Aquesta setmana la Sandra va comprar una cosa que fa temps que volia tenir, i va caure finalment perquè ho va trobar a la botiga de l’Íngrid de My lovely food, uns motlles desmuntables per “tartaleta” (per cert, algú sap com dir-ho correctament en català?).
I clar, en quan van arribar a casa (molt ràpid, per cert!), com que teníem pasta de full a la nevera, va improvisar aquestes quiches amb diferents ingredients que hi havia per la cuina: en van sortir dues de codony amb porro (sorprenent!), una amb xampinyons i aprofitant una mica de paté de bolets que ens quedava, i una quarta de carxofes amb romesco.
Nosaltres ho vam fer amb motlles de 10 centímetres de diàmetre, però podeu canviar-ne la mida segons la necessitat, i per exemple, preparar uns aperitius boníssims per algun dels dinars i sopars de Nadal que estan ja a tocar!
Ingredients (4 peces de 10 cm)
– 1 làmina de pasta de full
– 100 ml de crema de llet
– 1 ou
– Parmesà ratllat
– Cors de carxofa en conserva
– 1 cullerada de salsa romesco
– 1 cullerada de paté de bolets (aquí us vam explicar com fer-lo)
– Xampinyons
– Un trosset de codony (la fruita, no el dolç!)
– La part blanca d’un porro
– Oli, sal i pebre blanc
Preparació
Folrem els motllos amb la pasta de full i punxem la massa amb una forquilla unes quantes vegades.
Batem l’ou amb la crema de llet, una mica de parmesà, sal i un polsim de pebre blanc. Ho reservem.
Per la de codony i porro: coem el porro en una paella fins que estigui tou i hi afegim el codony tallat a dauets. Sofregim fins que quedi ben tou, afegint una mica d’aigua si és necessari. Cobrim la base de la cassoleta amb el resultat i omplim fins dalt amb la barreja de la crema de llet.
Per la de carxofes i romesco: tallem els cors de carxofa per la meitat i els posem sobre la base de pasta de full. Cobrim amb la mescla de crema de llet barrejada amb una cullerada de romesco.
Per la de bolets: barregem una cullerada de paté de bolets amb la mescla de crema de llet, la posem dins del motlle amb la pasta de full, i repartim per sobre un xampinyó laminat.
Coem les quiches al forn durant uns 15 minuts a 220º.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Hola!!!! Molt originals aquestes petites quiches, porro i codony?? Estranya parella… però ho provaré, tot és provar, no?? per cert tartaleta és cassoleta en català.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Quina monada! en català són cassoletes!! ;). Els quiche m’agraden de qualsevol manera, i en versió mini són perfectes per a qualsevol àpat amb convidats, com diria la nostra Sandra: OLE TU! jajajajajajajaja. Molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
Que bones !!! i aixi individuas ideals per un sopar informal.
Petons
M'agradaM'agrada
Que boneeeees!!! tinc molta curiositat x la de porro i codonyat! i per les altres dues també, són moníssimes i tal com dieu ideals per les festes, com en sabeu!!!! de les improvitzacions en surten grans creacions! petonets!! :)
M'agradaM'agrada
Atenció Bet, que és codony (la fruita) i no codonyat (el dolç)! :-P
Ho especificarem per si de cas…
Petons!
M'agradaM'agrada
Guau m’ han encantat. Quines combinacions que heu fet més delicioses i originals. Jo també els tinc a pendents aquests motlles. M’ encanten.
M'agradaM'agrada
El de boletus debe ser la locura!! pero me gustan todos.
Las fotos son súper apetitosas!!
M'agradaM'agrada
umm quina delicia!! un bon entrant pel nadal!
petonets
M'agradaM'agrada
Jo també vaig al darrera d’aquests motlles, tots els que veig no es poden desmuntar. Ara miraré la botiga que dius :)
I crec que no hi ha paraula en català per dir tarta o tartaleta… :(
Un assortit boníssim!
M'agradaM'agrada
Gemma, aquests es poden desmuntar!! Són genials!
M'agradaM'agrada
Que delicioses que tenen que estar! M’encanten!
Petons
M'agradaM'agrada
Qué bones semblen! La combinació dels ingredients és fantàstica, ho hauré de provar ;)
Petons!
M'agradaM'agrada
Quina pinta tenen totes els quiches! Els motlles desmuntables estan a la meva llista de desitjos, però per ara no tinc més espai a la cuina :P
Bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
felicitats!! tres combinacions… i quina més delicosa…!!!
M'agradaM'agrada
M’encanten les quiches!! són delicioses i tan versatils! de les 3…em quedo amb…………….les 3!!! que bones. petons
M'agradaM'agrada
Que quiches tan originales que habéis elaborado! es genial abrir el frigorífico y darle rienda suelta a la imaginación, así os sugen estas combinaciones tan estupendas!!! muchos besos
M'agradaM'agrada
Molt bones combinacions. M’agraden gràcies per les idees
M'agradaM'agrada
gran idea per fer al Nadal !!!
petonets i bon finde
M'agradaM'agrada
Uau! quina gana que fan!
