Vinga va, que ja és 15 altra vegada… el temps passa volant! Esteu preparats per omplir la gastrosfera de llenties?
La nostra aportació ve per partida doble: una crema de llenties vermelles amb puré de ceba i mandonguilles de llenties i arròs, i una amanida de llenties, bacallà i taronja. Dos aperitius de luxe per fer un homenatge a la llentia, a vegades tractada com un ingredient massa humil.
Les llenties vermelles, sense pell i molt digestives, han quedat impressionants en crema amb el puré de ceba. Tot plegat, una versió de les llenties amb arròs i xoriç de tota la vida.
Però la sorpresa ha estat la combinació de sabors de l’amanida, ho heu de provar!
Si us animeu a cuinar amb llenties per participar a la Recepta del 15 d’aquest mes de març, recordeu-vos de deixar aquí un enllaç del vostre bloc per facilitar-nos el recull de receptes.
I ja sabeu que si no teniu bloc també podeu participar, enviant-nos la recepta amb com a mínim una foto, al correu electrònic elsfogonsdelabordeta@gmail.com i nosaltres us la penjarem.
Moltes gràcies a tots per participar cada mes!
.
Crema de llenties vermelles (amb arròs i xoriç)
Per a la crema de llenties vermelles:
Ingredients
– Llenties vermelles
– Mitja ceba
– Pastanaga
– Aigua
– Pimentó de la Vera
– Sal, oli i pebre
Preparació
Sofregim en una cassola amb una mica d’oli la ceba i la pastanaga tallades fins que comencin a daurar-se.
Hi afegim el pimentó de la vera, li donem un parell de voltes i cobrim d’aigua (tres parts d’aigua per una de llenties).
Quan arrenqui el bull és moment d’afegir les llenties. Les deixem coure durant 25 minuts.
Salpebrem al gust, ho passem per la batedora fins que quedi una crema ben fina però més aviat espesa, i reservem.
Per al puré de ceba:
Ingredients
– Una ceba grossa
– Oli i sal
Preparació
Ofeguem la ceba tallada en juliana en força oli a foc ben suau, i amb sal perquè deixi anar l’aigua i s’estovi. Pot estar uns 25 minuts fins que estigui ben tova.
La passem en un got amb una mica d’oli per fer-ne un puré amb la batedora. Reservem.
Per a les mandonguilles de llenties i arròs:
Ingredients
– Llenties pardines
– Arròs bullit
– Un rajolí de llet
– Pa ratllat
– Comí
– Sèsam blanc i negre
– Sal i pebre
Preparació
Triturem les llenties pardines ja cuites junt a l’arròs bullit (pot quedar algun tros més gros, no cal que quedi molt fi). Hi afegim un rajolinet de llet, ho salpebrem al gust i hi posem una mica de comí.
S’hi afegeix pa ratllat fins aconseguir una textura prou consistent com per formar-ne boles.
Reservem a la nevera, i al moment de servir fem les boles, arrebossant-ne algunes amb sèsam negre i d’altres amb sèsam blanc torrat, i les fregim en una mica d’oli.
Per a l’oli de xoriç, i muntatge del plat:
Ingredients
– Un raig d’oli d’oliva verge extra
– Una mica de xoriç
Preparació
Servim al fons dels gotets un dit de puré de ceba i a sobre la crema de llenties.
En una paella posem un raig d’oli i una mica de xoriço a fregir. N’agafem l’oli resultant i el posem per sobre de la crema de llenties.
Acabem el plat amb una broqueta amb dues mandonguilles.
.
Amanida de llenties, bacallà i taronja
Ingredients
– Llenties pardines cuites
– Bacallà dessalat
– Taronja
– Oli, sal i pebre de colors
– Pipes de carbassa pelada
Preparació
Preparem la vinagreta de taronja, posant en un cassó el suc d’una taronja a reduir al foc, el deixem refredar, hi posem oli al gust i emulsionem amb una forquilla. Salpebrem al gust.
