Abans que res, bon any nou a tothom! Després d’un 2011 per llogar-n’hi cadires, pinten bastos per aquest 2012, així que millor que ens ho prenguem amb filosofia, i, sempre que puguem, gaudim d’un bon menjar per alegrar-nos el dia, oi que sí?
Així doncs, avui us mostrem aquesta boníssima recepta de tiramisú, ideal per aquestes festes, fàcil de fer, i que a més a més us permetrà donar vida aquells trossos de torró que sempre sobren i finalment no ens mengem per saturació.
Ah! Una altra cosa, ja vau veure el menú de Sant Esteve que vam penjar al nostre perfil de Facebook? Doneu-hi una ullada, si no teniu el dinar del dia de reis tancat, potser hi trobeu alguna idea inspiradora!
Ingredients (2 racions indiv.)
– 1 ou
– 200 g de mascarpone
– 100 g de torró de Xixona
– 1 cullerada de sucre
– Pa de pessic de xocolata
– 1 tassa de cafè
– Un raig de Bailey’s
– Cacau en pols
Preparació
Primerament, agafem l’ou i en separem el rovell de la clara.
Batem el rovell amb el sucre , hi afegim el mascarpone i ho barregem bé.
Ratllem el torró de Xixona i l’afegim a la mescla.
Muntem la clara d’ou i la incorporem suaument a la barreja anterior, vigilant que no ens baixi gaire.
Posem un raig de Bailey’s a la tassa de cafè i suquem els trossos de pa de pessic que posarem al fons dels gots o copes on muntarem el tiramisú.
A sobre hi posem la barreja de torró, i ho deixem a la nevera un mínim de 4 hores (el millor és fer-ho d’un dia per l’altre).
Decorem amb cacau en pols una vegada el tiramisú s’ha endurit.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
T’ha quedat molt bé, i molt ben presentat, llàstima que no m’agrada el cafè, perque ha d’estar deliciòs.
Una abraçada i bon any.
M'agradaM'agrada
Ei, quina casualitat estava mirant un recepta que m’ha enviat la meva cosina del Brasil i m’explicava la història del Tiramisú: un postre que “ti tira su” (que t’aixeca). Amb turró que bò!
Nani
M'agradaM'agrada
Te molt bona pinta aquest tiramisú !!! ……..Deu estar de boooooooooo……….per llepar-se els dits:
Algun dia n’hauré de fer .
Petons i Bon Any NOu
Quima
M'agradaM'agrada
Recepta més que apuntada! sóc molt fan del tiramisú i a sobre tenim uns quants paquets de torró de Xixona que sobren… quina imaginació que teniu!! :)
M'agradaM'agrada
Confesso que amb el tiramissú sóc una mica purista talibana… m’agrada el clàssic, fet seguint la recepta clàssica de la mare de l’Andrea… no escarmento i quan el veig a la carta el demano, sovint després arrufo el nas mentres en Jordi s’en fot de mi…
però podria fer una excepció i menjar un gotet d’aquest tiramissú de torró!
petonets
M'agradaM'agrada
a més no heu blasfemat, no porta nata!!
M'agradaM'agrada
jajajajaja això maaaaaaaaaaai! :P
M'agradaM'agrada
Una idea boníssima i molt saborosa per tal d’aprofitar el torro que sempre se’ns va quedant pels racons… Fa una pinta deliciosa!! Salutacions
M'agradaM'agrada
Olé tu!!!! quina bona pinta que fa aquest tiramissú!!! ara mateix vaig a veure si encara queda una miqueta de torró! jajajajjaja. Bon any guapos meus!!!!!
M'agradaM'agrada
uau! quina bona pinta! M’encanta el tiramisú, i aquest ha de ser molt bo!
Estic segura que quedarà alguna barra sensera de torró (de fet, volia fer torrons casolans aprofitant les propostes de la recepta del 15, però em sembla que passo, o ens sortiran per les orelles…)
BON ANY!!
PD.Quina foto més bonica
M'agradaM'agrada
Wow, quina bona pinta el vostre menú de Sant Esteve! Boníssim tot. Com aquest tiramisú de torró, mmmm. Ideal per aprofitar tots els torrons sobrants, jeje. Bon any!
M'agradaM'agrada
Sempre que el veig se’m cau la baba..si es que ha de ser increible!!! a veure si un dia d’aquests el faig i t’explico l’experiecia de sabors!! petons
M'agradaM'agrada
Boníssim! i una presentació molt bonica.
Ens la volen pintar bastos, perquè així mentrestant anirem pagant nosaltres la crisi dels bancs. Jo ja no me la crec la crisi que ells pinten… uf! aquest tema em posa a cent… i desde que he tornat a la feina amb un dia ja n’he tingut prou (aquí tots son funcionaris de carrera amb uns privilegis que ni t’ho imagines!). Ara mateix me’n tornaria a la meva cuina fent canelons, turrons i esculleda i carn d’olla.
Que passis un bon dia bonica i mirem de disfrutar el màxim d’aquest 2012, que serà el que nosaltres volguem que sigui.
Petonets!
M'agradaM'agrada
Quins gotets nois! amb el que m’arriba a gradar el torró de xixona i el tiramisú… llàstima que no me’n quedi ni una engruna, però sempre se’n pot comprar per fer aquesta delícia! M’agrada la idea de combinar-lo amb pa de pessic de xocolata, un 10.
