Croquetes de txangurro

Visca! Ja és 15 altra vegada! No us ha passat rapidíssim aquest últim mes? A nosaltres volant!

Hem rebut ja un munt de receptes de croquetes, sembla que us va agradar la idea!

Doncs bé, després de mostrar-vos la proposta de la mare de la Sandra, amb sèpia i tinta, aquí teniu la nostra recepta pel 15: croquetes de txangurro.

En realitat hem fet trampa, doncs s’haurien de fer amb cabra de mar, el txangurro de veritat, però no vam trobar-ne i vam haver-ho de canviar per bous. Això sí, les croquetes queden boníssimes de totes maneres, així que podeu provar-les de fer tan amb cabra com amb bou de mar, us encantaran!

Per cert… us ha costat gaire de fer les fotos? El menjar ja de per si acostuma a ser complicat de retratar, però ens n’hem adonat que és realment difícil fotografiar bé les croquetes!

Ah! Si us animeu a fer croquetes per participar a la Recepta del 15 d’aquest febrer, recordeu-vos de deixar aquí un enllaç del vostre bloc per facilitar-nos el recull de receptes.

I ja sabeu que si no teniu bloc també podeu participar, enviant-nos la recepta amb com a mínim una foto, al correu electrònic elsfogonsdelabordeta@gmail.com i nosaltres us la penjarem.

Moltes gràcies a tots per participar cada mes!

Ingredients (24 o 25 unitats)

– 2 bous de mar (uns 200 g de carn)

– Una ceba petita

– La part blanca d’un porro

– Una pastanaga

– Un tomàquet

– 80 g de mantega

– 40 g d’oli

– 85 g de farina

– 500 ml de llet

– Pimentó de la Vera

– Un rajolí de conyac

– Oli, sal i pebre

Per l’arrebossat

– Farina

– 1 ou

– Panko o pa ratllat

Preparació

Posem els bous de mar dins una olla gran amb aigua salada bullent. Quan torni a bullir comptem uns 15 o 20 minuts de cocció, segons si els bous són més o menys grans.

Els posem en aigua freda una vegada cuits, i deixem refredar.

Els obrim amb compte per la part de sota i en traiem la carn, procurant que no hi quedin trossets de la closca, la qual reservarem per servir. Buidem també la carn de les potes, que és d’on realment en traurem més quantitat.

Sofregim en l’oli i la mantega, el porro i la ceba tallats ben petits, i al cap d’uns minuts hi afegim també la pastanaga ben talladeta.

Quan estiguin els ingredients cuits hi posem el tomàquet ratllat i ho deixem coure bé. Hi posem un rajolí de conyac i deixem que redueixi fins que s’evapori l’alcohol.

Hi posem la farina i remenem fins que es cogui bé perquè no tingui gust a cru, i hi afegim un polsim de pimentó de la Vera. Hi posem un raig de la llet, remenem fent que s’integri tot, i hi afegim la resta de cop fins obtenir una massa espesa.

Per últim hi posem la carn de bou de mar ben trinxada i remenem.

Posem la massa resultant ben estesa en una safata, tapem amb paper film i deixem refredar a la nevera d’un dia per l’altre,

Fem boles amb la massa, les passem per farina, ou i el panko, i fregim en oli ben calent. Les retirem sobre paper absorbent per treure’n l’excés d’oli.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Croquetes negres de sèpia

Croquetes de pollastre

82 pensaments sobre “Croquetes de txangurro

  1. nee* diu:

    mmm tenen una pinta boníssima, a més, el marisc m’encanta! Una coseta abans d’animar-me a posar-les a la llista de pendents, els bous de mar s’han de bullir molt molt frescos (ja ens entenem)? és que si és així sóc incapaç, amb el llamàntol em passa el mateix…
    Això sí, segur que són una delícia!

    Molts petonets!!

    M'agrada

  2. Roser diu:

    M’agrada molt aquesta idea de fer-les amb el bou de mar, han de ser irresistibles!! us agafo la idea! i si pogues, unes croquetes també!! aixxxx petonets

    M'agrada

  3. Palmira diu:

    Potser les fotos han costat però les croquetes es veuen tan bones i originals que mereixia l’effort :o)
    A veure si aquesta tarde puc publicar la meva recepta :o)
    Petonets.
    Palmira

    M'agrada

  4. Gemma diu:

    Ostres, és que cada dia que passo per aquí conec un ingredient nou. Sou un pou de sabiduria. D’aquí una estona publico la meva proposta i si, les croquetes no són gaire fotogèniques, és veritat, però mira, jo tampoc ho soc, jeje.
    Una forta abraçada!

    M'agrada

  5. GEMMA diu:

    Mira que quan fem txangurro a casa sempre penso que en surtirien unes bones croquetes!!!!
    Dons ja en tinc la recepta!!!!
    per cer, saps si per el nostre barri, puc comprar panko????
    Petonets

    M'agrada

  6. lacuinadeleri diu:

    Bon dia! Què bé m’ho passaré veient les croquetes avui. Primeres que veig i ja estan a pendents!!
    A mi m’ha costat molt fer les fotos!!! Si ja és difícil habitualment amb les croquetes més. Així que el proper repte, si us plau que no siguin sopes que encara és pitjor, je, je!
    Què vagi molt bé el dia. Petons

