Pastís doble xocolata

A casa no podem dir que no ens agradin els dolços, només cal que mireu les seccions de postres i rebosteria del nostre bloc per veure quin munt de receptes hi tenim.

El que passa és que no estem gaire avesats a fer pastissos amb la clàssica fórmula de cobertura i farcit.

Però el pastís d’avui és especial, doncs l’hem fet a petició de les amigues de “Memòries d’una cuinera“, que aquest mes de febrer recullen pastissos d’aniversari perquè celebren 1 any de repte! I clar, nosaltres els hi dediquem precisament a elles, moltes felicitats guapes!!!

Si voleu participar-hi podeu enviar-los una recepta de pastís d’aniversari fins al dia 28 de febrer.

Del pastís que us presentem avui dir-vos que és una bomba… només apte per als més xocolaters!! Boníssim!!

Ingredients (per un motlle de 20 cm)

– 225 g de mantega

– 175 g de sucre llustre

– 4 ous

– 175 g de farina

– 55 g de cacau en pols

– 2 cullerades de llet

Pel farcit

– 250 ml de nata per muntar

– 225 g de xocolata blanca

Per la cobertura

– 200 g de xocolata negra

– 65 g de mantega

– 50 ml de nata per muntar

Preparació

Comencem escalfant la nata pel farcit en un cassó fins que quasi bulli. En un robot, o amb l’accessori picador de la batedora, trossegem la xocolata blanca una mica, hi afegim la nata calenta, i ho batem durant uns 15 segons fins que quedi una barreja suau.

Ho deixem refredar una mica, i després reservem en un bol tapat a la nevera. Al cap de 2 hores mínim, ho muntarem amb unes varetes fins que agafi volum.

Posem el forn a preescalfar a 180ºC, mentre batem la mantega estovada amb el sucre per fer el pastís. Quan la barreja estigui esponjosa hi afegim els ous batuts. Tamisem a part la farina i el cacau, i ho afegim a la mescla anterior junt amb la llet, i ho barregem bé.

Preparem un motlle de 20 cm  (és important que sigui d’aquesta mida!!) i l’omplim amb la massa. Ho coem al forn durant uns 45 minuts o fins que surti eixut al punxar-lo. Deixem refredar 5 minuts dins del motlle i després el retirem i deixem sobre una reixeta fins que estigui del tot fred.

Obrim el pastís amb dos talls i el farcim amb la mescla de xocolata blanca.

Desfem la xocolata per la cobertura, i hi afegim la mantega i la nata mesclant-ho fins obtenir una crema fina i una mica espessa. Quan comenci a refredar-se, i mentre encara està fluida, apliquem la cobertura per tota la superfície del pastís, repartint-la de manera uniforme ràpidament abans de que solidifiqui. Decorem al gust.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pastís de fruites (farcit de crema pastissera)

Pastís de pera i ametlla

Pastís “sevillano”

Advertisements

64 pensaments sobre “Pastís doble xocolata

  1. judith diu:

    ualaaaaaaaaaaaaaa! i tant que és una bomba! encara en quieda? perquè vinc volant!!!! m’agrada moltíssim com us ha quedat! Un milió de gràcies per participar, no falleu mai!!! ;P petonets

    M'agrada

  2. Neus diu:

    I RRe SIS TI BLE… vull un tros…jo vull entrar a la cuina per la pantalla i no puc jajaja.

    Magnific pastis que ja m’agradaria ficar-hi cullera ara mateix…

    petons

    M'agrada

  3. Lídia diu:

    quina bomba!!!! és un autèntic pastís de xocolata!! t’ha quedat super macu i segur q és boníssim, jo ara que estic esmorzant ja en faria un mini-tallet!!

    petonets

    M'agrada

  4. Cuinetes diu:

    Nosaltres som molt fans de la xocolata… encara diria més… fanàtics de la xocolata directament! El pastís us ha quedat fantàstic! Llàstima de no poder-lo tastar a través del bloc! ;)

    Molts petons!!

