Arròs negre

Aquells que ens llegiu sovint sabreu que a la Bordeta no podem viure sense arròs, i per tant, amb el temps que fa que no actualitzàvem amb cap recepta arrossera, podem dir que realment ja tocava!

També sabreu, molts de vosaltres, que de tant en tant pengem alguna recepta no feta per nosaltres, sinó fotografiada a casa dels pares de la Sandra per mostrar-vos amb el que ens rep la Isabel quan hi anem a dinar, i així explicar-vos també algunes de les seves receptes.

Què dir d’aquest impressionant arròs negre, una mica sucoset, amb sèpia, calamar, carxofes… i unes cloïsses boníssimes!

Potser una cassola tant fantàstica com la que veieu explica en part la fal·lera arrossera de casa nostra… doncs vulguis que no, tot s’enganxa una mica, oi?

Ingredients (2 pers.)

– 400 g d’arròs de Pals

– 1 sèpia amb la seva tinta (o en el seu defecte, tinta congelada)

– 1 calamar

– cloïsses

– 2 carxofes

– 1 all

– 1 ceba

– 2 fulles de llorer

– 1’5 l de fumet

– Oli, sal i pebre

Preparació

En una paella o cassola amb una mica d’oli fregim lentament l’all amb les fulles de llorer. Quan estigui lleugerament daurat retirem el llorer.

Netegem i tallem la sèpia i el calamar i els afegim. Deixem que es coguin una mica i hi posem la tinta. Reservem.

En una cassola de fang amb oli coem lentament la ceba ben picada, fins que estigui transparent. Afegim llavors les carxofes netes i tallades, i les sofregim uns 5 minuts. Posem l’arròs i l’enrossim un parell de minuts.

Cobrim l’arròs amb una mica més de la meitat del fumet i deixem coure durant uns 10 minuts.

Afegim la resta del brou junt amb la sèpia i el calamar que tenim ja cuits amb la tinta. Coem durant 10 minuts més i corregim de sal i pebre.

A banda, obrim les cloïsses en un cassó tapat amb una mica d’aigua. Quan es comencin a obrir les retirem i posem sobre l’arròs acabat de fer.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Arròs caldós de safrà

Arròs de gambes

Risotto negre

49 pensaments sobre “Arròs negre

  1. Helena diu:

    Quina santa pinta…. jo que no sóc d’arrossos em barallaria per un lloc a taula!
    L’arròs negre és d’aquells plats que mai he dit que no, quina sort en teniu amb l’Isabel eh!
    Petons :)

    M'agrada

  2. GEMMA diu:

    Aixó no m’ho feu mès… si hi ha arroç negre… jo haig de venir a dinar!!!!!!!!!
    Quina pinta, per favor. Com podeu imaginar, mencanta l’arroç negre.
    Petonets.

    M'agrada

  3. Alba diu:

    ja m’agradaria que em rebessin a mi amb un arròs com aquest! Li passaré la recepta a la meva mare a veure si cola, jeje!!

    Es veu boníssim, feliciteu a la cuinera!!

    Molts petonets guapos!

    M'agrada

  4. Chez Silvia diu:

    És bonissim, a casa també ens agrada i també el mengem amb all i oli, els poso a taula per a qui vulgui, ara fa temps que no el cuino!!! , ja m´el menjaría un platet avuí. Petonets

    M'agrada

  5. Anna diu:

    Fa temps que vull fer arròs negre que fa molt que no en faig i veient la vostra recepta no trigaré pas :)
    M’agrada que li hagueu posat cloïsses, donen un gust boníssim. Jo també hi poso sovint carxofes.
    Petons

    M'agrada

  6. judith diu:

    Visca la mama de la nena!!!! si es que havia de sortir d’algun lloc aquest do que tens, no??? ;P avui, per això, només me’l miro, no puc amb l’arròs negre, crec que es pel color… molts petonets guapus

    M'agrada

  7. Bet diu:

    Quin bon dinar!!! m’agrada molt l’arròs negre, i això que fa temps que no el cuino… Amb carxofes no l’havia fet mai, hi deuen quedar molt bé! Ara tinc una cassoleta d’aquestes, reso perquè no es trenqui ni li passi res… de moment l’he fet servir 4 vegades i es manté viva… no parlaré gaire fort, no sigui el cas!!! petonets!

