Aquells que ens llegiu sovint sabreu que a la Bordeta no podem viure sense arròs, i per tant, amb el temps que fa que no actualitzàvem amb cap recepta arrossera, podem dir que realment ja tocava!
També sabreu, molts de vosaltres, que de tant en tant pengem alguna recepta no feta per nosaltres, sinó fotografiada a casa dels pares de la Sandra per mostrar-vos amb el que ens rep la Isabel quan hi anem a dinar, i així explicar-vos també algunes de les seves receptes.
Què dir d’aquest impressionant arròs negre, una mica sucoset, amb sèpia, calamar, carxofes… i unes cloïsses boníssimes!
Potser una cassola tant fantàstica com la que veieu explica en part la fal·lera arrossera de casa nostra… doncs vulguis que no, tot s’enganxa una mica, oi?
Ingredients (2 pers.)
– 400 g d’arròs de Pals
– 1 sèpia amb la seva tinta (o en el seu defecte, tinta congelada)
– 1 calamar
– cloïsses
– 2 carxofes
– 1 all
– 1 ceba
– 2 fulles de llorer
– 1’5 l de fumet
– Oli, sal i pebre
Preparació
En una paella o cassola amb una mica d’oli fregim lentament l’all amb les fulles de llorer. Quan estigui lleugerament daurat retirem el llorer.
Netegem i tallem la sèpia i el calamar i els afegim. Deixem que es coguin una mica i hi posem la tinta. Reservem.
En una cassola de fang amb oli coem lentament la ceba ben picada, fins que estigui transparent. Afegim llavors les carxofes netes i tallades, i les sofregim uns 5 minuts. Posem l’arròs i l’enrossim un parell de minuts.
Cobrim l’arròs amb una mica més de la meitat del fumet i deixem coure durant uns 10 minuts.
Afegim la resta del brou junt amb la sèpia i el calamar que tenim ja cuits amb la tinta. Coem durant 10 minuts més i corregim de sal i pebre.
A banda, obrim les cloïsses en un cassó tapat amb una mica d’aigua. Quan es comencin a obrir les retirem i posem sobre l’arròs acabat de fer.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Quina sort que us convidin a un arròs com aquest… la Isabel és una cuinera fantàstica!
M'agradaM'agrada
M’encanta la recepta de la Isabel!! L’arròs negre és un dels meus preferits… i amb cloïssses i tot no vegis! Quina sort, sí… petonet!
M'agradaM'agrada
Bonssiimm!! un dels meus arrosssos preferits!! tot i que trobo a faltar-hi un ingredient importantissim per miii!!! i l’allioli???!! jjaja petons
M'agradaM'agrada
Roser, t’asseguro que no li cal allioli a aquest arròs negre! Un cop ho vam provar… i és tan bo que el preferim sense!! jejejejee
M'agradaM'agrada
Quina santa pinta…. jo que no sóc d’arrossos em barallaria per un lloc a taula!
L’arròs negre és d’aquells plats que mai he dit que no, quina sort en teniu amb l’Isabel eh!
Petons :)
M'agradaM'agrada
Aixó no m’ho feu mès… si hi ha arroç negre… jo haig de venir a dinar!!!!!!!!!
Quina pinta, per favor. Com podeu imaginar, mencanta l’arroç negre.
Petonets.
M'agradaM'agrada
ja m’agradaria que em rebessin a mi amb un arròs com aquest! Li passaré la recepta a la meva mare a veure si cola, jeje!!
Es veu boníssim, feliciteu a la cuinera!!
Molts petonets guapos!
M'agradaM'agrada
És bonissim, a casa també ens agrada i també el mengem amb all i oli, els poso a taula per a qui vulgui, ara fa temps que no el cuino!!! , ja m´el menjaría un platet avuí. Petonets
M'agradaM'agrada
Quin luxe d’arrós!! mira que potser prefereixo la fideuà, però amb aquesta pinta….
petonets
M'agradaM'agrada
Fa temps que vull fer arròs negre que fa molt que no en faig i veient la vostra recepta no trigaré pas :)
M’agrada que li hagueu posat cloïsses, donen un gust boníssim. Jo també hi poso sovint carxofes.
