Com estan els estómacs després de tant dinar i sopar de festes? 24, 25 i 26 és la tríada culinària de Nadal sempre ens deixa ko, i ara tenim uns dies… per agafar forces per la nit de cap d’any i pel dinar d’any nou (aquells que us lleveu a temps de fer-lo!).
I encara que el que tocaria ara és menjar lleuger i mirar de netejar una mica el cos, avui us mostrem uns canelons dolços que vam fer fa uns dies especialment per a la Juju i la Moni de “Memòries d’una cuinera”, que per aquest desembre, amb sant Esteve a l’horitzó, van proposar-nos de fer canelons!
Avui dia 28 és l’últim dia per enviar-los les receptes, així que si teniu un canelons dels que volgueu presumir-ne una mica, ja sabeu que els hi podeu fer arribar l’enllaç.
Els nostres canelons, fets amb massa de creps, estan farcits de poma caramel·litzada i acompanyats amb una crema anglesa aromatitzada amb cardamom que ens va sorprendre molt positivament!
Vam comprar aquesta espècia fa poc per preparar els speculoos, i l’hem anada descobrint de mica en mica tot cercant diferents maneres de fer-la servir. Aquesta us la recomanem de veritat, queden unes postres boníssimes!
Ingredients (per a 6-8 canelons)
Per a les creps
– 60 g de farina
– 1 ou petit
– 12 g de sucre
– 12 g de mantega fosa
– 125 ml de llet
– Un polsim de canyella
Per al farcit
– 2 pomes Golden
– 3 cullerades de sucre morè
– Canyella en pols
– Un raig de whisky
– 1 cullerada de iogurt grec
– Mantega
Per a la crema anglesa
– 2 rovells d’ou
– 250 ml de llet
– 50 g de sucre
– 3 beines de cardamom
Preparació
Comencem preparant les creps barrejant en un bol tots els ingredients amb la batedora elèctrica. Deixem reposar la massa a la nevera fins al moment de coure-les.
Seguidament fem la crema anglesa, posant a escalfar la llet amb les beines de cardamom (obertes i amb les seves llavors una mica aixafades per extreure’n l’aroma). Retirem del foc i deixem infusionar.
Batem els rovells amb el sucre i hi colem la llet a sobre, tornant a posar la mescla resultant a foc molt lent sense deixar de remenar, i fins que ens comenci a espessir una mica. Ho traiem del foc i ho passem a un altre recipient fins que es refredi. Reservem a la nevera.
Finalment preparem el farcit pelant i tallant les pomes a daus, i posant-les en un cassó amb una mica de mantega; les ofeguem una mica i hi afegim el sucre i canyella en pols al gust. Deixem que es caramel·litzin, i quan estiguin ben toves hi posem un raig de whisky i les deixem reduir fins que no quedi gens de líquid. Ho retirem del foc i xafem una mica la poma amb una forquilla, i la mesclem amb la cullerada de iogurt.
En una paella antiadherent amb una mica d’oli fem les creps, ben primes, i les farcim amb la massa de poma donant-hi forma de caneló. Servim en plat fondo amb la crema anglesa pel voltant. Podem ratllar-hi una mica de pell de llima per sobre.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Mmmmm, insuperables!
I mireu que encara estic tipa d’aquests dies!
Bona idea d’agermanament canaló-crep.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Mmm… que bons! em sembla que la votra proposta de canelons dolços encara m’agrada més que la meva… és que m’encanten les creps! :)
I la salseta amb l’aroma del cardamom ha de ser deliciosa.
M'agradaM'agrada
A quien le importan los atracones de éstos días con unos canelones así? son pura delicia, me encantan
Familia “si no nos vemos” os deseo un Feliz Año maravilloso, que se cumplan vuestros deseos y que venga cargadito de riquísimas recetas.
besos
M'agradaM'agrada
Nosaltres també acabem de pujar els nostres canalons, amb poma però salats.
Us han quedat espectaculars aquests canalons amb creps! El cardamomo el fem servir molt i amb poma combina molt bé.
Ja em preparat canalons dolços, però m’emporto aquesta versió, això si, per desprès de festes!!!
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Oooh, qué bons han d’estar aquests canelons! La veritat és que aquests dies mengem com si s’anés a acabar el món… jeje. Que acabeu de passar unes bones festes! :)
M'agradaM'agrada
Pedazo de presentación, mare meva!
