Per fi, ja queda poc per la Castanyada, una de les celebracions que més ens agrada! Hem començat a preparar la gran panelletada, i entre d’altres avui hem fet aquests panellets amb una gota de sang per un motiu especial.
Nosaltres no som gens de Halloween, a casa, com a molt, ens disfressaríem de castanyera, però avui dia 28 les noies de “Film & Food” demanaven que publiquéssim una recepta especial per celebrar el famós trick or treat anglosaxó, així que, entre la multitud de variacions que ens agrada fer de la recepta dels panellets, vam pensar que aquesta seria una bona proposta per presentar.
Són potser una mica entretinguts de fer, però tampoc més que la gran operació que és enganxar els pinyons als panellets cada any! Realment val la pena provar-los, sobretot després de veure com queden de vistosos.
La recepta base que fem servir pels panellets la podeu trobar aquí. Ja veureu que nosaltres som de massapà pur (sense moniato ni patata): ametlla, sucre, ou i una mica de ratlladura de llimona.
Ah! El joc de “Film & Food“ consistia en preparar alguna cosa per al bloc que “truqués a la porta”, i en el nostre cas ha estat: “Luna de barquillo“. Esperem que t’agradin!!
Ingredients
– Massapà bàsic per a panellets
– Essència de maduixa
– Colorant alimentari vermell
– Melmelada de maduixa
– Sucre llustre
Preparació
En un bol posem la part de la massa que destinem a fer els panellets de maduixa, i hi posem unes gotes de colorant i unes gotes d’essència. Anem pastant i afegint més colorant segons la tonalitat que desitgem, fins que estigui ben incorporat i uniforme.
Fem les boletes amb la massa, i hi enfonsem un dit al mig, obrint bé un solc. Hi posem una mica de melmelada a l’interior, tanquem amb cura el panellet, i l’acabem d’arrodonir altra vegada.
Els passem per sucre llustre i anem col·locant-los a la safata d’enfornar. Fem un foradet a la part superior dels panellets (nosaltres hem utilitzat l’extrem contrari d’una cullereta) i ja els podem enfornar, a 220ºC durant uns 10 aproximadament, segons si els hem fet més grans o més petits (només s’han de coure per fora, i quedar tendres per dins).
Quan estiguin freds, omplim el forat amb una punteta de melmelada.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Doncs m’han encantat. I també sóc més de castanyera!
Petons i bona castanyada!
M'agradaM'agrada
Yo los encuentro sencillamente divinos! felicidades de corazón por estos panellets, que suerte la de aquellos que los vayan a disfrutar!
Un petonet i feliç castanyada!!!!
M'agradaM'agrada
Que bons amb maduixa!!! Diferents als que estem acostumats.
Petons
M'agradaM'agrada
Que bonicons i coquetons…. jejeje m’encanten. De maduica no n’he tastat mai, però han de ser ben bons amb la melmelada al mig i tot.
Petons i bona castanyada guapos!
M'agradaM'agrada
els panellets tots són bons …
petonets
M'agradaM'agrada
Os han quedado geniales.
Tengo que probar este dulce porque es la primera vez que lo veo.
Besos
M'agradaM'agrada
Ai nois quina bona pinta!!!!! ja torno a estar per aquí després d’uns dies absent (tenia exàmens) i va i em trobo amb aquests panellets, que originals!!! L’altre dia em van explicar la recepta de panellets de festuc, que també deuen ser bons, però segur que els de maduixa els superen (almenys a mi m’agrada més). M’agrada molt el color que agafen, a veure si provo de fer-ne, petonets!
M'agradaM'agrada
Uns panellets sagnants com toca pel dia d´avui,… que bons amb el toc de maduixa…. i amb la gracia de la castanyada que es el nostre costum. Dissabte pastarem a casa la massa i el diumenge la panelletada, ja en tenim ganes.. Petons, i bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Aquest any no he fet ni un trist panellet… Em guardo la recepta per l’any que bé.
Petons
M'agradaM'agrada
Perdó. Per l’any que ve. ups…
M'agradaM'agrada
Mira si és pesada l’operació pinyons que aquest any l’Annie m’ha dit que no en vol ni fer jejeje… que els fem dels altres gustos. Llàstima que no tenim essència de maduixa sinó els vostres caurien segur. Us han quedat genials!!! Nosaltres també preparem massapà pur jejeje….
Molts petonets guapos i feliç Castanyada!!
M'agradaM'agrada
Deliciosos, una preciositat. A casa els feiem amb codony (quan jo encara en prenia…) El gustet dolç ha de ser boníssim, mmmm…
Molts petons i bon profit, noies!
M'agradaM'agrada
Panellets de maduixa?? He llegit maduixa??
Vaig a preparar la bossa i, encara que plou un poc, venc cap a Barcelona amb la Lupe. Això s’ha de tastar! Avui no em podreu dir que ja no en queden, perquè sé que n’hi ha!!
Xavi, t’han quedat moolt bé!!! ;DDD
Ara venc!!
Petons!
M'agradaM'agrada
Ja se que l”adjectiu “meravellosos” no s’hi adiu amb uns panellets perO renoi, és que ho son.