    M'agrada

  8. Betty diu:

    Aquest arròs no es pot aguantar de la bona pinta que fa! I després diran que normalment es té una relació no gaire bona amb els sogres… amb plats com aquest com no te’ls has d’estimar, hahahahaha!

    Una abraçada molt forta i fins aviat ; )

    M'agrada

  9. Gemma diu:

    No n’he fet mai! A casa la reina de l’arrós és la meva mare, per tant jo en faig poc, sempre esperem el diumenge, que frisem que entaular-nos a menjar un bon arròs a la cassola.
    Una abraçada, i ja tinc la recepta del 15 feta!!!!

    M'agrada

  10. Ani diu:

    El arroz negro es uno de mis platos favoritos. La primera vez que lo comí fué en la Costa Brava, me gustó tanto, que desde entonces, lo hago en casa muy amenudo. Lo hago ligeramente diferente al vuestro pero creo que de cualquier forma es delicioso. La tinta, nunca la compro congelada. Suelo pedirlas en la pescadería (hay gente que no la quiere) y la congelo yo siguiendo un procedimiento sencillo. Encuentro que es mucho más sabrosa. Saludos

    M'agrada

  11. Pilar diu:

    aquí otra familia de arroceros natos. Si traes esa plato a mi casa te sacamos por la puerta grande entre vítores y aplausos y algún que otro abrazo :D
    qué pinta tiene, pura delicia. ya no sé si vienes o tengo que ir yo ;)
    Besos

    M'agrada

  12. Paula diu:

    Nooo, el plat d’arròs el vull jo. La Moni ja ha dinat; vull la meva part i la de Judith, que a mi si que m’agrada l’arròs negre i encara no he menjat…Lupe a tope!!!!
    La meva mare no em fa aquestes delicatessen quan hi vaig…sniff…sniff…vida cruel!

    M'agrada

  13. joaquina diu:

    Doncs si, quina casualitat, avui compartim plat d´arros negre!!!!! Aquest teu molt més cassolà.. A casa tampoc podem passar sense un plat d´arros per setmana, com a mínim… Que bó amb arrós de pal, aquest no falla mai tampoc.. petons,

    M'agrada

  14. catieu diu:

    Tremendo!!! Jo sempre menjo la paella a casa la mama.
    Ja podeu felicitar a la vostra que aquest arròs té una pinta!!!
    Petonets parelleta

    M'agrada

  15. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Bufa!, un dels meus plats preferits!, quan dius que em convideu a casa la Isabel?… Quan l’Albert i jo encara no teniem les nenes ens agradava molt anar de tant en tant al restaurant LA FONDA, molt aprop de La Rambla on feien un arròs negre per llepar-se els dits, una fideuà d’escàndol… Sense cap dubte un dels plats que més ens agrada als dos. Ja m’agradaria probar un parell de cullerades d’aquest… Una abraçada ben forta guapos!!!

    M'agrada

  16. ana diu:

    Me encanta el arroz así, aunque en casa lo puedo poner poco porque a los demás no les gusta mucho.
    Hace poco lo probé con ali-oli y me pareció genial.
    Besos

    M'agrada

  17. Chelo.- Cogollos de agua diu:

    Pero que hambre me ha entrado, el arroz espectacular, la cremita de patata y judias increible, las patatas con setas exquisitas. Tengo que venir a diario a verte porque ahora quien me calma a mi?.
    Riquisimo todo una cocina de 5 tenedores.
    Un beso y buen finde

    M'agrada

  18. Irma diu:

    Oh nens, quin goig. Els arrossos els trobo a faltar moltíssim, a mi no se m’han donat mai bé i aquí tampoc trobo els ingredients. Li faré enviar a ma mare túpers d’arròs per Seur!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s