Croquetes negres de sèpia

Gairebé és dia 15, i com ja comença a ser costum us mostrem l’aportació de la mare de la Sandra a la Recepta del 15, doncs altra vegada s’ha animat a participar-hi.

I precisament perquè hem vist que ja havíem publicat bastantes receptes seves, responent també a la petició popular d’alguns lectors, hem decidit crear un apartat on recollir -hi tots els seus plats, el qual hem anomenat “els fogons de la Isabel”.

Com podeu veure ja apareix al menú superior! Hi trobareu les receptes que teníem publicades fetes per ella, i a partir d’ara hi anirem posant les noves que faci.

De moment us expliquem el que ha preparat per la Recepta del 15 d’aquest febrer: unes croquetes de sèpia amb tinta, que boníssimes es queda curt per descriure-les! Hi podeu posar la tinta de la pròpia sèpia, o en el cas de que n’hi hagi poca o la sèpia vingui neta, substituir-la per 3 o 4 sobrets de tinta congelada per aconseguir que quedi el farcit ben negre.

L’arrebossat està fet amb panko en lloc de pa ratllat, i queda espectacular. Merci a la Moni que ens el va regalar perquè el provéssim! Uns dies després vam tornar-lo a fer servir per les nostres croquetes, però és l’únic que us direm sobre elles… haureu d’esperar al 15 per veure-les!

Ingredients

– 1 sèpia d’uns 200 g

– La tinta de la sèpia o uns 3 sobres de tinta

– 500 ml de llet

– 1 ceba

– 110 g de mantega

– 10 g d’oli

– 80 g de farina

Per l’arrebossat

– Farina

– 1 ou

Panko o pa ratllat

Preparació

Marquem la sèpia ja neta en una paella, i una vegada cuita la trinxem i ho reservem.

Posem a desfer la mantega en un cassó junt amb l’oli, i hi sofregim la ceba picada ben fina. Una vegada estigui cuita hi afegim la farina, i la deixem coure’s uns minuts vigilant que no es cremi. Anirem afegint la llet calenta poc a poc sense deixar de remenar, fins que formem una beixamel espessa.

Quan veiem que es desenganxa de les parets del cassó, apaguem el foc i hi posem la sèpia i la tinta. Remenem bé la barreja i posem la pasta resultant en una safata, estenent-la bé.

Deixant que es refredi una mica primer, tapem la safata amb paper film, i la posem al frigorífic durant tota la nit.

L’endemà podem donar ja forma a les croquetes. Fem les boles amb les mans, i després les passem per farina, ou i panko o pa ratllat. Les fregim en abundant oli calent fins que agafin color i quedin rosses.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Croquetes de pollastre

Croquetes de txangurro

Arancini de quinoa

58 pensaments sobre “Croquetes negres de sèpia

  1. Eva diu:

    Ole la mare de la Sandra!!! Quines croquetes!!! Fan una pintaaaaaaa!!!
    a mi també m’agraden molt més les croquetes arrebossades amb panko…queden molt més cruixents, oi?
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  2. Paula diu:

    M’encanten els fogons de la Isabel!!!
    Gràcies per escoltar les peticions dels vostres “humils seguidors” Jajajaja!!
    Ja sabeu que a partir d’ara aquesta secció de la Isabel seran un top de visites al bloc, oi??
    No em puc imaginar com són aquestes croquetes. Les haurem de tastar!! Mentres podríem fer un intercanvi lupitero, no??
    El panko com ja heu dit: espectacular!
    Petons!

    M'agrada

  3. Palmira diu:

    Quina recepta més bona ens proposa la Isabel aquest mes.
    M’encanta la seva recepta, molt original i d’allò més bona… Me l’emporto, he quedat fascinada pel seu tall:o)
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  4. IFeelCook diu:

    Jo haig de reconèixer que no menjo croquetes sovint però aquestes fan pinta de ser-hi ben bones :) Felicitats a la Isabel pel seu nou espai al bloc! Fent un google per veure què és el panko… ;P
    Petonet!

