Núvols, vent, pluja… el fred sembla que no acaba d’arribar del tot, però està clar que ja tenim la tardor ben assentada a sobre.
I què millor per sopar un d’aquests dies tan ensopits, que una sopa ben calentona? Les nostres amigues de “Memòries d’una cuinera” ens han proposat elaborar sopes per aquest mes de novembre, i per això us portem aquesta recepta, senzillíssima, bona com la que més, molt nutritiva, i per suposat, econòmica!
Per preparar-la vam aprofitar un brou que havíem guardat de bullir verdura el dia abans i uns trossos de pa de bolets que teníem de quan vam estar fent proves per “la Recepta del 15”, així que vam gastar poc per fer-la.
Veureu que als ingredients no hem posat totes les quantitats; realment no les podem posar perquè no les tenim, i segurament tampoc calen, és una recepta per improvisar amb el que tenim en aquell moment!
Ingredients
– Brou de verdures
– Pa sec
– Una branca de farigola
– Un parell de grans d’all
– 1 ou
– Pimentó de la Vera
– Oli i sal
Preparació
En una olla amb una mica d’oli d’oliva daurem els alls laminats, i hi afegim el pa tallat a llesquetes molt primes. Salem i hi posem també el pimentó de la Vera i la branqueta de farigola.
Cobrim de seguida amb el brou de verdures i ho deixem fent xup-xup durant uns 10 minuts.
A l’últim moment hi aboquem un ou i remenem bé ja fora del foc fins que qualli.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Aquesta sopa la feia la meva avia i el meu pare sempre me’n parla i de la defargiola tb XD No m’extranya, és un bon recurs per no passar fred i barat. A veure si la probo.
Petons
M'agradaM'agrada
Ostres, no hauríeu pogut lligar millor les dues convocatòres mensuals, je je je…
És veritat que amb el fred d’aquests dies, les sopes calentones vénen molt de gust ;)
M'agradaM'agrada
mmm és com el pancuit que em feia ma mare per sopar quan era petita, era boníssim!
M'agradaM'agrada
La sopa de locura y esa Rosca de bolets… me encanta hasta para acompañar la sopa, ya sabes lo que dicen ”pan con pan comida de tontos” pero a mi me importa un bledo! Besos
M'agradaM'agrada
Quina gràcia,jo la faig pràcticament igual. Una sopa boníssima i reconfortant…Mira, saps què?, em sembla que en faré per sopar!, apa!, vagi de gust. Una abraçada.
M'agradaM'agrada
M’ha recordat a una sopa que em feia la meva mare quan era petita i tenia mal de panxa. Ella i la meva àvia li deien “pan cuit”. Hauré d’investigar, perquè crec que la recepta és molt semblant, encara que crec que no li posaven all ni pimentó. Ja ho aclariré. Importa dir que m’agrada la sopeta???
També m’agrada el making off de la foto. És que el terrat de la Bordeta dona molt de joc, eh??
Petons guapos!
M'agradaM'agrada
Si trobés la recepta sense alls m,interesaria saber-la. Jo no puc prendre alls.
M'agradaM'agrada
Una sopa entrañable y deliciosa.
La verdad es que con el tiempo que está haciendo apetecen terriblemente.
Besos
M'agradaM'agrada
Ummm que bo, una sopeta calenteta per sopar. Crec que la probare.
Bessets
M'agradaM'agrada
Aquesta sopa la faig igual i justament és la que volia posar pel repte de Memòries d’una cuinera.
Ara no sé si canviat-la o no. A més a més també coincideixo amb molts de vosaltres que era una de les que feia la meva iaia
Rosa Maria
M'agradaM'agrada
Como me gustzn vuestras sopas!, si es que no hay nada como acercarse a un buen plato de sopa, aún más con el fresquito que está haciendo si a eso le añades un braserito o una chimenea, dime tu si no es tocar el cielo. Una sopa de las de siempre, con poquito cuanto provecho se le saca.
Un beso
M'agradaM'agrada
Jo sóc molt soper, a l’estiu també, i aquesta me la menjaria en un tres i no res.
