdre les tradicions d’aqui je je je…
    Nosaltres marxem el pont a fora, de manera que aquest any no he fet panellets. Crec que es el primer cop en 5 o 6 anys!
    A vosaltres us han quedat sensacionals!

    M'agrada

  13. Roser diu:

    Guauuuu!! super originals!!! ja n’estic una mica tipa dels panellets de tota la vida, jo no sóc molt de dolç i cada vegada m’atrau menys, així que una innovació com la teva sempre és d’agrair!!! petons i bona castanyada!

    M'agrada

  14. Marina diu:

    Són genials, aquests de maduixa! I el gust què tal? No queden molt dolcos? A mi m’agraden molt els de codonyat, perquè malgrat la dolçor, deixen anar aquell gust de torrat del codony que hi dóna un toc simpàtic. Però amb la pinta que fan els vostres… s’haurà de provar! Petons

    M'agrada

  15. Narcis diu:

    Hola Sandra. Aquest panellets de la fotografia es veuen molt macos. M’ha sorprès la recepta que heu fet servir, no l’havia vist mai. Aquest són d’alta volada.
    Bona cuina

    M'agrada

  16. Donibaneko diu:

    Tremenda pinta! Només obrir-se la pàgina m’he troba amb aquests originals panellets! MMMMMM deliciosos m’han fet anar a la caça d’alguna cosa dolç. M’agrada el to que tenen, a veure si em poso que veig que teniu altres per fer.
    Petonets!

    M'agrada

  17. Lídia diu:

    Sandra! quan he llegit panellets de maduixa he quedat amb la boca oberta!! una idea genial! m’encantaaaa! m’ho apunto per l’any que bé!

    feliç castanyada

    M'agrada

  18. Rosilet diu:

    No me imaginaba que fueran tan fáciles de hacer! Yo soy otra que tengo la boca agua (a las 7 de la mañana, o eso creo, que han cambiado la hora!) viendo estas fotos!
    Será que me animaré algún día a hacerlos??? mmmmmmmmmm, aunque sea unos cuantos!
    Besitos!

    M'agrada

  19. Pilar19@me.com diu:

    Pero qué chulada de bocaditos te han quedado, me encantan con la fresa. Voy a tener que hacer algo rico para cambiar otra vez, me muero de ganar de probar un panellet de fresa.
    Besos

    M'agrada

  20. judith diu:

    nens, crec que demà m’haureu de portar uns quants panellets, pq treballo i avui no n’he fet!!! 8(, així que ja m’esteu preparant una safata de maduixa, Baileys, limoncello i del que volgueu!!!!! molts petonets guapos meus i bona castanyada!!!!! ;P

    M'agrada

  21. Alba diu:

    ole ole!! jo també sóc de massapà pur sense patata ni moniato i a més li poso poquet sucre, que és noti bé l’ametlla!!
    Us han quedat preciosos i m’ha encantat això de la sang!! jeje, sou uns cracks. Moltíssimes gràcies per participar guapos!!

    Molts petonets i bona castanyada! ;)

    M'agrada

  22. Gemma diu:

    Saps què farem, l’any que ve nosaltres prepararem la vostra recepta i vosaltres la nostra, bé, la de la Ruscalleda, perquè veien aquests panellets no crec pas que hi perdem res amb el canvi.
    Si volem podeu passar per casa, en queda una bona safata. Aquí fan molta il·lusió al principi però són d’aquelles postres d’anar fent, però sempre s’acaben, ara, al cap de dies.
    Una bona abraçada!!!

    M'agrada

  23. Teresa diu:

    Qu+e bonics us han quedat!!! i amb el gustet de maduixa han d’estar molt bons! a casa com no són massa de panellets, els volen de pinyons i codonyat… però aquests crec que poden agradar, ho provaré!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.