Famosíssim licor elaborat a Campània, la regió italiana de Nàpols, el limoncello s’obté per la maceració de llimones en alcohol.
S’utilitza sovint, sobretot a Itàlia, en rebosteria, com en el cas del típic babà, propi també de l’àrea napolitana.
Moltes vegades ho hem dit d’intentar preparar limoncello a casa, doncs és laboriós, però no pas complicat, però a l’hora de la veritat no ens hi hem posat mai… tot arribarà!
No fa gaire vam optar per fer-lo servir també en unes postres: uns pastissets amb cobertura d’escuma que la Sandra es va inventar, i que li van quedar boníssims!
Ingredients (3/4 unitats)
Per als pastissets:
– 125 g de farina
– 1 cullerada de llevat químic (tipus Royal)
– 1/2 culleradeta de bicarbonat
– 1/2 culleradeta de sal
– 65 g de mantega pomada
– 90 g de sucre
– 1 ou
– 1 iogurt grec
– La ratlladura de mitja llimona
– 4 cullerades de limoncello
Per a l’escuma:
– 200 ml de nata per muntar
– 1 full de gelatina
– 4 cullerades de sucre
– Un bon raig de limoncello (al gust)
– La pela de mitja llimona
Preparació
Per als pastissets:
Muntar la mantega amb el sucre en un bol, afegir-hi l’ou i el iogurt i remenar-ho bé.
Hi posem el limoncello i la ratlladura de llimona, mesclem novament.
Per últim hi afegim la farina, el llet, el bicarbonat i la sal i ho barregem bé fins obtenir una pasta homogènia.
Preparem els motlles, untant-los amb una mica d’oli, repartim la massa, i enfornem durant uns 15 minuts a 200ºC. (o fins que al punxar amb us broqueta aquest surti eixut).
Deixem refredar sobre una reixeta de forn i desemmotllem.
Per a l’escuma:
Primer hidratem la fulla de gelatina en aigua freda.
Posem a escalfar una mica de nata amb la pela de llimona. Hi desfem el sucre i la fulla de gelatina ja hidratada.
Colem la barreja sobre la resta de la nata i hi afegim el limoncello al gust, ho provem per veure si té el punt que ens agradi.
Posem la mescla resultant dins del sifó, carreguem el nitrogen i reservem a la nevera fins que la preparació estigui ben freda.
Servim els pastissets coberts amb l’escuma i acompanyats de fruits vermells.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Quins pastissets tan xulos!! Fa ben poc que vaig provar el limoncello, per mi massa fort, però en el pastís deu donar un gust boníssim!
M'agradaM'agrada
Quins pastissets més bons, amb el que m´agrada el limoncello!!!!! el toc d´escuma tota una novetat, no tinc sifó però es podria arreglar. Molt bona proposta… petons,
M'agradaM'agrada
Us acabo de comentar fa res les quiches i ja porteu les postres!! bieeen!! :)
Quina pinta té amb l’escuma per sobre de limoncello!
Més petonets!! (per avui ja n’hi ha prou, eh!!:P)
M'agradaM'agrada
Mmmm m’agrada el limoncello i el pastisset ha de ser bonisssimm
petonets
M'agradaM'agrada
A mí me pasa como a vosotros que siempre que veo una receta con limoncello digo que la voy a probar y luego me da mucha pereza intentarlo.
Os ha quedado genial este pastelito.
Besos
M'agradaM'agrada
M’encanta la recepta de l’escuma amb el sifó, fins i tot per menjar-la tota sola! Apuntada ;)
Aquest estiu vam estar a Limone (Llac de Garda) i allà també fan un limoncello molt bo. Encara me’n queda una ampolla, genial!
M'agradaM'agrada
Wow!! això l’haig de fer…
M'agradaM'agrada
Sempre sorpreneu. Quina bona cara que fa!
M'agradaM'agrada
Aquest pastissets han de ser bonissis.Tinc una botella de llimoncelo que hem van portar d’Italia i l’hauré de probar de fer-los. Lùnic que hem faltarà serà el sifó.
