Tiramisú de torró

Abans que res, bon any nou a tothom! Després d’un 2011 per llogar-n’hi cadires, pinten bastos per aquest 2012, així que millor que ens ho prenguem amb filosofia, i, sempre que puguem, gaudim d’un bon menjar per alegrar-nos el dia, oi que sí?

Així doncs, avui us mostrem aquesta boníssima recepta de tiramisú, ideal per aquestes festes, fàcil de fer, i que a més a més us permetrà donar vida aquells trossos de torró que sempre sobren i finalment no ens mengem per saturació.

Ah! Una altra cosa, ja vau veure el menú de Sant Esteve que vam penjar al nostre perfil de Facebook? Doneu-hi una ullada, si no teniu el dinar del dia de reis tancat, potser hi trobeu alguna idea inspiradora!

Ingredients (2 racions indiv.)

– 1 ou

– 200 g de mascarpone

– 100 g de torró de Xixona

– 1 cullerada de sucre

– Pa de pessic de xocolata

– 1 tassa de cafè

– Un raig de Bailey’s

– Cacau en pols

Preparació

Primerament, agafem l’ou i en separem el rovell de la clara.

Batem el rovell amb el sucre , hi afegim el mascarpone i ho barregem bé.

Ratllem el torró de Xixona i l’afegim a la mescla.

Muntem la clara d’ou i la incorporem suaument a la barreja anterior, vigilant que no ens baixi gaire.

Posem un raig de Bailey’s a la tassa de cafè i suquem els trossos de pa de pessic que posarem al fons dels gots o copes on muntarem el tiramisú.

A sobre hi posem la barreja de torró, i ho deixem a la nevera un mínim de 4 hores (el millor és fer-ho d’un dia per l’altre).

Decorem amb cacau en pols una vegada el tiramisú s’ha endurit.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Escuma d'arròs amb llet i teules de canyella

Escuma de crema catalana amb mini-melindros

42 pensaments sobre “Tiramisú de torró

  1. La cuina violeta diu:

    Ei, quina casualitat estava mirant un recepta que m’ha enviat la meva cosina del Brasil i m’explicava la història del Tiramisú: un postre que “ti tira su” (que t’aixeca). Amb turró que bò!
    Nani

    M'agrada

  2. QUIMA diu:

    Te molt bona pinta aquest tiramisú !!! ……..Deu estar de boooooooooo……….per llepar-se els dits:
    Algun dia n’hauré de fer .
    Petons i Bon Any NOu
    Quima

    M'agrada

  3. Bet diu:

    Recepta més que apuntada! sóc molt fan del tiramisú i a sobre tenim uns quants paquets de torró de Xixona que sobren… quina imaginació que teniu!! :)

    M'agrada

  4. albota diu:

    Confesso que amb el tiramissú sóc una mica purista talibana… m’agrada el clàssic, fet seguint la recepta clàssica de la mare de l’Andrea… no escarmento i quan el veig a la carta el demano, sovint després arrufo el nas mentres en Jordi s’en fot de mi…
    però podria fer una excepció i menjar un gotet d’aquest tiramissú de torró!
    petonets

    M'agrada

  5. FRANCESC diu:

    Una idea boníssima i molt saborosa per tal d’aprofitar el torro que sempre se’ns va quedant pels racons… Fa una pinta deliciosa!! Salutacions

    M'agrada

  6. judith diu:

    Olé tu!!!! quina bona pinta que fa aquest tiramissú!!! ara mateix vaig a veure si encara queda una miqueta de torró! jajajajjaja. Bon any guapos meus!!!!!

    M'agrada

  7. lagemmotaalacuina diu:

    uau! quina bona pinta! M’encanta el tiramisú, i aquest ha de ser molt bo!
    Estic segura que quedarà alguna barra sensera de torró (de fet, volia fer torrons casolans aprofitant les propostes de la recepta del 15, però em sembla que passo, o ens sortiran per les orelles…)
    BON ANY!!

    PD.Quina foto més bonica

    M'agrada

  8. IFeelCook diu:

    Wow, quina bona pinta el vostre menú de Sant Esteve! Boníssim tot. Com aquest tiramisú de torró, mmmm. Ideal per aprofitar tots els torrons sobrants, jeje. Bon any!

