Fa molt temps que no penjàvem cap recepta d’arròs al bloc, i ja fa dies que ho comentàvem a la Bordeta: si és el nostre ingredient preferit, això no pot ser!
I per tant, aquí teniu un arròs ideal per escalfar l’estómac durant aquests dies, ben caldós, òbviament, i amb verdures, trompetes de la mort i un aroma a farigola impressionant.
En aquesta ocasió hem fet servir arròs carnaroli de les Terres de l’Ebre, un arròs rodó ideal tant per caldosos com per risottos, que una vegada cuit manté perfectament la seva textura: altament recomanable.
Ingredients
– Arròs carneroli
– Un tros de carbassa
– Un tros de carbassó
– Trompetes de la mort deshidratades
– La part blanca d’un porro
– Una branca de farigola
– Una carxofa
– Safrà
– Carn de nyora
– Brou de verdures
– Oli, sal i pebre
Preparació
Escalfem aigua i hi posem les trompetes seques perquè s’hidratin.
Sofregim el porro en una mica d’oli i hi anem afegint les verdures tallades: la carbassa, el carbassó i la carxofa. Hi donem unes voltes, i hi posem també les trompetes ben escorregudes.
Afegim a les verdures uns brins de safrà, una mica de carn de nyora, cobrim amb el brou de verdures (més del doble de brou que el volum d’arròs) i hi afegim la branca de farigola .
Quan comenci a bullir hi afegim l’arròs i deixem coure durant uns 15 minuts, i salpebrem.
Deixem reposar l’arròs uns minuts ja amb el foc apagat, i servim.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Un arroz para quitar el sentido, caldoso, lleno de sabor!
Besos.
M'agradaM'agrada
Los arroces caldosos me pirran, pero el arroz en general se me da fatal.
Estoy golando viendo esas fotos!! ;)
M'agradaM'agrada
No li puc trobar cap pega, em sembla un plat d’allò més adient per aquest temps. Ha de ser gustossísim!
M'agradaM'agrada
Bueno bueno, qué maravilla, Sandra! Qué rico, cómo te ha quedado ese arroz!!!!
Un beso!
M'agradaM'agrada
Amb l’encostipat que porto a sobre, aquest arròs de farigola, caldoset i calentó, m’aniria de fàvula!
M'agradaM'agrada
Ohh que bó . Aquest arròs es ideal per aquest dies de fred que ens fa , ben calentonet ………….. hasta m’arriba la flaira de la farigola …..hummmmmm
Petons
M'agradaM'agrada
M’encanten els plats d’arros caldós, i si té forçes verduretes encara millor!! aixo de la farigola em té ben encuriosida! a la propera ho provo!! petons
M'agradaM'agrada
Sandra, m’heu robat el cor! La farigola amb arròs caldós o amb sopes m’hi encanta… una herba aromàtica 100% mediterrània i amb unes propietats medicinals que curen a tothom. això de les trompetes… ja és increíble. Em sembla que m’emporto la recepta i la provaré de fer! no sé si amb arròs del delta però en tot cas, amb amor. ;-) Petonet!
M'agradaM'agrada
Genial la utilització de la farigola en aquest arrós. Més adient amb la que cau no es pot ser i més saborós diria que quasi impossible :)
M'agradaM'agrada
No sóc amant de la farigola, Segons com trobo que el seu aroma mata tot el que l’envolta, però jo com la Gemma, tinc una grip de cavall, i malgrat tot avui si que em menjaria aquest arròs a veure si la farigola fa la seva feina ben feta i em depura del tot.
Molta sort en el concurs.
M'agradaM'agrada
Un plato muy completo! Se ve delicioso.
besos
M'agradaM'agrada
Aquests arrossos amb moltes verdures son els que més m’agraden, més que els amb carn o peix. I amb farigola, m’emporta l’idea per aquesta mateixa nit amb les verdures que tenim a la nevera :o)
Molta sort en el concurs,
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
I quin millor dia per participar que un dijous, que es el dia de les paelles? jejejje A mi m’encanten així caldosos i amb verdures i farigola deu estar boníssim!