Petons
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta, els haig de provar de fer algun dia. Cada any en faig, pinyons, coco, xocolata, però la veritat és que no m’agraden, en canvi aquest de maduixa són més atraients
Petons,
Rosa Maria
M'agradaM'agrada
Quina pinta!!! Mai he fet panellets, els tenc pendents! Veient els teus me’n han entrat unes ganes loques!
Petons!
M'agradaM'agrada
Jo com vosaltres faig el massapà autèntic, només sucre i ametlla…que bons!!! I aquests de maduixa? quina pintaaa!!! segur que quan mossegues i et trobes la mermelada deu ser apoteòsic!!! ;)
Bona revetlla!
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Són preciosos!
M'agradaM'agrada
Ä mi també em fa molta mandra això d´aferrar pinyons ;)
La vostra elecció em sembla deliciosa, i han quedat molt vistosos així presentats…petonets!!
M'agradaM'agrada
Que bonics, i ben diferents, em sembla una bona idea per variar una mica!
M'agradaM'agrada
Com m’agrada la Bordeta i les vostres festes!!!!!!!!!!! Xarvly, què feies aquest matí, ja,ja,ja. Feu un molt bon equip!
Si us heu de disfressar de castanyera no passeu per casa, el Lluc…
Bona castanyada guapíssims! Ja estic desitjant veure totes les coses bones que preparareu, de moment aquests panellets estan de muette!!!!!!!!!!
Petons.
M'agradaM'agrada
Quin bé de déu de panellets!, que bonics!. A casa som molt de la ceba però des l’any passat que amb tres nenes es fa difícil no caure en la temptació… per això vaig fer un berenar “monstruós! amb dits, taüts…però al mig de la taula hi havia ELS PANELLETS! de pinyons, cafè, ametlles… Les tradicions son les tradicions, però una mica de divertiment també està bé, què caram… Una abraçada macos!
M'agradaM'agrada
Que monos….Inrentaré fer- les ….records
M'agradaM'agrada
Lo bo es fa esperar!!!!!! m’encanten aquests panellets nois!!! tenen una pinta bestial!!i de veritat que moltíssimes gràcies per participar!!!
Un petonàs
M'agradaM'agrada
Hola Sandra, m’han agradat molt els panellets, son molt apetecibles, a mes a mes, el meu xicot adora las maduixas.
Un peto, Ana
P.S. perdón por el seudo–catalán, el inútil de mi no
M'agradaM'agrada
Perdón, se me fue el dedo antes de tiempo. Te decía que mi catalán no es muy bueno, pero es sincero (culpa de esperanza aguirre). Probaré a hacerlos, y no sólo los panellets ;-), miraré otras de tus recetas y ya te diré que tal.
http://lunadebarquillo.blogspot.com
M'agradaM'agrada
Odio escribir en el móvil, los dedos no responden como deben. A pesar de mi nulo catalan, gracias, me recorrere todo tú blog buscando nuevas ideas. Muchos besos, Ana
M'agradaM'agrada
Están preciosos. No puedo probarlos, pero imagino que deben estar deliciosos. Este año no se si podré hacerlos. Me quedo con vuestra receta por si acaso. Felicidades, como siempre por vuestro buen hacer. Saludos cariñosos.
M'agradaM'agrada
Ostres, quina passada de panellets. Jo dec ser de les poques persones que els panellets de pinyons no m’acaben de convèncer, però pel que fa la resta… els deboro. La maduixa m’encanta i, si no recordo malament, no n’he tastat mai de panellets amb aquest gust. Em quedo amb la recepta, perquè aquest any tinc ganes de fer-ne.
Quina delícia!
Una abraçada i bona castanyada!
M'agradaM'agrada
Em sembla una manera fantastica de participar al repte sense perdre les tradicions d’aqui je je je…
Nosaltres marxem el pont a fora, de manera que aquest any no he fet panellets. Crec que es el primer cop en 5 o 6 anys!
A vosaltres us han quedat sensacionals!
M'agradaM'agrada
Guauuuu!! super originals!!! ja n’estic una mica tipa dels panellets de tota la vida, jo no sóc molt de dolç i cada vegada m’atrau menys, així que una innovació com la teva sempre és d’agrair!!! petons i bona castanyada!
M'agradaM'agrada
Són genials, aquests de maduixa! I el gust què tal? No queden molt dolcos? A mi m’agraden molt els de codonyat, perquè malgrat la dolçor, deixen anar aquell gust de torrat del codony que hi dóna un toc simpàtic. Però amb la pinta que fan els vostres… s’haurà de provar! Petons
M'agradaM'agrada
Fantàstics!!! Fan un aspecte boníssim. Ara mateix me’n menjava una dotzeneta… o dos!!! ;D
M'agradaM'agrada
Aquests panelets de maduixa són genials, a més han quedat molt xulos.
