Patates amb bolets

Dissabte passat a casa vam celebrar el sopar de Castanyada, i després de diversos entrants (que ja us anirem comentant més endavant) aquest va ser el plat principal que vam treure: per sucar-hi pa i no deixar-ne ni una engruna. I així va ser, vam acabar tots escurant la cassola al mig de la taula!

És una fantàstica recepta de tardor que sorprendrà pel gustosa que queda. Això sí, entenem que enguany, tal i com està la temporada de bolets, potser serà un plat complicat de cuinar.

Nosaltres vam comprar-los a La Boqueria, tots ells frescos (camagrocs, rossinyols i carreroles) a excepció dels ceps, que els venien congelats, però que us animem a provar, doncs surten d’una qualitat excel·lent.

Si enguany trobeu bolets, ja sigui al bosc o al mercat, us animem a provar aquest estofat. Això sí, prepareu un bon tros de pa que no parareu de sucar!

Ingredients (4 pers.)

– 6 patates mitjanes

– Bolets variats (ceps, camagrocs, rossinyols i carreroles)

– 1 ceba

– 2 alls

– Brou de verdures

– Brins de safrà

– Un grapat d’ametlles i avellanes

– Julivert

– Farigola

– Oli, sal i pebre

Preparació

Tallem la ceba ben petita, la sofregim i la reservem.

En una cassola de fang amb oli, posem a enrossir un parell de grans d’all sense pelar, i hi afegim les patates pelades i tallades en trossos no gaire petits.

Quan comenci a agafar una mica de color hi posem la ceba sofregida i ho cobrim tot amb brou de verdures. Hi posem uns brins de safrà, una branca de farigola, rectifiquem de sal i pebre i ho deixem coure uns 10 minuts.

Netegem i tallem els bolets i els afegim a la cassola, i continuem amb la cocció fins que les patates siguin toves. Hem de controlar si falta líquid a la cassola per afegir-hi una mica més de brou o aigua.

Rescatem un dels alls de la cassola i fem una picada amb els fruits secs i una mica de julivert; ho afegim a l’últim moment, deixem que faci xup-xup una mica més, i ja podem servir.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Romesco de carxofes i patates amb gambes

54 pensaments sobre “Patates amb bolets

  1. Anna diu:

    He sentit a dir que els ceps amb la congelació guanyen, o sigui que no ho dubto.
    M’agrada quasi tot amb patata i els bolets molt, segur que aquest plat m’encantarà.
    Petons

    M'agrada

  2. joaquina diu:

    Quin bon plat!! jo també he fet avui un plat molt semblant però a més hi he rostit un conill, amb patates i bolets (una mescla de pot). Ja ho crec que us heu llepat els dits…. Petons,

    M'agrada

  3. amàlia diu:

    BONISSSIM! Vaig ser una de les afortunades en poder gaudir d’aquest plat dissabte al vespre i he de confessar (… i alguns més també eeeh..) que un cop ens vam acabar el plat que ens havien servit, no vam poder estar-nos de seguir menjaaant-ne de la cassola fins acabar-nos-la! I no perquè ens quedéssim amb gana, no…!!!

    En fi…una proposta excel·lent, sens dubte!

    M'agrada

  4. Lucia diu:

    Quin plat mes bó! a més “fa tardor”. Per aquí no he vist gairesbolets enguany, i els que hi ha als mercats tenen uns preus prohibitius (com que n’hi ha pocs…) Així que m’imagino com ho vareu gaudir!

    M'agrada

  5. roser diu:

    Guuauuu m’agrada molt la receptaa eh!! ideal per desintoxicar-me d’aquest cap de setmana d’excessos!!! jo també hauré d’anar a comprar bolets a la boqueria perquè sino….em surtiran per un ull de la cara com no canvii la cosa!!! deliciós! ja tinc ganes de provar-lo! m’agraden molt les receptes vegetarianes! petons

    M'agrada

  6. CRISTINAT diu:

    Aquestes entrades vostres tipus: sopar amb diversos plats en diverses entrades em treuen la son….dolentots!
    Renoi! quin sopar! Jo també hauria escurat la cassola d´aquesta exquisida combinació.

    M'agrada

  7. Alba diu:

    Nois quina pinta! i quina sort tenir la boqueria a propet… :(
    Jo em conformo en cuinar bolets que vam assecar l’any passat, a veure l’any que ve!
    La recepta m’encanta, queda apuntada!!

    Molts petonets guapos!

    M'agrada

  8. judith diu:

    si faig un bon pa per la recepta del 15 em fareu aquest plat??? va, si us plau!!!!!! quina pintassa nens! i jo sense sopar! buaaaaaaaaaaa (això es el que té veure el Barça! jajajajajjaja) petonets artistes

    M'agrada

  9. Ani diu:

    Una receta perfecta para esta época del año. Un plato calentito y rico. Para mi, son los mejores. Este, por la vista, ha de estar delicioso. Como siempre, de vosotros, no se espera menos. Besos.

