Doncs sí, ja torna a ser dia 15; a nosaltres aquesta vegada el temps ens ha passat especialment ràpid!
Com fem sempre comencem donant-vos les gràcies a tots per la participació el mes anterior, per enèsima vegada vam batre rècords de receptes rebudes, arribant fins a les 89 propostes de pa! Això cada vegada és més gran, gràcies de veritat a tots per participar i llegir-nos mes a mes!
Per aquest desembre no podíem sinó plantejar-vos un bon repte, com era fer torrons. Nosaltres només n’hem fet una vegada, el Nadal passat, però va resultar més senzill del que pensàvem, i el resultat és impressionant, una mica com passa amb el pa quan decideixes a provar-ho per primera vegada, oi?
Per això estem convençuts que si no n’heu fet mai, aquesta vegada també perdreu la por i us llençareu a intentar-ho. Per si voleu fer-hi una ullada, aquests són els torrons que vam fer l’any passat, veureu que és molt senzill: el de gema cremada i el de trufa al Baileys.
Va ser a l’última trobada amb els blocaires de Sants on va sorgir una animada discussió sobre el que era el torró i si segons quin tipus de torrons havien d’anomenar-se realment així. L’Àlvar d’El pa dels Ferrer i el Massitet d’Olleta de verdures no ho veien clar, “torró o bombó? deia el Massitet, assegurant que tot allò que no estigui preparat amb ametlla o fruits secs, tal i com es preparen els clàssics dur i tou de Xixona, no és un torró.
Per això nosaltres any hem tornat a optar per fer-ne dos de diferents, un és el que veieu aquí, el torró de caipirinha, que reivindiquem com a torró tot i no seguir la pauta del tradicional de Xixona. L’altre, fet sí a partir de fruits secs, encara està pendent de veure com queda i en tot cas el penjaríem d’aquí uns dies una vegada estigui ben endurit.
Alguns ja ens heu començat a enviar les vostres receptes, esperem amb moltes ganes totes les idees que heu tingut pels torrons d’aquest Nadal. El nostre de caipirinha l’hem fet per petició popular, la família ens el va demanar, i realment ara en donem gràcies, ha quedat boníssim!
Ingredients (per 1 barra)
– 250 g de xocolata blanca (per a la trufa)
– 70 g de xocolata de postres (per a la cobertura)
– 60 ml de nata líquida (35% m.g.)
– 30 g de sucre morè
– 25 g de mantega
– Un raig de cachaça (al gust)
– La ratlladura d’una llima
– El suc de mitja llima
Preparació
Utilitzarem el truc del brick de llet per a preparar-nos un motlle pel torró, tallant-lo en dos i aprofitant la cara sense forat. Una vegada net i eixut, obtindrem una superfície antiadherent molt fàcil de desemmotllar quan tinguem el torró acabat.
Comencem desfent al bany maria (o al microones amb unes gotes d’aigua) la xocolata per a la cobertura; seguidament l’aboquem a l’interior del motlle, cobrint-ne bé totes les parets. En quedarà una superfície brillant i perfecta per al nostre torró. Podem ajudar a que es refredi més de pressa deixant-ho una estona al frigorífic.
Per fer l’interior del torró, en un cassó al foc posem la nata, el sucre i la mantega, remenant fins que es dissolguin bé tots els ingredients. Quan estigui arrencant a bullir ho retirem del foc, i ja podem posar-hi la xocolata blanca ben trossejada i la ratlladura de llima . Ho mesclem bé fins que es desfaci i obtindrem una crema densa: la trufa que farem servir per omplir el motlle.
Ara és quan afegim la cachaça i el suc de llima, i ho remenem bé fins quedi una mescla homogènia.
Podem ja omplir el motlle amb la trufa que acabem de preparar, parant atenció sobretot als extrems del recipient, de manera que quedi tot ben repartit.
Per mantenir la forma de la barra mentre deixem que es refredi, nosaltres hem posat a banda i banda del brick un paquet d’arròs. Una vegada ja s’hagi endurit una mica, podem deixar-ho a la nevera.