M'agradaM'agrada
Quina pasada de quiches! son monisimes, enhorabona, m’agradaría tastarles mmmmm
Un petonet
M'agradaM'agrada
Anem preparant els aperitius de Nadal…Que bons!
Nani
M'agradaM'agrada
M’encanten!!!!! magnífica idea pel nadal.
I a més, és un plat d’aprofitament de sobres, doblement bo!
;-D
M'agradaM'agrada
són cassoletes, i en aquest cas, amb aquesta mida, el nom s’hi escau molt bé, us han quedat precioses.
M'agradaM'agrada
Oh! quina bona pina!
Jo tampoc crec que tarta sigui gens correcte…l’altra dia la Mercè de “cuinar per llaminers” deia que tenia una discussió amb un amic sobre el terme, i deia que només podiem utilitzar la paraula genàrica “pastís”, però és que una tarta no és el mateix…grgrgrgr…ho haurem de consultar a un filòleg!
M'agradaM'agrada
Totalment d’acord Gemma, i tampoc ens acaba de convéncer la traducció “cassoleta”…
M'agradaM'agrada
Nois, no sé quina triar…m´agraden totes. Ja sabeu que sóc una fan de les quiches.Respecte a la tarta a mi m´han comentat que és un cóc.
M'agradaM'agrada
Mmm que quichés tan ricos! No podría elegir… aunque la de champiñones me apetece un montón! Nunca he comido un quiché de champiñones, y eso que he comido quichés en mi vida!!
Besos!!
M'agradaM'agrada
Va Lupita comença tu l’ola dedicada als tiets!! oeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Mmm…porro i codony?? bolets????!!! Ara que vivim aprop puc venir a cercar-ne, no???
Bon entrant per a les festes. La combinació porro codony m’ha intrigat.
Petonets!!
M'agradaM'agrada
Sandra, bravo!!! Quina delícia!! En format mini han de ser un vici!!
I en català, crec que no tenim cap nom per dir tartaleta (tot i que m’havien dit també el de cassoleta, però tampoc és el mateix ;))
Petons!
M'agradaM'agrada
Unes quiches ben originals, em quedo amb la de carxofes i romesco ;)
Els motlles desmuntables van de conya, jo en tinc un de fa molts anys que esta el pobre per jubilar-se i mira que n’he buscat i no n’he trovat, ara mirare la botiga de l’Ingrid. Gràcies per l’info.
M'agradaM'agrada
Cada vegada faig més quiches i m’enganxen més. De fet ara en tinc una en ment pel sopar d’avui. El que m’agrada més és veure tres quiches diferents i que encara no he preparat, iujuuuuuu més per fer-ne!
Personalment jo també en dic “tartaleta” trobo que pronunciant la “e” ben oberta li acaba de donar el toc catalanitzat que necessita jejje
Petons guapos i a fer més quiches! ;D
M'agradaM'agrada
Nois, quina pinta…. segur que eren boníssimes… m’han agradat molt les combinacions!! molt originals!
petonets
M'agradaM'agrada
M’encanta la idea! I aquesta de codony i porro s’ha de tastar!
M'agradaM'agrada
Unes tartaletes boníssmes, jo també tinc uns motllos un xic oblidats, en prepararè alguna d’aquestes :)
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Això no pot esperar… les quiches són una bona solució, freda i calenta. Fa dies que tinc ganes de fer-ne…. a veure si m’animo i em queden tan xules com les vostres!!! Fàntàstica proposta. petonet
M'agradaM'agrada
qué aperitivos tan ricos, me encanta hacer éste tipo de platos, mañana tengo comida y voy a hacer tartaletas, así que viendo las tuyas creo que voy a cambiar algún ingrediente, me parecen fantásticas.
Besos familia
M'agradaM'agrada
Ole cracks!! en un moment tres tipus de quiche! Això només passa a la bordeta!!
Els tres tipus han d’estar boníssims i en format “tartaleta” petita fan molt per un aperitiu de Nadal.
Jo no tinc ni idea de com es deu dir en català, l’Yves no ho sabrà?
Petonets guapos!!
M'agradaM'agrada
Que maravillosa manera de improvisar!!! no puedo decidirme, me gustan las tres, y en esos moldes son perfectas, en ración individual :)
Besotes
M'agradaM'agrada
mmmmm! quina pinta! fa poc jo també en vaig fer unes de salmó, i pel que veig el motlle deu ser el mateix, a mi m’encanta, es petitet, i en pots fer una per cadascú, per festes ideal! en fi, que probaré les vostres, i ús deixo l’enllaç de la meva per si ús ve de gust! jo també li vaig dir TARTALETA, la traducció la desconec!
http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es/2012/06/tartaletes-de-salmo.html
M'agradaM'agrada