Sopa de calçots amb romesco

Si sou de fer calçotades per compte propi, sempre està bé guardar-se uns quants calçots per cuinar altres coses més enllà  de fer-los sobre el foc.

Aquest any n’hem comprat expressament per cuinar, i entre altres coses a la Sandra se li va ocórrer preparar-los en sopa, amb patata i brou de verdures, i el resultat va ser sorprenentment bo!

Ara sembla que ja no en fa gaire de fred, però tot i això de nit segueix passant molt bé una sopeta com aquesta!

Com els prepareu vosaltres els calçots? Més enllà de les calçotades és clar!

Ingredients (2 pers.)

– 10 calçots

– 1 patata grossa

– Una cullerada de romesco (i una mica més per acompanyar)

– Uns brins de safrà

– Brou de verdures (o aigua)

– Oli i sal

– Pa torrat

Preparació

Sofregim en una mica d’0li els calçots tallats a trossets de mig centímetre aproximadament. Quan estiguin una mica daurats hi afegim la patata tallada a daus petits, hi donem unes voltes, hi posem una cullerada de romesco i uns brins de safrà.

Ho remenem bé una mica i cobrim amb brou de verdures (o en el seu defecte, aigua) i salem.

Deixem coure tapat, a foc lent, durant uns 25 minuts.

Servim acompanyat d’una torrada de pa amb salsa romesco per sobre.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Pizzetes de calçots amb romesco

35 pensaments sobre “Sopa de calçots amb romesco

  1. gemmaclofent diu:

    Jo faig una recepta semblant, però enlloc de sopa amb crema de calçots (com una vichyssoise). La vostra versió també m’agada molt, el proper cop la faré així. Llàstima que ja s’acabi la temprada de calçots…

    M'agrada

  2. Anna diu:

    Ostres, doncs mira que m’agraden les sopes i cremes però mai he provat els calçots així! Una molt bona idea, ho provaré i penso que triturat en crema tb ha de ser molt bó, no? :-P

    Petons!!

    M'agrada

  3. recetasdetiaalia diu:

    Cómo me gustan los calçots. Pero sólo los he comido un par de veces cuando ha coincidido que estaba de visita en Barcelona y era temporada. Lástima que no sea fácil encontrarlos en todos sitios.

    En sopa se me antojan deliciosos. No hay más que leer la receta y ver las fotos. Hay que aprovechar ahora que todavía apecete una sopita.

    Bss

    M'agrada

  4. Bet diu:

    Que bona aquesta sopeta!! i amb la torrada, genial! doncs jo en vaig fer bunyols, i també són molt bons a l’arròs, una focaccia de calçots! (amb trossets de botifarra i salsa romesco…) ai quina gana que m’agafa amb tot plegat! Divendres vinent tinc l’última calçotada, a veure si en sobren! Petonets i bon cap de setmana!

    M'agrada

  5. GEMMA diu:

    Diumenge que ve tenim calçotada i brassa i mones i bunyols i….reventarem !!!! jaja.
    La meva mare sempre s’en guarda uns quants per que li agraden arrebossats…ummmm
    Petonets.

    M'agrada

  6. Eva diu:

    Aixó vostre no te nom, mira que m’agraden els calçots, però així no els hagues fet mai. D’on les traieu aquestes coses, del vostre cap??? No pot ser, felicitats.
    Petonets.

    M'agrada

  7. lacuinadeleri diu:

    Jo ja se com preparar-los a partir d’ara… Si, és veritat encara que ja comença afer caloreta jo aquesta sopa me la menjaria molt a gust. Petons i bona S. Santa!

    M'agrada

  8. carmegc diu:

    Nyam, nyam… quina sopeta tan bona, a la nit encara ve de gust alguna cosa calentona.
    De calçots en faig alguns en tempura acompanyats d’una mena de salsa romesco i també en quiche.
    Petons

    M'agrada

  9. cullerotfestuc diu:

    Ohhhhhhhh…just avui hem fet calçotada!!! Si ho hagués vist avui n’hagués guardat! A veure si faig aquesta sopa…ha de ser ben gustosa!
    I jo sóc de les que menjaria cada dia sopa per sopar! :)
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  10. Anna i Cristina diu:

    Això és cuina d’aprofitament!!A nosaltres si ens en sobren a vegades els congelem, però aquest any hem fet tantes calçotades que n’estem una mica saturades!!Però d’aquí un temps segur que caurà!!

    M'agrada

  11. Paula diu:

    Vaig a dir un “sacrilegi”: ejem, ejem…mai he menjat calçots!!!! Hi haurem de posar remei.He sentit que hem convidareu a menjar-ne?????
    La sopeta té molt bona pinta! I la foto és molt xula, té un toc especial.
    Petons guapos, guapos…guaposssssssssss!! ;DDD

    M'agrada

  12. Pilar19@me.com diu:

    ¿Te puedes creer que nunca he probado los calçots?, Si, sí, ya sé que no tengo perdón, pero es que por aquí no los he visto jamás y cuando he ido a Barcelona no era plan de venirse con la compra en el avión :)
    Tiene una pinta fantástica y con esa pedazo de salsa más todavía.
    Besos y felices vacaciones, Hasta la vuelta

    M'agrada

  13. Elena diu:

    Qué maravilla de sopa!!! Aquí está haciendo un tiempo casi invernal, ideal para este tipo de sopitas. No sé si puedo encontrar calçots por aquí, tendría que ver.
    Besos y feliz semana!

    M'agrada

  14. Mglòria diu:

    M’encanta aquesta versió d’un plat tan territorial! Passar de fer un àpat exclusivament de camp, fet a foc directe, a versionar-lo com a sopa recomfortant… Simplement genial!
    La veritat es que com a casa el pare cultivava calçots, durant la temporada substituíen les preparacions de ceba per calçots. Un altre plat que m’agrada molt són els típics calçots arrebossats i acompanyats de romesco. Al poble on visc fan coca de recapte de calçots, i precisament un dels amics de la colla cada any s’endú premi a Valls!
    A casa, particularment, fem servir la mateixa recepta del romesco per fer la salsa dels calçots i el xató. És una recepta exclussiva dels meus avantpassats. I com no: deliciosa!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.