M'agradaM'agrada
Tiets: sol·licito ser adoptada durant una temporada a la Bordeta.
No és que la mama no em cuidi, que em cuida, però necessit un canvi d’aires. A més, ara no està molt cuinera i a mi m’agrada menjar. Quan veig el que fa la tieta em menjo la pantalla. Fa temps que vull tastar el limoncello i aquests pastissets m’estan cridant. Puc venir, per favor, per favor, per favor???? Sí o sí???
M'agradaM'agrada
jajajajajajaja Lupita estimada, casa nostra és casa teva!!
M'agradaM'agrada
Que bo…i amb aquesta escuma amb limoncello…deliciòs!!
petons
M'agradaM'agrada
Dios, qué cosa más rica! Con lo que me gusta el limoncello!!!!
Delicioso, ideal para una cena festiva :)
Besos.
M'agradaM'agrada
A mi me chifla el limoncello, tengo dos botellas como oro en mi cocina que hice el año pasado!
Una receta fabulosa :D
Mil besotes.
M'agradaM'agrada
M’apunto aquest invent, i quan feu limoncello casolà, avisa’m!
M'agradaM'agrada
Quan en tornis a fer, jo porto el café i muntem un esmorzar…jaja
Petonets.
M'agradaM'agrada
El babá es impresionante. La referencia en Nápoles es el café Garibaldo, allí se comen los mejores de la ciudad.
Qué delicia de postre…
M'agradaM'agrada
Que bins amb el limoncello! :)
M'agradaM'agrada
Aquests italians…mira que tinc limoncello al congelador, però no l’he fet servir mai per cuinar!! i m’encanta la idea!! que et semblaria posar-hi un rajolí a les creps!! jaja m’acaba de venir al cap ara mateix. La salsa que heu preparat és increible!! petons
M'agradaM'agrada
El limoncello es molt bo, amb l’escuma que proposes aquests pastissets deuen quedar de maravella.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Ñam, ñam, que cosa más rica. También me gusta el limoncello, aunque si lo tomo después de una comida y he tomado vino, me pone la cabeza como un bombo :D
Me llevo tu postre y tu espuma, vamos a tener que hacer un recopilatorio para que los blogueros se animen a comprar el sifón ;)
Besos
M'agradaM'agrada
Aquests pastissets han de ser mel! I amb l’escuma encara més irresistibles!
M’encanta el sabor del limoncello, me recorda a Itàlia ;)
Petons!
M'agradaM'agrada
Ostres, què original! M’encantaria provar-ne un, d’aquests pastissets!
M'agradaM'agrada
Noia, em feu venir salivera. i quina casualitat! Ahir em vaig aturar en els prestatges del super de El Corte Inglés on són els llimoncellos…Quins records de Sicilia! I avui això…
M'agradaM'agrada
Wow que buenos! mmm
Me encanta el limoncello, menos mal que no los tengo cerca que si no … ñam ñam y no dejo ni uno!
Un petonet
M'agradaM'agrada
L’única vegada que he tastat el limoncello, va ser amb una “gominola de limoncello” de la sra. Ruscalleda! de totes maneres ja us ho vaig dir pel facebook que aquests pastissets tenen molt bona pinta!! Això de l’escuma haurà d’esperar… no tinc sifó! :( petonets!!
M'agradaM'agrada
nena! i això és un invent? jo cada vegada que intento fer experiments em surten nyaps impublicables que ens acabem menjant a dures penes el meu company i jo…i algun acaba a les escombraries! ai! L’alquímia no és el meu fort!
Felicitats per la recepta!
M'agradaM'agrada
Quantes vegades us he dit que necessito un sifó!!!
M’encanta la recepta, peró he de demanar el sifó als reis.
Un petó,
Esther
M'agradaM'agrada
Aquests pastissets han de ser una perdició!!!! últimament també estem explotant al Bolet el limoncello! jajajajja. Què us sembla si fem un dia del limoncello????? ;) Us ha quedat una foto molt xula!!! petonets guapos
M'agradaM'agrada
MMMmmmmhhhh! Quina delícia!!!! Semblen deliciosos!!!
