Com us explicàvem ja fa dies a l’entrada sobre el menú de la Castanyada, per aquell sopar vam fer una versió de la panna cotta de moniato de la Judith d'”El món de Juju”. Doncs bé, aquí en teniu el resultat: panna cotta de carbassa especiada amb gelatina de vermut, ideal per presentar com aperitiu en un dels propers dinars o sopars de Nadal.
La vam tornar a fer el cap de setmana passat per dur-la a la trobada gastroblocaire de Sants, així que vam aprofitar per fer-ne fotos per poder posar-la al bloc, doncs aquell dia alguns companys blocaires van demanar-nos-en la recepta.
Nosaltres hem utilitzat una barreja de comí, canyella, gingebre i pebre blanc per preparar la panna cotta, però podeu fer-la amb la selecció d’espècies que preferiu.
Ingredients (12 unitats)
– 1 carbassa petita
– La part blanca d’un porro
– 200 ml de nata líquida
– 200 ml de llet
– 7 fulls de gelatina
– Espècies en pols al gust (comí, canyella, pebre blanc, gingebre…)
– Mig got de vermut
Preparació
Tallem el porro i el sofregim fins que quedi ben tou. Hi afegim la carbassa pelada i tallada, donem unes voltes, cobrim d’aigua i coem fins que estigui ben cuita.
Escorrem l’aigua, salpebrem i posem les espècies al gust. Ho triturem ben fi.
Hi posem la nata i la llet i ho deixem al foc fins que bulli, i hi incorporem 6 fulls de gelatina (que prèviament haurem hidratat en aigua freda). Remenem bé la mescla.
Omplim els gotets i deixem refredar-ho una estona i després un mínim de 3 hores a la nevera (millor d’un dia per l’altre).
Escalfem el vermut al microones i hi incorporem l’altra full de gelatina hidratada, remenem bé i cobrim tots els gotets de pana cotta.
Ho mantenim refredant-se a la nevera fins al moment de servir.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
qué original! me apunto la receta!
M'agradaM'agrada
Oh, quina bona pinta! :)
M'agradaM'agrada
Unes postres molt originals, amb la barreja d’ingredients deu tenir un gust molt especials.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
M’agrada molt la pannacota, pero amb carabassa no le provat mai!! Que bo!
Petons
M'agradaM'agrada
Només d’iamginar-me el sabor i amb les espècies que té, ja em fa la boca aigua!!! que bona!! us ha quedat genial i com un postre pt ser refrescant i super de tardor alhora
Petonets guapos!!!
M'agradaM'agrada
És un entrant… encara que dolç com a postre també pot quedar genial! ;) jijijiji
M'agradaM'agrada
Jolín, qué cosa tan rica y encima lleva un montón de especias y vermut, con lo que me gusta (es la última vez que digo que me gusta al alcochol, voy a coger una fama malísima :D
Qué bien se come en vuestra casa…
besos
M'agradaM'agrada
Mai he provat la panacotta salada però em sembla molt bona idea i aquesta gelatina de vermut li ha de quedar fantàstica!!
Una pregunta, queda tb amb altres verdures com carbassó? Es que m’agrada molt!!
Petons
M'agradaM'agrada
Doncs jo aquest Nadal en provaré més versions, ja t’explicaré què tal! Però suposo que sí, pot quedar molt bona amb carbassó! ;)
M'agradaM'agrada
Plas, plas, plasssssssssssss!! Visca la cuina de la Bordeta!!!
Mai he fet panacotta ni dolça ni salada. Ja em va encantar la de la Judith i ara, ara…n’he de fer una de salada aquestes festes. A veure si la família em treu “en volandas” de l’emoció.
Petons guapos!
PD: Ja veig que la Lupita està ben alimentada!
M'agradaM'agrada
Ha de ser impresionant!! m’encanta amb aquestes especies el trobo genial! i la textura ha de ser increible!! saps que me l’apunto no??jeje ptons
M'agradaM'agrada
Què bé una altra recepta de la trobada…Com tu bé dius es molt comodí: tant serveix com per entrant que com per a postres.
M'agradaM'agrada
queda apuntada, que té una pinta boníssima!
M'agradaM'agrada
Era bonííííííssima i amb una textura finíssima!. Nosaltres tenim un sopar d’aquells que tothom porta alguna cosa i aquesta panacotta ja està adjudicada!
