Falten tot just un parell de dies per la Recepta del 15 d’aquest mes, i com en algunes de les passades convocatòries, i per anar escalfant motors, us portem una recepta amb la que ha volgut participar al repte la Isabel, la mare de la Sandra.
Realment la idea d’incorporar vi ranci al plat va ser una idea del pare de la Sandra, ell no cuina però és el que té moltes de les idees que després la Isabel posa en pràctica. Formen un gran equip!
Normalment no hi posa nyora però el resultat va ser també molt bo, així que us la posem com un ingredient opcional a gust de cadascú.
Moltes gràcies per participar!
Ingredients
– 3 carxofes per persona
– 1 ceba
– Ametlles i avellanes
– 1 gra d’all
– Julivert
– Vi ranci
– 1 cullerada de carn de nyora (opcional)
Preparació
Piquem la ceba i la sofregim en una cassola.
Hi afegim els cors de les carxofes tallats per la meitat o a quarts, hi afegim la carn de nyora en el cas de que vulguem posar-li, i després de donar-hi unes voltes ho cobrim amb aigua i deixem coent-se entre 10 i 15 minuts, fins que estiguin ben toves (l’aigua s’ha d’evaporar).
Fem una picada amb uns quants fruits secs, el gra d’all i una mica de julivert, hi posem un raig de vi ranci, i ho aboquem a la cassola, deixant-ho coure un parell de minuts fins que evapori l’alcohol.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Han de quedar unes carxofes molt aromàtiques i gustoses. Aquest equip pensador-cuinera dón molt de joc ;)
Aquest mes no estic inspirada… ai, les carxofes a les postres! :(
M'agradaM'agrada
Increíbles… i tan ben presentades, amb estovalles rústiques i tot! ;-)
M'agradaM'agrada
OOhhh quines caxofes…amb aquesta picadeta…qui s’hi pot resistir!?? m’encanten les carxofes…a veure si faig el plat ja o se’m passarà…petons
M'agradaM'agrada
Les carxofes han de quedar molt tendres i sabroses en aquesta recepta, me l’emporto, que no dono abast per totes les carxofes de la cesta ecologica :o)
Petonets i fins diumenge per la meva recepta !!!
Palmira
M'agradaM'agrada
Un plat boníssim!!!! Jo fa un parell de dies vaig fer una truita de carxofes amb porro. A veure si el puc publicar, vaig una mica justa de temps aquests dies i hi ha moments que penso que vaig massa atabalada i hauria de deixar reposar una mica el blog, potser ara és el moment, però m’agrada tant escriure, explicar-vos coses, fer fotos, cuinar i compartir-ho amb tots vosaltres que em costa dir prou. Llavors intento publicar un cop la setmana, no gaire més sovint, així em preparo les entrades més tranquil·lament i en gaudeixo. Però no saps quina quantitat de receptes tinc pendents a l’arxiu, bé, més aviat les fotos, pendents de que els hi trobi un moment.
Bé, ja paro i us desitjo que passeu un fantàstic cap de setmana. Una forta abraçada!!!
M'agradaM'agrada
Ostres quina recepta més bona!!! No cal dir que me l’apunte!! Fa dies que li pegue voltes a una recepta amb carxofes per a la recepta del 15. A veure si puc preparar-la i publicar-la. Salutacions.
M'agradaM'agrada
Tenen que estar molt bones aixi, normalment a casa sempre les mengem arrebosades es com millor se les mengen els nens.
Un petonet
M'agradaM'agrada
Uauu! Fan una pinta excel lent!!! I m’imagino la oloreta…un plat boníssim i molt complet, nutricionalment parlant!! Petonets parella!
M'agradaM'agrada
El plat te una pinta boníssima, el problema que tinc aquest mes es que no m’agraden les carxofes, ho se sóc una llepafils :(
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Se ven riquiiiiiiiiisimas.
Besos y buen finde.
M'agradaM'agrada
m’agrada la idea d’afegir el vi ranci a les carxofes, queda un guisadet d’allò més gustós. Aquest plat ha d’anar tan bé per passar el fred…. encara tinc la recepta voeiant pel cap jo, espero arribar a temps! ;S
M'agradaM'agrada
Una receta genial, tiene muy buena pinta. Dadle la enhorabuena a la madre de Sandra… bueno y al padre.
Solo una pregunta, ¿qué es el vino rancio?
Besos
M'agradaM'agrada
Molt bona recepta la de la Isabel! Apuntada, mai les he tastat així.
