“Quesadillas” i margarita

Els rul·los de la Fletcher IV

Ja fa temps que les quatre rul·leres de la Fletcher campen per aquests mons d’Internet, així que ja les coneixeu prou, però el que potser no sabíeu és que en realitat el més cèlebre grup d’investigadores gastroblocaires té un cinquè membre: la Lupita, amb perfil propi al Facebook i tot!

La Guadalupe, coneguda familiarment com Lupita, és una preciosa gavina mexicana que, després d’estiuejar diversos anys a Mallorca, un dia va anar a parar a ca la Paula i va decidir quedar-s’hi a viure.

Quan la Paula va conèixer a la resta de rul·leres, totes elles de Barcelona, va començar a enviar-hi la Lupita com a missatgera per portar tuppers, i poc a poc van anar-la utilitzant en les seves missions secretes, com en les investigacions vampíriques o el misteri dels ratolins.

Per això les rul·leres han decidit que calia presentar-la en societat, fent-li, com no, un petit bateig gastronòmic cuinant totes quatre un homenatge a la seva terra natal que és Mèxic. I a més a més, per a una ocasió tant especial, han vingut des de terres llunyanes a apadrinar la Lupita ni més ni menys que la Blancaneus i el Nan Roig!

Nosaltres hem preparat unes quesadillas boníssimes (ens ha sorprès com de fàcil és fer-ne les tortillas!) acompanyades, és clar, d’un margarita. Avui la Judith (El món de Juju), la Moni (Coses de Llàbiro) i la Paula (Bon Tiberi) també li han dedicat el bloc a la Lupita fent receptes d’inspiració mexicana, així que no deixeu de visitar-les!

Per cert… no us hem dit una cosa! La Lupita serà mexicana, però és una de les més grans fans de la Marina Rosell, la segueix per tot el món i no se’n perd ni un concert! Oh Lupita voladora, que volteges sobre el maaar… 

Quesadillas

Ingredients (4 unitats)

– 120 g de farina de força

– 12 g de farina integral

– 20 g de mantega

– Mitja cullerada de llevat químic (tipus Royal)

– 75 ml d’aigua

– Sal

– Un polsim de comí

– Pebre negre mòlt

– Mozzarella (per farcir les tortillas)

Preparació

Barregem en un bol les farines amb la sal, les espècies i el llevat. Hi afegim la mantega tallada a trossets, i l’anem desfent entre la farina amb els dits fins a obtenir una barreja amb textura de petites molles.

Llavors hi posem l’aigua a poc a poc, en diverses vegades, i l’anem mesclant bé fins a obtenir una massa tova i suau, sense ser enganxosa. Tapem el bol amb film i ho deixem reposar mitja hora.

Dividim la massa en 4 porcions, els donem forma de bola, i amb un corró les estirem bé fins obtenir-ne uns discos ben prims.

Els coem en una paella sense oli, aproximadament un minut a banda i banda. Girarem la tortilla quan hi comencin a aparèixer bombolletes, i veureu quan estan llestes pel color que agafaran.

Les podem deixar fetes amb temps, i en el moment de menjar-les les posem altre cop a la paella, farcim amb la mozzarella, dobleguem per la meitat i voltejem, fins que el formatge estigui fos.

Salsa

Ingredients

– 15 tomàquets cherry

– Mitja ceba petita

– Mig bitxo

– Comí

– Julivert

– Oli, sal i pebre

Preparació

Tallem els tomàquets a trossets, piquem la ceba i el julivert, i ho barregem amb la resta d’ingredients. Reservem a la nevera fins el moment de servir.

Margarita

Ingredients

– Tequila

– Triple sec

– Llimones

– Sal

– Glaçons de gel

Preparació

Preparem les copes passant-hi un tros de llimona per la vora i posant-les en un plat amb sal de cap per avall.

