Canelons de poma amb crema anglesa de cardamom‏

Com estan els estómacs després de tant dinar i sopar de festes? 24, 25 i 26 és la tríada culinària de Nadal sempre ens deixa ko, i ara tenim uns dies… per agafar forces per la nit de cap d’any i pel dinar d’any nou (aquells que us lleveu a temps de fer-lo!).

I encara que el que tocaria ara és menjar lleuger i mirar de netejar una mica el cos, avui us mostrem uns canelons dolços que vam fer fa uns dies especialment per a la Juju i la Moni de “Memòries d’una cuinera”, que per aquest desembre, amb sant Esteve a l’horitzó, van proposar-nos de fer canelons!

Avui dia 28 és l’últim dia per enviar-los les receptes, així que si teniu un canelons dels que volgueu presumir-ne una mica, ja sabeu que els hi podeu fer arribar l’enllaç.

Els nostres canelons, fets amb massa de creps, estan farcits de poma caramel·litzada i acompanyats amb una crema anglesa aromatitzada amb cardamom que ens va sorprendre molt positivament!

Vam comprar aquesta espècia fa poc per preparar els speculoos, i l’hem anada descobrint de mica en mica tot cercant diferents maneres de fer-la servir. Aquesta us la recomanem de veritat, queden unes postres boníssimes!

Ingredients (per a 6-8 canelons)

Per a les creps

– 60 g de farina

– 1 ou petit

– 12 g de sucre

– 12 g de mantega fosa

– 125 ml de llet

– Un polsim de canyella

Per al farcit

– 2 pomes Golden

– 3 cullerades de sucre morè

– Canyella en pols

– Un raig de whisky

– 1 cullerada de iogurt grec

– Mantega

Per a la crema anglesa

– 2 rovells d’ou

– 250 ml de llet

– 50 g de sucre

– 3 beines de cardamom

Preparació

Comencem preparant les creps barrejant en un bol tots els ingredients amb la batedora elèctrica. Deixem reposar la massa a la nevera fins al moment de coure-les.

Seguidament fem la crema anglesa, posant a escalfar la llet amb les beines de cardamom (obertes i amb les seves llavors una mica aixafades per extreure’n l’aroma). Retirem del foc i deixem infusionar.

Batem els rovells amb el sucre i hi colem la llet a sobre, tornant a posar la mescla resultant a foc molt lent sense deixar de remenar, i fins que ens comenci a espessir una mica. Ho traiem del foc i ho passem a un altre recipient fins que es refredi. Reservem a la nevera.

Finalment preparem el farcit pelant i tallant les pomes a daus, i posant-les en un cassó amb una mica de mantega; les ofeguem una mica i hi afegim el sucre i canyella en pols al gust. Deixem que es caramel·litzin, i quan estiguin ben toves hi posem un raig de whisky i les deixem reduir fins que no quedi gens de líquid. Ho retirem del foc i xafem una mica la poma amb una forquilla, i la mesclem amb la cullerada de iogurt.

En una paella antiadherent amb una mica d’oli fem les creps, ben primes, i les farcim amb la massa de poma donant-hi forma de caneló. Servim en plat fondo amb la crema anglesa pel voltant. Podem ratllar-hi una mica de pell de llima per sobre.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Rul·los de mango i mascarpone / Rul·los de plàtan i xocolata

47 pensaments sobre “Canelons de poma amb crema anglesa de cardamom‏

  1. gemma diu:

    Mmm… que bons! em sembla que la votra proposta de canelons dolços encara m’agrada més que la meva… és que m’encanten les creps! :)
    I la salseta amb l’aroma del cardamom ha de ser deliciosa.

    M'agrada

  2. Pilar diu:

    A quien le importan los atracones de éstos días con unos canelones así? son pura delicia, me encantan
    Familia “si no nos vemos” os deseo un Feliz Año maravilloso, que se cumplan vuestros deseos y que venga cargadito de riquísimas recetas.
    besos

    M'agrada

  3. Palmira diu:

    Nosaltres també acabem de pujar els nostres canalons, amb poma però salats.
    Us han quedat espectaculars aquests canalons amb creps! El cardamomo el fem servir molt i amb poma combina molt bé.
    Ja em preparat canalons dolços, però m’emporto aquesta versió, això si, per desprès de festes!!!
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  4. Helena diu:

    Mare meva… sabia que més d’una proposta dolça cauria però aquesta em xifla. Amb la cremeta anglesa al cardamom pel damunt guanya moooooooolts punts amb aquests dies de fred eh. M’emporto la recepta, petons!!

    M'agrada

  5. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    RENOI QUIN NIVELL NOIS… cada dia em deixeu més estorada amb les vostres receptes… Això d’avui és gairebé un pecat… i amb aquesta presentació una temptació, així que sort que la recepta del 15 va de carxofes que no m’entusiasmen però ja tinc la recepta!… Una abraçada!