    M'agrada

  9. roser85 diu:

    Sempre que el veig se’m cau la baba..si es que ha de ser increible!!! a veure si un dia d’aquests el faig i t’explico l’experiecia de sabors!! petons

    M'agrada

  10. Gemma diu:

    Boníssim! i una presentació molt bonica.
    Ens la volen pintar bastos, perquè així mentrestant anirem pagant nosaltres la crisi dels bancs. Jo ja no me la crec la crisi que ells pinten… uf! aquest tema em posa a cent… i desde que he tornat a la feina amb un dia ja n’he tingut prou (aquí tots son funcionaris de carrera amb uns privilegis que ni t’ho imagines!). Ara mateix me’n tornaria a la meva cuina fent canelons, turrons i esculleda i carn d’olla.
    Que passis un bon dia bonica i mirem de disfrutar el màxim d’aquest 2012, que serà el que nosaltres volguem que sigui.
    Petonets!

    M'agrada

  11. Helena diu:

    Quins gotets nois! amb el que m’arriba a gradar el torró de xixona i el tiramisú… llàstima que no me’n quedi ni una engruna, però sempre se’n pot comprar per fer aquesta delícia! M’agrada la idea de combinar-lo amb pa de pessic de xocolata, un 10.
    Per cert, el menú de sant esteve us el vaig veure pel facebook i venien ganes d’entrar a casa vostra eh,Petó! :)

    M'agrada

  12. BakeOrDie diu:

    Molt bona filosofia per començar l’any i una recepta perfecte per aprofitar les restes de torró que es queden oblidats als armaris!! Aquest tiramisú segur que és espectacular!! I m’encanta el fet de que porti Baileys perquè en sóc adicte!!! Una abraçada i Feliç entrada d’any!! :)

    M'agrada

  13. Catieu diu:

    Mira que en sou d’originals!!! Una bona idea per reciclar torrons, que jo només en faig pastissos i magdalenes!!! Serà el proper postre quan tingui gent a casa…
    Petonets

    M'agrada

  14. Alba diu:

    Bon aaaaany!! :)
    Quins gotets més boníssims! jo tinc familia a dinar a casa el dia 7 i tinc torró de xixona…ai ai ai que encara caurà!!

    Molts petonets guapísims!!

    M'agrada

  15. GEMMA diu:

    Bon Any, guapos. Molt bona idea, aquesta tiramisú.
    Per cert,com faig per veure aquest menú si no tinc facebook????
    Si,si, es el primer proposit d’aquest any, fer-ne un….jaja.
    Petonets.

    M'agrada

  16. Sole diu:

    excelente receta de aprovechamiento! y buen año para vos, que si el 2011 no resultó lo que esperabas, el 2012 te sorprenda con cositas lindas! :)

    M'agrada

  17. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Estimats Reis d’Orient, aquest any vull una alarma per quan publiquin els meus nens de la Bordeta, que sempre arribo tard!
    El cafè a les postres no m’agrada, millor em quedo amb la versió Bordeta, la presentació genial, de 10!
    Molts petonets. Ja heu sigut bons?????????????????????????????

    M'agrada

  18. Delicias diu:

    Ummmm sencillamente delicioso!!! Jejejeje, boníssim, mare meva estic “babeando” davant de l’ordinador. És una meravella, em va sobrar un torró ja sé que faré amb ell.

    Petons!!!

    M'agrada

  19. Paula diu:

    Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale…10 punts negres directes per “tardona”!!
    M’encanta aquest tiramisú. Avui quan he tornat de casa dels pares amb una barra de torró que va sobrar. Volia preparar un flam de torró, però potser hauria de fer el vostre tiramisú. Sort que havia de fer bondat amb el menjar!
    La foto molt xula!! Olé el fotògraf i la seva ajudant!!!
    Petons!

    M'agrada

  20. macbetcris diu:

    Aquesta recepta se’m va passar per alt!!!! Verge que bona.
    Encara tinc torró o sigui que aquest cap de setmana potser la faig.
    Destijo que tinguis molt bon any, una abraçada.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.