Nosotros hicimos también para San Esteban y nos estuvimos rompiendo la cabeza con la presentación. Has dado con la clave, sin duda.
Enhorabuena!
M'agradaM'agrada
Mare meva… sabia que més d’una proposta dolça cauria però aquesta em xifla. Amb la cremeta anglesa al cardamom pel damunt guanya moooooooolts punts amb aquests dies de fred eh. M’emporto la recepta, petons!!
M'agradaM'agrada
Bo, bo, bo peró aixó de desprès de la verdureta no ???
petonets i bona entrada d’any !!!
M'agradaM'agrada
Uns canelons ben originals ……..aquestes postres s’han de probar:
Petons
M'agradaM'agrada
Fan un aspecte boníssim!!! Quina ganaaa!! Salutacions
M'agradaM'agrada
Ui, ui, ui, aquest cardamom, enganxa????????????? Molt bé, hem de fer el dia del cardamom i així podré tastar totes les receptes bones que feu!
Poma, canyella, crema, crepes… M’encanten!
Moltíssimes gràcies per participar i molts petonets.
M'agradaM'agrada
RENOI QUIN NIVELL NOIS… cada dia em deixeu més estorada amb les vostres receptes… Això d’avui és gairebé un pecat… i amb aquesta presentació una temptació, així que sort que la recepta del 15 va de carxofes que no m’entusiasmen però ja tinc la recepta!… Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Jo estic ben content del dia en que vaig decidir comprar el meu primer potet de cardamom.. quin descobriment!! :)
M'agradaM'agrada
Jo no he tastat el cardamon peró tinc moltes ganes. Aquests canelons m’han semblat genials. Són macos i la combinació m’encanta. Felicitats!!Un petó,
Esther
P.d. Podeu creure que acabo de descobrir a ón veure les actualitzacions de wordpress!
M'agradaM'agrada
Unos canelones dulces….. riquiiiiiiiiiiiiiiiisimos.
Besos y Feliz Año
M'agradaM'agrada
Quina varietat de canelons dolcets que ens heu fet!!! i a quin més bo!!! aquest amb la cremeta… bona entrada d’any! petons
M'agradaM'agrada
Quins canalons més apetitosos!!! Que originals i dolços!
Petons
M'agradaM'agrada
Una delicia para el paladar. Me han sorprendido vuestros canelones. Es cierto que el estómago está más que lleno, pero por probar algo con este aspecto, la pesadez no importa. O si mucho apuramos, los podemos hacer al término de estas fiestas. Hay que celebrar muchísimos días del año ¿no os parece?. Felicidades y saludos.
M'agradaM'agrada
Quina proposta més deliciosa!!! Imolt original, i és que cada vegada us supereu. Mare meva quanta creativitat!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
És una proposta súper original. M’agrada molt la combinació de sabors.
Una abraçada!!
M'agradaM'agrada
He de tastar aquesta salsa anglesa com sigui…
M'agradaM'agrada
Mmmmm del primer a l´ultim ingredient bonissimmmmm!!!!! a casa la mare encara fa els canelons de carn amb aquesta masa tipus crep… Tinc ganes de trovar aquesta barreja d´especies…. Petons guapos i Bon Any…
M'agradaM'agrada
M´encanta aquesta combinació!! guauuuu me l´apunto amb ganes de fer-la molt aviat!! m´has deixat amb le sganes!
M'agradaM'agrada
Mmmmmm se’m fa la boca aigua. Estic babejant davant de l’ordinador. Quina bona pinta que fan aquests canelons i són tan originals. La crema em crida molt de fer-la, ho intentaré.
Molts petons!!!
M'agradaM'agrada
Una recepta exquisita, ha de deixar un gust al paladar boníssim entre el dolç i el cardamom. Es una recepta molt creativa.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
“I de postres….. Canelons!!!!!” I estic segura que és treure aquests canelons de poma i deixar el personal bocabadat!!!!
Quina cosa més bona!
Molt Bon Any!!!
M'agradaM'agrada
Una preciositat! molt bona proposta dolça m’encanta.
Un petonet
M'agradaM'agrada
Amb aquest repte estic descobrint que els canelons no només poden ser salats. Són unes propstes magnífiques i, aquesta de poma, és… ha d’estar boníssim. Té una pinta excel·lent.
