No és la primera vegada que fem rotllets de primavera a casa; normalment acostumem a fer-los amb les verdures que tenim a la nevera, siguin les que siguin, més enllà de la pastanaga, la col, i allò típic del farcit xinès.
Aquesta vegada els hem omplert amb carxofes, porro, pastanaga, gírgoles i escamarlans. Boníssima la combinació mar i muntanya!
La salsa de soja els hi queda molt bé, però sabeu com estan impressionants aquests rotllets…? Acompanyats amb romesco!
Aprofitem l’ocasió per presentar la recepta al “Film & Food” d’aquest mes, doncs l’Alba i l’Íngrid proposaven cuinar algun plat oriental incorporant-hi un ingredient de temporada. Aquí ho teniu doncs!
Ingredients (per 6 rotllets)
– 6 oblees d’arròs
– 6 escamarlans
– 1 carxofa grossa
– 1 porro
– 1 pastanaga
– 5 o 6 gírgoles
– Oli, sal i pebre
– Salsa romesco i salsa de soja (per acompanyar)
Preparació
Tallem les verdures a tires i les sofregim en un wok o paella ben calenta amb una mica d’oli: primer el porro, després la pastanaga, la carxofa i finalment les gírgoles. Salpebrem i reservem tapat perquè les carxofes no es posin negres.
Pelem els escamarlans i en marquem les cues en una paella amb unes gotes d’oli durant només 1 minut (s’acabaran de coure del tot al fregir els rotllets. Salpebrem i reservem.
Hidratem les oblees segons les instruccions del fabricant, i anem muntant els rotllets amb les verdures i un escamarlà cadascun.
Fregim en abundant oli calent fins que estiguin rossos, i al retirar-los els deixem uns moments sobre paper absorbent.
Servim acompanyats de salsa de soja i salsa romesco.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Uau Sandra! M’he quedat salivant… a mi m’agraden molt, els rotllets, en menjo sovint i també me’ls faig jo…. però aquests ingredients que proposes són… fantàstics! Sobretot els escamarlans, que encara hi deuen quedar més bons que les gambes perquè són més carnosos… us han quedat boníssims… Petons!
M'agradaM'agrada
Ostres, m’agrada aquesta fusió!! Els he de tastar m’han encantat!
Petonets,
Esther
M'agradaM'agrada
Rotllets… mmm… certament sou un dels cervells pensants de la blogosfera gastronomica. Aquesta idea de fondre catalunya i orient és molt bona i inèdita aplicada als rotllets. Salut i gracies!!
M'agradaM'agrada
M’encanten les combinacions de mar i muntanya com aquesta!
Sabeu si les oblees d’arròs es poden fer al forn? Jo els faig amb pasta brick i els poso al forn, així m’estalvio de fregir-los ;)
M'agradaM'agrada
No ho hem fet mai Gemma, serà qüestió de provar-ho, no? jeje
M'agradaM'agrada
Buuuffff calla, tu diràs, amb salsa romesco ha de ser per flotar i tot!! una pregunta, les obleas d’arròs on les compres??? petonets
M'agradaM'agrada
Nosaltres les trobem a l’Esclat, però segur que en qualsevol botiga oriental n’hi ha!
M'agradaM'agrada
Que bons haurien de ser acompanyats de la salsa de soja i la salsa romesco, un casament de cultures boníssim!
M'agradaM'agrada
Que original la combinació!! quins rollets més bons….
M'agradaM'agrada
Uns rotllets extraordinaris (i nostrats!)
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Fabulosos, tienen una pinta super apetecible. A pesar de la hora que es y de que con el café pegan más unas tostadas o un bizcocho…me tenéis salivando.
Bss
M'agradaM'agrada
Aixó es una recepta oriental, però amb toc català. Aixó de posar-hi salsa romesco m’ha agradat, així que tot i que no sòc massa fan la cuina oriental ho probaré:
Petons
M'agradaM'agrada
Que bons!!!! mira que només he menjat els del “xino” i últimament ja no en demanava perquè els havia avorrit una mica… Serà divertit fer-ne a casa, i amb aquests ingredients que proposeu encara han de ser més bons! :)
M'agradaM'agrada
Di que sí! a la catalana, nada de rollos orientales;)
Muy apetecibles!