En un gotet muntem una capa de llenties, una de trossos de grills de taronja (que haurem pelat) i a sobre una capa de bacallà esqueixat. L’amanim amb la vinagreta de taronja, decorem amb unes pipes de carbassa i rematem amb una mica de pebre de colors.
.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
mmm quins aperitius més bons i originals! si és que les llenties es poden emprar per tants de plats!
Vos deixo la meva:
http://gesmack.blogspot.com/2012/03/lasanya-de-llenties-amb-salsa-de.html
Petons!!
M'agradaM'agrada
Mare meva, m’heu deixat al·lucinada!! Jo tota la innovació que he fet mai amb les llenties és fer-les en amanida ;P Em sembla súper original i, a més, veig que és elaboració vostra, no extret de cap llibre. Em trec el barret.
Un petonàs!
M'agradaM'agrada
Ostreees, els dos m’encanten, però sobretot la crema que en sóc fanàtica! Ara només falta fer-ho i provar-ho
Petons!!
M'agradaM'agrada
Fantàstiques propostes Sandra! La mandonguilla d’arròs i llenties, sobretot, m’ha conquistat! Petons
M'agradaM'agrada
Vosaltres com sempre, molt bé! La meva proposta és més senzilla, amb gust de casa:
http://lacuinavioleta.blogspot.com/2012/03/les-llenties-de-la-meva-mare.html
Esperarem veure tota la resta.
Ptnts,
Nani
M'agradaM'agrada
Les meves són molt originals: per sucar-hi pa!!! espero que us agradin:
http://ricosinazucar.com/2012/03/15/cazuelitas-de-pan-con-lentejas-y-migas-de-huevo-duro/
Petonets!
M'agradaM'agrada
Dos aperitivos de lujo, el primero me lo voy a preparar ya mismo.
Aqui os dejo mis lentejas con chorizo,
http://cogollosdeagua.blogspot.com/2012/03/lentejas-con-chorizo.html
Un beso
M'agradaM'agrada
No se si quedarme amb la crema o amb la amanida…jeje
M’agraden els dos aperitius !!!!!! Quin problema….
petonets.
M'agradaM'agrada
A menjar tots llenties que són molt saludables!
Rosa Maria
http://elplatdeldia.blogspot.com/2012/03/les-llenties-setmanals.html
M'agradaM'agrada
Hola!!!! nois quins plats més bons!! crec que no se m’hauria acuidit mai… i això de les llenties sense pell està sent tot un descobriment, les haurem de provar… Aquí us deixo la meva proposta! http://tastarutes.wordpress.com/2012/03/15/pebrot-farcit-de-llenties-feta-i-verduretes/
Un petonàs!
M'agradaM'agrada
Quins gots més atractius visualment i quins contrastos de sabors. l’amanida es cert que la combinació de bacalla amb taronja em costa d’imaginar, pero la de bacalla i llenties tambe jajaja
Un petonet
M'agradaM'agrada
Uau! quins aperitius més bons!!
Aquí us deixo la meva aportació
http://www.iavuiquecuino.com/2012/03/neules-de-llenties-amb-pasta-philo.html
M'agradaM'agrada
Yo con las lentejas soy más de “las dejas” ;)
Pero me he pasado la vida comiéndolas… cómo son las madres… ;)
M'agradaM'agrada
Dues receptes molt innovadores!! Quin plaer provar-les…
Petons
M'agradaM'agrada
Carai quines receptes més bones! M’han agradat totes. Ahir al vespre em vaig despistar i no vaig publicar la meva, aquest vespre sens falta ho faig.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Com sempre oferiu una mar de receptes boníssimes, em penso que amb tots aquests aperitius no podrem fugir de les llenties! Jo personalment em quedo amb el primer, amb perdó però ha de ser l’òstia amb les mandonguilles, un 10!
Aquí us deixo la meva recepta:
http://acabatdefer.blogspot.com/2012/03/hamburguesa-de-llenties-i-tomaquets.html
M'agradaM'agrada
Ara no se si l’enllaç s’ha de deixar aquí o a l’altre post… Per si de cas deixo també aquí la meva aportació:
http://mireiaolive.blogspot.com/2012/03/humus-de-lentejas-con-crujientes-de.html
Espero que us agradi, a mi els vostres m’han encantat!