M'agradaM'agrada
¿¿¿de calabaza??? ¡esto sí que es rarísimo! me encanta la originalidad, y asumo que el sabor debe de ser increíble. buenísimo!
M'agradaM'agrada
Ostres!! què xulu!! Tot i que jo no podria posar aquest aperitiu… La meva família és més tradicional… ja em van mirar raro quan els vaig dir que posaria un coca de formatges i raïm o sigui que imagina’t!
Una abraçada
M'agradaM'agrada
No he fet mai panacotta! ja va sent hora…! com a aperitiu es ben original!!!
M'agradaM'agrada
La trobo molt original, m’apunto a provar-la a casa ben aviat!
M'agradaM'agrada
Ja sabeu que sóc una negada de les gelatines, oi? El meu propósit pel proper any serà fer pannacotta, ja,ja,ja! Ja podeu anar posant receptes les rul·leres i així m’inspiro.
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Quina pasada de panacotta! us ha quedat genial, i les imatges una preciositat.
Un petonet
M'agradaM'agrada
Ay….toda una delicia, además de original y bien presentada, vamos que me encantó!
Besotes :D
M'agradaM'agrada
Que original!!! M’encanten totes les receptes de carbassa!!!
Petonets guapos
M'agradaM'agrada
Realmont una textura molt suau, donc fe…
Petonets.
M'agradaM'agrada
La gelatina de vermut és un encert!!!! té una pinta espectacular, i estic convençuda que era boníssima. Vaig a veure si tinc vermut a casa!!! molts petonets guapos, i gràcies per anomenar-me (haig de confessar que m’encanta veure el món de juju a la Bordeta!!!! ;P)
M'agradaM'agrada
Quina recepta més original i què bona, mai ho hagués pensat…un petonet
M'agradaM'agrada
Mai he tastat la panna cotta i crec que ja tardo massa. Això té una aspecte deliciós. M’ho apunto per aquestes festes.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
ara no se si fer-la de carbassa o boniato…
petonets
M'agradaM'agrada
Us he dit mai que su únics amb les presentacions? Mai he provat la panacotta però de veritat que us ha quedat formidable i ben temptadora. Si és que els que en saben… en saben! ;)
Petons i bon dilluns!
M'agradaM'agrada
Quina delicia de gotets… que cremosos i originals…
un petonet
M'agradaM'agrada
Quina recepta més original! Ideal per a un dels aperitius d’aquest Nadal ;)
I què són aquests dauets de sobre?
M'agradaM'agrada
Quina originalitat!!!! a més quin plat més de tardor… m’encanta!! l’haurem de provar!
petontes
M'agradaM'agrada
ooohh!! no vull dir qe sou uns cracks perquè ja em repetiria massa però és que és el primer que em passa pel cap quan veig aquestes coses tan bones i sofisticades. Es veu boníssim i m’encanta el format en potet de iogurt!
ole vosaltres! :P
Molts petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Un aperitiu molt original, i més amb aquest toc de vermut!!
Bona setmana guapos!!
M'agradaM'agrada
Sandraaaaa, sabes que conectamos muy bien con los sabores porque desde que se estaba abriendo la página yo ya sabía que haría esta receta, no sabes lo que me gustan los ingredientes, ME RECHIFLAN, te felicito y recuerda que te la copiare hasta las comas.
besazo
M'agradaM'agrada
magnifica preparacio… ideal per un d’aquests dies.. per cert, els bocíns que hi han per sobre la gelatina … que són…?
M'agradaM'agrada
esto hay que probarlo tambien tiene una pinta tremenda.me ha encantado
M'agradaM'agrada
Quines fotos més maques… Jo també les vui fer així!!
Els gotets són una delicia.
Petons,
Esther
M'agradaM'agrada
Una idea estupenda.
Besos y buena semana
M'agradaM'agrada
Quina pinta… felicitats!
M'agradaM'agrada
Quin profit em tret de les carabasses!
Nani
M'agradaM'agrada
És una inspiració el vostre blog. Sens dubte, provarem les vostres receptes.
M'agradaM'agrada
Nunca he probado una panna cotta de calabaza.. desde luego es muy original :)
Besos.
M'agradaM'agrada