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Una bona variació d’un plat de sempre, però per postres, fan molt de goig i tenen d´estar boníssims
Petons
M'agradaM'agrada
Uauuu que bons han de ser i originals!!! tenen una pinta que qualsevol li diria que no per molt tip que estigués!!! petons
M'agradaM'agrada
Bueno, pero qué lujo de canelones, se ven deliciosos!! Un broche de oro para despedir el año!
Espero estéis disfrutando mucho de estas fiestas. Os deseo lo mejor para el año que está a punto de llegar!
Un beso.
M'agradaM'agrada
Son unes postres dignes de restaurant amb estrella Michelin! M’encanta la presentació, molt elegant i a sobre deuen estar boníssimes :) Felicitats i Bon Nadal!
M'agradaM'agrada
Vaya delicia. Os han quedado genial.
Una propuesta muy original, chicos.
Feliz Navidad.
Besos
M'agradaM'agrada
El cardamom és una espècie molt interessant, nosaltres ens hi vam aficionar a la Índia. el que passa que de tant aromàtica a vegades costa saber com fer-la servir. ara, simplement al tè ja li dóna un toc genial.
Aquests canelons han de ser boníssims.
Que tingueu un bon any a la bordeta!
petonets
M'agradaM'agrada
apa quins canelons tant originals!! que bons que han de ser… i amb massa de crep!!
que tingueu una bona entrada d’any
petonets
M'agradaM'agrada
Què originals aquests canelons! I tenen una pinta!!
Bona entrada d’any!
Petons!
M'agradaM'agrada
La veritat és que aquests dies ens n’estem passant amb el menjar, després ens haurem de posar a règim… Però aquests canelons dolços tenen una pinta deliciosa i són molt originals. M’apunte la recepta. Gràcies pel vostre comentari, últimament vaig una mica agobiada de temps i no entre als blocs. Que tingueu unes bones festes i un feliç any nou, que vinga ple de salut i felicitat. Besets.
M'agradaM'agrada
Quina aportació més deliciosa!!! m´ha encantat la vostra proposta, estic segura que han d´estar deliciosos…un petonet i bon any nou :)
M'agradaM'agrada
Aquests canelons són espectaculars!!! Sou uns gourmets. Bon any nou!!! Petons
M'agradaM'agrada
Estos canelones son un derroche de creatividad y buen gusto! os deseo un feliz año guapos, que seas muy muy muy felices, un beso
M'agradaM'agrada
només puc dir una cosa: Ole tu! jajajajaja, però quina cosa més bona!! a mi encara em queda un foradet a l’estomac, així que si encara en queden venim a berenar!!!! moltíssimes gràcies per participar guapos, i Bon ANY!!!!!!!!
M'agradaM'agrada
Realment fan una pinta espectacular, semblen molt suaus!!
Petons i molt bon any!!! :)
M'agradaM'agrada
Aiii com pot ser que encara no us els hagués comentat??? ara els he vist al recull de canelons. Que bons no?? deliciosos!! m’agrada tot el que porten! estic pensant que fa molt temps que no faig la pasta per crepes, quan la torni a fer segurissim q cauen aquests canelons!! ja tornaré aquí per dir-vos que m’han agradat molt :) petonets
M'agradaM'agrada
Como diría aquella, me has realmente conquistado. Qué barbaridad, me encanta la idea de la crema inglesa con el toque a cardamomo. Tengo que probarlo!!!! Feliz Año Nuevo!! Espero que el 2012 nos traiga a todos recetitas ricas como esta. Un beso enorme
M'agradaM'agrada
Bueno estos son de los mios , canelones dulces!! Me encantan , con esto si que me tomaba el postre en tu casa.
Un besote muy fuerte y que hayas tenido muy buena entrada en el 2012… Y por supuesto que siga la felicidad todo el año
Esther
M'agradaM'agrada
oooh!! canvio els meus de mató pels vostres de poma amb salsa anglesa al cardamom!! què requeteboooons! apuntats queden….craaaacks! ;)
Molts petonets guapos i molt bon any nou!! :)
M'agradaM'agrada
Senyores i senyors: 10 punts més negres per a la Paula!!! olé, olé i olé!!
Sabeu una cosa?? Dimecres vaig anar a l’Ikea i sabeu què vaig comprar?? Cardamom!! No en trobava per aquí i quan vaig veure allà el potet m’hi vaig tirar de cap.
No, el “xisme” aquell per posar els muffins encara no va venir a casa!
Aquests canelons han de ser un vici. Olé la cuinera!!
Petons!!
M'agradaM'agrada