Fa pocs dies us mostràvem per fi la minuta del sopar de la Castanyada, pel que vam fer la primera prova del que després va ser el nostre pa per “la Recepta del 15” d’aquest mes, una rosca de bolets.
Doncs bé, el complement perfecte que vam preparar per aquell pa és aquest, un paté de bolets sorprenent, que no podeu deixar de provar ara que la temporada s’ha salvat i tenim bolets als boscos, o al mercat en el seu defecte!
Com a base vam fer servir xampinyons, en major quantitat, i també hi vam posar altres bolets més gustosos per donar-hi sabor (rossinyols i fredolics). Podeu improvisar amb els bolets que tingueu a l’abast, i corregir-ne la proporció respecte dels xampinyons segons si preferiu el paté més fort o suau. També vam posar-hi una mica de pasta de tòfona.
Ingredients
– Una ceba
– Bolets variats (nosaltres: xampinyons, rossinyols i fredolics)
– Pa ratllat
– Pasta de tòfona
– Sajolida
– Oli, sal i pebre
Preparació
En una paella sofregim la ceba a foc lent, i quan comenci a agafar color hi posem els bolets tallats a trossos no gaire grans, salpebrem i hi afegim sajolida al gust.
Coem a foc mig fins que s’ofeguin bé i retirem.
Ho passem al got de la batedora elèctrica i triturem fins que quedi fi.
Corregim de sal i pebre si és necessari i hi afegim una punta de pasta de tòfona, amb compte doncs és molt aromàtica. Finalment hi anem posant pa rallat en petites quantitats i remenem bé perquè es vagi incorporant fins aconseguir la textura desitjada.
Reservar-lo a la nevera i servir ben fred.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Això s’haurà de provar que te una pinta impressionant, a més, m’encanten els bolets i tot el que en contingui, i com be dieu s’ha d’aprofitar la temporada!!
Les propostes de patés vegetals les trobo molt interesants, fa poc en vaig fer un de carxofa i realment s’aconsegueix una molt bona textura, ideal per untar en unes torrades.
Petonets!!
M'agradaM'agrada
M’encanten els patés vegetals! i aquest es de luxe! ja m’estic imaginant els entrepans que em podría fer combinant aquest paté!
M'agradaM'agrada
Comencen a aparéixer al mercat peró caríssims, encara. BOna idea aixó de barrajr-ho amb xampis.
Un petonàs,
Esther
M'agradaM'agrada
Quina passada!!! amb torradetes de pa calentones!!! m´en porto la recepta aquest no la tinc!!!! que el disfruteu!!! petonets guapis!!!
M'agradaM'agrada
Impressionant familia!!! M’emporto la recepta… que estic farta d’assecar i congelar fredolics ;-)
Un petonas
M'agradaM'agrada
Nois!! Quin paté mes bo!!!! Avui n’he tastat un de molt semblantt jijijiiiji……. I que boooo! Acompanyats d’uns bastonets deliciosos!!!!Molts petonets
M'agradaM'agrada
que bó aquest paté de bolets!!! jo n´he publicat un de xampis i tofu, però aquest m´el guardo per mes endavant que a casa “vola”… petons,
M'agradaM'agrada
llàstima que aquest any els bolets surtin per un ull de la cara… però per suposat queda apuntada a la llibreta de receptes!! Per cert tinc una pregunta sobre la recepte del dia 15 i és que hi han blocs que tenen el dibuix a la part dreta de la pàgina, si vull participar també l’he de tenir???
M'agradaM'agrada
Ha de quedar un pate molt gustos. A veure si les pluges de la setmana ppassada arreglen la mala temporada de bolets i tenim ocasio de preparar de nou aquest pate tan original.
M'agradaM'agrada
Vosaltres, sempre tant originals!!!!
Petonets.
M'agradaM'agrada
Uff, qué delicia… esto es una delicatessen!!!
M'agradaM'agrada
Aquest paté té una pinta molt i molt bona ………. a sobre una torrada ha de ser bonissim …haurem de probar-lo.
Petons 1!!
M'agradaM'agrada
Y venga de ponerme los dientes largos con setas… Es que me requetechiflan y éste año he comido más bien pocas. Trae ese paté a “nuestro sitio”, que ayer compré un vinazo de capricho, perfecto para acompañarlo ;)
Besos familia, feliz domingo
M'agradaM'agrada
Quina recepta més interessant!!! Això segur que m’agrada!!!! Ara que ja comencem a veure tota mena de boklets als mercats, serà qüestió d’anar preparant aquest paté!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Apuntada, que segur. Es un éxit !!
Petonets. I bona setmana
M'agradaM'agrada
Uaaauuu ha de ser increiblement boo!!! me l’apuntoo ara mateix pels propers nadals…ja tinc una bona colecció de receptes nadalenques….que bé! sou uns catacracks tots ehhh!! petons guapus
M'agradaM'agrada
què bo! m’encanten els patés de verdures, aquest de bolets l’hauré de tastar!
