A casa no podem dir que no ens agradin els dolços, només cal que mireu les seccions de postres i rebosteria del nostre bloc per veure quin munt de receptes hi tenim.
El que passa és que no estem gaire avesats a fer pastissos amb la clàssica fórmula de cobertura i farcit.
Però el pastís d’avui és especial, doncs l’hem fet a petició de les amigues de “Memòries d’una cuinera“, que aquest mes de febrer recullen pastissos d’aniversari perquè celebren 1 any de repte! I clar, nosaltres els hi dediquem precisament a elles, moltes felicitats guapes!!!
Si voleu participar-hi podeu enviar-los una recepta de pastís d’aniversari fins al dia 28 de febrer.
Del pastís que us presentem avui dir-vos que és una bomba… només apte per als més xocolaters!! Boníssim!!
Ingredients (per un motlle de 20 cm)
– 225 g de mantega
– 175 g de sucre llustre
– 4 ous
– 175 g de farina
– 55 g de cacau en pols
– 2 cullerades de llet
Pel farcit
– 250 ml de nata per muntar
– 225 g de xocolata blanca
Per la cobertura
– 200 g de xocolata negra
– 65 g de mantega
– 50 ml de nata per muntar
Preparació
Comencem escalfant la nata pel farcit en un cassó fins que quasi bulli. En un robot, o amb l’accessori picador de la batedora, trossegem la xocolata blanca una mica, hi afegim la nata calenta, i ho batem durant uns 15 segons fins que quedi una barreja suau.
Ho deixem refredar una mica, i després reservem en un bol tapat a la nevera. Al cap de 2 hores mínim, ho muntarem amb unes varetes fins que agafi volum.
Posem el forn a preescalfar a 180ºC, mentre batem la mantega estovada amb el sucre per fer el pastís. Quan la barreja estigui esponjosa hi afegim els ous batuts. Tamisem a part la farina i el cacau, i ho afegim a la mescla anterior junt amb la llet, i ho barregem bé.
Preparem un motlle de 20 cm (és important que sigui d’aquesta mida!!) i l’omplim amb la massa. Ho coem al forn durant uns 45 minuts o fins que surti eixut al punxar-lo. Deixem refredar 5 minuts dins del motlle i després el retirem i deixem sobre una reixeta fins que estigui del tot fred.
Obrim el pastís amb dos talls i el farcim amb la mescla de xocolata blanca.
Desfem la xocolata per la cobertura, i hi afegim la mantega i la nata mesclant-ho fins obtenir una crema fina i una mica espessa. Quan comenci a refredar-se, i mentre encara està fluida, apliquem la cobertura per tota la superfície del pastís, repartint-la de manera uniforme ràpidament abans de que solidifiqui. Decorem al gust.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Només veient el títol ja sabia que m’agradaria!! però al veure les fotos i la recepta sé que aviat el faré ;)
Petons!
M'agradaM'agrada
Ostres quina pinta! ja voldria fer l’aniversari demà mateix per tenir-ne un d’igual!quin plaer la xocolata!!!
M'agradaM'agrada
ualaaaaaaaaaaaaaa! i tant que és una bomba! encara en quieda? perquè vinc volant!!!! m’agrada moltíssim com us ha quedat! Un milió de gràcies per participar, no falleu mai!!! ;P petonets
M'agradaM'agrada
I RRe SIS TI BLE… vull un tros…jo vull entrar a la cuina per la pantalla i no puc jajaja.
Magnific pastis que ja m’agradaria ficar-hi cullera ara mateix…
petons
M'agradaM'agrada
Doncs jo no sóc pas massa xocolatera, però a la meva mare si li agrada més, o sigui que li hauré de fer a ella en el seu cumpleanys :P
Petons!!
M'agradaM'agrada
Si només es apte pels xocolaters, aquesta sóc jo!!! Que bo que t’ha quedat! M’en menjaria un bon troç ara mateix.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
quina bomba!!!! és un autèntic pastís de xocolata!! t’ha quedat super macu i segur q és boníssim, jo ara que estic esmorzant ja en faria un mini-tallet!!
petonets
M'agradaM'agrada
Mmm… xocolata negra i xocolata blanca… això és per a xocaddictes de veritat! Us ha quedat sensacional, la foto del tall té una pinta deliciosa.
M'agradaM'agrada
Ummm ara t’agafaria un troset per esmorçar!! Quina bona pinta!! M’encanten els pastissos de xocolata, son els meus preferits :) Millora’t i a disfrutar-lo :)
M'agradaM'agrada
Una autèntica bomba, sí, però és que hi ha bombes que per més mal que ens facin sempre les desitgem!!!
I els ulls se me’n van darrera d’aquesta!!!
Petons
M'agradaM'agrada
No hi ha dret!!! No podia ser un pastís de xocolata, noooooooo!!!! Havia de ser un pastís doble xocolata!!
