Heu farcit mai carbassons? És molt fàcil i agraït de fer, i el resultat tant bo que repetireu sovint.
Com ho feu normalment vosaltres? Nosaltres, aquesta vegada, a part de les verdures, hi hem posat unes gambes talladetes i formatge fresc. I en aquest cas el que li ha donat el toc diferent és que els hem gratinat amb ametlles per sobre, junt amb el parmesà.
Ingredients (2 pers.)
– 2 carbassons petits
– 4 gambes pelades
– 1 pastanaga petita
– 1 tomàquet petit
– 2 o 3 xampinyons mitjans
– 2 o 3 espàrrecs verds
– Mitja ceba
– Un tros de formatge fresc
– Parmesà ratllat
– Ametlles picades
Preparació
Tallem les puntes dels carbassons, els tallem en dos trossos i els posem a bullir en una cassola amb aigua i sal durant uns 10 minuts. Els retirem i buidem la polpa, la qual reservem.
Sofregim la ceba tallada en una paella, hi afegim la pastanaga a dauets petits, els espàrrecs i el tomàquet també tallats, la polpa del carbassó, i per últim els xampinyons a trossets petits.
Quan ja estigui quasi llest hi afegim les gambes tallades ben petites i els donem un parell de voltes. Apaguem el foc i hi posem el formatge fresc picat.
Amb la barreja de verduretes farcim els carbassons, els cobrim amb parmesà ratllat i unes quantes ametlles picades, i ho posem a gratinar al forn durant uns 5 minuts.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
A mi m’agraden molt els carbassons farcits, però sempre ho he fet amb carn. M’agrada la vostre versió amb gamves! Molts petons
M'agradaM'agrada
Quina recepta més bona!!!! tots els ingredients del meu gust, verduretes, gambetes i formatge…. jo amb aquest tipus de plat soc moooooolt feliç. Petons i bona setmana…
M'agradaM'agrada
Que bons!!! amb les gambes i les verduretes… És una manera de menjar verdura amb molt bona presentació! Doncs jo només n’he farcit una vegada, i els vaig fer amb brandada de bacallà! van quedar força bé… petonets!! :)
M'agradaM'agrada
Ohhh que bons!!! A casa en fem sovint però amb el típic farcit de carn. M’encanta la vostra proposta i tb que els heu farcit verticalment, jomsp ho henfet horitzontal. Els propers, com els vostres…
Petonets…
M'agradaM'agrada
No m’agraden gaire els carbassons, però amb aquest farciment, ummmm!!
De dos en dos
Bona cuina
M'agradaM'agrada
Boníssims!
M’agraden molt farcits de qualsevol cosa :)
Petonets!!!
M'agradaM'agrada
M’encanten, aviat en faré. El teu farciment um!
M'agradaM'agrada
Siiiiiiiiiii, si que n’hem farcit i ens van agradar molt. Aquests han d’estar requetebons, acompanyats d’un bon pa!;)
Molts petonets!
M'agradaM'agrada
m’encnatennnnnnnnnnn! el toc de les gambes és molt bona idea!!! a casa els hem fet amb carn, formatge… ens agraden moltíssim!!!! em guardo aquesta recepta pel proper cop!!! molts petonets solets meus!!!!
M'agradaM'agrada
Jo faria el farcit…menys el formatge.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Com us cuideu a la Bordeta!!!!!! .Com sabeu aprofitar els carbassons: muffins, carbassons farcitls…
Què bons que han de ser aquests carbassons!! El toc d’ametlla picada m’ha agradat molt. M’ho apunto!!
Començo a entendre perquè a la Lupita li agrada tant venir de visita
Petons!
M'agradaM'agrada
Como siempre, vuestra receta me ha parecido estupenda. La presentación de un gusto exquisito. Os la copiaré el próximo fin de semana que tengo visita importante en casa. Gracias por vuestra ayuda. No se me había ocurrido
M'agradaM'agrada
una bona variant, si senyors, això de l’ametlla per gratinar m’anirà bé per acabar la que va sobrar dels panellets :-)
M'agradaM'agrada
I tant que en farceixo! Amb el que sigui. Queden perfectes i són molt bons, tant saludablement parlant com pel seu gust.
Jo els buido abans de coure’ls al vapor i m’agrada deixar-los amb aquell verd intens… Mmmmm
Petons
M'agradaM'agrada
Un farciment i un gratinat de matrícula d’honor.
Petons.
M'agradaM'agrada
Quina recepta mes bona!! els he fet de peix, i encara no de carn, però m´agraden totes dues, tenen molt bona pinta!!!petonets.