Petons
M'agradaM'agrada
Qué ricosss. Además de vistosos. A ver si pruebo a hacerlos, que con la pinta que tienen…
Besos
M'agradaM'agrada
Fan molt bona pinta,ja tinc la massa feta, proba-re amb diferent-es melmelades,gracies per les receptes,aprenc molt amb vosaltres
M'agradaM'agrada
Hola Sandra. Aquest panellets de la fotografia es veuen molt macos. M’ha sorprès la recepta que heu fet servir, no l’havia vist mai. Aquest són d’alta volada.
Bona cuina
M'agradaM'agrada
Feliç castanyada!! menjeu-ne un parell a la meva salut! (de castanyes y de panellets sangonossos)
M'agradaM'agrada
Tremenda pinta! Només obrir-se la pàgina m’he troba amb aquests originals panellets! MMMMMM deliciosos m’han fet anar a la caça d’alguna cosa dolç. M’agrada el to que tenen, a veure si em poso que veig que teniu altres per fer.
Petonets!
M'agradaM'agrada
Que ricos, y que bonita tradición las castañada, me encantaba cuando esta allá….sobre todo en los pueblos pequeños de las montañas.
Un besote.
M'agradaM'agrada
Panellets de fresa, se me hace la boca agua!!!! os han quedado preciosos y seguro que riquísimos! en casi todas las casas estamos en plena “panelletada!!!! muchos besos!!!!
M'agradaM'agrada
una delicia Sandra, que pinta mas rica. Bss y buen fin de semana.
M'agradaM'agrada
Sandra! quan he llegit panellets de maduixa he quedat amb la boca oberta!! una idea genial! m’encantaaaa! m’ho apunto per l’any que bé!
feliç castanyada
M'agradaM'agrada
Ting una salivera !!!!!!!!!!
No més faig que veure aquets fantàstics sortits de panellets als blogs.
Tots deliciossos.
Bona catanyada
Petons
M'agradaM'agrada
No me imaginaba que fueran tan fáciles de hacer! Yo soy otra que tengo la boca agua (a las 7 de la mañana, o eso creo, que han cambiado la hora!) viendo estas fotos!
Será que me animaré algún día a hacerlos??? mmmmmmmmmm, aunque sea unos cuantos!
Besitos!
M'agradaM'agrada
Jo de maduixa, ja en vaig fer l’any passat i varen agradar molt. Ja estan apuntats a la llista dels d’aquest any…
Bona castanyada!
Petonets.
M'agradaM'agrada
No n’he provat mai de maduixa, pero segur que estan boníssims. A mi les castanyes no m’agraden però els panellets m’encanten!
M'agradaM'agrada
Com sempre, quina bona pinta…. no sòc massa de panallets però aquests els probaría segur!!!!!
Salutacions!
M'agradaM'agrada
Pero qué chulada de bocaditos te han quedado, me encantan con la fresa. Voy a tener que hacer algo rico para cambiar otra vez, me muero de ganar de probar un panellet de fresa.
Besos
M'agradaM'agrada
Us han quedat tant preciosos que conviden a fer-los a una mossegada…
M'agradaM'agrada
nens, crec que demà m’haureu de portar uns quants panellets, pq treballo i avui no n’he fet!!! 8(, així que ja m’esteu preparant una safata de maduixa, Baileys, limoncello i del que volgueu!!!!! molts petonets guapos meus i bona castanyada!!!!! ;P
M'agradaM'agrada
En vaig menjar una vegada i em varen encantar. Aquest fan un aspecte immillorable. Autènticament professionals!
M'agradaM'agrada
Quiero meterles un bocado!! Son muy bonitos y parecen muy buenos! Me encanta el color de estos panellets.
Besos!!
M'agradaM'agrada
otra buena idea para el año que viene me ha gustado esta version con maduixa
bona castanyada
peto
M'agradaM'agrada
ole ole!! jo també sóc de massapà pur sense patata ni moniato i a més li poso poquet sucre, que és noti bé l’ametlla!!
Us han quedat preciosos i m’ha encantat això de la sang!! jeje, sou uns cracks. Moltíssimes gràcies per participar guapos!!
Molts petonets i bona castanyada! ;)
M'agradaM'agrada
Aquests són els que més agraden a la meva mare. M’apunto la recepta per l’any que ve. :)
M'agradaM'agrada
Ei, gràcies! Aquests panellets també fan una pinta fabulosa.
Us convide que us inscriviu al grup de debat Mengívol. Vosaltres en sabeu molt, de la nostra cuina.
Ací teniu més informació: http://rossejat.blogspot.com/2011/10/mengivol-la-nostra-llista-de.html
Gràcies!
M'agradaM'agrada
Saps què farem, l’any que ve nosaltres prepararem la vostra recepta i vosaltres la nostra, bé, la de la Ruscalleda, perquè veien aquests panellets no crec pas que hi perdem res amb el canvi.
Si volem podeu passar per casa, en queda una bona safata. Aquí fan molta il·lusió al principi però són d’aquelles postres d’anar fent, però sempre s’acaben, ara, al cap de dies.
Una bona abraçada!!!
M'agradaM'agrada
Qu+e bonics us han quedat!!! i amb el gustet de maduixa han d’estar molt bons! a casa com no són massa de panellets, els volen de pinyons i codonyat… però aquests crec que poden agradar, ho provaré!
M'agradaM'agrada