Petons!!
M'agradaM'agrada
Esta cae estas fiestas fijo.
Deliciosos.
Besos.
M'agradaM'agrada
Quina recepta!!!
He estat uns dies fora, però ja mateix em poso al corrent del que has elaborat aquests dies.
Acabo de pujar unes magdalenes de pinyons.
Et deixo unes per esmorzar demà.
Petonets.
Kui_Netes
M'agradaM'agrada
Però que bo!!!!!! jo reclamo un pot molt gran pel Bolet!!!! nyam nyam nyam!!!! a veure si la setmana que ve puc anar a buscar bolets!!!!!! molts petonets guapo
M'agradaM'agrada
Què bo ha d’estar!!!! aquest anys m’he quedat amb ganes de bolets!!!petóns
M'agradaM'agrada
Sou uns artistes!!! quin paté, ha de ser boníssim!!! per quan un repte de “paté” per la recepta del 15? m’han vingut ganes de fer-ne!! que contents deurien estar els vostres convidats ;) petonets!!
M'agradaM'agrada
Si arribo estar convidada me l’acabo tot jo soleta!
Nani
M'agradaM'agrada
Fa temps vaig provar de fer paté de bolets i no em va agradar el resultat, provarè la teva que es molt diferent, que te molt bona pinta.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Que delicia, este paté me hace la boca agua! y la foto me encanta, es de revista! El paté casero es lo mejor…
Besos!!
M'agradaM'agrada
Ahhhhhhhhhhhhh, ja no cal que em passis la recepta! Ara vull la de l’hummus de llenties, quin crack la meva súper AIR!
Molts petonets guapos.
M'agradaM'agrada
jaajajaj!! aquest paté hauria de ser a la meva nevera, jaajajaj!! quin riure m’ha fet lo de que ets una cutre!!
T’anava a dir que no patissis, que no em deus res, peròe stava tan bo que no ho diré i us el reclamaré! :P
Un 10!!
Molts petonets!!
M'agradaM'agrada
Déu n’ hi do!!! Aquest paté és d´aquell per picar com a excusa a cada moment….brutal! I pel que explique no és gens complicat de fer.
M'agradaM'agrada
He trobat un tresor! Aquesta cau el pròxim cap de setmana…. amb els bolets que tinc…. Grpacies.
Muas!
M'agradaM'agrada
Otra receta tuya que me apunto, imagino el paté de boletus y me parece una ricura.
Hoy he publicado una receta que te copié totalmente, aunque menciono la fuente, faltaría plus.
un besito, guapa
M'agradaM'agrada
como me gustan estos pates. Me llevo tu receta. Bss.
M'agradaM'agrada
Paté de bolets!!! Mare meva el meu marit és adicte als bolets i cada setmana en compra. Total que em veig obligada a buscar receptes cada dos per tres per no menjar-los sempre de la mateixa manera! M’apunto el teu paté! Fa una pinta espectacular :)
M'agradaM'agrada
Paté de bolets!!! Mare meva el meu marit és adicte als bolets i cada setmana en compra. Total que em veig obligada a buscar receptes cada dos per tres per no menjar-los sempre de la mateixa manera! M’apunto el teu paté! Fa una pinta espectacular :)
M'agradaM'agrada
qué fácil! queda fichada, me ha encantado!
M'agradaM'agrada
Guauuu, increible recepta !!!!! QUe bo ha d’estar, i a més molt origunal !!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Ummmm…aquest paté m’és familiar….ummmmm….
M’agraden els patés bordeteros; pero aquí rul.leres todas o ninguna…si hi ha pot gran pel Bolet aquí també en volem un de gran. Aquests patés s’haurien d’acompanyar d’un palets de crackers. Se us havia acudit?? Jajajajajaja!
Petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Prenc bona nota d’aquest paté. Més ben dit, me’l quedo! I el faig en breu!
Mmmm m’encisarà!!!
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Me gustan mucho los pates vegetales, este tiene que estar riquisimo, asique os lo copio todo. Ya os contaré
Un beso
M'agradaM'agrada
Me encantó la rosca y ahora con el paté… de coña! Besos
M'agradaM'agrada
El paté de setas me encanta!!! y como lo habeis aromatizado, eso lo tengo que probar, a ver si encuentro la pasta de trufa que tiene que darle un saborcito ummmm
M'agradaM'agrada
Oooh aquest paté! L’estic fent ara mateix i fa una oloretaaaa. Es conserva molts dies??
M'agradaM'agrada
A la nevera 3 o 4, pensa que tot és natural i ingredients que normalment no duren ja massa! :P
Ja ens expliques si t’agrada, eh? :D
M'agradaM'agrada
A casa ens ha encantat, nois! En va sortir molt, pel que l’he posat en tuppers petits i el faré servir com a fons per sofregits o algun altre invent. Alguna cosa en farem. Gràcies!!!
M'agradaM'agrada