Pastissets de limoncello amb la seva escuma

Famosíssim licor elaborat a Campània, la regió italiana de Nàpols, el limoncello s’obté per la maceració de llimones en alcohol.

S’utilitza sovint, sobretot a Itàlia, en rebosteria, com en el cas del típic babà, propi també de l’àrea napolitana.

Moltes vegades ho hem dit d’intentar preparar limoncello a casa, doncs és laboriós, però no pas complicat, però a l’hora de la veritat no ens hi hem posat mai… tot arribarà!

No fa gaire vam optar per fer-lo servir també en unes postres: uns pastissets amb cobertura d’escuma que la Sandra es va inventar, i que li van quedar boníssims!

Ingredients (3/4 unitats)

Per als pastissets:

– 125 g de farina

– 1 cullerada de llevat químic (tipus Royal)

– 1/2 culleradeta de bicarbonat

– 1/2 culleradeta de sal

– 65 g de mantega pomada

– 90 g de sucre

– 1 ou

– 1 iogurt grec

– La ratlladura de mitja llimona

– 4 cullerades de limoncello

Per a l’escuma:

– 200 ml de nata per muntar

– 1 full de gelatina

– 4 cullerades de sucre

– Un bon raig de limoncello (al gust)

– La pela de mitja llimona

Preparació

Per als pastissets:

Muntar la mantega amb el sucre en un bol, afegir-hi l’ou i el iogurt i remenar-ho bé.

Hi posem el limoncello i la ratlladura de llimona, mesclem novament.

Per últim hi afegim la farina, el llet, el bicarbonat i la sal i ho barregem bé fins obtenir una pasta homogènia.

Preparem els motlles, untant-los amb una mica d’oli, repartim la massa, i enfornem durant uns 15 minuts a 200ºC. (o fins que al punxar amb us broqueta aquest surti eixut).

Deixem refredar sobre una reixeta de forn i desemmotllem.

Per a l’escuma:

Primer hidratem la fulla de gelatina en aigua freda.

Posem a escalfar una mica de nata amb la pela de llimona. Hi desfem el sucre i la fulla de gelatina ja hidratada.

Colem la barreja sobre la resta de la nata i hi afegim el limoncello al gust, ho provem per veure si té el punt que ens agradi.

Posem la mescla resultant dins del sifó, carreguem el nitrogen i reservem a la nevera fins que la preparació estigui ben freda.

Servim els pastissets coberts amb l’escuma i acompanyats de fruits vermells.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastissets de llimona i ametlla de la Julia Child

Pastissets de mascarpone i fruits vermells - Judith's cheesecakes

Pastissets de mató amb salsa de taronja

51 pensaments sobre “Pastissets de limoncello amb la seva escuma

  1. Alba diu:

    Us acabo de comentar fa res les quiches i ja porteu les postres!! bieeen!! :)
    Quina pinta té amb l’escuma per sobre de limoncello!

    Més petonets!! (per avui ja n’hi ha prou, eh!!:P)

    M'agrada

  2. ana diu:

    A mí me pasa como a vosotros que siempre que veo una receta con limoncello digo que la voy a probar y luego me da mucha pereza intentarlo.
    Os ha quedado genial este pastelito.
    Besos

    M'agrada

  3. gemma diu:

    M’encanta la recepta de l’escuma amb el sifó, fins i tot per menjar-la tota sola! Apuntada ;)
    Aquest estiu vam estar a Limone (Llac de Garda) i allà també fan un limoncello molt bo. Encara me’n queda una ampolla, genial!

    M'agrada

  4. QUIMA diu:

    Aquest pastissets han de ser bonissis.Tinc una botella de llimoncelo que hem van portar d’Italia i l’hauré de probar de fer-los. Lùnic que hem faltarà serà el sifó.

    M'agrada

  5. Lupita diu:

    Tiets: sol·licito ser adoptada durant una temporada a la Bordeta.
    No és que la mama no em cuidi, que em cuida, però necessit un canvi d’aires. A més, ara no està molt cuinera i a mi m’agrada menjar. Quan veig el que fa la tieta em menjo la pantalla. Fa temps que vull tastar el limoncello i aquests pastissets m’estan cridant. Puc venir, per favor, per favor, per favor???? Sí o sí???

