Ja n’esteu al cas de que aquest mes les noies de “Memòries d’una cuinera” han estat recollint truites? Nostres hi arribem justet, que avui era l’últim dia per poder publicar! Si encara hi esteu a temps feu-los arribar l’enllaç, ja n’han recollit un munt la Moni i la Juju!
Havíem d’haver publicat fa un parell de dies, però durant la tarda de dijous passat, amb el post a mitges, els nostres estimats amics d’Endesa van tallar la llum a mig barri de Sants, i al nostre carrer, que devem ser l’últim mico, no va tornar fins l’endemà! I fins avui no ens hi hem pogut tornar a posar.
La recepta que us portem és per fer dues truites, però la gràcia és la presentació a mode de pintxo, sobre la llesca de pa amb tomàquet i amb un escamarlà a sobre, calent sobre fred.
Pot semblar que és com una truita de patata, però la textura canvia bastant al estar les patates fetes puré. A nosaltres ens va agradar molt: un aperitiu boníssim per sorprendre a algú, o per donar-se el gust un mateix, és clar!
Ingredients (2 truites)
– 3 ous
– 2 patates del bufet mitjanes
– Pasta de tòfona (o tòfona natural ratllada)
– Oli de tòfona
– Un rajolí de llet evaporada
– Escamarlans
– Oli verge extra i sal
Preparació
Comencem a preparar el plat bullint les patates, ja pelades i tallades a daus, fins que estiguin ben cuites.
Les escorrem i passem a un bol. Aixafem amb una forquilla mentre encara estiguin calentes, amb una mica de pasta de tòfona, un petit raig d’oli de tòfona, un raig d’oli verge extra i una mica de llet evaporada, fins que obtinguem una textura de puré. Ho reservem.
Batem els ous amb un polsim de sal, i en fem dues truites ben primes en una paella gran, gairebé com si fossin creps. Les retirem, i sobre una fusta o plat preparem els rotllets, farcint les truites amb el puré de patata, enrotllant-les sobre si mateixes, i tallant-ho a rodanxes d’entre 1 i 2 centímetres de gruix.
En el moment de servir marquem els escamarlans en una paella ben calenta amb oli i sal, i muntem els pintxos amb un tall de truita sobre una llesqueta de pa amb tomàquet amb un escamarlà al damunt.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
exquisida aquesta truita
M'agradaM'agrada
Aquesta truita de patates tan original l’haig de tastar! La presentació és molt bonica…
Marta
M'agradaM'agrada
Amb patata trufada? Això ha d’estar ben bó!! Uauuuu! A provar-ho!
Petons
M'agradaM'agrada
Quin pinxo més bestial, ha de ser, ummmm!!!! Això de posar llet evaporada no ho he fet mai, ho provaré, el puré de patates de casa m’encanta. Petons!
M'agradaM'agrada
Sandra, a ver si voy a ser tu hermana mayor y no nos habíamos enterado jaja, no es la primera vez que coincidimos ¿verdad?, seguro que no es la úlitma.
Me parece alucinante, porque el jueves hablando con mi marido de la receta de tortilla me dijo que por qué no hacía exactamente la receta que has puesto tú, (con ligeras variaciones). Bueno, a ver si el hermano mayor va a ser él….
Me encanta tu pinchito, ya sabes, voy con el vino debajo del brazo para tomarme el aperitivo contigo ;)
Besos y feliz finde
M'agradaM'agrada
Aquest és un “pintxo” de luxe nois!! que bo!! m’ha encantat, i crec que no m’esperaré a celebracions especials, amb una excusa com aquesta qualsevol dia és bo per celebrar ;) petonets i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Oeeeeeeeeee!! M’encanta!!! queda molt xulo i a més ha de ser boníssim. Esteu treient profit de la pasta de tófona, eh?
Petonets i bon cap de setmana guapos!
M'agradaM'agrada
ualaaaaaaa! si es que ets la bomba Sandra??? vols que enviem a la Lupita a xerrar amb Endesa??? jajajajjaja. Un milió de gràcies per participar.
M'agradaM'agrada
Uau, heu convertit la més humil de les truites en un aperitiu digne d’un restaurant de categora. Clar que amb la tòfona i els escamarlans, d’humil no te res… ;)
M’encanta, ho trobo molt original.
M'agradaM'agrada
Mare meva , aixó e suna truita-aperitiu de luxe:
Petons
M'agradaM'agrada
Te’n sobra una mica…
Petonets.
M'agradaM'agrada
No, no, d’aperitiu em va bé. A quina hora vinc demà?????
Aquest matí pensava que he de comprar patates del bufet!
Suposo que ja heu fundat el club de fans d’Endesa, no? Quins dies que porteu.
M'agradaM'agrada
Un bon pintxo de truita es de “lo” milloret !!! i la vostra proposta es ja de luxe… molt, molt bona.. Petons i bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Un tastet de 10!
Petons
M'agradaM'agrada
Segur que esta bonissim i es molt original amb el pure pel mig!
Petons
M'agradaM'agrada
Boníssim, m’agrada molt així la patata trufada, ha de ser una autèntica delicia. O sigui que vius a Sants, eh? jejejeje, pos no estem tan lluny, jo visc a Sant Andreu.
M’agrada molt el pintxo.
Un petonàs!!!
M'agradaM'agrada
Qué delicia de pintxo, con lo que me gusta a mí esta cocina en miniatura…. Me encanta.
