Torró de caipirinha

Doncs sí, ja torna a ser dia 15; a nosaltres aquesta vegada el temps ens ha passat especialment ràpid!

Com fem sempre comencem donant-vos les gràcies a tots per la participació el mes anterior, per enèsima vegada vam batre rècords de receptes rebudes, arribant fins a les 89 propostes de pa! Això cada vegada és més gran, gràcies de veritat a tots per participar i llegir-nos mes a mes!

Per aquest desembre no podíem sinó plantejar-vos un bon repte, com era fer torrons. Nosaltres només n’hem fet una vegada, el Nadal passat, però va resultar més senzill del que pensàvem, i el resultat és impressionant, una mica com passa amb el pa quan decideixes a provar-ho per primera vegada, oi?

Per això estem convençuts que si no n’heu fet mai, aquesta vegada també perdreu la por i us llençareu a intentar-ho. Per si voleu fer-hi una ullada, aquests són els torrons que vam fer l’any passat, veureu que és molt senzill: el de gema cremada i el de trufa al Baileys.

Va ser a l’última trobada amb els blocaires de Sants on va sorgir una animada discussió sobre el que era el torró i si segons quin tipus de torrons havien d’anomenar-se realment així. L’Àlvar d’El pa dels Ferrer i el Massitet d’Olleta de verdures no ho veien clar, “torró o bombó? deia el Massitet, assegurant que tot allò que no estigui preparat amb ametlla o fruits secs, tal i com es preparen els clàssics dur i tou de Xixona, no és un torró.

Per això nosaltres any hem tornat a optar per fer-ne dos de diferents, un és el que veieu aquí, el torró de caipirinha, que reivindiquem com a torró tot i no seguir la pauta del tradicional de Xixona. L’altre, fet sí a partir de fruits secs, encara està pendent de veure com queda i en tot cas el penjaríem d’aquí uns dies una vegada estigui ben endurit.

Tots aquells que us hageu animat a fer torrons, si us plau deixeu-nos aquí un enllaç a la vostra recepta per poder incloure-la a l’índex. Com sempre, el dia 20 publicarem l’anunci de l’ingredient per al mes que ve.

Alguns ja ens heu començat a enviar les vostres receptes, esperem amb moltes ganes totes les idees que heu tingut pels torrons d’aquest Nadal. El nostre de caipirinha l’hem fet per petició popular, la família ens el va demanar, i realment ara en donem gràcies, ha quedat boníssim!

Ingredients (per 1 barra)

– 250 g de xocolata blanca (per a la trufa)

– 70 g de xocolata de postres (per a la cobertura)

– 60 ml de nata líquida (35% m.g.)

– 30 g de sucre morè

– 25 g de mantega

– Un raig de cachaça (al gust)

– La ratlladura d’una llima

– El suc de mitja llima

Preparació

Utilitzarem el truc del brick de llet per a preparar-nos un motlle pel torró, tallant-lo en dos i aprofitant la cara sense forat. Una vegada net i eixut, obtindrem una superfície antiadherent molt fàcil de desemmotllar quan tinguem el torró acabat.

Comencem desfent al bany maria (o al microones amb unes gotes d’aigua) la xocolata per a la cobertura; seguidament l’aboquem a l’interior del motlle, cobrint-ne bé totes les parets. En quedarà una superfície brillant i perfecta per al nostre torró. Podem ajudar a que es refredi més de pressa deixant-ho una estona al frigorífic.

Per fer l’interior del torró, en un cassó al foc posem la nata, el sucre i la mantega, remenant fins que es dissolguin bé tots els ingredients. Quan estigui arrencant a bullir ho retirem del foc, i ja podem posar-hi la xocolata blanca ben trossejada i la ratlladura de llima . Ho mesclem bé fins que es desfaci i obtindrem una crema densa: la trufa que farem servir per omplir el motlle.

Ara és quan afegim la cachaça i el suc de llima, i ho remenem bé fins quedi una mescla homogènia.

Podem ja omplir el motlle amb la trufa que acabem de preparar, parant atenció sobretot als extrems del recipient, de manera que quedi tot ben repartit.

Per mantenir la forma de la barra mentre deixem que es refredi, nosaltres hem posat a banda i banda del brick un paquet d’arròs. Una vegada ja s’hagi endurit una mica, podem deixar-ho a la nevera.

L’endemà el desemmotllem amb compte tallant el brick per les cantonades i obrint tots els laterals. Veurem com de bé queda la cobertura, dura i brillant, conservant a l’interior una trufa cremosa i suau.

Per menjar-lo al punt és millor treure’l de la nevera una estona abans de consumir-lo.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Torró de trufa al Baileys

Torró de gema cremada

72 pensaments sobre “Torró de caipirinha

  1. núria diu:

    Com sempre proposta genial. De segur també hi haurà un bon recull de torrons per tancar l’any.
    Us he deixat l’enllaç en un altre apunt del vostre bloc (no sé on, jeje) però de segur ja us vindrà.
    Una abraçada

    M'agrada

  2. Anna diu:

    Caipirinha?? Això ha d’estar molt bó eh?? Me l’emporto ara mateix! I me’l deixo ben guardadet per quan s’acabi el vostre :P
    Petons!!

