Panna cotta de carbassa especiada

Com us explicàvem ja fa dies a l’entrada sobre el menú de la Castanyada, per aquell sopar vam fer una versió de la panna cotta de moniato de la Judith d'”El món de Juju”. Doncs bé, aquí en teniu el resultat: panna cotta de carbassa especiada amb gelatina de vermut, ideal per presentar com aperitiu en un dels propers dinars o sopars de Nadal.

La vam tornar a fer el cap de setmana passat per dur-la a la trobada gastroblocaire de Sants, així que vam aprofitar per fer-ne fotos per poder posar-la al bloc, doncs aquell dia alguns companys blocaires van demanar-nos-en la recepta.

Nosaltres hem utilitzat una barreja de comí, canyella, gingebre i pebre blanc per preparar la panna cotta, però podeu fer-la amb la selecció d’espècies que preferiu.

Ingredients (12 unitats)

– 1 carbassa petita

– La part blanca d’un porro

– 200 ml de nata líquida

– 200 ml de llet

– 7 fulls de gelatina

– Espècies en pols al gust (comí, canyella, pebre blanc, gingebre…)

– Mig got de vermut

Preparació

Tallem el porro i el sofregim fins que quedi ben tou. Hi afegim la carbassa pelada i tallada, donem unes voltes, cobrim d’aigua i coem fins que estigui ben cuita.

Escorrem l’aigua, salpebrem i posem les espècies al gust. Ho triturem ben fi.

Hi posem la nata i la llet i ho deixem al foc fins que bulli, i hi incorporem 6 fulls de gelatina (que prèviament haurem hidratat en aigua freda). Remenem bé la mescla.

Omplim els gotets i deixem refredar-ho una estona i després un mínim de 3 hores a la nevera (millor d’un dia per l’altre).

Escalfem el vermut al microones i hi incorporem l’altra full de gelatina hidratada, remenem bé i cobrim tots els gotets de pana cotta.

Ho mantenim refredant-se a la nevera fins al moment de servir.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Melmelada de carbassa i canyella

Gotets de confit d’ànec, poma i melmelada de carbassa‏

Crema de carbassa amb ous de guatlla

42 pensaments sobre “Panna cotta de carbassa especiada

  1. ingrid diu:

    Només d’iamginar-me el sabor i amb les espècies que té, ja em fa la boca aigua!!! que bona!! us ha quedat genial i com un postre pt ser refrescant i super de tardor alhora
    Petonets guapos!!!

    M'agrada

  2. Pilar19@me.com diu:

    Jolín, qué cosa tan rica y encima lleva un montón de especias y vermut, con lo que me gusta (es la última vez que digo que me gusta al alcochol, voy a coger una fama malísima :D
    Qué bien se come en vuestra casa…
    besos

    M'agrada

  3. Anna diu:

    Mai he provat la panacotta salada però em sembla molt bona idea i aquesta gelatina de vermut li ha de quedar fantàstica!!
    Una pregunta, queda tb amb altres verdures com carbassó? Es que m’agrada molt!!
    Petons

    M'agrada

  4. Paula diu:

    Plas, plas, plasssssssssssss!! Visca la cuina de la Bordeta!!!
    Mai he fet panacotta ni dolça ni salada. Ja em va encantar la de la Judith i ara, ara…n’he de fer una de salada aquestes festes. A veure si la família em treu “en volandas” de l’emoció.
    Petons guapos!
    PD: Ja veig que la Lupita està ben alimentada!

    M'agrada

  5. elmondejuju diu:

    La gelatina de vermut és un encert!!!! té una pinta espectacular, i estic convençuda que era boníssima. Vaig a veure si tinc vermut a casa!!! molts petonets guapos, i gràcies per anomenar-me (haig de confessar que m’encanta veure el món de juju a la Bordeta!!!! ;P)

    M'agrada

  6. Helena diu:

    Us he dit mai que su únics amb les presentacions? Mai he provat la panacotta però de veritat que us ha quedat formidable i ben temptadora. Si és que els que en saben… en saben! ;)
    Petons i bon dilluns!

    M'agrada

  7. Alba diu:

    ooohh!! no vull dir qe sou uns cracks perquè ja em repetiria massa però és que és el primer que em passa pel cap quan veig aquestes coses tan bones i sofisticades. Es veu boníssim i m’encanta el format en potet de iogurt!

    ole vosaltres! :P

    Molts petonets guapos!

    M'agrada

  8. Frabisa diu:

    Sandraaaaa, sabes que conectamos muy bien con los sabores porque desde que se estaba abriendo la página yo ya sabía que haría esta receta, no sabes lo que me gustan los ingredientes, ME RECHIFLAN, te felicito y recuerda que te la copiare hasta las comas.

    besazo

    M'agrada

Deixa una resposta a Glòria Cancel·la la resposta