    M'agrada

  5. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    La primera foto és preciosa, si es que no m’estranya que sigueu tan famosos!;)
    Com que la meitat esteu poxos doncs ja em menjaré jo la ració, res, no patiu, no em costa res!
    Vaig a mirar tot el que m’he perdut!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    M'agrada

  6. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    VISCA LA XOCOLATA!, quin pastis més temptadoooooor!. Segur que aquesta foto del tall no està trucada?…ja,ja, és que és perfecte!… Quina traça nois, un cop més, us felicito! Una abraçada (passareu pel bloc, com sempre feu,oi?…és que en faig 2 anys!…)

    M'agrada

  7. Sònia diu:

    Guapa, espero que et trobis molt millor!!! Quina llastima no poder menjar-ne…. perque te una pintassa espectacular!!! Un tall impressionant!!!
    Avui es el dia del pastis de xocolata…. jijijijijijiji…. de mooooolta xocolata!!!
    Un petonas i cuidat molt
    Sònia

    M'agrada

  8. josep diu:

    Amb l’inici d’aquest “pastís és una bomba” la veritat es que espanta, ara bé, veient després el què i el com, se’t passen les pors i gaudeixes d’una meravella que, sens dubte, s’ha de tastar.
    Una abraçada

    M'agrada

  9. fresa & pimienta diu:

    un pastel brutal!! a mi me encanta hacer pasteles, y es curiosos porque no soy muy de dulces, pero disfruto muchísimo elaborándolos! os ha quedado precioso y seguro que riquísimo con los tipos de chocolate! un beso

    M'agrada

  10. Paula diu:

    Ja sóc aquí!!
    Ara ja entenc perquè la Sandra tenia la panxa malament. A veure, quina quantitat de pastís vares menjar?????? La pròxima vegada reparteix tuppers!!
    Aquest pastís té una pinta fantàstica. M’apunto que ja sabeu que tenc un xocoaddicte a casa.
    Petons!
    Ah, la foto moolt xula! ;D

    M'agrada

  11. Laia Figuera diu:

    nyam! quan es deurà inventar un aparell que a part d’imatges i so pugui traslladar olors i gustos????????????????
    bé, mentre no s’inventi hauré de posar-hi una estoneta i fer-me jo el pastís, si em queda la meitat de bo del que sembla que ha quedat el vostre ja estic contenta!

    M'agrada

  12. Bet diu:

    Que bo!!!!!!! com m’agradaria tenir-ne un trosset demà per esmorzar!! m’ha agradat molt el farcit blanc, bona idea ;)
    Amb el partit que li treia al forn al principi i ara me n’estic oblidant una mica, això no pot ser!!
    Petonets!! :)

    M'agrada

  13. Maria diu:

    Hola a tots!

    Ahir vaig fer aquest deliciós pastís pero no em quedar tant esponjós. Hauria d’haver afegit a la recepta una mica de llevadura? He de dir que el motllo era de 22 cm i no de 20, pot ser per aixó?
    Per altra banda, el “relleno” es va fondre amb la massa i no quedava tan macu i diferenciat amb a vosaltres, pot ser perquè ho vaig omplir encara una mica calent?

    Bé, espero les vostres indicacions, vull que quedi tan bé com el de la foto!!!

    Gràcies

    M'agrada

    • Els fogons de la Bordeta diu:

      Maria, s’ha de tornar a intentar!! Jejeje

      És important que el motlle sigui de 20. I com bé dius has de deixar que es refredi el pa de pessic per farcir ha d’estar ben fred per evitar que la xoco blanca es desfadi!!

      Sort a la pròxima, volem foto!! Jejeje

      Petona

      M'agrada

      • maria diu:

        gracies per les respostes. El tornare a fer i aquest cop amb el motlle de vint cm. Us fare arribar la foto a veure que us sembla! Merci per aquesta recepta tan fantastica!

        M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s