Limoncello

Ara que ja han passat els Reis Mags us podem ensenyar una coseta que van deixar a casa nostra per repartir amb la família: un boníssim limoncello casolà!

Als nostres pares els hi va encantar, així que us animem a preparar-lo si no n’heu fet mai.

Pelar les llimones és una mica entretingut, però a part d’això és molt fàcil de d’elaborar. Només haureu de tenir una mica de paciència per esperar les 2 setmanes que ha d’estar macerant.

Després de llegir diverses receptes vam fer la mescla amb les proporcions adaptades al nostre gust, i segons si el preferiu més o menys fort, o també més o menys dolç, us donem més avall unes quantitats molt fàcils d’adaptar a les vostres preferències.

Ingredients (per aprox. 3 litres)

– 1’5 l d’aiguardent d’orujo

– 10 llimones mitjanes

– 800-900 ml d’aigua

– 600-700 g de sucre

Preparació

Començarem fent la que segurament és la feina més pesada: pelar les llimones. Una vegada rentades i ben eixutes, anirem traient-ne la pela a tires, intentant que hi quedi la menor quantitat de part blanca enganxada (podria fer-nos amargant el limoncello).

Introduïm les pells de la llimona a l’ampolla on tinguem l’aiguardent, i ho deixem ben tancat macerant durant tota una setmana.

Passat aquest temps, preparem un xarop posant el sucre amb l’aigua en un cassó, deixant-ho durant 5 minuts sense remenar.

Ho afegim a l’aiguardent amb les peles de llimona. Segurament haurem de canviar la barreja a un recipient més gran (nosaltres vam fer servir un bol de vidre). Ho deixem reposant durant una setmana més, amb el recipient tapat.

Quan estigui llest ho passarem per un colador de fil, o per un de normal al qual hi posarem una gasa o drap de fil a sobre, per retirar el màxim nombre d’impureses.

Ho servim ben fred.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Llimonada d'alfabrega

Còctels de préssec

45 pensaments sobre “Limoncello

  1. Donibaneko diu:

    Que ric .!!!.. Fred m’agrada molt per les sobretaula …
    Escolta una cosa, el suc dl llimona no es posa? pensava que es posava alguna cosa amb el sucre.
    Petons i feliç any als dos

    M'agrada

  2. Paula diu:

    Ummmmm… La Lupita el va tastar???? La “bandida” no m’ha dit res!!!
    Amb el que m’agraden els plats amb llimona, l’hauré de fer!
    La paciència no és problema, ja sabeu que és el meu fort!
    Petons!!
    Olé vosaltres!! Ho havia de dir…:SS
    Vaig a passar revista als posts anteriors que ja sé que he fallat!

    M'agrada

  3. Cotó de Sucre diu:

    Quina casualitat, des de que em van regalar i explicar la recepta del llimoncello casolà no paro de pensar quin dia em poso a fer-lo. Ja tinc l’alcohol comprat, només em falta collir les llimones d’un llimoner perquè l’italià que me’l va regalar va dir-me que havien de ser acabades de collir i la primera vegada, almenys, ho vull fer així. No l’havia tastat mai i des de que en tinc que m’hi he afeccionat a base de bé, jajaj!

    M'agrada

  4. joaquina diu:

    Tenim amics que el fan cassolà pero pensaba que seria molt més complicat.. Prenc bona nota i sorprendré al meu maridet amb aquest “brebaje”…. Petons, i bona setmana.

    M'agrada

  5. QUIMA diu:

    Sandra , ja m’has liat una altre cosa per fer. Si no n’hi habia prou amb la ratafia, ara només falta el limoncello. Mira que té bona pinta !!!
    Petons

    M'agrada

  6. judith diu:

    sí senyors!!! quin regal més xulo! ara que ja he explotat al màxim el limoncello estaré encantada de rebre una ampolleta!!! ;P milions de petonets guapos

    M'agrada

  7. Marina diu:

    Caram, casolà? No hi havia pensat, amb el limoncello. Sempre m’he fet la ratafia a casa… però cal esperar l’època en què les nous són verdes… amb la vostra proposta m’han vingut ganes de fer-ne! Petons

    M'agrada

  8. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Els meus cunyats en fan i mira que és bo!, això que ja sabeu que l’alcohol no m’agrada!, però és molt fi, i ben fresquet entra molt be. FELIÇ 2012 PARELLA!, ens espera un any ple de bones receptes, trobades…Una abraçada.

    M'agrada

  9. Seelenschmerz diu:

    uauuu un limoncello casolà! Des de que el vaig tastar a Itàlia sempre he tengut ganes de fer-ne però no sabia ben bé quina era la recepta, ara ja no tenc excusa, a veure si per l’estiu tenc també el meu limoncello casolà!

    Petons!

    M'agrada

  10. roser diu:

    M’encanta el limoncello!!! me’l van descobrir els meus tiets fa anys…i ara sempre en tinc una ampolla al congelador!! que bé saber-ne fer tu mateix, oi?? Merci pel consell fotogràfic!! ho provaré tal com dius, a veure que em surt…smpre tinc problemes amb les fotos! petons guapus

    M'agrada

  11. Helena diu:

    Un regal original i ben bo, teniu detallets en tot eh! Si us expliqués la última aventura que vaig tenir amb el limoncello…. mira que és bo però no l’he tornat a tastar, quina pena!!
    Petons guapos! :)

    M'agrada

  12. xarbet diu:

    A la meva dona li encanta el limoncello i encara que jo pensi que es una manera d’espatllar l’orujo, ho provaré de fer. La veritat es que te bona pinta.

    M'agrada

  13. gemma diu:

    He tastat el del poble de Limone (aquest estiu a la Riva del Garda), però no m’he atevit mai a fer-ne a casa… m’apunto la recepta, que sembla fàcil i ha de quedar ben bo.

    M'agrada

  14. ana diu:

    Qué idea más buena para tener en casa cuando vienen amigos o para regalar un par de botellitas de estas a alguien.
    Me apunto la receta.
    Besos

    M'agrada

  15. Bet diu:

    Sou uns artistes, sabeu fer de tot!!! I ja posats, perquè no aprofiteu i “copieu” a la Judith fent unes gominoles de limoncello? En vaig tastar una (sí, només una i petiteta però de gust potent!) quan vaig anar a dinar al Sant Pau… Aquí us deixo la idea!! :) petonets

    M'agrada

  16. Alba diu:

    ooooh!! quin regalas! m’encanten les etiquetes, són xulíssimes! si és que sou uns C_ _ _ _ S!! :P
    A que no sabeu què li vaig regalar al meu pareper reis (entre altres cosetes…)?? el vostre paté de bolets però amb camagrocs, no sabeu com li va agradar!!

    Molts petonets guapos!!

    M'agrada

  17. kako diu:

    No soy de tragos fuertes pero el limoncello bien preparado me parece una delicia. Es un sabor tan delicado y a la vez engañador :).
    Se ve muy rico.
    Besos.

    M'agrada

  18. Cris diu:

    Em pensava que era més complicat de fer. Fins no fa gaire en tenia una ampolla al congelador, i es que el gust de la llimona m’agrada molt. A veure si m’hi poso.
    Una abraçada

    M'agrada

Deixa una resposta a Teresa Cancel·la la resposta