Omplim la coctelera de glaçons, i amb el mesurador hi posem 1 part i 1/2 de tequila i 1/2 part de suc de llimona acabat d’esprémer. Mesclem una mica i hi afegim 1/2 part de triple sec. Tornem a mesclar i servim a la copa sense gel.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Els rul·los de la Fletcher III

Els rul·los de la Fletcher II

56 pensaments sobre ““Quesadillas” i margarita

  1. judith diu:

    que grans que sou!! si em veiéssiu com ploro de riure!!! estem una mica lokes, no???? però que bé que ens ho passem! m’apunto la recepta, però si dieu que és tant fàcil i a sobre queden tant bé, ja estic tardant, no????? olé tu!!! petonets guaposssssssss

    M'agrada

  2. Palmira diu:

    sempre m’ha semblat complicat fer quesadilles però amb la vostra recepta tot ha quedat ben clar, ara a trobar una mica de temps per practicar :o)
    Bonica dedicatoria, de vosaltres tots!!!
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  3. Alba diu:

    Sou unes cracks, al Lupita no té preu, jjj!!

    Les quesadilles tenen una pinta boníssima, la massa us ha quedat genial. I amb margarita i tot, vigileu que la Lupita ha de volar!! :P

    Molts petonets!

    M'agrada

  4. Paula diu:

    Jajajajajajajajajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
    Ai, que bo!!!!! Crec que hauríem d’anar a veure a un especialista després de l’entrada d’avui. Com he rigut!!!!
    L’entrada d’avui és…dir brutal, és dir poc!! M’encanta
    Sí, és que els tiets de la Bordeta són uns cracks.
    Ohhhhhhh, gavina voladora….lalalalalala!!

    M'agrada

  5. m diu:

    coi, no sé si m’havia passat mai, que no abans de deixar un comentari ja m’havia fet dues quesadillas (versió pròpia amb pernil dolç i formatge gorgonzola)!

    M'agrada

  6. La cocina mágica diu:

    Jo, Sandra estas hecha una autentica mariachi, pero si preparaste las tortillas caseras y todo!! Estas me las apunto que algunas veces hay antojos de ellas y aquí donde vivo no las tienen casi nunca.
    Te ha quedado un menú espectacular
    Besos Esther

    M'agrada

  7. nee* diu:

    Que bo lo de la gavina, sobretot la foto, jejej. No, si és que teniu una imaginació que ja la voldria jo, jajajja.
    La recepta fantàstica, sóc una gran fan del menjar mexicà, però del de veritat, no de la cantina mejicana… jajaja, i sobretot del picant, així que m’ha encantat la vostra iniciativa.

    Molts petonets!!!

    M'agrada

  8. Roser diu:

    jajjaja de veritat que….sou la pera!! tot i que la imaginació culinaria no para de treballar ehh…quines receptes que ens presenteu de la lupita….m’encanten toootes!!! petons

    M'agrada

  9. Gemma diu:

    Ja trobàvem a faltar a la Fletcher, je je je… M’encanta la cuina mexicana, però a casa no en cuino mai, sempre la megem a fora. Una proposta excel·lent i molt saborosa!

    M'agrada

  10. Gemma diu:

    Je, je, sou genials!!! i amb facebook i tot, això és una gavina al dia! Felicitats, guapes, per tant bon humor;-)
    El plat genial, encara que no sóc massa de cuina internacional i no ho he provat mai.
    Una forta abraçada i que passeu una bona setmana.

    M'agrada

  11. Helena diu:

    M’encanta la Lupita amb els rul·los! jajaja que bons. Les quesadilles no tenen preu, n’agafava un parell ara mateix amb aquest formatget per dins. Per cert, el margarita encara no l’he provat, potser ja va sent hora no?
    Petons!

    M'agrada

  12. Cris diu:

    M’ho he passat molt bé llegint la teva entrada! La foto de la Lupita us ha quedat genial. No he cuinat mai menjar mexicà, però les quesadillas són molt bones, i t’han quedat amb una pinta mmmmm
    Un abraçada

    M'agrada

  13. ana diu:

    Qué quesadillas más estupendas y qué presentación en sociedad de Lupita más genial.
    Qué suerte ser Lupita y entrar a formar parte de este grupo de investigación tan famoso…..
    Me pongo en lista de espera para cuando aceptéis gente nueva, jajajaaj.
    Besos, voy corriendo a ver las demás.