Molta sort al concurs :)
M'agradaM'agrada
Desde luego tiene una pinta estupenda……..
Besos.
M'agradaM'agrada
Jo en faig ben poc d’arròs caldós, el deixo per la meva mare els diumenges, jeje, que el fa molt bó! Aquest vostre també es veu boníssim! M’apunto la idea! i sort amb el concurs!
Una forta abraçada!
M'agradaM'agrada
Quin arrosset tant bo!!! un platet per dinar m’aniria bé …petó
M'agradaM'agrada
Quin plat més nutritiu i ple de sabors bons per combatre el fred. El que m’ha robat el cor és l’aroma de farigola, que bo ha de ser…..
Petons!!
M'agradaM'agrada
Acabo de dinar un tallet de pastís de formatge amb xampinyons, però no saps que bé m’entraria aquest arrós! Visca la Bordeta i els seus arrossets! ;) m’encanta la proposta i el toc de farigona!!!! Moltíssima sort al concurs guapos. Molts petonets
M'agradaM'agrada
amb la farigola ha de sortir bonisssim !!!
petonets
M'agradaM'agrada
A mi m’heu fet enveja i avui he fet arroç caldós, arroç bomba del Delta, amb verdures, carxofa inclosa, i he hidratat uns camagrocs fantàstics…li he donat també el toc final de la frígola…FANTÀSTIC!
M'agradaM'agrada
qué buenooooo, arroz, verduras y tomillo, parece que está personalizado para mí, me encanta
Besos
M'agradaM'agrada
Que bo!!! m’encanta l’arròs amb verduretes, i també amb bolets, però junt i caldós no l’he provat mai! Quina pinta més bona que fa, jo l’altre dia també pensava que trobava a faltar els vostres arrossos! :) petonets!
Ah i no vaig tenir temps de dir-vos res però les verduretes al forn em van agradar molt!
M'agradaM'agrada
con este frio esto es una bomba de sabores que cada cuchara sabe a gloria bendita
suerte en el concurso
una abraçada parella
M'agradaM'agrada
Los arroces caldosos son más de mi gusto que los secos. Este que presentais, tiene que estar delicioso. Lo tendré muy en cuenta. Besos
M'agradaM'agrada
Són un enamorat dels arrossos caldosos..
Aquesta combinació d’horta i muntanya ha de ser esplèndida.
M'agradaM'agrada
Un arròs perfecte per combatre el fred que ens acompanya aquests dies!
Ben caldoset amb les verduretes, les trompetes i el toc de farigola ha d’estar boníssim!
Molts petons! ;)
M'agradaM'agrada
Un plat que em menjaria ara per sopar!!! T’ha quedat amb una presentació tan maca!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Mmm… Amb el fred que fa, que bé que va aquest arrosset. El bo que té l’arròs és que el pots fer de tantes maneres com ingredients hi ha. Aquesta combinació és boníssima. Jo l’he menjat semblant en risotto i caldós també, però amb altres bolets. Per si vols fer una ullada a la meua primera recepta, és un risotto de carabassa i xiitake. La vaig publicar quan vaig començar el bloc, ja fa més d’un any. Provaré la teua. Un beset.
M'agradaM'agrada
Em podeu enviar un plateret? Em curaria de la grip segur!
Nani
M'agradaM'agrada
Oh, què bo. L’arròs també és un dels meus plats preferits :) Molta sort al concurs de la Margot!
M'agradaM'agrada
ostres…quina pintaaaaaaaa!!! Ara mateix per sopar me’n menjaria un plat!!! I el Riqui posa.li dos…que ell és super arrossero!!!! :))
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Nena quina bona pinta fa això, i l’oloreta ha de ser sensacional. Aish algun dia m’hauràs de convidar a dinar, jejeje.
Petons!!!
