Si sou de fer calçotades per compte propi, sempre està bé guardar-se uns quants calçots per cuinar altres coses més enllà de fer-los sobre el foc.
Aquest any n’hem comprat expressament per cuinar, i entre altres coses a la Sandra se li va ocórrer preparar-los en sopa, amb patata i brou de verdures, i el resultat va ser sorprenentment bo!
Ara sembla que ja no en fa gaire de fred, però tot i això de nit segueix passant molt bé una sopeta com aquesta!
Com els prepareu vosaltres els calçots? Més enllà de les calçotades és clar!
Ingredients (2 pers.)
– 10 calçots
– 1 patata grossa
– Una cullerada de romesco (i una mica més per acompanyar)
– Uns brins de safrà
– Brou de verdures (o aigua)
– Oli i sal
– Pa torrat
Preparació
Sofregim en una mica d’0li els calçots tallats a trossets de mig centímetre aproximadament. Quan estiguin una mica daurats hi afegim la patata tallada a daus petits, hi donem unes voltes, hi posem una cullerada de romesco i uns brins de safrà.
Ho remenem bé una mica i cobrim amb brou de verdures (o en el seu defecte, aigua) i salem.
Deixem coure tapat, a foc lent, durant uns 25 minuts.
Servim acompanyat d’una torrada de pa amb salsa romesco per sobre.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
que original y buena esta sopa
bona setmana santa
M'agradaM'agrada
Clar q si, s’ha de ser original i diferent per fer aquesta recepta!enhorabona!
M'agradaM'agrada
Jo faig una recepta semblant, però enlloc de sopa amb crema de calçots (com una vichyssoise). La vostra versió també m’agada molt, el proper cop la faré així. Llàstima que ja s’acabi la temprada de calçots…
M'agradaM'agrada
Mmmm bonissima amb els trossets de calçot flotant!! a mi també m’agrada experimentar amb els calçots!! petons
M'agradaM'agrada
Pues me parece maravillosa.
Y bueno eso de no no hace tiempo de sopa……..
Besos y buen finde
M'agradaM'agrada
Ostres, doncs mira que m’agraden les sopes i cremes però mai he provat els calçots així! Una molt bona idea, ho provaré i penso que triturat en crema tb ha de ser molt bó, no? :-P
Petons!!
M'agradaM'agrada
En crema la fem sovint, així donem un toc diferent! ;) jejeje
M'agradaM'agrada
En sembla una molt bona idea i original per fer el calçots de una forma diferent. Felicitats
M'agradaM'agrada
Original i encara hi han calçots per fer-la
petonets i bon finde
M'agradaM'agrada
Cómo me gustan los calçots. Pero sólo los he comido un par de veces cuando ha coincidido que estaba de visita en Barcelona y era temporada. Lástima que no sea fácil encontrarlos en todos sitios.
En sopa se me antojan deliciosos. No hay más que leer la receta y ver las fotos. Hay que aprovechar ahora que todavía apecete una sopita.
Bss
M'agradaM'agrada
La veritat es que els calçots nomé sels he menjat a la brasa i amb la salsa, però aquesta sopa ja de ser bonissima.
petons
M'agradaM'agrada
Ben bona aquesta sopeta, es que els calçots son molt gustosos, el gust tan perfumat, quasi es tant o mé bo que la ceba o el porro. Petons, i bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Otra manera de comer els calçots. Además la sopa se ve rica, rica.
Besets
M'agradaM'agrada
He he, acabem d’arribar d’una calçotada i n’han sobrat. Ja sé qui menjarà aquesta sopa demà…
Nani
M'agradaM'agrada
Que bona aquesta sopeta!! i amb la torrada, genial! doncs jo en vaig fer bunyols, i també són molt bons a l’arròs, una focaccia de calçots! (amb trossets de botifarra i salsa romesco…) ai quina gana que m’agafa amb tot plegat! Divendres vinent tinc l’última calçotada, a veure si en sobren! Petonets i bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Diumenge que ve tenim calçotada i brassa i mones i bunyols i….reventarem !!!! jaja.
