Quiches variades

Aquesta setmana la Sandra va comprar una cosa que fa temps que volia tenir, i va caure finalment perquè ho va trobar a la botiga de l’Íngrid de My lovely food, uns motlles desmuntables per “tartaleta” (per cert, algú sap com dir-ho correctament en català?).

I clar, en quan van arribar a casa (molt ràpid, per cert!), com que teníem pasta de full a la nevera, va improvisar aquestes quiches amb diferents ingredients que hi havia per la cuina: en van sortir dues de codony amb porro (sorprenent!), una amb xampinyons i aprofitant una mica de paté de bolets que ens quedava, i una quarta de carxofes amb romesco.

Nosaltres ho vam fer amb motlles de 10 centímetres de diàmetre, però podeu canviar-ne la mida segons la necessitat, i per exemple, preparar uns aperitius boníssims per algun dels dinars i sopars de Nadal que estan ja a tocar!

Ingredients (4 peces de 10 cm)

– 1 làmina de pasta de full

– 100 ml de crema de llet

– 1 ou

– Parmesà ratllat

– Cors de carxofa en conserva

– 1 cullerada de salsa romesco

– 1 cullerada de paté de bolets (aquí us vam explicar com fer-lo)

– Xampinyons

– Un trosset de codony (la fruita, no el dolç!)

– La part blanca d’un porro

– Oli, sal i pebre blanc

Preparació

Folrem els motllos amb la pasta de full i punxem la massa amb una forquilla unes quantes vegades.

Batem l’ou amb la crema de llet, una mica de parmesà, sal i un polsim de pebre blanc. Ho reservem.

Per la de codony i porro: coem el porro en una paella fins que estigui tou i hi afegim el codony tallat a dauets. Sofregim fins que quedi ben tou, afegint una mica d’aigua si és necessari. Cobrim la base de la cassoleta amb el resultat i omplim fins dalt amb la barreja de la crema de llet.

Per la de carxofes i romesco: tallem els cors de carxofa per la meitat i els posem sobre la base de pasta de full. Cobrim amb la mescla de crema de llet barrejada amb una cullerada de romesco.

Per la de bolets: barregem una cullerada de paté de bolets amb la mescla de crema de llet, la posem dins del motlle amb la pasta de full, i repartim per sobre un xampinyó laminat.

Coem les quiches al forn durant uns 15 minuts a 220º.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Quiche d’espinacs i tomàquet sec

Tatin de tomàquet

Advertisements

40 pensaments sobre “Quiches variades

  1. judith diu:

    Quina monada! en català són cassoletes!! ;). Els quiche m’agraden de qualsevol manera, i en versió mini són perfectes per a qualsevol àpat amb convidats, com diria la nostra Sandra: OLE TU! jajajajajajajaja. Molts petonets guapos

    M'agrada

  2. Bet diu:

    Que boneeeees!!! tinc molta curiositat x la de porro i codonyat! i per les altres dues també, són moníssimes i tal com dieu ideals per les festes, com en sabeu!!!! de les improvitzacions en surten grans creacions! petonets!! :)

    M'agrada

  3. gemma diu:

    Jo també vaig al darrera d’aquests motlles, tots els que veig no es poden desmuntar. Ara miraré la botiga que dius :)
    I crec que no hi ha paraula en català per dir tarta o tartaleta… :(
    Un assortit boníssim!

    M'agrada

  4. lagemmotaalacuina diu:

    Oh! quina bona pina!
    Jo tampoc crec que tarta sigui gens correcte…l’altra dia la Mercè de “cuinar per llaminers” deia que tenia una discussió amb un amic sobre el terme, i deia que només podiem utilitzar la paraula genàrica “pastís”, però és que una tarta no és el mateix…grgrgrgr…ho haurem de consultar a un filòleg!

    M'agrada

  5. Valerie diu:

    Mmm que quichés tan ricos! No podría elegir… aunque la de champiñones me apetece un montón! Nunca he comido un quiché de champiñones, y eso que he comido quichés en mi vida!!

    Besos!!

    M'agrada

  6. Paula diu:

    Va Lupita comença tu l’ola dedicada als tiets!! oeeeeeeeeeeeeeeee!!!
    Mmm…porro i codony?? bolets????!!! Ara que vivim aprop puc venir a cercar-ne, no???
    Bon entrant per a les festes. La combinació porro codony m’ha intrigat.
    Petonets!!

    M'agrada

  7. Mercè diu:

    Sandra, bravo!!! Quina delícia!! En format mini han de ser un vici!!
    I en català, crec que no tenim cap nom per dir tartaleta (tot i que m’havien dit també el de cassoleta, però tampoc és el mateix ;))
    Petons!

    M'agrada

  8. elracodelcuscus diu:

    Unes quiches ben originals, em quedo amb la de carxofes i romesco ;)
    Els motlles desmuntables van de conya, jo en tinc un de fa molts anys que esta el pobre per jubilar-se i mira que n’he buscat i no n’he trovat, ara mirare la botiga de l’Ingrid. Gràcies per l’info.

    M'agrada

  9. Helena diu:

    Cada vegada faig més quiches i m’enganxen més. De fet ara en tinc una en ment pel sopar d’avui. El que m’agrada més és veure tres quiches diferents i que encara no he preparat, iujuuuuuu més per fer-ne!
    Personalment jo també en dic “tartaleta” trobo que pronunciant la “e” ben oberta li acaba de donar el toc catalanitzat que necessita jejje
    Petons guapos i a fer més quiches! ;D

    M'agrada

  10. Marina diu:

    Això no pot esperar… les quiches són una bona solució, freda i calenta. Fa dies que tinc ganes de fer-ne…. a veure si m’animo i em queden tan xules com les vostres!!! Fàntàstica proposta. petonet

    M'agrada

  11. Pilar19@me.com diu:

    qué aperitivos tan ricos, me encanta hacer éste tipo de platos, mañana tengo comida y voy a hacer tartaletas, así que viendo las tuyas creo que voy a cambiar algún ingrediente, me parecen fantásticas.
    Besos familia

    M'agrada

  12. Alba diu:

    Ole cracks!! en un moment tres tipus de quiche! Això només passa a la bordeta!!
    Els tres tipus han d’estar boníssims i en format “tartaleta” petita fan molt per un aperitiu de Nadal.
    Jo no tinc ni idea de com es deu dir en català, l’Yves no ho sabrà?

    Petonets guapos!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s