Petons
M'agradaM'agrada
A mí esto me quita el sentido… y jamás lo he hecho!! ;)
M'agradaM'agrada
uauu, vos ha quedat genial aquest arròs negre! és un dels meus preferits, però no n’he fet mai… ara que hi pens, crec que tenc tinta congelada, l’hauré de provar de fer!
Petons!
M'agradaM'agrada
Que bé combina la carxofa amb el gust de la tinta de calamar!! M’encanta quan se li posa carxofa a l’arrós negre :))
M'agradaM'agrada
Visca la mama de la nena!!!! si es que havia de sortir d’algun lloc aquest do que tens, no??? ;P avui, per això, només me’l miro, no puc amb l’arròs negre, crec que es pel color… molts petonets guapus
M'agradaM'agrada
Teniu raó, d’algun lloc li ha sortit a la nena, no? Com us cuiden!
Ja trobava a faltar un arròs vostre!
Abans no m’agradava l’arròs negre però ara si així que ja em menjaré el plat de la Judith!
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Quin bon dinar!!! m’agrada molt l’arròs negre, i això que fa temps que no el cuino… Amb carxofes no l’havia fet mai, hi deuen quedar molt bé! Ara tinc una cassoleta d’aquestes, reso perquè no es trenqui ni li passi res… de moment l’he fet servir 4 vegades i es manté viva… no parlaré gaire fort, no sigui el cas!!! petonets!
M'agradaM'agrada
No sóc massa fan dels arrossos negres, però si us haig de ser sincera, aquest té una pinta excel·lent. M’apunto la recepta per provar-la.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Aquest arròs no es pot aguantar de la bona pinta que fa! I després diran que normalment es té una relació no gaire bona amb els sogres… amb plats com aquest com no te’ls has d’estimar, hahahahaha!
Una abraçada molt forta i fins aviat ; )
M'agradaM'agrada
No n’he fet mai! A casa la reina de l’arrós és la meva mare, per tant jo en faig poc, sempre esperem el diumenge, que frisem que entaular-nos a menjar un bon arròs a la cassola.
Una abraçada, i ja tinc la recepta del 15 feta!!!!
M'agradaM'agrada
El arroz negro es uno de mis platos favoritos. La primera vez que lo comí fué en la Costa Brava, me gustó tanto, que desde entonces, lo hago en casa muy amenudo. Lo hago ligeramente diferente al vuestro pero creo que de cualquier forma es delicioso. La tinta, nunca la compro congelada. Suelo pedirlas en la pescadería (hay gente que no la quiere) y la congelo yo siguiendo un procedimiento sencillo. Encuentro que es mucho más sabrosa. Saludos
M'agradaM'agrada
segur que està tant bo que no necessita l’allioli … així dona gust anar de convidat !!!
petonets
M'agradaM'agrada
aquí otra familia de arroceros natos. Si traes esa plato a mi casa te sacamos por la puerta grande entre vítores y aplausos y algún que otro abrazo :D
qué pinta tiene, pura delicia. ya no sé si vienes o tengo que ir yo ;)
Besos
M'agradaM'agrada
este plato es un lujo! que bien que comen por allá! :)
M'agradaM'agrada
Nooo, el plat d’arròs el vull jo. La Moni ja ha dinat; vull la meva part i la de Judith, que a mi si que m’agrada l’arròs negre i encara no he menjat…Lupe a tope!!!!
La meva mare no em fa aquestes delicatessen quan hi vaig…sniff…sniff…vida cruel!
M'agradaM'agrada
Ay no…porque hacen arroz y esa cacerola y yo acá a 10 000 km!!! quiero!
Me copio la receta, besotes :D
M'agradaM'agrada
Un plat exquisit! Vàreu quedar satisfets, oi?
M'agradaM'agrada
Doncs si, quina casualitat, avui compartim plat d´arros negre!!!!! Aquest teu molt més cassolà.. A casa tampoc podem passar sense un plat d´arros per setmana, com a mínim… Que bó amb arrós de pal, aquest no falla mai tampoc.. petons,
M'agradaM'agrada
simplemente buenisimo, me encanta el arroz negro asi.yo cada semana tengo que comer arroz no puedo pasar de probarlo en alguna version
peto
M'agradaM'agrada
Quin arrosset mes bó!!