    M'agrada

  6. comosiempremadreando diu:

    Jo no he tastat el cardamon peró tinc moltes ganes. Aquests canelons m’han semblat genials. Són macos i la combinació m’encanta. Felicitats!!Un petó,
    Esther
    P.d. Podeu creure que acabo de descobrir a ón veure les actualitzacions de wordpress!

    M'agrada

  7. Ani diu:

    Una delicia para el paladar. Me han sorprendido vuestros canelones. Es cierto que el estómago está más que lleno, pero por probar algo con este aspecto, la pesadez no importa. O si mucho apuramos, los podemos hacer al término de estas fiestas. Hay que celebrar muchísimos días del año ¿no os parece?. Felicidades y saludos.

    M'agrada

  8. joaquina diu:

    Mmmmm del primer a l´ultim ingredient bonissimmmmm!!!!! a casa la mare encara fa els canelons de carn amb aquesta masa tipus crep… Tinc ganes de trovar aquesta barreja d´especies…. Petons guapos i Bon Any…

    M'agrada

  9. Delicias diu:

    Mmmmmm se’m fa la boca aigua. Estic babejant davant de l’ordinador. Quina bona pinta que fan aquests canelons i són tan originals. La crema em crida molt de fer-la, ho intentaré.

    Molts petons!!!

    M'agrada

  10. nyanyels diu:

    Amb aquest repte estic descobrint que els canelons no només poden ser salats. Són unes propstes magnífiques i, aquesta de poma, és… ha d’estar boníssim. Té una pinta excel·lent.

    Una abraçada!

    M'agrada

  11. Elena diu:

    Bueno, pero qué lujo de canelones, se ven deliciosos!! Un broche de oro para despedir el año!
    Espero estéis disfrutando mucho de estas fiestas. Os deseo lo mejor para el año que está a punto de llegar!
    Un beso.

    M'agrada

  12. el taller de cuina diu:

    El cardamom és una espècie molt interessant, nosaltres ens hi vam aficionar a la Índia. el que passa que de tant aromàtica a vegades costa saber com fer-la servir. ara, simplement al tè ja li dóna un toc genial.
    Aquests canelons han de ser boníssims.
    Que tingueu un bon any a la bordeta!
    petonets

    M'agrada

  13. Asela Masià diu:

    La veritat és que aquests dies ens n’estem passant amb el menjar, després ens haurem de posar a règim… Però aquests canelons dolços tenen una pinta deliciosa i són molt originals. M’apunte la recepta. Gràcies pel vostre comentari, últimament vaig una mica agobiada de temps i no entre als blocs. Que tingueu unes bones festes i un feliç any nou, que vinga ple de salut i felicitat. Besets.

    M'agrada

  14. judith diu:

    només puc dir una cosa: Ole tu! jajajajaja, però quina cosa més bona!! a mi encara em queda un foradet a l’estomac, així que si encara en queden venim a berenar!!!! moltíssimes gràcies per participar guapos, i Bon ANY!!!!!!!!

    M'agrada

  15. Bet diu:

    Aiii com pot ser que encara no us els hagués comentat??? ara els he vist al recull de canelons. Que bons no?? deliciosos!! m’agrada tot el que porten! estic pensant que fa molt temps que no faig la pasta per crepes, quan la torni a fer segurissim q cauen aquests canelons!! ja tornaré aquí per dir-vos que m’han agradat molt :) petonets

    M'agrada

  16. Begoña diu:

    Como diría aquella, me has realmente conquistado. Qué barbaridad, me encanta la idea de la crema inglesa con el toque a cardamomo. Tengo que probarlo!!!! Feliz Año Nuevo!! Espero que el 2012 nos traiga a todos recetitas ricas como esta. Un beso enorme

    M'agrada

  17. La cocina magica diu:

    Bueno estos son de los mios , canelones dulces!! Me encantan , con esto si que me tomaba el postre en tu casa.
    Un besote muy fuerte y que hayas tenido muy buena entrada en el 2012… Y por supuesto que siga la felicidad todo el año
    Esther

    M'agrada

  18. Alba diu:

    oooh!! canvio els meus de mató pels vostres de poma amb salsa anglesa al cardamom!! què requeteboooons! apuntats queden….craaaacks! ;)

    Molts petonets guapos i molt bon any nou!! :)

    M'agrada

  19. Paula diu:

    Senyores i senyors: 10 punts més negres per a la Paula!!! olé, olé i olé!!
    Sabeu una cosa?? Dimecres vaig anar a l’Ikea i sabeu què vaig comprar?? Cardamom!! No en trobava per aquí i quan vaig veure allà el potet m’hi vaig tirar de cap.
    No, el “xisme” aquell per posar els muffins encara no va venir a casa!
    Aquests canelons han de ser un vici. Olé la cuinera!!
    Petons!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.