Petons
M'agradaM'agrada
ostres però quin nivell que hi ha amb les receptes de llenties!! les meves són una aportació més normaleta!!
http://cuinautil.blogspot.com/2012/03/llenties-amb-verduretes.html
muasmuas
M'agradaM'agrada
Hola macos!, una proposta ben original i gustoseta!, jo us proposo una barreja de 2 purés en blanc i negre, tot i que sembla un dúo de mousses!…ja,ja…Apa!, una abraçada macos!
http://destapantcassoles.blogspot.com/2012/03/llegum-en-blanc-i-negre-la-recepta-del.html
M'agradaM'agrada
t’han quedat bonissimes. la crema la tinc que fer…
petonets s
M'agradaM'agrada
Quines receptes! i quines fotos! La meva proposta és molt més senzilla encara té un punt en comú amb una de les vostres: el bacallà. La combinació llenties amb bacallà potser sembla estranya però és boníssima.
Petons
Conxita
http://alpotpetitcuina.blogspot.com/2012/03/amanida-de-llenties-bacalla-fumat-ou.html
M'agradaM'agrada
UFFFF!! que bo ha de ser aixo! Jo hem quedo amb l’amanida de llenties amb bacalla i taronja!!
Un peto als cracks!!
M'agradaM'agrada
Tot això ha de ser boníssim!!! no tinc més remei que posar-ho a pendents!!
La meva és aquesta:
http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com/2012/03/llenties-amb-mandonguilles-la-recepta.html
Petonets
M'agradaM'agrada
Doncs si que podem fer coses amb llenties!!! quina varietat i originalitat que trobem avui!!! tot ha d’estar boníssim!!! petó
M'agradaM'agrada
Com sempre espectacular…
Petonets.
M'agradaM'agrada
Aquí os dejo mi aportación de este mes. La vuestra, como siempre, espectacular… cuánta imaginación que tenéis, madre mía!!!
http://hoycocinavivi.blogspot.com/2012/03/hamburguesa-de-lentejas-masala.html
Petonets. Vivi
M'agradaM'agrada
Tengo que jugar a pinto pinto gorgorito a ver con cual me quedo :D
Me encantan las dos recetas, sin de auténtica categoría, a pesar de, como bien dices, la humildad del ingrediente principal. tú si que eres una crack
Besos y hasta el próximo 15
M'agradaM'agrada
Quin aperitiu més complet!!! m´encanta sobretot l´amanida amb bacallà, quina bona proposta, i la resta deliciós…. vaig a fer una “tourné” per la resta de receptes. Petons,
M'agradaM'agrada
Aquí us la deixo!
Les vostres son de restaurant dels cars eh? Fantàstiques
Molts petons
http://elmeublogdecuina.blogspot.com/2012/03/humus-de-llenties.html
M'agradaM'agrada
Uhm, quina gana q tinc a aquestes hores! Una de crema i mandonguilles aquí! si us plau! :-)
M'agradaM'agrada
M’encanten les dues propostes i les presentacions em semblen estupendes! Quin goig veure tantes receptes bones de llenties. Amb aquest bé de Déu m’estranyaria que fins el pitjor enemic de les llenties es resistís!
Petoooons!
Anna
M'agradaM'agrada
Però si és que sou uns cracks!!! com teniu aquesta originalitat per preparar plats!! m’encanta!! a mi em falta aquesta creativitat…sou genials nois!
Molts petonetssssss
M'agradaM'agrada
Caram com passa el temps! Bé, aquí teniu la meva recepta.. crec que ja n’hi ha unes quantes de receptes d’hummus, però en fi, també faig l’aportació del pa de pita que realment és ben fàcil i surt molt bo!
http://lhortdelonclu.blogspot.com/2012/03/la-recepta-del-15-hummus-de-llenties.html
Petons!