Em guardes un platet per demà.
Petons
M'agradaM'agrada
M’encanta l’àrròs negre i és un dels plats preferits de l’Aleix. Amb el punt de les coraxofes ha d’estar de mort!!!!
Petonets!
Anna
M'agradaM'agrada
Mmmmm riquísimo! nosotros también hemos comido arroz, una paellita con carabineros.
Nunca lo había visto con almejas y le da un toque especial.
Un besito
M'agradaM'agrada
Uns ingredients molt diferents als típics, segur que combinen molt bé, i està molt bo.
M'agradaM'agrada
Tremendo!!! Jo sempre menjo la paella a casa la mama.
Ja podeu felicitar a la vostra que aquest arròs té una pinta!!!
Petonets parelleta
M'agradaM'agrada
Bufa!, un dels meus plats preferits!, quan dius que em convideu a casa la Isabel?… Quan l’Albert i jo encara no teniem les nenes ens agradava molt anar de tant en tant al restaurant LA FONDA, molt aprop de La Rambla on feien un arròs negre per llepar-se els dits, una fideuà d’escàndol… Sense cap dubte un dels plats que més ens agrada als dos. Ja m’agradaria probar un parell de cullerades d’aquest… Una abraçada ben forta guapos!!!
M'agradaM'agrada
No em podria resistir a un arròs com aquest, t’ho asseguro!
M'agradaM'agrada
Aquest arròs fa una pinta boníssima, ara mateix me’n menjaria un bon plat
Petons
M'agradaM'agrada
Quin arrós tant bo!!! i ara que ja venen les carxofes no hi poden faltar! trobo que fan que l’arrós quedi més bo!
M'agradaM'agrada
Amb una mica de all-i-oli es boníssim.
Petons.
M'agradaM'agrada
Me encanta el arroz así, aunque en casa lo puedo poner poco porque a los demás no les gusta mucho.
Hace poco lo probé con ali-oli y me pareció genial.
Besos
M'agradaM'agrada
A casa som molt d’arròs… amb carn, amb peix, en forma de risottos… ens agrada de tots colors!!! Quan no se que fer sempre surt una recepta d’arròs del meu cap jejeje
M'agradaM'agrada
Madre mái qué arroz tan bueno!! es de mis preferidos…está para quitar el sentido!! me quedo como seguidora para poder disfrutar de tu estupendo blog.
bicos
M'agradaM'agrada
M’encanta aquesta recepta. Quin arròs més bo!
Petons
M'agradaM'agrada
Adoro el arroz como tu, veo que tienes muchas recetas.
Aunque mi favorito no es el negro a Miguel si y nunca se lo hago;)
Besos
M'agradaM'agrada
Es que no us reconeixia, tants dies sense arròs!!
Com era d’esperar: ESPECTACULAR!!
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Cal felicitar la Isabel per aquesta fantàstica cassoleta d’arròs, Amb els ingredients emprats és d’èxit garantit.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Pero que hambre me ha entrado, el arroz espectacular, la cremita de patata y judias increible, las patatas con setas exquisitas. Tengo que venir a diario a verte porque ahora quien me calma a mi?.
Riquisimo todo una cocina de 5 tenedores.
Un beso y buen finde
M'agradaM'agrada
M’encanta l’arròs negre. Fixeu-vos fins quin punt que, són les 8:38, acabo d’esmorzar, i quan he vist la foto se m’ha fet la boca aigua. (Serà vici? Hehehe)
Fantàstic!
Petons
M'agradaM'agrada
Oh nens, quin goig. Els arrossos els trobo a faltar moltíssim, a mi no se m’han donat mai bé i aquí tampoc trobo els ingredients. Li faré enviar a ma mare túpers d’arròs per Seur!
M'agradaM'agrada
Felicitats a la Isabel per aquest arrosset tan bo!!
M'agradaM'agrada