Arròs caldós de verdures amb farigola

Fa molt temps que no penjàvem cap recepta d’arròs al bloc, i ja fa dies que ho comentàvem a la Bordeta: si és el nostre ingredient preferit, això no pot ser!

I per tant, aquí teniu un arròs ideal per escalfar l’estómac durant aquests dies, ben caldós, òbviament,  i amb verdures, trompetes de la mort i un aroma a farigola impressionant.

En aquesta ocasió hem fet servir arròs carnaroli de les Terres de l’Ebre, un arròs rodó ideal tant per caldosos com per risottos, que una vegada cuit manté perfectament la seva textura: altament recomanable.

Ingredients

– Arròs carneroli

– Un tros de carbassa

– Un tros de carbassó

– Trompetes de la mort deshidratades

– La part blanca d’un porro

– Una branca de farigola

– Una carxofa

– Safrà

– Carn de nyora

– Brou de verdures

– Oli, sal i pebre

Preparació

Escalfem aigua i hi posem les trompetes seques perquè s’hidratin.

Sofregim el porro en una mica d’oli i hi anem afegint les verdures tallades: la carbassa, el carbassó i la carxofa. Hi donem unes voltes, i hi posem també les trompetes ben escorregudes.

Afegim a les verdures uns brins de safrà, una mica de carn de nyora, cobrim amb el brou de verdures (més del doble de brou que el volum d’arròs) i hi afegim la branca de farigola .

Quan comenci a bullir hi afegim l’arròs i deixem coure durant uns 15 minuts, i salpebrem.

Deixem reposar l’arròs uns minuts ja amb el foc apagat, i servim.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Risotto de carbassó a l’aroma de llimona i farigola

Arròs caldós de safrà

Risotto de carxofes

57 pensaments sobre “Arròs caldós de verdures amb farigola

  1. QUIMA diu:

    Ohh que bó . Aquest arròs es ideal per aquest dies de fred que ens fa , ben calentonet ………….. hasta m’arriba la flaira de la farigola …..hummmmmm
    Petons

    M'agrada

  2. Roser diu:

    M’encanten els plats d’arros caldós, i si té forçes verduretes encara millor!! aixo de la farigola em té ben encuriosida! a la propera ho provo!! petons

    M'agrada

  3. Marina Antúnez diu:

    Sandra, m’heu robat el cor! La farigola amb arròs caldós o amb sopes m’hi encanta… una herba aromàtica 100% mediterrània i amb unes propietats medicinals que curen a tothom. això de les trompetes… ja és increíble. Em sembla que m’emporto la recepta i la provaré de fer! no sé si amb arròs del delta però en tot cas, amb amor. ;-) Petonet!

    M'agrada

  4. L'hora del tupper diu:

    No sóc amant de la farigola, Segons com trobo que el seu aroma mata tot el que l’envolta, però jo com la Gemma, tinc una grip de cavall, i malgrat tot avui si que em menjaria aquest arròs a veure si la farigola fa la seva feina ben feta i em depura del tot.

    Molta sort en el concurs.

    M'agrada

  5. Palmira diu:

    Aquests arrossos amb moltes verdures son els que més m’agraden, més que els amb carn o peix. I amb farigola, m’emporta l’idea per aquesta mateixa nit amb les verdures que tenim a la nevera :o)
    Molta sort en el concurs,
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  6. Gemma diu:

    Jo en faig ben poc d’arròs caldós, el deixo per la meva mare els diumenges, jeje, que el fa molt bó! Aquest vostre també es veu boníssim! M’apunto la idea! i sort amb el concurs!
    Una forta abraçada!

    M'agrada

  7. judith diu:

    Acabo de dinar un tallet de pastís de formatge amb xampinyons, però no saps que bé m’entraria aquest arrós! Visca la Bordeta i els seus arrossets! ;) m’encanta la proposta i el toc de farigona!!!! Moltíssima sort al concurs guapos. Molts petonets

    M'agrada

  8. Eva diu:

    A mi m’heu fet enveja i avui he fet arroç caldós, arroç bomba del Delta, amb verdures, carxofa inclosa, i he hidratat uns camagrocs fantàstics…li he donat també el toc final de la frígola…FANTÀSTIC!

    M'agrada

  9. Bet diu:

    Que bo!!! m’encanta l’arròs amb verduretes, i també amb bolets, però junt i caldós no l’he provat mai! Quina pinta més bona que fa, jo l’altre dia també pensava que trobava a faltar els vostres arrossos! :) petonets!
    Ah i no vaig tenir temps de dir-vos res però les verduretes al forn em van agradar molt!

    M'agrada

  10. Cuinetes diu:

    Un arròs perfecte per combatre el fred que ens acompanya aquests dies!
    Ben caldoset amb les verduretes, les trompetes i el toc de farigola ha d’estar boníssim!

    Molts petons! ;)

    M'agrada

  11. Asela Masià diu:

    Mmm… Amb el fred que fa, que bé que va aquest arrosset. El bo que té l’arròs és que el pots fer de tantes maneres com ingredients hi ha. Aquesta combinació és boníssima. Jo l’he menjat semblant en risotto i caldós també, però amb altres bolets. Per si vols fer una ullada a la meua primera recepta, és un risotto de carabassa i xiitake. La vaig publicar quan vaig començar el bloc, ja fa més d’un any. Provaré la teua. Un beset.

    M'agrada

  12. Eva diu:

    ostres…quina pintaaaaaaaa!!! Ara mateix per sopar me’n menjaria un plat!!! I el Riqui posa.li dos…que ell és super arrossero!!!! :))
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  13. La Cuina de l'Eri diu:

    Només us puc dir que aquest plat m’encanta. Avui he dinat un arròs integral de verdures, amb moixernons i cúrcuma… vaja que per mi és una manera molt bona i sana de menjar. A la propera li poso la farigola que mai falta a casa. PEtons
    Ah! MOlta sort en el concurs!!

    M'agrada

  14. Frabisa diu:

    Pues a mí tu arroz me parece rico de escándalo y bien hecho con ese caldito que enamora el pan, una exquisitez.

    No hay ganadores hasta que falle el jurado, Sandra, yo soy de las que siempre se queda cerca del premio, pero pocas veces lo alcanza…

    Mucha suerte también para ti, preciosa.

    un besazo

    M'agrada

  15. Paula diu:

    He llegit que obriu una arrosseria?? Per a nosaltres la segona taula!!!!
    Què bé que ha d’entrar aquest arròs amb el fred que fa.
    Ja sé que no seré original, però també m’agrada el toc de farigola!
    Petons guapos!

    M'agrada

  16. Montse -a bell bulto- diu:

    M’encanten aquests arrossos! I a la resta de família també. Aquest sensacional, parella! M’apunto el toc de la carn de nyora que li ha de donar un punt especial. Jo de vegades hi poso romaní, en lloc de la farigola… Molts petonets!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.