Ptnts,
Nani
M'agradaM'agrada
volía dir “sopera” 100×100.
M'agradaM'agrada
Cuantos recuerdos¡¡ Casi que me echo a llorar de emoción. En mi pueblo y en mi familia, le llamaban a esta sopa “maimones”. No me pregunteis el porqué. Siguiendo la tradición, cuando mis hijos eran pequeños e íbamos de camping, se las solia hacer y les encantaba. Más cuando hacía algo de frio. Gracias por hacérmelo recordar. Saludos
M'agradaM'agrada
Quina sopa més bona!!! A casa en fem una de ben semblant. Estic una mica tristoi per no haver pogut participar en aquesta ocasió de “La recepta del 15”, a veure si puc a la pròxima. Enhorabona per l’èxit de la convocatòria.
Salutacions des del sud valencià
M'agradaM'agrada
Quina sopeta mes bona, d’aquelles que amb la fresqueta venen de gust.
La meva mare la feia i jo de tan en tan també.
Bona, reconfortan i amb epoca de crisis fenomenal.
Petons
M'agradaM'agrada
què bona aquesta sopa! és d’allò més reconfortant!
M'agradaM'agrada
Quin clàssic! cuanta gana va matar en el passat la sopa de pa! només per això es mereix un homenatge!
M'agradaM'agrada
Un clàssic nostàlgic…..d’aquelles receptes que es perden en temps de bonança i va be recuperar en temps de crisis. Si a més la presenteu en una sopera com la de la foto, ja és perfecte.
petons gastronómics
M'agradaM'agrada
Ooooooh, ara que ja fa fresqueta venen molt de gust les sopes. I a més amb aquesta aprofitem el pa sec que se’ns queda a casa. Bona pensada!
M'agradaM'agrada
una sopa molt bona i venen molt de gust
M'agradaM'agrada
visca!!! ja tenim la sopeta dels nostres nens macos!!!!! i quina sopeta! és ben digna de Memòries!!!!! ara mateix em menjaria dos plats ben plens!!!! moltíssimes gràcies per participar!!! molts petonets
M'agradaM'agrada
Una sopa d’aquelles que resussita un mort!!! m’encanten a aquesta época!!! i aquesta amb pa…deliciosa i ràpida!! petons
M'agradaM'agrada
Aquesta sopa hem porta recors de la meva infantesa i juventur, recordo que a l’hivern la meva en feia per aprofitar el pa sec i que ella hi posaba menta i un ou batuta també.
Amb el fred venen bé aquest tipus de cuinats ben calentons:
petons
M'agradaM'agrada
Ah de quedar un xic contundent amb el pa, perfecte per omplir la panxa i treure’s la fred de sobre. Molt bona.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Ay qué rica, es como la sopita de la abuela. El toque rematadamente bueno de tu sopa es el tomillo, es como a mí me gusta.
Besos
M'agradaM'agrada
bona, bona, boníssima. Bona pensada
M'agradaM'agrada
Jo….yo quiero!!!
Pero que buena, ya tengo pensadas dos sopitas para memorias, pero no me decido….por lo pronto me devoro con la mirada esta :D!
Besotes!!!
M'agradaM'agrada
Una sopa estupenda, i tant! I servida amb aquest perol… no vegis! A casa, d’aquesta sopa, sempre n’hi hem dit sopa de farigola, tot i que porti el pa. I l’associo sempre al fred…. que bona! Petonets
M'agradaM'agrada
Quins records d’infantesa, encara que amb pa dur del dia abans, no amb pa de bolets.
Petons
M'agradaM'agrada
m’encanten tot el tipus de sopes, i aquesta segur q estava de luxe!! jo aquesta setmana em faré la meva recepta!!
bon cap de setmana
petonets
M'agradaM'agrada
Em sembla que hauré de venir a casa vostre a menjar aquesta sopeta. A casa no els hi agrada.
Petonets.