L’endemà el desemmotllem amb compte tallant el brick per les cantonades i obrint tots els laterals. Veurem com de bé queda la cobertura, dura i brillant, conservant a l’interior una trufa cremosa i suau.
Per menjar-lo al punt és millor treure’l de la nevera una estona abans de consumir-lo.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
ole, ole i ole!!! aquest torró és ideal per mi!!!!! l’haig de tastar! cóm ho teniu demà per la tarda????? ja estic desitjant que sigui dia 20 per saber quin serà el nou repte!!!! molts petonets guapos. Us deixo el meu torró, o serà bombó? jajajajajjajajaja http://elmondejuju.blogspot.com/2011/12/torro-de-mascarpone-nutella-i-gerds.html
M'agradaM'agrada
y para mi tambien,tiene que estar muya bueno y aromatico
fantastica aportación
M'agradaM'agrada
Uooo de caipirinha?? sou els inventors més grans del món mundial eh? :) Pensant en això de torró o bombó… no hi havia caigut!! i em sembla que he fet més bombó que torró, o torronet… que els meu torrons són “minis”! Aquí us deixo l’enllaç: http://tastarutes.wordpress.com/2011/12/15/turrons-de-trufa-i-gerds-per-la-recepta-del-15/
Petoneeeeeets!
M'agradaM'agrada
OOOHhh! quina delicia de torró!!! jaus hedeixat l’enll´ç del que hem fet, a la recepta del 15, us el deixo tb aquí, http://comacasa-res.blogspot.com/2011/12/torro-trufat-de-xocolata-amb-taronja-i.html
Bona nit!!
M'agradaM'agrada
Com sempre proposta genial. De segur també hi haurà un bon recull de torrons per tancar l’any.
Us he deixat l’enllaç en un altre apunt del vostre bloc (no sé on, jeje) però de segur ja us vindrà.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Caipirinha? Però si no us agrada gens, oi??????????Ole vosaltres! ja,ja,ja
Segur que continuareu batent récords perquè sou els millors, enhorabona guapos, us ho mereixeu per l’esforç i dedicació que hi poseu!
Us deixo el meu torró o com li volgueu dir:
http://cosesdellabiro.blogspot.com/2011/12/torro-de-taronja-i-xocolata.html
Molts petonets i bona nit!
M'agradaM'agrada
oh, oh , oh! quin torró!
Jo també tinc dubtes de què és un torró, però em decanto a dir que actulament el què més es troba són barres de bombons…
Petons!
M'agradaM'agrada
Quina passada de torró! El faré aquest NAdal!
Us deixo la meva
http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2011/12/torro-de-xocolata-amb-ratafia-i-nous.html
PEtons
M'agradaM'agrada
Caipirinha?? Això ha d’estar molt bó eh?? Me l’emporto ara mateix! I me’l deixo ben guardadet per quan s’acabi el vostre :P
Petons!!
M'agradaM'agrada
Ei, quina bona idea aquest torró, segur que sorprendreu els convidats. Vos deix la meva primera aportació a la “Recepta del 15”, em fa molta il·lusió participar. Bones festes!!! http://taulaposada.blog.cat/2011/12/15/torro-de-xocolata-amb-ametlles-cruixents/
M'agradaM'agrada
Quina idea més bona i que bo que ha de ser…. em penso que me l’apunto i provaré de fer-lo!
Aquí us deixo l’enllaç del meu primer i humil torró jejej
http://acabatdefer.blogspot.com/2011/12/torro-les-dues-xocolates-amb-neules.html
Petons!
M'agradaM'agrada
Molt bona reflexió sobre què és i què no és el torró. Precisament per això, el meu l’he titulat “torró bombó”! Je je je…
La vostra proposta em sembla molt original i molt bona, un torró per a adults, sens dubte!
Aquí us deixo la meva aportació:
http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2011/12/15/torro-bombo-blanc-i-negre/
M'agradaM'agrada
Ueeeeeeeeee!!!! ALGÚ HO HAVIA DE fer!! :P
M’encanta, m’encanta!! Us ha quedat perfecte i la decoració amb la llima i tot, ole ole!! cracks!! (au, ja ho he tornat a dir!!)