    M'agrada

  14. Frabisa diu:

    Que risa con Lupita jajajjajaja, sois la bomba, jajajjajaja.

    Pues yo tampoco me apunto a comer hoy en tu casa, ya decliné en la de Judith porque el picante y yo no nos llevamos bien, pero amenazo con volver mañana a ver si tienes algo nuevo.

    un besazo, Sandra

    M'agrada

  15. Neus diu:

    Nois us fare venir a casa a q em poseu ru.los…q ho feu molt be…jajaj

    quina meravella de receptes, no sabeu com gaudeixo amb la gastronomia mexicana.

    Petons

    M'agrada

  16. SUSANNA diu:

    Hola nenes guapes

    anoto la vostre proposta de las quesadilles, no les he fet mai, i semblen molt bones

    gràcies per compartir tantes coses bones, mil petonets Susanna

    M'agrada

  17. Heva diu:

    Que bien lo pasais, y nos lo haceis pasar a los demás jajaja si tiene perfil de FB y todo jajaja pero hoy encima me parece que me he metido en el reto de las enruladas a distancia, la receta que tengo preparada para esta semana es muy parecida a la tuya Sandra, a ver si edito las fotos para publicarla.
    Un besote!!!

    M'agrada

  18. Pilar diu:

    Sois la monda. Me encanta el look de Lupita con sus rulos rosas; así está ella de contenta y altiva :D
    Gran cena, amiga, gran cena.
    Besos

    M'agrada

  19. nyanyels diu:

    M’encanten les quesadillas. Sempre que vaig a un restaurant mexicà n’acabo demanant. Acaba sent el meu bikini ;). La Lupita estarà molt contenta amb tot el que li esteu fent.

    Una abraçada!

    M'agrada

  20. Catieu diu:

    Jejeje!!!! que bé que us ho passeu les Rul·leres!!! jejeje….. Ja us imagino planejant-ho tot sense parar de riure…jejeje…..Sou la pera!!!
    Unes quesadilles delicioses, no es podria desviar de la ruta una mica la Lupita???
    Ptns

    M'agrada

  21. Donibaneko diu:

    Mira tu, per fi conec a La Lupita. Molt maca eeh!
    I que bona pinta té tot aquí les quesadillas a casa ens encanten i aquesta margarida mmmmm! M’apunto a fer un tast …
    Petonets.

    M'agrada

  22. Eva diu:

    Esteu fataaaaal!!!! jajaja!!! Me parto amb la Lupita!!! I aquestes quesadilles fan una pintaaaaa…a veure si de tornada a ses illes la Lupita es perd i para per Terrassa amb el tupper! :)
    Petuents,
    Eva.

    M'agrada

  23. Anna diu:

    La cuina mexicana no és el meu fort, però aquestes quesadilles tenen molt bona pinta. Segur que la “lupita voladora” n’ha quedat ben satisfeta. Per cert, li heu donat un look molt afavoridor… Jeje!

    M'agrada

  24. Maria Macià diu:

    Mmm quesadillas, que bones i més acompanyades d’un martinigarita. Es hora de sopar i m’està caient la baba… m’encanta la cuina mexicana! M’apunto totes les vostres receptes.

    M'agrada

  25. fresa&pimienta diu:

    Un margarita, por favor!!!!!! que viva Mexico, sus quesadillas, los margaritas y “els rul.los de la fletcher”!!!! que divertida es la gastronomía mexicana! os han quedado unas quesadillas estupendas, las haré sin duda! un beso guapa

    M'agrada

  26. http://dieworldseenbyme.blogspot.com diu:

    Hola chicas!!!

    En casa somos de preparar comida mexicana al menos una vez al mes. Suelo utilizar tortillas hechas, aunque en alguna que otra ocasión las he preparado yo, pero de otra manera, con harina de maíz y sin levadura… Me encanta esta receta vuestra, pero antes de prepararla tengo una pregunta: dejáis leudar para que la levadura haga su trabajo, o la preparáis en seguida?

    Os han quedado de lujo!!!!

    Petonets!!!
    IDania

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.