    M'agrada

  3. Rosa Maria diu:

    M’encanta el vostre torró, potser el faré perquè aquest any m’han proclamat productora oficial dels torrons de Nadal i a mi no m’agraden gaire els tradicionals o sigui que optaré per fer-ne de diferents. La vostra llista m’anirá molt bé.
    Aquí us deixo el meu, que crec que per ser el primer intent ha quedat prou bo.

    Petons, i Bones Festes
    Rosa Maria
    http://elplatdeldia.blogspot.com/2011/12/torro-de-massapa-i-de-xocolata.html

    M'agrada

  4. Palmira diu:

    Aquest torró m’agrada molt!! Té un aspecte fabulòs!
    El tipus Xixona que he fet (he fet 5 receptes differents) no m’ha endurit… A veure si amb aquest resum trobo LA recepta jajaja
    Aquesta tarda procuraré pujar la meva recepta.
    Petonets i moltes gràcies per aquest repte!!
    Palmira

    M'agrada

  5. Pilar diu:

    ¿Hoy toca caipirinha?, pues también me gusta :D
    Es un turrón original y delicioso. Me lo llevo, aunque hoy tengo la impresora ardiendo con tanto turrón rico.
    besos

    M'agrada

  6. GEMMA diu:

    Et canvio dues de tor`´o d’arròs inflat per un de caipirinha…. que,fa?
    Quina bona pinta…..
    Amb aquesta proposta del 15 crec que no ens quedaran ganes de menjar torrò. Mare meva quina empapussada de dolços,jajaja
    Petonets.

    M'agrada

  7. el taller de cuina diu:

    Per mi el torró de trufa també és torró!! O sou dels que penseu que si una amanida no porta enciam no és amanida? jejeje
    polèmiques a banda, aquest torró tan original ha d’estar de vici!
    aquesta tarda penjo la nostra recepta (espero, que encara no està dur!! :S).
    Petonets guapos

    M'agrada

  8. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Uaaaaaalllllla…. com us supereu parella!…quin nivell!. Aquest li haig d’ensenyar a l’Edite, la meva companya de feina brasilera…i ballarem la samba!. Guardeu-me’n un bocí i me’l porteu quan vingueu a recollir la pala!,ja,ja. Aquí teniu la meva aportació : http://destapantcassoles.blogspot.com/2011/12/torro-de-xocolata-amb-festucs-i.html Per cert, novembre pa… desembre torró… què ens depareu per al gener?…ei, que sóm simples mortals eh?…

    M'agrada

  9. joaquina diu:

    Aquesta cachaça uns dona per fer tot tipus de postres, i com no podia ser d´un altra manera també torró. I ben bó, segur… Ara a gaudir-lo.. Vaig a visitar la resta de receptes que avui no he pogut fins ara….Petons,

    M'agrada

  10. nee* diu:

    Oh quina bona pinta i qué original!! No me n’acabo d’imaginar el gust, però segur que és una delícia. M’encanta la combinació de cítrics i xocolata, qué bo que ha de ser!

    Petonets!!

    pd: he deixat l’enllaç a l’altra entrada :P

    M'agrada

  11. Margarida diu:

    Ai, que aquest torró tan original l’haurem de mantenir ben lluny dels nens!!!!!! Té una pinta fantàstica i molt llaminera i segur que sorprendrà als convidats!

    Jo he preparat una cosa més senzilla i normaleta, però és un torró que m’encanta! Aquí us deixo la recepta (encara que una mica tard!!! Seré l’última de la llista??? ains….)

    Torró de taronja

    Ja estic esperant saber quina serà la proposta del mes vinent!

    Petons

    M'agrada

  12. Irene diu:

    Ai, quina envejeta em feu amb tant de torró! I jo encara no l’he tastat aquest hiver! Aquí l’altre dia en vaig veure al súper, era el de 1880 i valia quasi 15 euros!!!! Sort que els meus pares arriben la setmana que ve amb la maleta plena :P
    Bon cap de setmana!!!

    M'agrada

  13. ana diu:

    Chicooooos, me acabo de dar cuenta de que ayer fue día 15, esto no puede ser, mi despite es para ir al médico, de verdad.
    En cuanto venga de trabajar publico, aunque sea fuera de plazo.
    Besos

    M'agrada

  14. Gemma diu:

    Hola!!!! Tres dies tard però abans que publiqueu la proposta del mes que ve.
    Aquí us deixo la meva proposta: http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com/2011/12/torro-de-gema-cremada.html
    La vostra també ha de ser boníssima!!!
    Una forta abraçada i que passeu un molt bon Nadal. Durant aquests dies intentaré passar per aquí, a veure quines propostes teniu per aquestes festes, encara que vull fer tantes i tantes coses que les vacances em sembla que em condiran poc, jeje! Petons!

    M'agrada

  15. Gemma diu:

    Sandra, el tema de la patata també em va subtar després de veure totes les receptes que corrent per la xarxa, en què fan el torró amb un almívar, però qui m’ha donat la recepta és una amiga que ja té fills quasi de la meva edat, jeje, i la seva cuina és una cuina d’abans, tradicional. Suposo que el tema de posar-hi patata surt d’una cuina d’abans, en què els aliments eren més escassos i la patata s’hi debia posar per allargar la massa. Jo li he donat aquesta explicació. De totes maneres també són molt bons. Gràcies a tu!

    M'agrada

  16. Niksya diu:

    Thank you very much for the recipe. I needed this dessert to make a cake from Pierre Erme. The first cake made ​​by modifying the proportions, now try to do everything by the rules!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.