Molts petonets!!
L’enllaç!
http://lefabuleuxdestinduchocolat.blogspot.com/2011/12/la-recepta-del-15-turro-de-xocolata.html
M'agradaM'agrada
Uauuu aquií us heu superat ehh!! quina pinta per favor!! aquest no deixaria de menja’l! massa temptació per mi! jeje petons
M'agradaM'agrada
Com a brasilera la caipirinha és el meu caprici. Com a torró s’haurà de tastar!
Us envio el meu enllaç:
http://lacuinavioleta.blogspot.com/2011/12/sopa-de-torro-amb-galets-de-xocolata.html
Esperem veure el resum.
Petonets,
Nani
M'agradaM'agrada
M’encanta el vostre torró de caipirinha, per aclamació popular: ohhh!!! fantàstic!!!
Aquí us deixo el meu:
http://allijulivert.blogspot.com/2011/12/torro-de-tres-xocolates-amb-avellanes.html
Ja tinc ganes de veure tots els torrons…
Petons
M'agradaM'agrada
Com a part disident d’ El pa dels Ferrer us diré que el vostre TORRÓ té una pinta bestial!!!!!!
(tampoc té tanta xocolata…….)
Una abraçada.
Alícia
M'agradaM'agrada
M’encanta el vostre torró, potser el faré perquè aquest any m’han proclamat productora oficial dels torrons de Nadal i a mi no m’agraden gaire els tradicionals o sigui que optaré per fer-ne de diferents. La vostra llista m’anirá molt bé.
Aquí us deixo el meu, que crec que per ser el primer intent ha quedat prou bo.
Petons, i Bones Festes
Rosa Maria
http://elplatdeldia.blogspot.com/2011/12/torro-de-massapa-i-de-xocolata.html
M'agradaM'agrada
M’encanta la vostra proposta. Mai s’hauria passat pel cap. Aquest i el de Baileys cauran a casa. Ja us ho dic jo. De moment jo segueixo amb la producció de torrons tradicionals. Aquí us deixo el que he publicat avui per a la recepta del 15: http://entreharinas.blogspot.com/2011/12/la-recepta-del-15-turron-de-frutos.html. Torró de fruits secs amb xocolata blanca.
M'agradaM'agrada
El teu torró té una pinta… ummmmmmm!!!! avui em pasaré el dia imprimint els diferents torrons. Quin vici!!!
El meu:
http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com/2011/12/torro-de-nuvia-la-recepta-del-15.html
He fet aquest perqué m’ha semblat molt original, pero seguiré fent torrons i els piblicarté aquests dies.
Petonets
M'agradaM'agrada
Uauu!!! No m’ho aguessa invemtat mai amb Caipirinha!! Fabulòs!!
Aquí us deixo l’enllaça amb els meus turrons:
http://cuinadunaaprenent.blogspot.com/2011/12/torrons-de-xocolata-blanca-amb-arros.html
M'agradaM'agrada
Apaaaa nois, mira que sou originals…entre tóts avui conseguireu q m’agradin els torrons…jajaja
un petonet
M'agradaM'agrada
Aquest torró m’agrada molt!! Té un aspecte fabulòs!
El tipus Xixona que he fet (he fet 5 receptes differents) no m’ha endurit… A veure si amb aquest resum trobo LA recepta jajaja
Aquesta tarda procuraré pujar la meva recepta.
Petonets i moltes gràcies per aquest repte!!
Palmira
M'agradaM'agrada
¿Hoy toca caipirinha?, pues también me gusta :D
Es un turrón original y delicioso. Me lo llevo, aunque hoy tengo la impresora ardiendo con tanto turrón rico.
besos
M'agradaM'agrada
Quin turró més original! Amb el gustet a lima ha d’estar deliciòs.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Ostres, de caipirinha! Això ha d’estar de mort, eh? Quina proposta més xula. Sempre em deixeu amb la boca oberta :)
Molts petonets, nois!^^
M'agradaM'agrada
Et canvio dues de tor`´o d’arròs inflat per un de caipirinha…. que,fa?
Quina bona pinta…..