M'agradaM'agrada
wow! quien diría que las lentejas pueden ser también delicadas, más allá de los platos de guisos y ensaladas. me encanta la presentación.
M'agradaM'agrada
He hecho hamburguesas porque me acordaba de las tuyas jijiji pero las propuestas que nos traes hoy son geniales, que presentación!!! la primera la tengo facil, no aromatizo el aceite y listo pero la segunda, con lo chula que es! a ver como sustituyo el bacalao para probarla :D
Un besote
M'agradaM'agrada
M’han encantat totes les receptes que heu portat, peró la de la Isabel és brutal i l’apunto com a preferent.
Us deixo la meva, petonets.
http://comosiempremadreando.com/2012/03/15/ensalada-de-lentejas-oficinistas-o-sea-de-tupper/
Esther
M'agradaM'agrada
quant ferro té el post d’avui! com es nota que som dia 15 ;)
M'agradaM'agrada
tot, bonissim
M'agradaM'agrada
Hola!! Avui he arribat ben justeta, eh???
Cada dia us superau un poc més. Com diria algú que coneixem molt bé: olé, olé i olé vosaltres!!! El “pintxo” de mandonguilles m’ha matat i l’amanida ja m’ha flipat. D’on surt tant inspiració??? ;DDD
Definitivament, la Lupita diu que vol emigrar a Barcelona. Diu que aquí només menja bé un dia per setmana. :SSSSSS Gavina dolenta!!
http://www.bontiberi.com/2012/03/boletes-de-patata-arrebossades-amb.html
(Aquesta vegada m’ha costat camuflar les llenties!! Què consti!!)
Petons guapos!!
M'agradaM'agrada
Sensacionals les vostres propostes. M’ha agradat moltíssim, són uns aperitius molt originals.
Aquí tens la meva proposta.
Una amanida ben senzilleta de preparar.
http://www.deliciasdesdebarcelonaabuenosaires.blogspot.com/2012/03/ensalada-tibia-de-lentejas.html
Petons!!!
M'agradaM'agrada
Bueno, aquí está mi aportación que no he podido poner antes porque nos las estábamos comiendo, y han quedado de lujo:
http://rezeditas.blogspot.com/2012/03/pate-de-lentejas-y-berenjena.html
M'agradaM'agrada
Vaig tard i encara no he mirat les receptes però ja intueixo que menjarem llenties una temporada llarga.
Els vostres aperitius tenen una pinta tremenda.
http://sisouservits.blogspot.com/2012/03/llenties-amb-carxofes-i-ceba.html
Mercè
M'agradaM'agrada
Tot i que no és la meva llegum favorita un día li vaig dedicar una entrada en el meu blog, us deixo el link
http://artemisasproject.blogspot.com/2011/05/recuerdos-infantiles.html
Qué vagi de gust!!
M'agradaM'agrada
Quin luxe d’aperitius!!! I jo que em pensava que les llenties eren una aliment “basic i humil”… Si son tot un luxe!!! Molt bones. Petons
M'agradaM'agrada
dos magnificas propuestas muy originales y asi en vaso quedan geniales,lo habeis bordado hoy ,muy buenas
una abraçada
M'agradaM'agrada
m’encanten aquestes dues propostes, sobretot la crema amb mandonguilles. felicitats per les receptes i l per la iniciativa!
M'agradaM'agrada
Bon dia,
puc entrar i deixar comentaris.
Una abraçada
Alícia
M'agradaM'agrada
M’agrada el puré de ceba. I funcionen els comentaris!
M'agradaM'agrada
mare meva… no vull escollir, vull les dues coses!!!!
M'agradaM'agrada
Quins aperitius més exquisits! No hi ha paraules per comentar-los són senzillament genials!
Us animem a passar-vos pel nou bloc d’ESfruita, la botiga online de fruita i verdures de qualitat.
http://www.esfruita.com/assessorem
També us recordem que si cliqueu “m’agrada” a la pàgina de Facebook d’ESfruita obtindreu un 25% de descompte en la primera compra! facebook.com/Esfruita
M'agradaM'agrada
Olé!! Olé!! Olé!! Uns aperitius de luxe!!! Sou uns cracks!!!