    M'agrada

  10. miquel diu:

    vamos bien, un primer entrante de la castanyada que me gusta y ademas esta buenisimo,el postre ya se que tambien esta buenisimo,ahora a esperar el resto,de momento te gano todo en uno ja,ja
    peto

    M'agrada

  11. BlauKitchen diu:

    Delicioso! me encanta!
    Por aquí como que muchas setas no hay … una pena, así que las compro frescas en el Mercado Central y de reserva siempre tengo boletus edulis deshidratados que me hacen su papel para cuando no tengo frescos.
    Me encanta La Boquería, en mis visitas a Barcelona, no puede faltar, este mes estaré unos días allí, así que pasaré a ver las maravillas que se venden.
    Petonets i felicitats per la recepta.

    M'agrada

  12. catieu diu:

    Quina cassola!!! Té una pinta tremenda!!! No m’estranya que l’escuressiu bé. Ja tinc ganes de veure la resta de plats….
    Petonets parelleta

    M'agrada

  13. Angel Nicolau Panella diu:

    Segur que hi ha molta gent que quan veu “bolets amb patates” simplement passa de llarg… és una llàstima. Esperen emulsions, aperitius complicats, combinacions estrambòtiques, ingenioses i/o ingredients complicats de trobar. Jo estic amb vosaltres i reivindico aquestes receptes. Sóc de les persones que opinen que el pa amb oli és una troballa insuperable. La tradició i la simplicitat són valors en desús a la gastronomia actual i que hem de defensar, doncs són els nostres origens.
    Felicitats, segur que estava boníssim!!

    M'agrada

  14. Irene diu:

    Aquesta recepta va directa a la llista de pendents! Me l’estic imaginant per aquest cap de setmana :)
    Al mercat de Baden tenim la sort de tenir una parada de bolets tot l’any. En tenen de tants tipus que no saps mai quin emportar-te! Només trobo a faltar els rovellons, jeje…

    M'agrada

  15. Helena diu:

    Ai quina cassoleta….. mai he provat les patates amb bolets però si em dieu que eren per sucar-hi pa…. Ho provaré segur!
    Llàstima que aquest any no hagi estat tan generós com el passat en qüestió de bolets.

    M'agrada

  16. Pilar diu:

    Se me caen las lágrimas de pensar en éste plato :D
    Los boletus me vuelven loca, a ver si empieza a llover de una vez y tenemos buen año de setas, no hay nada más rico.
    Hoy si te parece podemos volver a hacer un cambio ;)
    besos

    M'agrada

  17. el taller de cuina diu:

    Ooooooh se’m fa la boca aigua! i al preu que van els bolets aquest any passa a ser un plat de luxe!! Nosaltres vam fer mandonguilles estofades amb bolets i castanyes, però els bolets eren secs.
    No us n’ha quedat un tupper per mi???
    petonets guapos!

    M'agrada

  18. Anna diu:

    Em sembla que aquest any els bolets congelats o secs seran l’única solució per cuinar aquests plats que tant ens agraden… La cassola té una pinta tremenda, no m’estranya que no en deixéssiu ni una engruna!

    Petons!
    Anna

    M'agrada

  19. Donibaneko diu:

    Uf! Les patates m’encanten, gairebé de tota manera i amb ceps, camagrocs, rossinyols … ! ja ni t’explico, a més aquestes salses estil romesco em semblen tan agradables amb patata …
    Genial, m’ho porto
    petons guapos

    M'agrada

  20. Neus diu:

    Maca, vaig a donar-me una volta pel teu bloc, que tinc tots els correus teus conformes publiques i son uns quants…

    Si sents soroll a la cuina sóc jo tafenejant…jajaja

    Petons

    M'agrada

  21. Betty diu:

    Nyam, nyam i nyam! Escolta, em vaig perdre els panellets de maduixa… com pot ser? El Reader s’ha tornat boig? O potser sóc jo la que no va gaire fina? Sigui com sigui, tot plegat fa un goig que no és pot aguantar! Per cert, això que comentes dels bolets sí que és una pena, eh, aquí no n’hi ha de cap manera, només dels deshidratats que es poden trobar tot l’any i que són els que faig servir pels rissottos. Potser també em serviran per preparar aquest festival de tardor que proposeu.

    Una abraçada molt forta!!

    M'agrada

  22. Mònica diu:

    Oi que em treureu de la llista negra? M’he despistat…
    Jo sóc de les que sucaria moooooolt pa, aquests estofats m’encanten.
    Al mercat hi havia camagrocs però eren portuguesos.
    Molts petonets i bon cap de setmana.

    M'agrada

  23. Asela Masià diu:

    Sí que és veritat, aquesta temporada no ha sigut massa bona per als bolets, els pocs que hi ha estan caríssims. No havia provat mai els bolets guisats amb patata, té molt bona pinta, aquesta recepta, ha de ser molt gustosa. Besets.

    M'agrada

  24. Paula diu:

    Ahir vaig fer aquesta recepta…en una paraula ESPECTACULAR! vaig fer, però, versió “barata” però us asseguro que també va quedar boníssima, enlloc de variat de bolets, xampinyons laminats (frescos, això si) i com que no tenia farigola, vaig posar “herbes provençals”…
    M’agraden molt les vostres receptes, n’he fet alguna més (em sembla que era el pollastre a la cervesa negra) i m’agraden perquè són senzilles, fàcils de fer, amb ingredients “normals” i boníssimes!!! Gràcies per la tasca que feu!!!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.