Rotllets de truita amb patata trufada

Ja n’esteu al cas de que aquest mes les noies de “Memòries d’una cuinera” han estat recollint truites? Nostres hi arribem justet, que avui era l’últim dia per poder publicar! Si encara hi esteu a temps feu-los arribar l’enllaç, ja n’han recollit un munt la Moni i la Juju!

Havíem d’haver publicat fa un parell de dies, però durant la tarda de dijous passat, amb el post a mitges, els nostres estimats amics d’Endesa van tallar la llum a mig barri de Sants, i al nostre carrer, que devem ser l’últim mico, no va tornar fins l’endemà! I fins avui no ens hi hem pogut tornar a posar.

La recepta que us portem és per fer dues truites, però la gràcia és la presentació a mode de pintxo, sobre la llesca de pa amb tomàquet i amb un escamarlà a sobre, calent sobre fred.

Pot semblar que és com una truita de patata, però la textura canvia bastant al estar les patates fetes puré. A nosaltres ens va agradar molt: un aperitiu boníssim per sorprendre a algú, o per donar-se el gust un mateix, és clar!

Ingredients (2 truites)

– 3 ous

– 2 patates del bufet mitjanes

– Pasta de tòfona (o tòfona natural ratllada)

– Oli de tòfona

– Un rajolí de llet evaporada

– Escamarlans

– Oli verge extra i sal

Preparació

Comencem a preparar el plat bullint les patates, ja pelades i tallades a daus, fins que estiguin ben cuites.

Les escorrem i passem a un bol. Aixafem amb una forquilla mentre encara estiguin calentes, amb una mica de pasta de tòfona, un petit raig d’oli de tòfona, un raig d’oli verge extra i una mica de llet evaporada, fins que obtinguem una textura de puré. Ho reservem.

Batem els ous amb un polsim de sal, i en fem dues truites ben primes en una paella gran, gairebé com si fossin creps. Les retirem, i sobre una fusta o plat preparem els rotllets, farcint les truites amb el puré de patata, enrotllant-les sobre si mateixes, i tallant-ho a rodanxes d’entre 1 i 2 centímetres de gruix.

En el moment de servir marquem els escamarlans en una paella ben calenta amb oli i sal, i muntem els pintxos amb un tall de truita sobre una llesqueta de pa amb tomàquet amb un escamarlà al damunt.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Remenat de tomàquet

Ous en "cocotte"

56 pensaments sobre “Rotllets de truita amb patata trufada

  1. Pilar diu:

    Sandra, a ver si voy a ser tu hermana mayor y no nos habíamos enterado jaja, no es la primera vez que coincidimos ¿verdad?, seguro que no es la úlitma.
    Me parece alucinante, porque el jueves hablando con mi marido de la receta de tortilla me dijo que por qué no hacía exactamente la receta que has puesto tú, (con ligeras variaciones). Bueno, a ver si el hermano mayor va a ser él….
    Me encanta tu pinchito, ya sabes, voy con el vino debajo del brazo para tomarme el aperitivo contigo ;)
    Besos y feliz finde

    M'agrada

  2. Bet diu:

    Aquest és un “pintxo” de luxe nois!! que bo!! m’ha encantat, i crec que no m’esperaré a celebracions especials, amb una excusa com aquesta qualsevol dia és bo per celebrar ;) petonets i bon cap de setmana!

    M'agrada

  3. gemma diu:

    Uau, heu convertit la més humil de les truites en un aperitiu digne d’un restaurant de categora. Clar que amb la tòfona i els escamarlans, d’humil no te res… ;)
    M’encanta, ho trobo molt original.

    M'agrada

  4. Delicias diu:

    Boníssim, m’agrada molt així la patata trufada, ha de ser una autèntica delicia. O sigui que vius a Sants, eh? jejejeje, pos no estem tan lluny, jo visc a Sant Andreu.
    M’agrada molt el pintxo.

    Un petonàs!!!

    M'agrada

  5. Eva diu:

    Collonsssss!!! Vaia pintxo!!!! Tot té una pinta increible…la llesca de pa…la truita…el puré de patates amb tófona…i l’escamerlà!!! Deu ni do!!! Jo tb vui venir a fer l’aperitiu a casa vostra!!!!
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  6. Paula diu:

    A veure, per parts:
    Primer, m’encanta la proposta, molt original. Jo crec que a Ca’n Roca us poden fixar tranquilament. El el títol no m’acaba d’agradar. Com que rotllets de truita?? Això són rul·los de truita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;DDDDDDD
    Segon, heu de saber que la Lupita em vol abandonar diu que com els tiets no hi ha res. Literalment diu: mamà, tu ets molt guai, però hauries d’aprendre dels tiets. Grrr!
    Tres…vaja amb els d’Endesa. Voleu que anem a parlar amb ells. La Lupe diu que vol parlar ella.
    I quatre…olé vosaltres!!!

    M'agrada

  7. GEMMA diu:

    Eh, Sandra, vaja apagada el dijous….. Va ser una odisea, fins i tot per entrar el cotxe al parking…. Un xou!
    Molt xula la foto i segur que el rotllet encara mes bo…
    Petonets.

    M'agrada

  8. Montse -A bell bulto- diu:

    El tast i la presentació és excel·lent! Parella, sou uns cracks! I ja sabeu: Olzinelles amunt, davant la plaça, teniu uns fogons i un ordinador a la vostra disposició! Només ho heu de dir! De moment a aquesta zona, Endesa fa temps que no ens fa la guitza… (i que duri!). Molts petons

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.