Amb aquesta proposta del 15 crec que no ens quedaran ganes de menjar torrò. Mare meva quina empapussada de dolços,jajaja
Petonets.
M'agradaM'agrada
Guapos!!! que vaig tard!! jo que volia posar la recepta a les 00:01 jijijijiij……. vinga aquí teniu el meu torro o intent de torro experimental!!! http://mylovelyfood.blogspot.com/2011/12/crispy-chocolatetablette-tableta.html
per cert el vostre és brutal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Muaaaa macus
M'agradaM'agrada
Aquí va la meva aportació: torró de massapà i crema de poma amb nous de macadàmia.
M’ha agradat molt això de fer torrons!!!!! ;-D
Petonets a tots
http://ricosinazucar.com/2011/12/15/turron-de-mazapan-con-manzana/
M'agradaM'agrada
Que bons!!! Vos deix el meu, mes tradicional…
http://gesmack.blogspot.com/2011/12/torro-dametlles.html?m=1
Petons!!
M'agradaM'agrada
Per cert, que el vostre torró de caipirinha és una passada!!!!!!
;-)
+petons
M'agradaM'agrada
Per mi el torró de trufa també és torró!! O sou dels que penseu que si una amanida no porta enciam no és amanida? jejeje
polèmiques a banda, aquest torró tan original ha d’estar de vici!
aquesta tarda penjo la nostra recepta (espero, que encara no està dur!! :S).
Petonets guapos
M'agradaM'agrada
Aquest sí que és original!
M'agradaM'agrada
No puc evitar dir: ole vosaltres!!!! Avui és la invasio torronera. Sandra, posa a la Lupe de secretària que et farà falta per dur el control de tot.
És necessari que digui que m’encanta aquest torró-bombó??? Si la Judith en menja jo també en vull!! ;DDDD
Ai, que la Lupita no voldrà tornar a casa…aiiiiii!!!!!!
Us deixo el meu enllaç http://www.bontiberi.com/2011/12/torro-davellanes.html
Petons guapos
M'agradaM'agrada
Quina bona idea!!
La pinta és espectacular.
Un petó,
Esther
M'agradaM'agrada
Aquest també el podem menjar al estiu???
Petonets
i Bon Nadal.
M'agradaM'agrada
Hola a tod@s ya estamos aquí de nuevo con una nueva propuesta, bueno aquí os dejo mi enlace y espero que os guste, besitos.
http://terecetario.blogspot.com/2011/12/turron-de-chocolate-almendras-y-galleta.html
M'agradaM'agrada
Uaaaaaalllllla…. com us supereu parella!…quin nivell!. Aquest li haig d’ensenyar a l’Edite, la meva companya de feina brasilera…i ballarem la samba!. Guardeu-me’n un bocí i me’l porteu quan vingueu a recollir la pala!,ja,ja. Aquí teniu la meva aportació : http://destapantcassoles.blogspot.com/2011/12/torro-de-xocolata-amb-festucs-i.html Per cert, novembre pa… desembre torró… què ens depareu per al gener?…ei, que sóm simples mortals eh?…
M'agradaM'agrada
Quin torró! És espectacular!
Us deixo la meva humil i senzilla aportació.
http://alpotpetit.tumblr.com/ Torró de crocant
Petons
Conxita
M'agradaM'agrada
Hola,
Quina originalitat de torró! Em sembla una proposta fabulosa. Quasi m’equivoco i avui no publico, creia que demà era 15 . On tinc el cap… Us deixo la meva aportació i segur que la recopilació serà ben nombrosa i amb torrons ben bons. Petonets
http://lacuinadeleri.blogspot.com/2011/12/torro-de-xocolata-salat.html
M'agradaM'agrada
nunca me he atrevido a hacer turrón y éste en concreto, me dá igual cómo se llame, si se considera turrón o no, debe estar de muerte!