    M'agrada

  5. judith diu:

    Olé l’Isabel!!! ja tocava que tingués el seu raconet a la Bordeta!!!! ;) avui, ja ho sabeu, no us diré que m’agraden les croquetes, però si que us puc dir: OLÉ la Isabel!!! ;P

    M'agrada

  6. lacuinadeleri diu:

    Visca per l’Isabel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Apa jo esperava per apuntar receptes el dia 15, però ja començo avui amb aquesta, que em sembla molt original i m’imagino el sabor… tan exquisit! Enhorabona Isabel, el teu espai al bloc estarà ber farcidet de bones receptes. PEtons

    M'agrada

  7. Donibaneko diu:

    Quina recepta més xula, jo sóc una amant de les croquetes, intento no fer moltes vegades perquè no tinc stop, però aquesta me la apunto, la sípia amb la tinta m’encanta i en croqueta és tancar el cercle …
    Felicitats a la Isabel

    M'agrada

  8. Cuinetes diu:

    Moltes felicitats a la mare per fer unes croquetes tant originals!! A part han quedat precioses a la foto (i mira que costa que les coriquetes surtin atractives…)!! Moltes felicitats per aquests fogons de la Isabel! I moltes felicitats Sandra per tenir una mare tant trempada i bona cuinera!

    Petons!

    M'agrada

  9. gemma diu:

    Han de ser unes corquetes super gustoses i molt cruixents gràcies a aquest arrebossat. Trobo que la Isabel es mereix aquest apartat dedicat a ella sola! ;)
    Jo també m’he avançat una mica a la recepta del 15, acabo de publicar unes croquetes sense gluten per un motiu una mica especial :)

    M'agrada

  10. Roser diu:

    Tinc pendent fer croquetes de color negre. sempre m’han fascinat i han de ser delicioses!!! em guardo la vostra recepta que han quedar xuliissiimess!! el panko es genial! jo tambe en tinc però no l’utilitzo gaire i mira que m’agrada molt…. petonets

    M'agrada

  11. Helena diu:

    Espectaculars i molt originals, Ja ens tenieu ben encuriosits de que podien ser aquestes croquetes de la Isabel! Visca les seves roquetes, que gustosetes han de ser….
    Aquesta vegada no us fallaré nois, el dia 15 queda reservat per vosaltres! jeje, Petonssss

    M'agrada

  12. Lídia diu:

    nois!! encara no he fet les croquetes!!!!!! i quan he vist aquesta recepta he quedat boca badada, quin nivell!! si tinc temps aquest mes participaré i sinó a la pròxima!!

    petonets

    M'agrada

  13. Pilar diu:

    está clarísimo que Isabel es una gran cocinera, no hay más que ver esas croquetas, así que bien se merece un apartado para ella solita. Me encantan
    besos

    M'agrada

  14. nee* diu:

    mmm quina bona pinta!!! M’encanta la sepia, encara que sempre la cuino a la planxa, m’heu donat una molt bona idea per a fer-la d’una forma més original. Segur que és una delícia!!

    Molts petonets!!!

    M'agrada

  15. Macedonia en familia diu:

    Mai havia vist unes croquetes negres, però de ben segur que són boníssimes… Nosaltres també tenim a punt pel dia 15 les nostres croquetes!! :D Petons!!

    M'agrada

  16. Alba diu:

    Si és que uns cracks com vosaltres no podien tenir una ascendència diferent, quina delícia de croquetes i què originals, el panko el vaig descobrir fa poquet i em va encantar. Encara no he cuinat amb ell però! M’encanta la nova pestanyeta pels fogons de l’Isabel!!

    Molts petonets guapos!!

    M'agrada

  17. Gemma diu:

    Un bon homenatge!!! L’Isabel deu estar molt i molt contenta!
    Unes croquetes ben sorprenents, m’agrada la idea, però… què és el panko? Mai n’he sentit a parlar… cada dia anem al llit havent aprés una cosa nova! jeje!
    Una forta abraçada, família!

    M'agrada

  18. BakeOrDie diu:

    Aquestes croquetes son tan originals! Quines ganes de veure totes les propostes! No sé si tindré temps de participar però estaré atenta perquè sóc una boja de les croquetes!! :)

    M'agrada

  19. lasrecetasdeellayelabanico diu:

    Uffff!!! Mira que m’agrada la sípia amb la seva tinta, però mai hagués imaginat que es poguessin fer aquestes croquetes tan originals!!!! Són fantàstiques amb aquest color tan bonic que tenen!!!

    Aquest mes també m’ha fet il·lusió participar en la vostra proposta, i aquí us deixo unes croquetes vegetarianes i aptes per dietes sense gluten.

    Croquetes de quinoa

    M’he avançat unes hores a la publicació per raons d’organització!

    Petons

    M'agrada

  20. Cuina Cinc diu:

    Molt bon dia fogons!
    Fantàstiques i delicioses.
    La primera vegada les vaig menja a Cadaqués a “Cal Tito”
    Quan vaig arribar li vaig explicar a la meva mare i sense recepta!!! las va fer.
    Realment són molt bones i la meva mare la millor.. sense recepta!!!
    Moltes felicitats per l’èxit de la convocatòria,

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.