Magnífica!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
La bomba pastissera més preferida de totes les que es fan i es desfan…No us havia dit mai que em pirra la xocolata? Uauuuuu!!! Bestial!
Petonets guapus.
M'agradaM'agrada
Mmmm, què booo!!! I doble xocolata :)
M'agradaM'agrada
Nosaltres som molt fans de la xocolata… encara diria més… fanàtics de la xocolata directament! El pastís us ha quedat fantàstic! Llàstima de no poder-lo tastar a través del bloc! ;)
Molts petons!!
M'agradaM'agrada
Justo a mi gusto! Chocolate y nata, es el paraíso… Besos
M'agradaM'agrada
Uhmmmmm!!!! Quin pecat!!! S’assembla molt a un que vaig preparar diumenge. Ja el publicaré, veuràs que hem coincidit fin i tot en la decoració jejeje….
Petonets
M'agradaM'agrada
Ummm que rico¡¡¡¡ Esto puede convertirse en un pecado y gordo para la dieta
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta que fa aquest pastís, i vinga xocolata!!! Felicitats a les Memories d´una cuinera i a vosaltres pel mega-pastís…. petons,
M'agradaM'agrada
Doncs a mi ja m’està bé, perquè m’agraden moltíssim els pastissos ben carregat de xocolata! Us ha quedat genial!
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
Ha quedat fantàstic, per als fanàtics de la xocolate es veu perfecte… I el tall, sembla de pel.licula :o)
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
mare de deu senyor quina pintase que te tot SI EN PERMETS VULL QUEDAR A FER SA BARENETA AQUI . HUMM DELICIÓS TOT
SALUTACIONS DESDE LES TERRAS BALEARICAS !!
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta, encara que sigui una bomba, però de xocolata.
Us ha quedat perfecte.
Petons.
M'agradaM'agrada
Qué perfección, parece profesional. Me parece soberbio :)
Con un pastel así se curan todos los males
Besos
M'agradaM'agrada
Els pastissos de xocolata són la meva debilitat, així que només mirar-lo se m’ha fet la boca aigua! Té una pinta tremenda!!!!
Petinets!
Anna
M'agradaM'agrada
el pastis de xocolata és el que més triunfa ehh!! Us ha quedat delicios!
Petons
M'agradaM'agrada
Justament estic buscant pastissos xulos per fer pel meu aniversari el més que ve. Seguiré de prop el repte perquè en aquest tema encara estic mica verd :P
M'agradaM'agrada
Ostras!, os habéis pasado, con las ganas de chocolate que tengo!
M'agradaM'agrada
no soc molt xocolatera pero` aquest patis está divì
M'agradaM'agrada
Xocolata,xocolata,xocolata!!!!!!! Es que m’agraden tots els de xoco…jeje
Cuidat molt i recuperat aviat
M'agradaM'agrada
La primera foto és preciosa, si es que no m’estranya que sigueu tan famosos!;)
Com que la meitat esteu poxos doncs ja em menjaré jo la ració, res, no patiu, no em costa res!
Vaig a mirar tot el que m’he perdut!;)
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
M'agradaM'agrada
quin goig que fa!! vaig ara mateix a mirar el calendari a veure si tinc cap aniversari d’amics d’aquí poquet perquè trobo que és el pastís ideal per posar-hi espelmes i bufar ben fort!
M'agradaM'agrada
Quina bomba me bona! jaja, m’encanta la xocolata.
Petonets
M'agradaM'agrada
Doncs jo sóc xocoaddicte total..així que us agafo un tros doble…que les embarassades ens hem de cuidar! jijijiji!!!! Té una pintaaaaaa…
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
VISCA LA XOCOLATA!, quin pastis més temptadoooooor!. Segur que aquesta foto del tall no està trucada?…ja,ja, és que és perfecte!… Quina traça nois, un cop més, us felicito! Una abraçada (passareu pel bloc, com sempre feu,oi?…és que en faig 2 anys!…)
M'agradaM'agrada
Guapa, espero que et trobis molt millor!!! Quina llastima no poder menjar-ne…. perque te una pintassa espectacular!!! Un tall impressionant!!!
Avui es el dia del pastis de xocolata…. jijijijijijiji…. de mooooolta xocolata!!!
Un petonas i cuidat molt
Sònia
M'agradaM'agrada
Estic seguríssima que ha de ser deliciós!
M'agradaM'agrada
y tanto que es una bomba pero tambien de buena y irresistible tentación
M'agradaM'agrada
No ho puc veure, vols dir que no és un delicte aquest pastís???
Uau de veritat no tinc paraules, només sé que ha d’estar bo no, boníssim!!!
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Ostres, quina pinta té aquest pastís! Me’n menjaria un bon troç ara mateix, i això que acabo d’esmorzar!
