Carxofes al vi ranci

Falten tot just un parell de dies per la Recepta del 15 d’aquest mes, i com en algunes de les passades convocatòries, i per anar escalfant motors, us portem una recepta amb la que ha volgut participar al repte la Isabel, la mare de la Sandra.

Realment la idea d’incorporar vi ranci al plat va ser una idea del pare de la Sandra, ell no cuina però és el que té moltes de les idees que després la Isabel posa en pràctica. Formen un gran equip!

Normalment no hi posa nyora però el resultat va ser també molt bo, així que us la posem com un ingredient opcional a gust de cadascú.

Moltes gràcies per participar!

Ingredients

– 3 carxofes per persona

– 1 ceba

– Ametlles i avellanes

– 1 gra d’all

– Julivert

– Vi ranci

– 1 cullerada de carn de nyora (opcional)

Preparació

Piquem la ceba i la sofregim en una cassola.

Hi afegim els cors de les carxofes tallats per la meitat o a quarts, hi afegim la carn de nyora en el cas de que vulguem posar-li, i després de donar-hi unes voltes ho cobrim amb aigua i deixem coent-se entre 10 i 15 minuts, fins que estiguin ben toves (l’aigua s’ha d’evaporar).

Fem una picada amb uns quants fruits secs, el gra d’all i una mica de julivert, hi posem un raig de vi ranci, i ho aboquem a la cassola, deixant-ho coure un parell de minuts fins que evapori l’alcohol.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Romesco de carxofes i patates amb gambes

Crema de carxofes

35 pensaments sobre “Carxofes al vi ranci

  1. gemma diu:

    Han de quedar unes carxofes molt aromàtiques i gustoses. Aquest equip pensador-cuinera dón molt de joc ;)
    Aquest mes no estic inspirada… ai, les carxofes a les postres! :(

    M'agrada

  2. roser diu:

    OOhhh quines caxofes…amb aquesta picadeta…qui s’hi pot resistir!?? m’encanten les carxofes…a veure si faig el plat ja o se’m passarà…petons

    M'agrada

  3. Palmira diu:

    Les carxofes han de quedar molt tendres i sabroses en aquesta recepta, me l’emporto, que no dono abast per totes les carxofes de la cesta ecologica :o)
    Petonets i fins diumenge per la meva recepta !!!
    Palmira

    M'agrada

  4. Gemma diu:

    Un plat boníssim!!!! Jo fa un parell de dies vaig fer una truita de carxofes amb porro. A veure si el puc publicar, vaig una mica justa de temps aquests dies i hi ha moments que penso que vaig massa atabalada i hauria de deixar reposar una mica el blog, potser ara és el moment, però m’agrada tant escriure, explicar-vos coses, fer fotos, cuinar i compartir-ho amb tots vosaltres que em costa dir prou. Llavors intento publicar un cop la setmana, no gaire més sovint, així em preparo les entrades més tranquil·lament i en gaudeixo. Però no saps quina quantitat de receptes tinc pendents a l’arxiu, bé, més aviat les fotos, pendents de que els hi trobi un moment.
    Bé, ja paro i us desitjo que passeu un fantàstic cap de setmana. Una forta abraçada!!!

    M'agrada

  5. FRANCESC diu:

    Ostres quina recepta més bona!!! No cal dir que me l’apunte!! Fa dies que li pegue voltes a una recepta amb carxofes per a la recepta del 15. A veure si puc preparar-la i publicar-la. Salutacions.

    M'agrada

  6. Helena diu:

    m’agrada la idea d’afegir el vi ranci a les carxofes, queda un guisadet d’allò més gustós. Aquest plat ha d’anar tan bé per passar el fred…. encara tinc la recepta voeiant pel cap jo, espero arribar a temps! ;S

    M'agrada

  7. ana diu:

    Una receta genial, tiene muy buena pinta. Dadle la enhorabuena a la madre de Sandra… bueno y al padre.
    Solo una pregunta, ¿qué es el vino rancio?
    Besos

    M'agrada

  8. Bet diu:

    Quin equip més guai que formen doncs! han d’estar delicioses aquestes carxofes… Jo encara no les tinc fetes, tinc un munt d’idees pensades i no em decideixo!! petonets guapos!

    M'agrada

  9. conxita diu:

    Aquestes carxofes han d’estar boníssimes, aquesta tarda mateix en compraré per fer-les així. Entre la picada, el vi i la nyora han d’estar “de mort”.
    Jo ja tinc preparada la meva recepta per la recepta del 15, ja les hem menjat i també estaven bones.
    El diumenge publicaré la recepta.
    Conxita

    M'agrada

  10. Paula diu:

    Olé, olé i oléeeeeeeeeeeeeeee per als pares de la nostra Sandra!! La Lupita està fent l’ona amb les ales.
    No hi ha dubte que hi ha una bona influència genètica!!
    Torno a dir el que ja he dit en altres ocasions: els fans del bloc volem una secció dedicada als fogons de la Isabel!!
    I el pare que doni idees com aquesta. L’escabetx no va ser també idea seva?? Ona gegant també per a ell. ;PP
    Petons!

    M'agrada

  11. miquel diu:

    me encantan las alcachofas de todas maneras y esta versión seguro,buen equipo el padre con las ideas y la madre haciendolas
    fantastica familia
    el domingo veras la mia
    bon cap de setmana

    M'agrada

  12. Mònica diu:

    Doncs si que formen un bon equip! Ara entenc perquè la Sandra torna tan contenta quan va a dinar a casa els pares.
    Jo també voto pels fogons de la Isabel&cia!
    Molts petonets!

    M'agrada

  13. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Doncs ara ja sabem una mica més d’on li ve a la Sandra la seva falera per la cuina… amb una inspiració paterna i unes mans maternes tan eficaces no en podia sortir una mala cuinera!….seria es colmo!… Una cassoleta de vici…i això que les carxofes no em treuen la son… A reveure parella!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.