M'agradaM'agrada
El nostre tronco-torró! perdoneu la cutresa de les fotos però avui no donem per més!!
http://eltallerdecuina.blogspot.com/2011/12/torro-de-nougat-de-xocolata-blanca.html
petonets
M'agradaM'agrada
Aquesta cachaça uns dona per fer tot tipus de postres, i com no podia ser d´un altra manera també torró. I ben bó, segur… Ara a gaudir-lo.. Vaig a visitar la resta de receptes que avui no he pogut fins ara….Petons,
M'agradaM'agrada
Brasiiiil, na, na, na, na, naaaaaaaaaaaa….A Copacabana i Rio causaria furor….Ho heu pensat???
http://www.bufetdepostres.blogspot.com/2011/12/torro-de-cafe.html
M'agradaM'agrada
Oooooh!! Quina idea més original!! Un toc tropical el dia de Nadal. M’agrada molt la idea i segur que està boníssim :)
M'agradaM'agrada
ole, ole, ole…………. este me lo llevo.
Aqui te dejo el mío, que si casa con los clásicos.
http://www.alcalordelhorno.com/2011/12/turron-de-nata-con-nueces.html
Besos.
M'agradaM'agrada
Ohhhh aquest es el meu torró mmmmmmm m’encanta la caipirinha!
Ha quedat molt maco i te que estar insuperable.
Un petonet
M'agradaM'agrada
Com sempre em sorprens amb les teves magnífiques combinacions que a mi no se’m passen pel cap.
Molt bona pinta!
Bé he de dir que em fa molta il·lusió presentar la meva primera participació a la recepta del 15. Aquí teniu l’enllaç:
Espero que gaudiu tant com ho faig jo aprenent de les vostres receptes i consells.
Una abraçada a tots/totes!!
M'agradaM'agrada
oleeeeeeeeee oleeeeeeeeeee!!! Que participoooooooooo!!!!! yupiiiiiiiiii!!! Ja tocavaaaaaaaa!!! :))
Genial i super original la vostra proposta…això s’ha de provar!!! QUina pintaaaaa!!! Hiiiips!!!
http://elcullerotfestuc.blogspot.com/2011/12/torro-de-xocolata-i-cointreau.html
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Wow, de caipirinha! Quina passada :)
Jo m’estreno amb aquests torrons a la Recepta del 15 :D http://www.ifeelcook.es/post/14275773358/turrones-para-dummies
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Oh quina bona pinta i qué original!! No me n’acabo d’imaginar el gust, però segur que és una delícia. M’encanta la combinació de cítrics i xocolata, qué bo que ha de ser!
Petonets!!
pd: he deixat l’enllaç a l’altra entrada :P
M'agradaM'agrada
Justet però encara hi arribo! Aquest torró és ben diferent, segur que ha de ser ben lleuger! Us deixo el meu: http://viscalacuina.blogspot.com/2011/12/torro-de-castanyes.html
M'agradaM'agrada
Doncs de part meva li fas una bona abraçada a en Xavi i li dius que fa molt bona feina, moltes felicitats a tots els que esteu darrera d’aquesta fantàstica iniciativa!!! :)
M'agradaM'agrada
Uf! Arribo 23 minuts tard! He hagut de fer el torró dos vegades (errades de principiant) i aaaara l’he acabat. Espero que us agradi i felicitats per la iniciativa! http://programaquinsfogons.wordpress.com/2011/12/16/torro-de-nabius-amb-brandy/
Un petó, Clara.
M'agradaM'agrada
Ai, que aquest torró tan original l’haurem de mantenir ben lluny dels nens!!!!!! Té una pinta fantàstica i molt llaminera i segur que sorprendrà als convidats!
Jo he preparat una cosa més senzilla i normaleta, però és un torró que m’encanta! Aquí us deixo la recepta (encara que una mica tard!!! Seré l’última de la llista??? ains….)
Torró de taronja
Ja estic esperant saber quina serà la proposta del mes vinent!
Petons
M'agradaM'agrada
Ai, quina envejeta em feu amb tant de torró! I jo encara no l’he tastat aquest hiver! Aquí l’altre dia en vaig veure al súper, era el de 1880 i valia quasi 15 euros!!!! Sort que els meus pares arriben la setmana que ve amb la maleta plena :P
Bon cap de setmana!!!
M'agradaM'agrada
Chicooooos, me acabo de dar cuenta de que ayer fue día 15, esto no puede ser, mi despite es para ir al médico, de verdad.