Per cert, el menú de sant esteve us el vaig veure pel facebook i venien ganes d’entrar a casa vostra eh,Petó! :)
M'agradaM'agrada
Molt bona filosofia per començar l’any i una recepta perfecte per aprofitar les restes de torró que es queden oblidats als armaris!! Aquest tiramisú segur que és espectacular!! I m’encanta el fet de que porti Baileys perquè en sóc adicte!!! Una abraçada i Feliç entrada d’any!! :)
M'agradaM'agrada
Joder, qué maravilla!
M'agradaM'agrada
segur que ha d’estar per llepar-se els dits…. se’m fa la boca aigua!!
petonets
M'agradaM'agrada
Mira que en sou d’originals!!! Una bona idea per reciclar torrons, que jo només en faig pastissos i magdalenes!!! Serà el proper postre quan tingui gent a casa…
Petonets
M'agradaM'agrada
m’encanta aquesta idea per aprofitar els torrons! l’hauré de posar en pràctica perquè encara en tenc rondant per la cuina ;) té una pinta fantàstica!
M'agradaM'agrada
Apa, nano, quina pinta!!! Tinc torró a casa que he d’eliminar d’alguna manera i aquesta em sembla fantàstica!!!
M'agradaM'agrada
JO no compro mai torró d’aquest i així que l’hauré de comprar per a fer aquesta meravella.
Un petó,
Esther
M'agradaM'agrada
Bon aaaaany!! :)
Quins gotets més boníssims! jo tinc familia a dinar a casa el dia 7 i tinc torró de xixona…ai ai ai que encara caurà!!
Molts petonets guapísims!!
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta! El tiramissú són unes postres que m’agraden molt. La cremositat del mascarpone és impressionant i aquesta versió nadalenca segur que està boníssima. I a més porta Baileys!
M'agradaM'agrada
Una bona forma de menjar el torró. Unes postres de festa.
Petons i Bon Any!
M'agradaM'agrada
Un tiramisú d’aprofitament deliciós, amb el teu permís queda anotat
Petons
M'agradaM'agrada
Bon Any, guapos. Molt bona idea, aquesta tiramisú.
Per cert,com faig per veure aquest menú si no tinc facebook????
Si,si, es el primer proposit d’aquest any, fer-ne un….jaja.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Apreta l’enllaç i en teoria ho podràs veure!!
M'agradaM'agrada
Nyammmm… quina bona pinta! És un dels postres més originals de nadals que he vist mai!
M'agradaM'agrada
excelente receta de aprovechamiento! y buen año para vos, que si el 2011 no resultó lo que esperabas, el 2012 te sorprenda con cositas lindas! :)
M'agradaM'agrada
Un tiramisú fantàstic i original, llàstima del cafè!
M'agradaM'agrada
turrón, mascarpone y bizcocho de chocolate?? me apunto!!
M'agradaM'agrada
El vaig fer l’any passat i ens va agradar molt! si sobra torró…que no crec… en faré! bons Reis!!!! petons
M'agradaM'agrada
Estimats Reis d’Orient, aquest any vull una alarma per quan publiquin els meus nens de la Bordeta, que sempre arribo tard!
El cafè a les postres no m’agrada, millor em quedo amb la versió Bordeta, la presentació genial, de 10!
Molts petonets. Ja heu sigut bons?????????????????????????????
M'agradaM'agrada
Bon Any!!!!! Quina delicia de tiramsú nadalenc :D
Un petó molt forttttttt
M'agradaM'agrada
M’encanta la idea!
M'agradaM'agrada
Bizcocho de chocolate y turrón de jijona…puede haber un tiramisú más rico en la tierra!?!?!?! desde luego yo aún no lo he encontrado!
Feliz 2012!!!!
M'agradaM'agrada
Ummmm sencillamente delicioso!!! Jejejeje, boníssim, mare meva estic “babeando” davant de l’ordinador. És una meravella, em va sobrar un torró ja sé que faré amb ell.
Petons!!!
M'agradaM'agrada
Bon Any! Aquesta és una recepta per fer-hi l´any que ve amb les sobres…Em comptes de mousse faré tiramisú..Oh! què bo!
M'agradaM'agrada
Un tiramisu de lo más original!!!! ya tengo destino para el turrón ;) Guapos que tengáis un feliz año y que nos sigáis regalando muchas recetas tan tremendas como esta! un beso
M'agradaM'agrada
UMMMMMMMM!!! A part de la bona pinta es una recepta de reciclatge de les que tant ens agraden!!!
petons gastronòmics
M'agradaM'agrada
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale…10 punts negres directes per “tardona”!!
M’encanta aquest tiramisú. Avui quan he tornat de casa dels pares amb una barra de torró que va sobrar. Volia preparar un flam de torró, però potser hauria de fer el vostre tiramisú. Sort que havia de fer bondat amb el menjar!
La foto molt xula!! Olé el fotògraf i la seva ajudant!!!
Petons!
M'agradaM'agrada
Aquesta recepta se’m va passar per alt!!!! Verge que bona.
Encara tinc torró o sigui que aquest cap de setmana potser la faig.
Destijo que tinguis molt bon any, una abraçada.
M'agradaM'agrada