La meva mare sempre s’en guarda uns quants per que li agraden arrebossats…ummmm
Petonets.
M'agradaM'agrada
Aixó vostre no te nom, mira que m’agraden els calçots, però així no els hagues fet mai. D’on les traieu aquestes coses, del vostre cap??? No pot ser, felicitats.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Gran idea!!! Jo dilluns vaig prepara una crema de calçots i romesco! i el resultat va ser realment bo!!!
M'agradaM'agrada
Sandra, que buena idea hacer una sopita con los calçots, y con esa tostadita con romescu le debe ir que ni pintada! una nueva manera de tomar calçots, un besito!
M'agradaM'agrada
Jo ja se com preparar-los a partir d’ara… Si, és veritat encara que ja comença afer caloreta jo aquesta sopa me la menjaria molt a gust. Petons i bona S. Santa!
M'agradaM'agrada
Nyam, nyam… quina sopeta tan bona, a la nit encara ve de gust alguna cosa calentona.
De calçots en faig alguns en tempura acompanyats d’una mena de salsa romesco i també en quiche.
Petons
M'agradaM'agrada
És una idea espectacular. A casa ens encanten i no havia pensat en fer-los d’altres formes. Prenc nota.
Petonets,
Esther
M'agradaM'agrada
Ohhhhhhhh…just avui hem fet calçotada!!! Si ho hagués vist avui n’hagués guardat! A veure si faig aquesta sopa…ha de ser ben gustosa!
I jo sóc de les que menjaria cada dia sopa per sopar! :)
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Això és cuina d’aprofitament!!A nosaltres si ens en sobren a vegades els congelem, però aquest any hem fet tantes calçotades que n’estem una mica saturades!!Però d’aquí un temps segur que caurà!!
M'agradaM'agrada
Vaig a dir un “sacrilegi”: ejem, ejem…mai he menjat calçots!!!! Hi haurem de posar remei.He sentit que hem convidareu a menjar-ne?????
La sopeta té molt bona pinta! I la foto és molt xula, té un toc especial.
Petons guapos, guapos…guaposssssssssss!! ;DDD
M'agradaM'agrada
¿Te puedes creer que nunca he probado los calçots?, Si, sí, ya sé que no tengo perdón, pero es que por aquí no los he visto jamás y cuando he ido a Barcelona no era plan de venirse con la compra en el avión :)
Tiene una pinta fantástica y con esa pedazo de salsa más todavía.
Besos y felices vacaciones, Hasta la vuelta
M'agradaM'agrada
Qué maravilla de sopa!!! Aquí está haciendo un tiempo casi invernal, ideal para este tipo de sopitas. No sé si puedo encontrar calçots por aquí, tendría que ver.
Besos y feliz semana!
M'agradaM'agrada
Segur que està boníssima perquè els ingredients m’encantes… però les sopes… no sóc de sopes! Bona Pasqua
M'agradaM'agrada
Que original!! M’encanta!
M'agradaM'agrada
Sopa de calçots, quina bona idea per aprofitar-los!!! és semblant a una sopa de ceba? mmmm… ara que torna la fresca ve de gust.
Com sempre em fixo en l’atrezzo, veig que tenim els mateixos bols mariners :-D
Bon profit!
M'agradaM'agrada
M’encanta aquesta versió d’un plat tan territorial! Passar de fer un àpat exclusivament de camp, fet a foc directe, a versionar-lo com a sopa recomfortant… Simplement genial!
La veritat es que com a casa el pare cultivava calçots, durant la temporada substituíen les preparacions de ceba per calçots. Un altre plat que m’agrada molt són els típics calçots arrebossats i acompanyats de romesco. Al poble on visc fan coca de recapte de calçots, i precisament un dels amics de la colla cada any s’endú premi a Valls!
A casa, particularment, fem servir la mateixa recepta del romesco per fer la salsa dels calçots i el xató. És una recepta exclussiva dels meus avantpassats. I com no: deliciosa!
M'agradaM'agrada
Hola parella,
Aquesta sopeta té molt bona pinta. M’hi agrada la combinació amb el romesco, una “picada” molt apropiada amb els calçots.
M'agradaM'agrada