Besos, chicos, lo habéis bordado.
M'agradaM'agrada
Una combinació de sabors de luxe i una presentació d’allò més espectacular :o)
Un pintxo perfecte.
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Pintxos xul.los xul.los :)
M'agradaM'agrada
lerelelelerere! poseu la música que volgueu, perquè aquesta truita sona a glòria!
Nani
M'agradaM'agrada
un ‘pintxo’ de luxe, hi estic d’acord!
M'agradaM'agrada
Guau!! Això si és que una truita gurmet. Molt bona pensada :)
M'agradaM'agrada
Collonsssss!!! Vaia pintxo!!!! Tot té una pinta increible…la llesca de pa…la truita…el puré de patates amb tófona…i l’escamerlà!!! Deu ni do!!! Jo tb vui venir a fer l’aperitiu a casa vostra!!!!
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Un entrant guapo de debò!
M'agradaM'agrada
Un montadito ben original!!! Sou uns cracks parelleta!!
Petonets
M'agradaM'agrada
Això no es un pinxo….
Es un luxe!!!
Bonissims
M'agradaM'agrada
Mare meva quima pinta. La presentació és espectacular, i imagino que deu ser boníssim!!!!
M'agradaM'agrada
Mare meva nois!!! això és bestial!!!!! quins rotllets!!! una proposta de luxe, si senyors!!!Si és que sou uns cracks!!!
Molts petonetssss reguapos!!!
M'agradaM'agrada
A veure, per parts:
Primer, m’encanta la proposta, molt original. Jo crec que a Ca’n Roca us poden fixar tranquilament. El el títol no m’acaba d’agradar. Com que rotllets de truita?? Això són rul·los de truita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;DDDDDDD
Segon, heu de saber que la Lupita em vol abandonar diu que com els tiets no hi ha res. Literalment diu: mamà, tu ets molt guai, però hauries d’aprendre dels tiets. Grrr!
Tres…vaja amb els d’Endesa. Voleu que anem a parlar amb ells. La Lupe diu que vol parlar ella.
I quatre…olé vosaltres!!!
M'agradaM'agrada
Una de las cosas más exquisitas que he visto últimamente!!
He tomado nota, no tardaremos en cenarlo
M'agradaM'agrada
QUina presentació més maca, i a més amb trufa…una truita de LUXE és aquesta. petonets i bon diumenge
M'agradaM'agrada
Quina imaginació!!!! felicitats ha quedat molt maca mmmm i boníssima.
Petonets
M'agradaM'agrada
qué cosa tan exquisita!!
M'agradaM'agrada
Aquesta és una truita delicatessen… Us heu lluït amb la barreja del puré de patata.
M'agradaM'agrada
T’ha quedat genial, una idea molt orginal, i la presentació també. M’encanta!
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Me encanta vuestra propuesta, una tortilla de patatas diferente y con presentación de lujo!!!
Besotes
M'agradaM'agrada
´
Sandra que presentación tan original, y de la receta no te digo nada, nada más que me la llevo, que cosa tan rica!
Un besazo y buena semana
M'agradaM'agrada
Una presentació divina!
M'agradaM'agrada
Eh, Sandra, vaja apagada el dijous….. Va ser una odisea, fins i tot per entrar el cotxe al parking…. Un xou!
Molt xula la foto i segur que el rotllet encara mes bo…
Petonets.
M'agradaM'agrada
Nois, aquesta truita amb la patata trufada ha de ser de luxe!! Quins pintxos més bons… mmm!!
Petons!
M'agradaM'agrada
Mmmmmmm que rico!!!!
M'agradaM'agrada
Ohh, això és una delicatessen de veritat!!!!!
Devia estar boníssim!!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Quina manera més original de menjar la truita de patates! segur que està boníssima!
M'agradaM'agrada
ostres quin nivell de truita! això és un tipus montadito de molt nivell, eh??
m’agrada molt!
petonets
M'agradaM'agrada
El tast i la presentació és excel·lent! Parella, sou uns cracks! I ja sabeu: Olzinelles amunt, davant la plaça, teniu uns fogons i un ordinador a la vostra disposició! Només ho heu de dir! De moment a aquesta zona, Endesa fa temps que no ens fa la guitza… (i que duri!). Molts petons
M'agradaM'agrada
un pintxo muy bueno os ha salido y original,me encanta vuestra propuesta
una abraçada parella
M'agradaM'agrada
Quin pintxo més bo! Els escamarlans de la primera foto semblen papallones :)
M'agradaM'agrada
Me parece además de una receta estupenda, una presentación, preciosa, se ven lindisimos como caracoles!!
Me encantan.
M'agradaM'agrada
Em trec el barret!!!!!!!!!! Espectacular!!!! Enhorabona per que heu fet una autèntica meravella a la vista i al paladar. PEtons
M'agradaM'agrada
Wow, qué pincho más rico y elegante… Un diez!!!
M'agradaM'agrada
A més del gust que ha de ser molt fi, la presentació és sorprenent. El conjunt és realment de categoria.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Un pinchito de lo más apetecible y vistoso, me encanta.
un besazo
M'agradaM'agrada
una bona idea, presentar la truita d’aquesta forma.
Un petonet
M'agradaM'agrada
Quina pinta aquests pinxos! Qui se’n pogués emportar un parell per sopar :)
M'agradaM'agrada
Un pinxo de truita ben diferent, ha d’estar deliciós
Petons
M'agradaM'agrada