    M'agrada

  6. Roser diu:

    Aquests italians…mira que tinc limoncello al congelador, però no l’he fet servir mai per cuinar!! i m’encanta la idea!! que et semblaria posar-hi un rajolí a les creps!! jaja m’acaba de venir al cap ara mateix. La salsa que heu preparat és increible!! petons

    M'agrada

  7. Pilar diu:

    Ñam, ñam, que cosa más rica. También me gusta el limoncello, aunque si lo tomo después de una comida y he tomado vino, me pone la cabeza como un bombo :D
    Me llevo tu postre y tu espuma, vamos a tener que hacer un recopilatorio para que los blogueros se animen a comprar el sifón ;)
    Besos

    M'agrada

  8. CRISTINAT diu:

    Noia, em feu venir salivera. i quina casualitat! Ahir em vaig aturar en els prestatges del super de El Corte Inglés on són els llimoncellos…Quins records de Sicilia! I avui això…

    M'agrada

  9. Bet diu:

    L’única vegada que he tastat el limoncello, va ser amb una “gominola de limoncello” de la sra. Ruscalleda! de totes maneres ja us ho vaig dir pel facebook que aquests pastissets tenen molt bona pinta!! Això de l’escuma haurà d’esperar… no tinc sifó! :( petonets!!

    M'agrada

  10. Gemma diu:

    nena! i això és un invent? jo cada vegada que intento fer experiments em surten nyaps impublicables que ens acabem menjant a dures penes el meu company i jo…i algun acaba a les escombraries! ai! L’alquímia no és el meu fort!
    Felicitats per la recepta!

    M'agrada

  11. judith diu:

    Aquests pastissets han de ser una perdició!!!! últimament també estem explotant al Bolet el limoncello! jajajajja. Què us sembla si fem un dia del limoncello????? ;) Us ha quedat una foto molt xula!!! petonets guapos

    M'agrada

  12. Anna diu:

    Quan vam estar per Sorrento vam comprar un parell d’ampolles de limoncello però a casa el licor no ens va agradar massa. Llàstima, aquesta escuma segur que ens hagués encantat i no vaig pensar a donar-li aquesta utilitat a les dissortades ampolles…

    Petonets!
    Anna

    M'agrada

  13. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Definitivament em fareu fora, no sé com em puc saltar les vostres receptes, buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    Segur que el limoncello us sortirà bé, millor no el tasto que si m’agrada i em dona per menjar-lo també a cullerades m’heu d’ingressar! ja,ja,ja
    Molts petonets i bon cap de setmana.

    M'agrada

  14. fresa&pimienta diu:

    Los italianos estarán encantados con esta maravillosa receta dedicada al limoncello, me parece genial esa espuma…..sin duda unos pastelitos que hay que catar cuanto antes!!! te han quedado monísimos!!!muchos besos

    M'agrada

  15. Heva diu:

    Aiii no me había vuelto a acordar el sifón, me parece que se lo voy a pedir a los reyes :) que ricos tienen que estar y con el saborcito que tiene que darles el limoncello, ummm
    ¡Feliz fin de semana chicos!!!

    M'agrada

  16. Irene diu:

    Jo també ho he sentit a dir, que el Limoncello és molt fàcil de fer a casa. La mare d’un amic meu italià fa “crema de limoncello”, amb llet, que està per treure’s el barret! I ell sempre ens diu que és d’allò més fàcil…
    En qualsevol cas, aquests pastissets tenen una pinta espectacular. Segur que us vau posar les botes!

    M'agrada

  17. ingrid diu:

    Ja sóc aquí!! m’heu de perdonar si em perdo alguna entrada nois!! aquest pastisset té una pinta exquidida, m’agrada molt el limoncello per tant el sabor d’aquest pastisset ha de ser boníssim!!!!
    Estic en procés torronaire avui!! :)
    Petonets guaposs!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.