    M'agrada

  7. Helena diu:

    Us han quedat molt apetitotes i amb un farcit boníssim! Encara recordo com em vaig posar de txangurro quan vaig anar a Asturies fa 3 anys…. aixs que bo.
    Respecte a les fotos considero que són molt bones però unes mal parides! no sabia com col·locar-les perquè poguéssin semblar prou atractives però vosaltres heu superat la prova, sou uns cracks! ; )
    Aquí us deixo la meva humil recepta de croquetes, petons!!
    http://acabatdefer.blogspot.com/2012/02/croquetes-de-bacalla-al-pil-pil.html

    M'agrada

  8. Pilar diu:

    Parece mentira la variedad de croquetas que tenemos hoy para comer en la blogosfera ¡yo pensaba que las ibamos a hacer todos de lo mismo, qué ingenua!!
    A las tuyas les daba yo un buen bocado, qué cosa más rica por favor.
    Besos familia

    M'agrada

  9. Lídia diu:

    mai havia sentit això de txangurro, sempre s’aprenen coses noves!! entenc que és típic del país basc,oi?? Escolta que aquestes croquetes fan una pinta…. ja tinc la boca que fa estona que em saliveja més del compte veient tanta croqueta!!

    petonets

    M'agrada

  10. Eva diu:

    quina pintaaaaaaaaa!!!! Han d’estar boníssimes!!! No sé pas amb quines quedar-me…si amb les vostres o les de l’Isabel!! ;) Felicitats cuiners!!!
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  11. Bet diu:

    Aquestes li encantarien a mon pare!! sempre té afany per menjar cabres i bous de mar (i mira que ell és pagès i en cuida dels de muntanya) XD quines coses que té la vida… ;) Segur que són boníssimes! A mi també m’ha costat molt, són complicades les punyeteres!! Aquí us les deixo el meu enllaç :) petonets!

    Croquetes de gerds i mascarpone.

    M'agrada

  12. Lena♥ diu:

    Aquestes croquetes fan una pinta tremenda!
    No sé si us ha costat molt fotografiar-les, però la veritat es que us ha quedat una presentació genial. Molt bon gust i molt acurada. Enhorabona!
    Aquí us deixo la meva recepta: Croquetes als tres sabors: cruixents per fora , tendretes per dins i un contrast genial quan te les fiques a la boca!
    Fins el mes que ve!

    Croquetes als 3 sabors

    M'agrada

  13. Vivi diu:

    Guau! Cuando pienso que es imposible que me sorprendáis de nuevo váis vosotros y me ponéis una receta que me vuelve a dejar con los ojos a cuadros… si no os parece mal, me estoy pensando en mudarme a vuestra casa, jejeje.
    Aunque mi aportación no es ni con mucho tan alucinante como la vuestra aquí os la dejo:
    http://hoycocinavivi.blogspot.com/2012/02/croquetas-de-cabrales-con-salsa-de.html

    Gracias por regalarnos los sentidos con cada una de vuestras recetas.
    Petonets

    M'agrada

  14. Donibaneko diu:

    Què bones …! M’encanta el txangurro ummmMMM m’imagino de mos tan ric, això de posar Panko em sembla genial m’encanta el cruixent que queda l’arrebossat
    Mil petons, esteu que us salis!

    M'agrada

  15. Marién diu:

    Gracias por contestar Sandra, pues cuenta con mis croquetas de queso y verduras en un par de días. Por cierto, me encantan las que vi de momento, espectaculares!!. Un beso

    M'agrada

  16. Paula diu:

    Hola!!
    Olé les croquetes! Olé la recepta dels 15! I olé vosaltres! ;DDDD
    Què bones que han de ser bones aquestes croquetes que heu preparat. Com que ja sabeu que al soci això de bitxos marins no li va molt i jo en vull menjar: he sentit que em convidau a menjar-ne??? Pensau que tenc un transport “alado” que ja podem riure dels avions en dues hores sóc al terrat de la Bordeta.
    I sí que ha costat fer les fotos i molt. Vaig descobrir la falta de fotogènia dels canelons, i ara, de les croquetes. Potser les hauríem d’enviar a foodgawker…;DD
    Petons guapos!

    M'agrada

  17. Margarida diu:

    Ja ho crec que és difícil fer bones fotos a un plat de croquetes, però vosaltres heu superat la prova amb matrícula!!! Són precioses!!!

    Aquesta vegada hi participo amb unes croquetes que segur que tots ja coneixeu, però a casa ens agraden molt (bé, de fet al Pere i a mi, perquè els fills s’estimen més les de pollastre i pernil!!!!!). Aquestes són molt fines i suaus. Super flonges i delicioses de gust.

    Croquetes de gambes

    Espero que us agradin!

    M'agrada

  18. Sandra diu:

    Uhm, jo em mengava un parell d’aquester per sopar!!

    Ups, he de dir que el meu intent de croquetes de xocolata no va funcionar gaire bé i per això vaig decidir no publicar la recepta al blog..però ara m’ha picat i ho tornaré a intentar! petons, Sandra

    M'agrada

  19. Gemma diu:

    Arqueòloga, i a més a l’estil Indiana Jones, això si que és ser aventurera! No és mala opció, també m’agradaria, no estaria malament posar una mica d’emoció a la meva vida;-)
    Gràcies guapa i feliç cap de setmana!
    Una pregunta, que l’altra dia me’n vaig oblidar. Què és això on vareu posar les croquetes per fer la foto???

    M'agrada

  20. Irene diu:

    Ostres, ja sé que acabo d’esmorzar i que és una mica d’hora per menjar croquetes, però tenen una pinta que no m’importaria gens menjar-me’n un parell ara mateix!

    M'agrada

  21. Retroenllaç: Txangurro | TagHall

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.