M'agradaM'agrada
M’agrada aquesta versió “a la catalana”, això de que porti carxofes…. m’encanta!! jajajja
Petonns
M'agradaM'agrada
Xics, aquesta recepta me l’apunte!! El que passa és que no sóc gens traçut amb això de la pasta aquesta. SEMPRE se’m trenca o em queda massa humida. Alguna cosa no faig bé. Què me’n diríeu el truc per a treballar bé amb aquesta pasta? Gràcies
M'agradaM'agrada
Ostres, doncs simplement seguim les instruccions que hi ha al paquet: remullar-les durant uns 20 segons, assecar-les en un drap de fil i farcir-les amb molta cura!
M'agradaM'agrada
Qué buena pinta tiene vuestra mezcla. Me apetece muchísimo hacerlo. La verdad es que siempre estoy esperando a que salte la alarma en el correo con una nueva entrada vuestra. Sois de los mas estimulante que hay por la red. Enhorabuena.
M'agradaM'agrada
Carai! Un maridatge esplèndid català-oriental. Ideal ara que Barcelona és el centre del món amb tecnologia mòbil. Tindríeu molt èxit presentant aquesta preparació en qualsevol lloc de restauració de BCN aquests dies. Segur!! Em sembla una combinació fantàstica! Molts petons!
M'agradaM'agrada
Bravo, m’agrada molt la proposta. No ens hem de quedar sempre repetint els mateixos ingredients. :)
M'agradaM'agrada
Ai que ja salivo… i això que m’acabo d’incar un tall de pastís!! Però aquest mar i muntanya amb regustet oriental m’ha guanyat! I tinc romesco a la nevera!!
petonets
M'agradaM'agrada
Aquests rotllets de verdures amb gírgoles i llagostins tenen una pinta espectacular, mai n’he provat de fer a casa, o sigui que començaré amb aquests!
Gracies per una altre recepta espectacular ;)
M'agradaM'agrada
Si ja dic jo que el que penseu vosaltres… Un plat genial.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Jejeje.
Fent pais!!
Te molt bona pinta aquest clasic oriental…
Fins aviat guapos!!
M'agradaM'agrada
Que bons! m’ha agradat molt la vostra proposta, jo no he participat i estic una mica triste … no he tingut temps de fer res especial :(
Un petonet
M'agradaM'agrada
mmm qué cruixents aquests rollets, just com a mi m’agraden! Curiosament no en solc demanar mai als restaurants, en molts els fregeixen massa i queden força oliosos i per això fa temps els vaig agafar molta mania, això sí, els bons m’encanten!!
Lo del Romesco és curiós, jo fins fa un any mai n’havia tastat, però el vaig trobar ideal per a acompanya les patates al forn jejej, no m’acabo d’imaginar com deu quedar amb els rotllets, serà qüestió de provar-ho.
Petonets!!
M'agradaM'agrada
M’encanta la vostra proposta! soc una fan de la cuina fusió!
M'agradaM'agrada
Bonissims! i segur que molt cruixents! no cal ser xino per mejar uns bon rotllets!
M'agradaM'agrada
Ole tuuuuuuu!!! decidit!!!! envia per 4!!!! per cert son adolescents eh!!! de bona taula i quantitat!!!!ja ja!!!
Per si les mosques…m´enporto la recepta:)
M'agradaM'agrada
Perdoneu la meva ignorància, però què son oblies d’arròs? on es troben?
M'agradaM'agrada
És una pasta oriental amb la que es fan rotllets, feta a partir de farina d’arròs. Es pot consumir tan remullada (la pasta ve seca al paquet) com fregida. Les hem comprat a l’Esclat, però a qualsevol establiment de menjar asiàtic les pots trobar!
M'agradaM'agrada
Moltes gràcies!!
M'agradaM'agrada
Quina pintaaa!! M’encanten els rollitos de primavera! Alguna vegada tambè els he fet a casa. M’agrada molt la versió que heu fet a la catalana :) 1 petò!
M'agradaM'agrada
Je je je amb romesco… M’encanta !!!
petonets
M'agradaM'agrada
Entre la recepta del 15, els reptes de F&F, els memòries, …posem les neurones a pensar i surten receptes com la vostra.
Nani
M'agradaM'agrada
A Lleida tenim un Esclat, miraré de comprar les oblees d´arros, quin bon invent nois… m´encanta el farcit a la catalana, i amb romesco no m´ho perdo… us felicito. Petons,
M'agradaM'agrada
Només els he fet una vegada a casa (però la versió tradicional de carn i col) i van ser un desastre absolut. Pot ser el més gran que he tingut a la cuina. Es van desmuntar tots al fregir-los!!! No va quedar ni un mig presentable.
Els teus tenen molt millor aspecte :P
M'agradaM'agrada
Huauuuuuuu!, che que bó!