Mai he tastat el limoncello. No té oerdó, oi?
Petons
M'agradaM'agrada
Veo colores de navidad! No sé si está hecho a propósito pero me encanta jeje Que postre más rico… esa espuma me parece increíble!
Besos!!
M'agradaM'agrada
Segur que eren boníssims perquè fan una pinta….
petonets
M'agradaM'agrada
esto tiene toda la pinta de ser muy bueno,como tengo todavia limoncello me lo llevo a pendienets ya.
M'agradaM'agrada
jo també tinc la recepta del limoncello amb ganes d’entrar en acció… i amb un pastis com aquest tindre que decidir-me aviat… espectaculars!!
M'agradaM'agrada
Han quedat perfectes amb la seva escuma caient… segur que el limoncello li dóna un toc molt aromàtic.
Petons
M'agradaM'agrada
Vinga licor. Entre el meu Chartreuse i el vostre limoncello…barrets i trempetetes!
M'agradaM'agrada
Ummmmm el punt del limoncelo al pastisset ha d’estar molt bo
Petons
M'agradaM'agrada
Quina recepta més bona!!!!!!!!! Amb el limoncelo és tot un encert!!! Petonets
M'agradaM'agrada
Que maravilla… yo llego a la Navidad con 10 kilos más sólo de ver estas cosas! Y luego pensamos que en Italia sólo hacen pasta y tienen mucho más… buen uso le habeis dado al limoncello, si quieres hacerlo casero esta receta es buena y sencilla http://cityhippyfarmgirl.com/2011/12/01/limoncello/. Besos
M'agradaM'agrada
Quins pastissts més bons!!! segur que l’escuma li donava un toc deliciós!
petó
M'agradaM'agrada
Esto tiene una pinta estupenda. Que rico. Bss
M'agradaM'agrada
Quan vam estar per Sorrento vam comprar un parell d’ampolles de limoncello però a casa el licor no ens va agradar massa. Llàstima, aquesta escuma segur que ens hagués encantat i no vaig pensar a donar-li aquesta utilitat a les dissortades ampolles…
Petonets!
Anna
M'agradaM'agrada
Aquestes coses del licor no estan fetes per mi, però aquestes pastissets fan molt bona pinta
Bona cuina
M'agradaM'agrada
Definitivament em fareu fora, no sé com em puc saltar les vostres receptes, buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Segur que el limoncello us sortirà bé, millor no el tasto que si m’agrada i em dona per menjar-lo també a cullerades m’heu d’ingressar! ja,ja,ja
Molts petonets i bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Los italianos estarán encantados con esta maravillosa receta dedicada al limoncello, me parece genial esa espuma…..sin duda unos pastelitos que hay que catar cuanto antes!!! te han quedado monísimos!!!muchos besos
M'agradaM'agrada
Mmmm… absolutament irresistibles :)
M'agradaM'agrada
Aiii no me había vuelto a acordar el sifón, me parece que se lo voy a pedir a los reyes :) que ricos tienen que estar y con el saborcito que tiene que darles el limoncello, ummm
¡Feliz fin de semana chicos!!!
M'agradaM'agrada
Jo també ho he sentit a dir, que el Limoncello és molt fàcil de fer a casa. La mare d’un amic meu italià fa “crema de limoncello”, amb llet, que està per treure’s el barret! I ell sempre ens diu que és d’allò més fàcil…
En qualsevol cas, aquests pastissets tenen una pinta espectacular. Segur que us vau posar les botes!
M'agradaM'agrada
Ja sóc aquí!! m’heu de perdonar si em perdo alguna entrada nois!! aquest pastisset té una pinta exquidida, m’agrada molt el limoncello per tant el sabor d’aquest pastisset ha de ser boníssim!!!!
Estic en procés torronaire avui!! :)
Petonets guaposs!
M'agradaM'agrada
awesome! i love to have that.
M'agradaM'agrada
Genial!
M'agradaM'agrada