M'agradaM'agrada
M’agrada, m’agrada i m’agrada amb bogeria! Quan era petita a casa sempre la mare en feia i el que m’agrada més era l’ou deixatat amb el batedor, i que hi quedessis trosses de clara. Llàstima que als meus fills no els hi agrada massa però llavors me’n faig per mi sola. Ara, jo hi poso una branca de menta. La provaré amb farigola a veure què tal. Jeje, jo també la tinc al bloc ja fa temps
Una forta abraçada i bon cap de setmama!
M'agradaM'agrada
Jo la faig igual, però l’ou l’hi tiro sense batre. tan senzilla i tan bona… d’aquests plats que et traslladen a l’infantesa, oi?
petonets
M'agradaM'agrada
M´apunto al club de la sopa de pa feta per la iaia…Jo la recordo com diu l’Albota amb l’ou sense batre…La farigola li deu donar una frescor…
M'agradaM'agrada
hem recorda a la meva avia… quins records
petonets
M'agradaM'agrada
A mi m’encanta la sopa de farigola però encara la faig molt més senzilla, també és recepta de l’àvia!;)
Quan tingui fred ja sé on aniré: primer la sopeta i després la xocolata amb xurros!:DDDDDDDDDDD
Moltíssimes gràcies per participar i molts petonets.
M'agradaM'agrada
Una sopa deliciosa, especialment quan s’acosten temps amb climatologia desfavorable. Un encert total.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Muy rica, un clásico que nunca falla!!! Y menos con el tiempo que hace fuera…..
Besos.
M'agradaM'agrada
Aquesta sopa és boníiiissima!!! :) el meu avi també s’hi posava farigola, però em sembla que el pimentó no el coneixia… Aquesta sopera de ceràmica és molt maca petonets i bon cap de setmana!!! :)
M'agradaM'agrada
No sóc massa de sopes, però te molt bona pinta per atacar el fred que ja comença a venir…
Bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Dos plats em menjaria jo d’aquesta sopeta!!!! Té una pinta excel·lent i les fotos son precioses, animen a posar-se a la cuina ràpidament.
Petons
M'agradaM'agrada
Mmmmm que sopita mas rica! como apetecen calentitas mientras llueve tras los cristales y hace frío …. reconfortante, gracias!
Un petonet
M'agradaM'agrada
Qué buenas están las sopas.
Estos platos tan humildes, tan buenos y tan “de siempre” me encantan.
Exquisita!
Besos
M'agradaM'agrada
A mi estas sopas me encantan! cuando era pequeña a veces mi madre me hacía sopa de farigola con pan , ummmm que recuerdos!!!!! esta sopita que nos muestras debe ser mucho más gustosa!!!que tengáis un buen fin se semana
M'agradaM'agrada
En Italia hacen una parecida pero le ponen tomate y está muy rica. Van fenomenal para los días de invierno. Un beso.
M'agradaM'agrada
Hola parella! Us he fet cas i m’he passat a wordpress ara bé no sé qie és pitjor, ara no se fer res!!!!!
La foto és molt maca peró us deixo la sopa a vosaltres, des de petita qie no puc amb la sopa de pa.
Petonets
M'agradaM'agrada
Doncs és molt semblant!! :)
Només que el meu pare es posava la sopa al plat, posava l’ou sencer a sobre, tapava el plat uns minuts i el destapava i s’ho menjava sense barrejar!
Més petonets!! :P
M'agradaM'agrada
M’encanta la sopa de pa!! La meva àvia me la feia i era espectacular, aprofitaré la vostra recepta per a reviure aquells moments d’hivern a casa seva. ;)
M'agradaM'agrada
Aquesta sopa em recorda molt a la sopa d’alls castellana, de xicoteta m’encantava, però ja de més gran li vaig agafar mania a les sopes de pa des que vaig veure un entrepà tot mullat en un bassal d’aigua. Ja veus quines coses. Ara em sembla extrany que, a mi, que m’agrada tot encara em fa cosa la sopa de pa. Però he de repetir la recepta. Aquesta amb el pa de bolets ha de tindre un gust molt bo. Besets.
M'agradaM'agrada
This looks so delicious. Would love for you to share this with us over at foodepix.com.
M'agradaM'agrada
doncs a mi m’agrada molt
M'agradaM'agrada