En un cap de setmana tan gèlid com aquest, encara que a la Bordeta de neu no n’hem tingut ni un floc, què millor que publicar una recepta tan fàcil i deliciosa com aquesta, ideal per menjar ben calenteta i escalfar el cos!
A més a més, és una recepta que ens serveix com a primer plat, però també com a acompanyament d’un segon.
És una versió d’un plat que hem tret del llibre de menús “en 30 minuts” del Jamie Oliver, en el que ell cuinava únicament patates. Fent servir la seva tècnica, nosaltres hi hem afegit altres ingredients: moniato, iuca (mandioca) i carxofes, però podríem posar-hi també carbassa, carbassó, o altres verdures que se’ns acudeixin.
De fet n’hem dit verdures al forn, però no hi vam posar cap ingredient que fos realment una verdura… Què més hi posaríeu vosaltres en aquesta cassoleta?
Ingredients
– Patates
– Moniato
– Iuca
– Carxofes
– Mitja llimona
– Un ram d’herbes aromàtiques (nosaltres branques d’orenga i farigola)
– 3 o 4 grans d’all
– Oli verge extra i sal
Preparació
Pelem tots els ingredients i els tallem a trossos no gaire petits. Nosaltres hem deixat les patates amb pell.
Ho posem en un recipient apte per a microones, junt amb la mitja llimona i el ram d’herbes aromàtiques. Únicament en el cas de les carxofes, les hem untat una mica amb suc de llimona per evitar que es posessin negres.
Cobrim el recipient amb dues capes de film transparent, i ho introduïm al microones a màxima potència (el nostre a 800 W) durant uns 8 minuts. Segons la potència del vostre micro potser haureu de variar el temps de cocció!
Mentrestant engeguem el forn per preescalfar-lo a 220ºC.
Quan puntxant amb un ganivet veiem que ja està tot ben cuit, ho aboquem a una safata per a forn junt amb les herbes, hi posem els alls simplement aixafats, sal i un bon raig d’oli d’oliva.
Ho introduïm al forn a la part superior fins que els ingredients agafin un color daurat, i servim ben calent.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
M’encanten les verdures al forn, amb pastanaga, carbassa, carbassó, alberginia, amb el que tingui a mà a la nevera.
Una combinació molt rica i aromàtica, haurem de demandar aquest llibre per sant valentí.
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Boníssimes!!! M’agraden molt les verdures al forn, no he tastat mai la iuca al forn, sempre fregida. Ara ja tinc una excusa.
PEtons!!!
M'agradaM'agrada
M’apunto la recepta. Les verdures m’encanten, i crec que cuinades així han de guanyar molt! a més si les veu el Jamie segur que posa aquesta al seu llibre! jajajajajja. Per cert, les fotos d’avui són fantààààtiques!!! ;P molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
M’encanten les verdures així . Aquesta cossoleta es d’alló més bo. Jo només hi afegiria una bona torradeta xcada amb tomaca per acompanyar:
Petons
M'agradaM'agrada
Que boooooooooooooo!!! Ho provarem segur ben aviat que això em soluciona un sopar sa i ràpid!!! :)
Jo hi posaria també uns xampis i uns espàrrecs verds…
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Ja ho tinc apuntat per fer-ho….Petons
M'agradaM'agrada
Què tal ha quedat la iuca sense bullir-la prèviament? El plat molt bo.
Nani
M'agradaM'agrada
Sí que es “bull” Nani, es fa prèviament al microones! La veritat és que és la que va quedar més dura, però estava bona!
M'agradaM'agrada
Quina cosa tan bona!!!!! Com m’agraden les verduretes!!! Es que li posaria de totes classes…. mmmmmm
Un petonas
Sònia
M'agradaM'agrada
M’agrada, m’agrada!!
Jo faig moltes vegades un plat semblant: patates al microones 7 minuts a màxima potència, després les passo pel wok (o paella, segons el que tengui més a mà) amb un raig d’oli, un poc de vi per cuinar, herbetes aromàtiques i bocinets de salsitxa (Xavi, ja sé que tu no hi posaries salsitxes però al soci li agraden molt ;P) Provaré al forn a veure que tal em queda.
La cassoleta molt xula. En vull una!!!
I la foto també m’agrada molt. Voluntaris per fundar un club de fotos alternatiu??? Jajajaja!!
Petons guapos!
M'agradaM'agrada
Què bones!
M'agradaM'agrada
Un plat ben calentó i ben sa!
M'agradaM'agrada
Que bé, combinant el micro i el forn, bona idea! Us han quedat de perles!
Marta
M'agradaM'agrada
Tota una recepta base de la gastronomia. M’encanta i m’heu donat ganes de fer proves al respecte. Salut!
M'agradaM'agrada
Boníssim, sa i molt gustós! I amb el fred d’aquests dies encendre el forn ve molt de gust, je je je…
M'agradaM'agrada
Em sembla mooolt completa i mooolt gustosa!! ideal per aquest fred . Jo només hi posaria albergínia, que em xifla!! petonets
M'agradaM'agrada
Quina delícia, Sandra! Sobretot el moniato i la carxofa, fets així com dius, m’encanten! Potser també hi podríem posar cols de Brussel·les? Al forn també m’agraden molt! Petonet
M'agradaM'agrada
Un plat ben bo i sa. Un bon platet per combatre la fred.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Les verdures al forn es potser com més a gust les mengo.
un petonet i abrigar-se que encare queden uns dies de fred.
M'agradaM'agrada
Unes verduretes molt bones i saludables! ahir vaig fer carxofes al forn, són tan bones!!!petons
M'agradaM'agrada
mmm… les verduretes al forn són boníssimes!! Quina bona pinta que té aquesta cassoleta!!