En cuanto venga de trabajar publico, aunque sea fuera de plazo.
Besos
M'agradaM'agrada
Jejejeje…. caipirinha jejjeje… ideal per vosaltres. I a la Judith ja n’hi pots guardar un tallet jejeje… Molt original guapos!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Lo mejor de las navidades son los turrones!!! Me encantan!! Y este turrón tiene muy buena pinta, no duraría mucho conmigo jaja
Besos!!
M'agradaM'agrada
Este turrón se merece un aplauso, plas plas plas, me has dejado con la boca abierta, me encanta la idea y te ha quedado perfecto! a ver si me animo a elaborar mi primer turrón! un beso
M'agradaM'agrada
Tard, fora de temps i despres de uns quants intents……finalment puc dir que hem aconseguit que ens quedi dur!!!!
Tenim unes quantes “deconstruccion” a la nevera, però el cabut de l’Àlvar ho ha aconseguit.
Tot i ser un bloc “només de pa” pengem la nostra humil aportació.
Torró d’avellanes i nabius
Petons.
http://el-pa-dels-ferrer.blogspot.com/2011/12/torro-davellanes-i-nabius.html
M'agradaM'agrada
Aquest torró deu estar de vici!!
Petons
Mónica
M'agradaM'agrada
Pues aqui está el mio.
http://cogollosdeagua.blogspot.com/2011/12/turron-de-chocolate-y-avellanas.html
Tenéis razón es mucho más fácil de lo que parece. Quiero saber el próximo ya. Por cierto estoy viendo los turrones y no podéis tener queja que nivelazo hay, si es que este reto se está poniendo muy, pero que muy interesante.
Un besazo compañeras
M'agradaM'agrada
Com bona rul·lera…. un turro de caipirinha!!!! Ets una carck! Una proposta genial…
Un petonas i bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Aquest mes m´he adormit :)) ho sento nois pel retard, però aquí teniu el meu torró…prenc nota de la vostra proposta, ara que m´ha animat amb els torrons penso que continuaré amb la vostre recepta ;)
Petonets
TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I NEGRA, AMB PINYONS, AMETLLA I FESTUCS
M'agradaM'agrada
Hola!!!! Tres dies tard però abans que publiqueu la proposta del mes que ve.
Aquí us deixo la meva proposta: http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com/2011/12/torro-de-gema-cremada.html
La vostra també ha de ser boníssima!!!
Una forta abraçada i que passeu un molt bon Nadal. Durant aquests dies intentaré passar per aquí, a veure quines propostes teniu per aquestes festes, encara que vull fer tantes i tantes coses que les vacances em sembla que em condiran poc, jeje! Petons!
M'agradaM'agrada
Sandra, el tema de la patata també em va subtar després de veure totes les receptes que corrent per la xarxa, en què fan el torró amb un almívar, però qui m’ha donat la recepta és una amiga que ja té fills quasi de la meva edat, jeje, i la seva cuina és una cuina d’abans, tradicional. Suposo que el tema de posar-hi patata surt d’una cuina d’abans, en què els aliments eren més escassos i la patata s’hi debia posar per allargar la massa. Jo li he donat aquesta explicació. De totes maneres també són molt bons. Gràcies a tu!
M'agradaM'agrada
´Quina proposta tan bona, si el veu el meu marit no en deixa ni una mica!!! Jo que em pensava que era complicadíssim això de fer torrons i gràcies a vosaltres ja n’he fet uns quants per regalar.
M'agradaM'agrada
Thank you very much for the recipe. I needed this dessert to make a cake from Pierre Erme. The first cake made by modifying the proportions, now try to do everything by the rules!
M'agradaM'agrada
Super originals nois, com sempre!
Aviam si no em perdo el pròxim repte.
Petons
M'agradaM'agrada
Amb moooolt de retard, aquí us deixo el meu enllaç!
http://www.cuinaperllaminers.com/2011/12/caga-tio-caga-torro.html
Bon Nadal i Feliç 2012!!
M'agradaM'agrada
Boníssim. L’he fet hi ha causat sensació.
M'agradaM'agrada