M'agradaM'agrada
no sé si a ti te pasa, pero a nosotros nos da rabia no repetir más a menudo recetas por aquello de querer publicar, porque esta receta de carbaso farcit lo hemos hecho en versión calabacín individual, este, las flores de carbaso…..es que nos gusta tantooooooooo. Nos has dado envidia y las volveremos a hacer mañana….que hay que compensar el foie de hoy ajjajjajja
un petonet
M'agradaM'agrada
Ahir per sopar en vaig fer uns de molt ràpids. Oberts els carbassons i fets al vapor al microones. Facits amb tonyina. I coberts de formatge havertti i granitats lleugerament. Uns versió molt light de la vostra, i menys gustosa, però si més no ràpida i diferent.
M'agradaM'agrada
Jo també soc dels que farceix els carbassons (i les albergínies). M’agraden farcidets amb bacallà per exemple :)
M'agradaM'agrada
Ara que fa temps que no en faig, amb els vostres carbassons me’n feu venir ganes! I de gambes, aquests no els he provat! Que bons… Petons
M'agradaM'agrada
Tant les albergínies com els carbassons m’encanten per farcir!! normalment els farceixo de carn o llenties, però ara vull investigar amb la soja texturitzada…segur que queda bonissimm!! petons
M'agradaM'agrada
El meu pare en fa, i també farcits de peix. Són molt suaus i lleugers, oi? Això em recorda que els haig de provar!
Una pinta deliciosa posats així en vertical ;-)
Bon profit!
M'agradaM'agrada
Jo us confeso que mai he farcit carbassons, i mireu que m’arriben a agradar…. m’ha agradat molt aquesta idea de gratinar-los amb ametlla i parmesà, ideals! ;) Petons de dilluns guapos!
M'agradaM'agrada
Han de quedar boníssims i molt gustosos, amb les gambetes i el formatge… I el gratinat d’ametlles, sensacional!
M'agradaM'agrada
Ésta familia lo borda todo, así da gusto. Yo también los hago así pero sin queso, lo cual me parece una idea excelente, y con ese gratinado tienen una pinta estupenda.
He pensado que vamos a buscar un pueblito encantador a mitad de camino para nuestras particulares comilonas ¿te parece? :)
Besos
M'agradaM'agrada
No he fet mai carabassons farcits! La vostra recepta em sembla molt bona!!
Petons
M'agradaM'agrada
A mi també m’agrada fer carbassons farcits, de tonyina, de formatge, de bolets, així que amb aquesta recepta vostra, ja en tinc una altra!. I molt original el gratinat!.
M'agradaM'agrada
Jo no n’he fet mai de carbasson farcits… d’alberginies sí, però carbassons no se perquè mai…així que poc us puc dir :(
Què bo amb gambetes i el parmesà i ametlles torradetes. Me l’emporto!! :)
Mots petonets guapos!!
M'agradaM'agrada
Doncs a la demo de la TM me’n van fer, farcits amb carn i beixamel, i queden molt bon! aquests segur que també! a punt a punt pel 15!!!feu que els mesos passin volant… que ja hi passen prou!
M'agradaM'agrada
bo bo bo !!!
petonets
M'agradaM'agrada
Ei, quina bona pinta!!! No, no n’he farcit mai però ja seria hora!
Una forta abraçada!
M'agradaM'agrada
Només he fet carbaçons farcits una vegada i ens va agrada molt el resultat. És d’aquelles receptes que sempre penso a fer però al final em lio i acabo fent de tot menys els carbarçons ;)
M'agradaM'agrada
Aquesta recepta la veig super versátil! sense gaire complicació es pot fer un plat molt aparent, m’ha agradat molt!
M'agradaM'agrada
pues solo lo he hecho una vez, asi que viendo vuestra estupenda receta me tengo que poner las pilas otras vez.
nos vemos mañana con el pan
M'agradaM'agrada
Carbassó i formatge no pot fallar, me l’apunto!!!
petons gastronómics.
M'agradaM'agrada
La combinació d’ingredients la trobo molt bona. Segur que la provo, fa tens que en tinc ganes.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
m’encanta el carbassó i aquest farcit té una pinta deliciosa!
petonets
M'agradaM'agrada
simplemente delicioso!!!!
me ha encantado la combinación de ingredientes, la presentación y las fotos!!!
un besote
M'agradaM'agrada
Els carbassons són un dels meus vegetals favorits, els podeu van afegir a gairebé tot i mai roben els sabors d’altres ingredients, ells donen sempre un toc ric i delicat a les receptes. Així farcits es veuen tan bons, m’encanta aquesta recepta amb un munt d’ingredients i tots sans i rics …
Molts petons
M'agradaM'agrada
Que ricos estos calabacines rellenos y con gambas y las almendritas estarán deliciosos! Felicitats per la recepta!
Un petonet
M'agradaM'agrada
Quina pinta més bona, així presentats queden molt bonics. Jo els he fet dues vegades, de gambes i de carn picada, també m’agrada gratinar, de vegades amb fruits secs, ho vaig aprendre d’alguns tallers de macrobiòtica, ells no utilitzen els lactis i jo en tinc intol·lerància, així que de vegades ho faig així, amb ametles o sèsam molt, que té molt de calci. Besets.
M'agradaM'agrada