Paté de bolets

Fa pocs dies us mostràvem per fi la minuta del sopar de la Castanyada, pel que vam fer la primera prova del que després va ser el nostre pa per “la Recepta del 15” d’aquest mes, una rosca de bolets.

Doncs bé, el complement perfecte que vam preparar per aquell pa és aquest, un paté de bolets sorprenent, que no podeu deixar de provar ara que la temporada s’ha salvat i tenim bolets als boscos, o al mercat en el seu defecte!

Com a base vam fer servir xampinyons, en major quantitat, i també hi vam posar altres bolets més gustosos per donar-hi sabor (rossinyols i fredolics). Podeu improvisar amb els bolets que tingueu a l’abast, i corregir-ne la proporció respecte dels xampinyons segons si preferiu el paté més fort o suau. També vam posar-hi una mica de pasta de tòfona.

Ingredients

– Una ceba

– Bolets variats (nosaltres: xampinyons, rossinyols i fredolics)

– Pa ratllat

– Pasta de tòfona

– Sajolida

– Oli, sal i pebre

Preparació

En una paella sofregim la ceba a foc lent, i quan comenci a agafar color hi posem els bolets tallats a trossos no gaire grans, salpebrem i hi afegim sajolida al gust.

Coem a foc mig fins que s’ofeguin bé i retirem.

Ho passem al got de la batedora elèctrica i triturem fins que quedi fi.

Corregim de sal i pebre si és necessari i hi afegim una punta de pasta de tòfona, amb compte doncs és molt aromàtica. Finalment hi anem posant pa rallat en petites quantitats i remenem bé perquè es vagi incorporant fins aconseguir la textura desitjada.

Reservar-lo a la nevera i servir ben fred.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Rosca de bolets

Patates amb bolets

44 pensaments sobre “Paté de bolets

  1. nee* diu:

    Això s’haurà de provar que te una pinta impressionant, a més, m’encanten els bolets i tot el que en contingui, i com be dieu s’ha d’aprofitar la temporada!!
    Les propostes de patés vegetals les trobo molt interesants, fa poc en vaig fer un de carxofa i realment s’aconsegueix una molt bona textura, ideal per untar en unes torrades.

    Petonets!!

    M'agrada

  2. macbetcris diu:

    llàstima que aquest any els bolets surtin per un ull de la cara… però per suposat queda apuntada a la llibreta de receptes!! Per cert tinc una pregunta sobre la recepte del dia 15 i és que hi han blocs que tenen el dibuix a la part dreta de la pàgina, si vull participar també l’he de tenir???

    M'agrada

  3. gemma diu:

    Ha de quedar un pate molt gustos. A veure si les pluges de la setmana ppassada arreglen la mala temporada de bolets i tenim ocasio de preparar de nou aquest pate tan original.

    M'agrada

  4. Pilar diu:

    Y venga de ponerme los dientes largos con setas… Es que me requetechiflan y éste año he comido más bien pocas. Trae ese paté a “nuestro sitio”, que ayer compré un vinazo de capricho, perfecto para acompañarlo ;)
    Besos familia, feliz domingo

    M'agrada

  5. Roser diu:

    Uaaauuu ha de ser increiblement boo!!! me l’apuntoo ara mateix pels propers nadals…ja tinc una bona colecció de receptes nadalenques….que bé! sou uns catacracks tots ehhh!! petons guapus

    M'agrada

  6. Kui_Netes diu:

    Quina recepta!!!
    He estat uns dies fora, però ja mateix em poso al corrent del que has elaborat aquests dies.
    Acabo de pujar unes magdalenes de pinyons.
    Et deixo unes per esmorzar demà.
    Petonets.
    Kui_Netes

    M'agrada

  7. Bet diu:

    Sou uns artistes!!! quin paté, ha de ser boníssim!!! per quan un repte de “paté” per la recepta del 15? m’han vingut ganes de fer-ne!! que contents deurien estar els vostres convidats ;) petonets!!

    M'agrada

  8. Alba diu:

    jaajajaj!! aquest paté hauria de ser a la meva nevera, jaajajaj!! quin riure m’ha fet lo de que ets una cutre!!
    T’anava a dir que no patissis, que no em deus res, peròe stava tan bo que no ho diré i us el reclamaré! :P

    Un 10!!

    Molts petonets!!

    M'agrada

  9. Frabisa diu:

    Otra receta tuya que me apunto, imagino el paté de boletus y me parece una ricura.

    Hoy he publicado una receta que te copié totalmente, aunque menciono la fuente, faltaría plus.

    un besito, guapa

    M'agrada

  10. abakeordie diu:

    Paté de bolets!!! Mare meva el meu marit és adicte als bolets i cada setmana en compra. Total que em veig obligada a buscar receptes cada dos per tres per no menjar-los sempre de la mateixa manera! M’apunto el teu paté! Fa una pinta espectacular :)

    M'agrada

  11. BakeOrDie diu:

    Paté de bolets!!! Mare meva el meu marit és adicte als bolets i cada setmana en compra. Total que em veig obligada a buscar receptes cada dos per tres per no menjar-los sempre de la mateixa manera! M’apunto el teu paté! Fa una pinta espectacular :)

    M'agrada

  12. Paula diu:

    Ummmm…aquest paté m’és familiar….ummmmm….
    M’agraden els patés bordeteros; pero aquí rul.leres todas o ninguna…si hi ha pot gran pel Bolet aquí també en volem un de gran. Aquests patés s’haurien d’acompanyar d’un palets de crackers. Se us havia acudit?? Jajajajajaja!
    Petonets guapos!

    M'agrada

  13. Heva diu:

    El paté de setas me encanta!!! y como lo habeis aromatizado, eso lo tengo que probar, a ver si encuentro la pasta de trufa que tiene que darle un saborcito ummmm

    M'agrada

  14. picaronablog diu:

    A casa ens ha encantat, nois! En va sortir molt, pel que l’he posat en tuppers petits i el faré servir com a fons per sofregits o algun altre invent. Alguna cosa en farem. Gràcies!!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.