M'agradaM'agrada
Quina pintassa!! Mare meva quin arrosset tan bo!!!
Com us cuideu a la Bordeta!!
Ptns
M'agradaM'agrada
Només us puc dir que aquest plat m’encanta. Avui he dinat un arròs integral de verdures, amb moixernons i cúrcuma… vaja que per mi és una manera molt bona i sana de menjar. A la propera li poso la farigola que mai falta a casa. PEtons
Ah! MOlta sort en el concurs!!
M'agradaM'agrada
Pues a mí tu arroz me parece rico de escándalo y bien hecho con ese caldito que enamora el pan, una exquisitez.
No hay ganadores hasta que falle el jurado, Sandra, yo soy de las que siempre se queda cerca del premio, pero pocas veces lo alcanza…
Mucha suerte también para ti, preciosa.
un besazo
M'agradaM'agrada
no m’estranya que estigui impressionant! amb la pinta que fa…..!!
feliç cap de setmana!***
muasmuas
M'agradaM'agrada
Quan obriu l’arrosseria la Bordeta ja em podeu reservar taula el primer dia!
Sort al concurs.
Petonets i bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Què bé us ha quedat l’arros i la fotografía.
Petons
M'agradaM'agrada
És una d’aquelles receptes que apassionarien als meus avis. Ben catalana i amb gust de farigola! Felicitats, la cara és espectacular i el gust segur que també.
Un petó
M'agradaM'agrada
Aquest arrós està per ficar-hi cullera.
Muas!
M'agradaM'agrada
me encanta que le hayas puesto tomillo a este arroz de verduras, y así caldosito…ummmm que rico! que tengas un buen fin de semana, un beso
M'agradaM'agrada
Que bo!!! I amb l’oloreta que fa la farigola de les muntanyes de Prades!!!! Ja m’hi trobo!!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Quin arrós més bo…a mi aixi caldoso m’agraden moltisim.
Sort en el concurs
bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Un arroz estupendo de verduras…
Suerte en el concurso!!!
M'agradaM'agrada
Un arroz impresionante, pero no soy objetiva el arroz me chifla de todas las formas y si es caldoso más. Mucha suerte en el concurso!!
Bss Esther
M'agradaM'agrada
Menudo plato. Es increíble el juego que puede dar el arroz,cuantas combinaciones buenísimas
M'agradaM'agrada
Si us ho tinc dit… quan feu arròs caldós aviseu-me que vinc a dinar!!! aix…
Molta sort al concurs margotero, nois!!!
petonets i bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Un arròs reliciós i molt sa i digestiu. El toc de la farigola li va de mil meravelles!
Petonets!
Anna
M'agradaM'agrada
Un plat ideal per aquests dies tan freds. Amb l’aroma de farigola ha d’estar molt bo.
Sort al concurs!!!
Petons
M'agradaM'agrada
ohhhh, que bó, la farigola dona una aroma als menjars, boniiiiiiiissim
M'agradaM'agrada
Un arrosset sensacional! A mi m’agrada de totes les maneres, però aquí l’has brodat!
Petons
M'agradaM'agrada
Aquest arròs està molt bo, i un plat ben calentó avui mmmmm
Una abraçada
M'agradaM'agrada
He llegit que obriu una arrosseria?? Per a nosaltres la segona taula!!!!
Què bé que ha d’entrar aquest arròs amb el fred que fa.
Ja sé que no seré original, però també m’agrada el toc de farigola!
Petons guapos!
M'agradaM'agrada
M’encanten aquests arrossos! I a la resta de família també. Aquest sensacional, parella! M’apunto el toc de la carn de nyora que li ha de donar un punt especial. Jo de vegades hi poso romaní, en lloc de la farigola… Molts petonets!!
M'agradaM'agrada
En quin moment hi poses la farigola?. A la recepta no ho se veure.
Gràcies per compartir la recepta,
Llúcia
M'agradaM'agrada
Ostres! Lapsus arreglat!
Gràcies Llúcia!
M'agradaM'agrada