M'agradaM'agrada
Quines fotos més magnífiques :-)
M'agradaM'agrada
Una cassoleta molt bona i que combina amb qualsevol aliment!! Petons
M'agradaM'agrada
Me encantan las verduras y así de sanas tienen que estar estupendas.
Besos
M'agradaM'agrada
Una recepta ben sana i estupenda!
Aquí neu n’hem tingut, però tampoc ha sigut la nevada del segle…. Jejejje
Petons!!
M'agradaM'agrada
Com sabeu, per obligació jo cuino moltes verdures pels meus fills. Les verdures al forn són molt bona opció. M’agrada la idea de coure-les primer al micro i després un cop de forn! M’apunto la idea de la llimona i herbes, ideal!!! Les fotos, precioses, amb l’aire rústic li donen caliu, ideal per aquests dies!! Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Me parecen deliciosas…….
Besos y buena semana.
M'agradaM'agrada
Mira, quan quedem per berenar el pastís em pots portar una cassoleta d’aquestes que no he tastat mai la iuca. Quin gust té?
I de les fotos només puc dir: ole tú! M’encanten i no t’ho dic per dir.
Molts petonets guapos.
M'agradaM'agrada
Que bones!!! M’encanten les verdures la forn!!! Provaré això de posar-les abans al micro…
Petonets
M'agradaM'agrada
doncs jo hi afegiria… carbassço, albergínia, pebrot vermell, carbassa… crec que les possibilitats són infinites.
m’encanta la presentació, així menjar verdura dóna gust!
pt
M'agradaM'agrada
Oh Sandra! qué cazuelas tan ricas, podría comer y cenar así a diario sin cansarme, me vuelven loca las verduras así preparadas.
Si tengo que elegir un ingrediente más para esa cazuela, yo pondría berenjena ;)
Besos
M'agradaM'agrada
Unas verduras deliciosas, me gusta la presentación. Un saludo, Clara
M'agradaM'agrada
Jamie es el rey de la cocina sencilla y perfecta!!..esta receta me encanta!!, porque adoro comer verduras al horno :)
las fotos son tentadoras de veras!!!!!
Cariños familia!!!!
M'agradaM'agrada
Quin plat més sa i bo que heu fet. Les fotos són espectaculars, es veu tot tan bé… jo li posaria de tot!!!! Petons
M'agradaM'agrada
Amb el fred que fa, ja vénen de gust aquests plats ben calentons!!!! I servides en la cassoleta, aquestes verdures fan una pinta espectacular i mooooolt apetitosa!
Petons!
M'agradaM'agrada
M’encanten les verdures, a mes fetes al forn!!!
Hum…super sanes.
Petons
M'agradaM'agrada
Un plat sa, rapit i boníssim
Petons
M'agradaM'agrada
Les verdures rostides al forn són increïblement bones, res a veure amb altres sistemes de cocció.
Demaneu què més posar-hi… Jo l’he fet amb porro pastanaga i carbassa, és sensacional.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Que bones. M’encanten les verdures al forn, la teva combinació es veu temptadora, aromàtica, deliciosa i calentona …. Mmmmmmm
Petonets.
M'agradaM'agrada
Que bo!!! Jo hi posaria ceba, m’agrada molt!
Doncs nosaltres si que n’hem tingut de neu, i molta fred (-9ºC) tres dies seguits. Sembla que aquesta nit no serà tant freda.
M'agradaM'agrada
Che que bo!!! jaja m’encanta com ha quedat, deu d’estar boníssim.
Un petonet
M'agradaM'agrada
M’encanten aquests plats de verdures. Per Mallorca sí que n’hem vist, de flocs de neu. I molts!
M'agradaM'agrada
Aquestes patatones fan una pinta tremenda!! Estic pensant que aquestes verdures amb una salsa romesco poden estar increibles :)
M'agradaM'agrada
Me encantan las alcachofas…vaya surtido!!!
Besos
M'agradaM'agrada
Quina genialitat convinar el micro i el forn!!!! amb el mínim de temps conseguirem una textura molt bona… ho faré segur. Petons,
M'agradaM'agrada
Saludable i anticongelant, je, je, je…M¨ha agradat el combinat de cocció. Això s´ha de provar!
M'agradaM'agrada
un plat molt bo i molt sa
i la combinacio micro forn va molt be
M'agradaM'agrada
Wow, m’encanten les verdures al forn…T’han quedat amb una pinta impresionant..
Un petonet
M'agradaM'agrada
Que bo! Jo no tinc el llibre aquest dels 30 minuts, però tinc molts programes gravats i encara no els he vist tots. M’encanta la manera de cuinar de Jamie. No he cuinat mai la iuca, i això que la veig tots els dies a la fruiteria, un dia potser la compre. Besets.
M'agradaM'agrada
un pat ben sa, li posare una miqueta de salsa romescu ¿dâcord?
M'agradaM'agrada
Senzill i deliciós! M’encanta! :D i si ja ho acompanyem d’una cuixa de xai al forn amb la seva salseta espectacular!!! Quina salivera…. #buff
Petons!
M'agradaM'agrada
M’encanta la vostra cuina – i tot i que vinc d’un altre país, m’hi sento molt propera. Doncs, a la pregunta de què més hi posaríem a la vostra cassoleta: crec que és molt completa i no voldria desequilibrar-la posant-hi més coses. Però a la barreja de patates, moniato, cebes i bolets hi poso també codony quan és temporada. Queda magnífic! (I com que a casa som massa gent per fer servir el microones: tot, menys els bolets, al forn des del principi.)
M'agradaM'agrada