M'agradaM'agrada
Carai, quanta xocolata, per mi massa empagalos pero la pinta que té no te preu!!! petons
M'agradaM'agrada
Contundent aquest tall! :)))
M'agradaM'agrada
Encara no us havia dit que aquest pastís M’ENCANTA!!!!!!!!
Estic per posar-lo de fons de pantalla, jajaja, però potser em faria venir massa gana…
Petonets!
M'agradaM'agrada
Ideal per aixecar els ànims el dia més trist!!!!!
petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Amb l’inici d’aquest “pastís és una bomba” la veritat es que espanta, ara bé, veient després el què i el com, se’t passen les pors i gaudeixes d’una meravella que, sens dubte, s’ha de tastar.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Us ha quedat de vici!
Marta
M'agradaM'agrada
AY!!!!!! que meda algo de ver este pastel tan rico, me pirra el chocolate, besos.
M'agradaM'agrada
un pastel brutal!! a mi me encanta hacer pasteles, y es curiosos porque no soy muy de dulces, pero disfruto muchísimo elaborándolos! os ha quedado precioso y seguro que riquísimo con los tipos de chocolate! un beso
M'agradaM'agrada
Jo no sóc de dolcos però reconec que te una pinta increible!!
Petons
M'agradaM'agrada
Ja sóc aquí!!
Ara ja entenc perquè la Sandra tenia la panxa malament. A veure, quina quantitat de pastís vares menjar?????? La pròxima vegada reparteix tuppers!!
Aquest pastís té una pinta fantàstica. M’apunto que ja sabeu que tenc un xocoaddicte a casa.
Petons!
Ah, la foto moolt xula! ;D
M'agradaM'agrada
Pues veo y veo pasteles y se me hace crack la cabeza pensando en como decorar el mío….jajajaja. Esta divino!!!!
Mil besotes :D
M'agradaM'agrada
nyam! quan es deurà inventar un aparell que a part d’imatges i so pugui traslladar olors i gustos????????????????
bé, mentre no s’inventi hauré de posar-hi una estoneta i fer-me jo el pastís, si em queda la meitat de bo del que sembla que ha quedat el vostre ja estic contenta!
M'agradaM'agrada
Que bo!!!!!!! com m’agradaria tenir-ne un trosset demà per esmorzar!! m’ha agradat molt el farcit blanc, bona idea ;)
Amb el partit que li treia al forn al principi i ara me n’estic oblidant una mica, això no pot ser!!
Petonets!! :)
M'agradaM'agrada
impresionat!!
M'agradaM'agrada
Uuufff!!! no se, no se …. potser l’ hauríem de provar? i no dic de fer-lo, ja m’enteneu?Ja, ja, ja. es que …no hem quedara igual :)
Dixie
M'agradaM'agrada
Hola a tots!
Ahir vaig fer aquest deliciós pastís pero no em quedar tant esponjós. Hauria d’haver afegit a la recepta una mica de llevadura? He de dir que el motllo era de 22 cm i no de 20, pot ser per aixó?
Per altra banda, el “relleno” es va fondre amb la massa i no quedava tan macu i diferenciat amb a vosaltres, pot ser perquè ho vaig omplir encara una mica calent?
Bé, espero les vostres indicacions, vull que quedi tan bé com el de la foto!!!
Gràcies
M'agradaM'agrada
Maria, s’ha de tornar a intentar!! Jejeje
És important que el motlle sigui de 20. I com bé dius has de deixar que es refredi el pa de pessic per farcir ha d’estar ben fred per evitar que la xoco blanca es desfadi!!
Sort a la pròxima, volem foto!! Jejeje
Petona
M'agradaM'agrada
gracies per les respostes. El tornare a fer i aquest cop amb el motlle de vint cm. Us fare arribar la foto a veure que us sembla! Merci per aquesta recepta tan fantastica!
M'agradaM'agrada
Aquest pastís és un pecat! Quina pinta!
M'agradaM'agrada
Hola Fogons,
El cacau deliciosa proposta i foto:))
Heu fet modificacions al blog?
No veig la llista de bloggers?
Bon cap de setmana!!
M'agradaM'agrada
Uuuuummmm,
que delicia, que delicada y que bonita.
Un saludo.
M'agradaM'agrada
Mare meva, passo de puntetes perque aquest pastís és pecat pecaminós, je, je, però que bo que deu estar…Me’l apunto a pendents…
Molts petonets
M'agradaM'agrada
Quina pinta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ara mateix amb faria un cafetonet amb un troçet!
M'agradaM'agrada
em faria….lapsus!
M'agradaM'agrada
¡que lindo pastel! ¡que buena pinta tiene! y de tan chocolatoso debe de hacer sido muy rico.
M'agradaM'agrada