Petons
M'agradaM'agrada
Quin equip més guai que formen doncs! han d’estar delicioses aquestes carxofes… Jo encara no les tinc fetes, tinc un munt d’idees pensades i no em decideixo!! petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Mmmm quina delicia de carxofes! doncs te molt bones idees el pare de la Sandra, felicitats per eixe pare tan intuitiu.
Un petonet
M'agradaM'agrada
Que bones les carxofes amb aquesta picadeta i l’aportació del teu pare!!!
jo aquesta tarda faig les meves!
petonets
M'agradaM'agrada
Que bones !!! …..la propera vegada probaré de fer-les així.
Petons
M'agradaM'agrada
Engrescant tota la família, clar que sí! Quina pinta que tenen per favorr!
Ja és a l’índex d’aquest mes ;)
Petonets!
M'agradaM'agrada
olé la teva mare nena! si es que el Xavi entre tu i la teva mare ha d’estar més que encantat!!!!! quina bona pinta. Milions de petonets guapos meus
M'agradaM'agrada
Aquestes carxofes han d’estar boníssimes, aquesta tarda mateix en compraré per fer-les així. Entre la picada, el vi i la nyora han d’estar “de mort”.
Jo ja tinc preparada la meva recepta per la recepta del 15, ja les hem menjat i també estaven bones.
El diumenge publicaré la recepta.
Conxita
M'agradaM'agrada
Un plato con una pinta de morirse, de esos que te prepara la abuela y te chupas los dedos.
Un besote Sandra
Esther
M'agradaM'agrada
Mira que es pot arribar a fer un gran plat amb pocs i senzills ingredients, aquest n’és un clar exemple.
Les meves felicitacions per la Isabel… i pel Pare, hahaha.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Hola,
Abans de res, feliç Any!!!!
Doncs molt bé per a la mare que ha fet una recepta fabulosa!! un plat mols saborós.
ja tenim la recepta pel 15 ben a punt!
Petons
M'agradaM'agrada
Això si que és escalfar motors!! Quina bona pinta i quina gran pensada, les haurem de probar algun dia,
Jo també tinc la recepta a punt, ens veiem diumege.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Dons ja podeu felicitar a la cuinera i també al “pensador de idees”
Petonets.
M'agradaM'agrada
Olé, olé i oléeeeeeeeeeeeeeee per als pares de la nostra Sandra!! La Lupita està fent l’ona amb les ales.
No hi ha dubte que hi ha una bona influència genètica!!
Torno a dir el que ja he dit en altres ocasions: els fans del bloc volem una secció dedicada als fogons de la Isabel!!
I el pare que doni idees com aquesta. L’escabetx no va ser també idea seva?? Ona gegant també per a ell. ;PP
Petons!
M'agradaM'agrada
me encantan las alcachofas de todas maneras y esta versión seguro,buen equipo el padre con las ideas y la madre haciendolas
fantastica familia
el domingo veras la mia
bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Hola parella, el toc de la picada fa que aquestas carxofes siguint un plat de cinc estrelles. M’encanta.
Us deixo el enllaç de la meva recepta.
Una abraçada-
http://elracodelcuscus.blogspot.com/2012/01/arros-caldos-amb-carxofes-llagostins-i.html
M'agradaM'agrada
Qué plato tan suculento ha hecho Isabel, tiene una pinta estupenda. Mi enhorabuena para ella
Besos
M'agradaM'agrada
Doncs si que formen un bon equip! Ara entenc perquè la Sandra torna tan contenta quan va a dinar a casa els pares.
Jo també voto pels fogons de la Isabel&cia!
Molts petonets!
M'agradaM'agrada
Segur que són molt gustoses. Jo no he preparat mai carxofes a casa… sempre les menjo a la brasa amb els calçots a casa els meus sogres o fregidetes com si fossin xips a l’aperitiu :)
M'agradaM'agrada
Doncs ara ja sabem una mica més d’on li ve a la Sandra la seva falera per la cuina… amb una inspiració paterna i unes mans maternes tan eficaces no en podia sortir una mala cuinera!….seria es colmo!… Una cassoleta de vici…i això que les carxofes no em treuen la son… A reveure parella!
M'agradaM'agrada
Ben bones aquestes carxofes estofadetes, i el vi ranci i dona un toc genia. M´agrada!! Petons.
M'agradaM'agrada
Hola Sandra, com ho tinc que fer per penjar al blog l’etiqueta de La recepta del 15? Servidora el tema informatic no ho domina gens…;)
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta aquestes carxofes!
Fan molt bon equip els pares de la Sandra. Felicitats!
Petons.
Belén
M'agradaM'agrada