Carbassons farcits

Heu farcit mai carbassons? És molt fàcil i agraït de fer, i el resultat tant bo que repetireu sovint.

Com ho feu normalment vosaltres? Nosaltres, aquesta vegada, a part de les verdures, hi hem posat unes gambes talladetes i formatge fresc. I en aquest cas el que li ha donat el toc diferent és que els hem gratinat amb ametlles per sobre, junt amb el parmesà.

Ingredients (2 pers.)

– 2 carbassons petits

– 4 gambes pelades

– 1 pastanaga petita

– 1 tomàquet petit

– 2 o 3 xampinyons mitjans

– 2 o 3 espàrrecs verds

– Mitja ceba

– Un tros de formatge fresc

– Parmesà ratllat

– Ametlles picades

Preparació

Tallem les puntes dels carbassons, els tallem en dos trossos i els posem a bullir en una cassola amb aigua i sal durant uns 10 minuts. Els retirem i buidem la polpa, la qual reservem.

Sofregim la ceba tallada en una paella, hi afegim la pastanaga a dauets petits, els espàrrecs i el tomàquet també tallats, la polpa del carbassó, i per últim els xampinyons a trossets petits.

Quan ja estigui quasi llest hi afegim les gambes tallades ben petites i els donem un parell de voltes. Apaguem el foc i hi posem el formatge fresc picat.

Amb la barreja de verduretes farcim els carbassons, els cobrim amb parmesà ratllat i unes quantes ametlles picades, i ho posem a gratinar al forn durant uns 5 minuts.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Muffins de carbassó

Risotto de carbassó a l’aroma de llimona i farigola

42 pensaments sobre “Carbassons farcits

  1. Bet diu:

    Que bons!!! amb les gambes i les verduretes… És una manera de menjar verdura amb molt bona presentació! Doncs jo només n’he farcit una vegada, i els vaig fer amb brandada de bacallà! van quedar força bé… petonets!! :)

    M'agrada

  2. catieu diu:

    Ohhh que bons!!! A casa en fem sovint però amb el típic farcit de carn. M’encanta la vostra proposta i tb que els heu farcit verticalment, jomsp ho henfet horitzontal. Els propers, com els vostres…
    Petonets…

    M'agrada

  3. judith diu:

    m’encnatennnnnnnnnnn! el toc de les gambes és molt bona idea!!! a casa els hem fet amb carn, formatge… ens agraden moltíssim!!!! em guardo aquesta recepta pel proper cop!!! molts petonets solets meus!!!!

    M'agrada

  4. Paula diu:

    Com us cuideu a la Bordeta!!!!!! .Com sabeu aprofitar els carbassons: muffins, carbassons farcitls…
    Què bons que han de ser aquests carbassons!! El toc d’ametlla picada m’ha agradat molt. M’ho apunto!!
    Començo a entendre perquè a la Lupita li agrada tant venir de visita
    Petons!

    M'agrada

  5. Ani diu:

    Como siempre, vuestra receta me ha parecido estupenda. La presentación de un gusto exquisito. Os la copiaré el próximo fin de semana que tengo visita importante en casa. Gracias por vuestra ayuda. No se me había ocurrido

    M'agrada

  6. Anna Hallado diu:

    I tant que en farceixo! Amb el que sigui. Queden perfectes i són molt bons, tant saludablement parlant com pel seu gust.
    Jo els buido abans de coure’ls al vapor i m’agrada deixar-los amb aquell verd intens… Mmmmm

    Petons

    M'agrada

  7. miblogdepintxos (@miblogdepintxos) diu:

    no sé si a ti te pasa, pero a nosotros nos da rabia no repetir más a menudo recetas por aquello de querer publicar, porque esta receta de carbaso farcit lo hemos hecho en versión calabacín individual, este, las flores de carbaso…..es que nos gusta tantooooooooo. Nos has dado envidia y las volveremos a hacer mañana….que hay que compensar el foie de hoy ajjajjajja
    un petonet

    M'agrada

  8. L'hora del tupper diu:

    Ahir per sopar en vaig fer uns de molt ràpids. Oberts els carbassons i fets al vapor al microones. Facits amb tonyina. I coberts de formatge havertti i granitats lleugerament. Uns versió molt light de la vostra, i menys gustosa, però si més no ràpida i diferent.

    M'agrada

  9. Roser diu:

    Tant les albergínies com els carbassons m’encanten per farcir!! normalment els farceixo de carn o llenties, però ara vull investigar amb la soja texturitzada…segur que queda bonissimm!! petons

    M'agrada

  10. Helena diu:

    Jo us confeso que mai he farcit carbassons, i mireu que m’arriben a agradar…. m’ha agradat molt aquesta idea de gratinar-los amb ametlla i parmesà, ideals! ;) Petons de dilluns guapos!

    M'agrada

  11. Pilar diu:

    Ésta familia lo borda todo, así da gusto. Yo también los hago así pero sin queso, lo cual me parece una idea excelente, y con ese gratinado tienen una pinta estupenda.
    He pensado que vamos a buscar un pueblito encantador a mitad de camino para nuestras particulares comilonas ¿te parece? :)
    Besos

    M'agrada

  12. Alba diu:

    Jo no n’he fet mai de carbasson farcits… d’alberginies sí, però carbassons no se perquè mai…així que poc us puc dir :(
    Què bo amb gambetes i el parmesà i ametlles torradetes. Me l’emporto!! :)

    Mots petonets guapos!!

    M'agrada

  13. Teresa diu:

    Doncs a la demo de la TM me’n van fer, farcits amb carn i beixamel, i queden molt bon! aquests segur que també! a punt a punt pel 15!!!feu que els mesos passin volant… que ja hi passen prou!

    M'agrada

  14. Donibaneko diu:

    Els carbassons són un dels meus vegetals favorits, els podeu van afegir a gairebé tot i mai roben els sabors d’altres ingredients, ells donen sempre un toc ric i delicat a les receptes. Així farcits es veuen tan bons, m’encanta aquesta recepta amb un munt d’ingredients i tots sans i rics …
    Molts petons

    M'agrada

  15. Asela Masià diu:

    Quina pinta més bona, així presentats queden molt bonics. Jo els he fet dues vegades, de gambes i de carn picada, també m’agrada gratinar, de vegades amb fruits secs, ho vaig aprendre d’alguns tallers de macrobiòtica, ells no utilitzen els lactis i jo en tinc intol·lerància, així que de vegades ho faig així, amb ametles o sèsam molt, que té molt de calci. Besets.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.