Petonets i bon cap de setmana guapos!!!
M'agradaM'agrada
Totes dues propostes em semblen fantàstiques, originals i molt elegants!
M'agradaM'agrada
Hola nois! quin nivell amb aquests aperitius, i l’amanida perfecta.
Aqui us deixo las meves llenties:
http://elracodelcuscus.blogspot.com/2012/03/amanida-de-llenties.html
Una abraçada
M'agradaM'agrada
a
M'agradaM'agrada
a viam amb aquest trunyo de mail
M'agradaM'agrada
Quina odissea per poder fer un comentari!!!!!!!!!
Doncs res, que totes dues propostes em semblen genials i amb una presentació high level.
La nostra proposta ja la vaig enviar per mail, eh?
Petonets i gràcies als srs de wordpress per liar-la el dia de la recepta del 15!!!!
M'agradaM'agrada
Molt original !!!! un 10 !!! :)
Petonets
M'agradaM'agrada
Nois, us hi heu lluït amb aquests aperitius, reinventant plats de llenties. Quina pinta, mare meva!
Marta
M'agradaM'agrada
Ostres quines dues aportacions, amb aquests dos aperitius, no necessiteu ningú més, boníssims…
Un petonet
M'agradaM'agrada
Dos aperitius molt bons! M’aniran bé perquè sempre menjo les llenties estofades i ja és hora de variar.
M'agradaM'agrada
Hola! Es-pec-ta-cu-lar! m’agrada la recepta i l’anoto!
A veure si el mes que ve no faig tard a la recepta del 15 el mes que vé!!
petons
Anna
M'agradaM'agrada
guaposssssss!!! ja soc aquí!!! :)
http://mylovelyfood.blogspot.com.es/2012/03/crema-de-zanahoria-y-lentejas-coral-y.html
muaaaaaaaaaaaaaa!!!!
M'agradaM'agrada
Me quito el sombrero!!!! me habéis dejado enamorada de ambos aperitivos, qué originales! la ensalada de lentejas con bacalao y naranja presentado en vasitos de yogur es brutal , y qué decir de la cremita con albóndigas de lentejas….estupenda! estas recetas me las guardo para probarlas!!!! un besito
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhhh que chic!!!
Me han encantado..
Petons
M'agradaM'agrada
Al final no vem participar! Esperem que per la propera trobem la recepta ideal per poder participar-hi! Els aperitius genials i la presentació molt elegant! Una abraçada :)
M'agradaM'agrada
Dos aportacions fantàstiques i molt originals les que heu fet!
Llàstima que aquest cop no hi he pogut participar… :( A veure si a la propera sí! ;)
Molts petons!!!
Cuinetes
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Una presència fantàstica. Així fins i tot jo de petita me les hagués menjat!
Petons
M'agradaM'agrada
Vaja dues aportacions més espectaculars. M’agraden moltíssim. Sou tant originals!!!
I a que ja no us esperàveu que jo us deixés el meu link? doncs aquesta és la meva proposta.
http://courecoulants.blogspot.com.es/2012/03/hamburguesa-de-llenties-i-olivada-negra.html
M'agradaM'agrada
Quin bon gust a l’hora de presentar-ho. Dues propostes interessants, em quedo però amb la segona, amb la taronja i el bacallà, em sembla esplèndida. Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Els vostres plats són simplement insuperables. Quin goig…són preciosos. Jo em temo que la meva recepta a sobre de tard és força més normaleta. Us la deixo de totes maneres:
http://entreharinas.blogspot.com/b/post-preview?token=5uQcSDYBAAA.JxHZfqDUgEOj-7ot1luvow.aMnKasPUTySKFG1aikyrdQ&postId=4007436471973361952&type=POST
No volia passar dos mesos seguits sense participar! Una abraçada de la sansenca de torn.
M'agradaM'agrada