Rotllets de primavera (a la catalana)

No és la primera vegada que fem rotllets de primavera a casa; normalment acostumem a fer-los amb les verdures que tenim a la nevera, siguin les que siguin, més enllà de la pastanaga, la col, i allò típic del farcit xinès.

Aquesta vegada els hem omplert amb carxofes, porro, pastanaga, gírgoles i escamarlans. Boníssima la combinació mar i muntanya!

La salsa de soja els hi queda molt bé, però sabeu com estan impressionants aquests rotllets…? Acompanyats amb romesco!

Aprofitem l’ocasió per presentar la recepta al “Film & Food” d’aquest mes, doncs l’Alba i l’Íngrid proposaven cuinar algun plat oriental incorporant-hi un ingredient de temporada. Aquí ho teniu doncs!

Ingredients (per 6 rotllets)

– 6 oblees d’arròs

– 6 escamarlans

– 1 carxofa grossa

– 1 porro

– 1 pastanaga

– 5 o 6 gírgoles

– Oli, sal i pebre

– Salsa romesco i salsa de soja (per acompanyar)

Preparació

Tallem les verdures a tires i les sofregim en un wok o paella ben calenta amb una mica d’oli: primer el porro, després la pastanaga, la carxofa i finalment les gírgoles. Salpebrem i reservem tapat perquè les carxofes no es posin negres.

Pelem els escamarlans i en marquem les cues en una paella amb unes gotes d’oli durant només 1 minut (s’acabaran de coure del tot al fregir els rotllets. Salpebrem i reservem.

Hidratem les oblees segons les instruccions del fabricant, i anem muntant els rotllets amb les verdures i un escamarlà cadascun.

Fregim en abundant oli calent fins que estiguin rossos, i al retirar-los els deixem uns moments sobre paper absorbent.

Servim acompanyats de salsa de soja i salsa romesco.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Fideus “xinos” amb verduretes

65 pensaments sobre “Rotllets de primavera (a la catalana)

  1. Marina diu:

    Uau Sandra! M’he quedat salivant… a mi m’agraden molt, els rotllets, en menjo sovint i també me’ls faig jo…. però aquests ingredients que proposes són… fantàstics! Sobretot els escamarlans, que encara hi deuen quedar més bons que les gambes perquè són més carnosos… us han quedat boníssims… Petons!

    M'agrada

  2. Angel Nicolau diu:

    Rotllets… mmm… certament sou un dels cervells pensants de la blogosfera gastronomica. Aquesta idea de fondre catalunya i orient és molt bona i inèdita aplicada als rotllets. Salut i gracies!!

    M'agrada

  3. gemma diu:

    M’encanten les combinacions de mar i muntanya com aquesta!
    Sabeu si les oblees d’arròs es poden fer al forn? Jo els faig amb pasta brick i els poso al forn, així m’estalvio de fregir-los ;)

    M'agrada

  4. QUIMA diu:

    Aixó es una recepta oriental, però amb toc català. Aixó de posar-hi salsa romesco m’ha agradat, així que tot i que no sòc massa fan la cuina oriental ho probaré:
    Petons

    M'agrada

  5. Bet diu:

    Que bons!!!! mira que només he menjat els del “xino” i últimament ja no en demanava perquè els havia avorrit una mica… Serà divertit fer-ne a casa, i amb aquests ingredients que proposeu encara han de ser més bons! :)

    M'agrada

  6. FRANCESC diu:

    Xics, aquesta recepta me l’apunte!! El que passa és que no sóc gens traçut amb això de la pasta aquesta. SEMPRE se’m trenca o em queda massa humida. Alguna cosa no faig bé. Què me’n diríeu el truc per a treballar bé amb aquesta pasta? Gràcies

    M'agrada

  7. Cósima diu:

    Qué buena pinta tiene vuestra mezcla. Me apetece muchísimo hacerlo. La verdad es que siempre estoy esperando a que salte la alarma en el correo con una nueva entrada vuestra. Sois de los mas estimulante que hay por la red. Enhorabuena.

    M'agrada

  8. Montse -a bell bulto- diu:

    Carai! Un maridatge esplèndid català-oriental. Ideal ara que Barcelona és el centre del món amb tecnologia mòbil. Tindríeu molt èxit presentant aquesta preparació en qualsevol lloc de restauració de BCN aquests dies. Segur!! Em sembla una combinació fantàstica! Molts petons!

    M'agrada

  9. nee* diu:

    mmm qué cruixents aquests rollets, just com a mi m’agraden! Curiosament no en solc demanar mai als restaurants, en molts els fregeixen massa i queden força oliosos i per això fa temps els vaig agafar molta mania, això sí, els bons m’encanten!!
    Lo del Romesco és curiós, jo fins fa un any mai n’havia tastat, però el vaig trobar ideal per a acompanya les patates al forn jejej, no m’acabo d’imaginar com deu quedar amb els rotllets, serà qüestió de provar-ho.

    Petonets!!

    M'agrada

  10. joaquna diu:

    A Lleida tenim un Esclat, miraré de comprar les oblees d´arros, quin bon invent nois… m´encanta el farcit a la catalana, i amb romesco no m´ho perdo… us felicito. Petons,

    M'agrada

  11. MA de Pimientos verdes diu:

    Només els he fet una vegada a casa (però la versió tradicional de carn i col) i van ser un desastre absolut. Pot ser el més gran que he tingut a la cuina. Es van desmuntar tots al fregir-los!!! No va quedar ni un mig presentable.
    Els teus tenen molt millor aspecte :P

    M'agrada

  12. Pilar19@me.com diu:

    claro, con cigalas, como para no estar buenos estos rollitos. Yo me quedo con éstos antes que los tradicionales chinos. Y encima con el romesco ya lo has bordado.
    Besos

    M'agrada

  13. Paula diu:

    Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Acabo d’entendre perquè a la Lupita li agrada tant venir de visita a la Bordeta!
    Què bons que semblen aquests rotllets. Ja voldríen alguns restaurants fer uns rotllets tan macos i tan bons!
    Ara he descobert que necessito comprar de manera urgent oblees d’arròs. ;DD
    Petons guapos!

    M'agrada

  14. Neus diu:

    Quin farcit més bo, per a mi els escamarlans es de lo millor, sempre canvio gambes per escarmalans jajaj

    Uns rotlles molt bons i molt be farcits.

    Petons

    M'agrada

  15. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Els rotllets de primavera m’encanten, ara fa temps que no en menjo per culpa de la invasió de woks! muette!
    La vostra versió a la catalana també m’encanta, com sempre!
    Molt xulos els coulants, abans de venir a veure aquesta m’he passat, m’havia de posar al dia!;)
    Molts petonets.

    M'agrada

  16. judith diu:

    si són a la catalana encara seran més bons! quina bona idea. L’altre dia vaig comprar pasta per fer-ne, així que ja tinc una recepta!!! ;P molts petonets

    M'agrada

  17. fem un mos diu:

    Uns rotllets de primavera molt catalans tan pel farciment com per la salsa, que bons han d’estar amb el romesco
    Petons

    M'agrada

  18. manel diu:

    renoi, mira que m’agraden els rotllets xinesos tal qual, amb verduretes i salsa de soja, però aquesta versió catalanitzada els supera amb escreix! felicitats

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.