Besets
M'agradaM'agrada
Ummm tan sols de llegir els ingredients ja he notat les dents afilades jeje…no n´he fet mai de rotllets però la vostra recepta es moooolt temptadora…petonets
M'agradaM'agrada
Visca!!! a mi els primavera dels xinos no m´acaben de fer el pes però aquests em pesen però molt!!! Una recepta molt exquisida i ben amagalmada.
M'agradaM'agrada
Nois, chapeau!!! Quina fusió més bona de cuina oriental i catalana. M’ha encantat. Deuen estar tan i tan bons aquests rotllets… Petons
M'agradaM'agrada
wuwwwwww!!! Quina combinacio mes deliciosa!!! M’encanta el toc de romesco…. mmmmmmmmm…
Un petonas
Sònia
M'agradaM'agrada
los rollitos me encantan y esta version de mar y montaña en rodillos genial ,me gustan
una abraçada
M'agradaM'agrada
claro, con cigalas, como para no estar buenos estos rollitos. Yo me quedo con éstos antes que los tradicionales chinos. Y encima con el romesco ya lo has bordado.
Besos
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Acabo d’entendre perquè a la Lupita li agrada tant venir de visita a la Bordeta!
Què bons que semblen aquests rotllets. Ja voldríen alguns restaurants fer uns rotllets tan macos i tan bons!
Ara he descobert que necessito comprar de manera urgent oblees d’arròs. ;DD
Petons guapos!
M'agradaM'agrada
Pues a mi me fascinan pero encima versión catalana, mejor que mejor!
Mil besos :D
M'agradaM'agrada
Sandra, si hagués de triar … no em costaria gens! sens dubte, aquets!!!!no què bons!!! petó
M'agradaM'agrada
Quin farcit més bo, per a mi els escamarlans es de lo millor, sempre canvio gambes per escarmalans jajaj
Uns rotlles molt bons i molt be farcits.
Petons
M'agradaM'agrada
Els rotllets de primavera m’encanten, ara fa temps que no en menjo per culpa de la invasió de woks! muette!
La vostra versió a la catalana també m’encanta, com sempre!
Molt xulos els coulants, abans de venir a veure aquesta m’he passat, m’havia de posar al dia!;)
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
si són a la catalana encara seran més bons! quina bona idea. L’altre dia vaig comprar pasta per fer-ne, així que ja tinc una recepta!!! ;P molts petonets
M'agradaM'agrada
Li acabo de dir a MJ, mai els he fet, però mirant com us queden….
Petons
M'agradaM'agrada
la verdad que la combinación me parece estupenda. QUe rico. ME lelvo esta receta. Bss
M'agradaM'agrada
Chicos, os han quedado geniales.
Ya he visto que tenemos receta nueva para el 15…. Esta vez no me la pierdo, lo prometo.
Besos
M'agradaM'agrada
Què bons, quina bona pinta!!
M'agradaM'agrada
Uns rotllets de primavera molt catalans tan pel farciment com per la salsa, que bons han d’estar amb el romesco
Petons
M'agradaM'agrada
Donde estén estos rollitos de primavera a la catalana que se quiten los rollitos chinos!!!! rollitos de cigala….serán mi perdición!!!!! que disfruteis del fin de semana! besos
M'agradaM'agrada
Con salsa romesco!, esa me la como yo a cucharadas grandes, mira que está rica, claro si es que lo que le pongas lo enriquece estos rollitos no podían encontrar mejor acompañamiento.
Un beso
M'agradaM'agrada
M’encanten! I m’apassiona combinar la salsa de soja amb el romesco! Això sí que és interculturalitat… Un petonet
M'agradaM'agrada
T’han quedat molt originals, i segur que estan de molts bons, s’hauran de provar deseguida ;)
Una abraçada
M'agradaM'agrada
¡que pinta que tienen, por dios! excelente relleno!
M'agradaM'agrada
Mmmm! Un farcit de luxe i acompanyats de romesco han d’estar sensacionals. Una recepta de fusió de 10. M’encaaaaaaanta!
Petonets!
M'agradaM'agrada
Buffs!!! Quin farcit més tremendo!!! M’encanten!!!
Petonets
M'agradaM'agrada
aixo de posar-hi salsa romescu, m’ha agradat moltissim
M'agradaM'agrada
renoi, mira que m’agraden els rotllets xinesos tal qual, amb verduretes i salsa de soja, però aquesta versió catalanitzada els supera amb escreix! felicitats
M'agradaM'agrada
Oh, quina combinació més bona! Hauré de fer-ne un dia d’aquests. Al meu fill li encanten els rotllets.
M'agradaM'agrada