La mona i el mico

Heu vist a l’Ori que guapo amb el mico i la mona a banda i banda i mitja dotzena d’ous de Pasqua? Avui ens hem menjat la mona fent calçotada amb la família de la Sandra, i clar, al petit de la casa el teníem encantat amb tant de dolç!

Enguany sembla que la mona tradicional d’ous durs ha tornat amb força. Aquí a Barcelona a la Sandra no li sona haver-ne vist normalment, però aquests últims dies l’hem vist aparèixer per la majoria d’aparadors (i també per molts blocs, que aquest any sembla que ens hi haguem llençat tots a fer-la!).

Jo de petit, allà a Reus, sempre tenia mona de pa de pessic amb gema (ben coberta de flamets i gemes) i figura de xocolata, però la meva mare també va seguir comprant la que tenia ella de petita, la dels ous durs, doncs allà s’han mantingut sempre els dos tipus.

L’any passat, a la Bordeta, vam fer unes mones més senzilles amb base de cóc, però aquesta vegada teníem ganes de treballar-nos-ho, així que l’hem feta en condicions, amb el pa de pessic de veritat, i clar, també hem provat de fer la versió tradicional amb els ous durs.

Com que en féiem dues no vam voler passar-nos amb les mides, i ahir, en enllestir la de brioix, i recordant les explicacions sobre les mones de Pasqua dels Olleta de verdures, vam veure que no havíem fet una mona, sinó un mico! Us ho miraríem d’explicar, però ens sembla millor que passeu pel seu bloc i gaudiu de la classe magistral sobre mones tradicionals que ens van fer! :)

Aquesta vegada hem decidit no explicar les receptes, doncs les hem tret pràcticament calcades d’un altre bloc! Ja se sap que en això de la reposteria millor no jugar-hi, així que en lloc de copiar-les us deixem els enllaços i comentem per sobre com ho hem fet.

Totes dues mones les hem tret del bloc de la Mercè de Cuina per a llaminers, un dels grans referents pel que fa a blocs de dolços.

La mona tradicional l’hem feta seguint exactament els seus passos, però sense farcir-la. I en fer-la més petita (la meitat de les quantitats que fa la Mercè), és quan vam obtenir el mico en lloc de la mona!

L’altra, la de gema i farcida de ganache de xocolata, també vam fer-la a partir de la recepta de la Mercè, però preparant una mica menys de cobertura de gema, i canviant el midó, doncs no en teníem, per Maizena.

Ah! Amb aquestes mones ens afegim al repte de l’Annie de pastissets.cat, i ajudem a acabar d’omplir fins dalt de mones tota la gastrosfera!

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Mones de Pasqua

39 pensaments sobre “La mona i el mico

  1. joaquina diu:

    Us han quedat fantàstiques, quin goig que fan i l´Ori ben content amb els seus ous pintats… es que els nens amb poqueta cosa s´els fa contents…. petons, i bona setmana (jo també he caigut en la temptació de fer les mones tradicionals)…

    M'agrada

  2. COURE COULANTS diu:

    Guau, jo també estaria ben feliç així envoltada de mones, micos, en definitiva de aquests dolços que us han quedat amb aquesta pinta tant genial. Les receptes de la Mercé sempre son un èxit però és que la vostra execució és impecable. Petonets!!!

    M'agrada

  3. Bet diu:

    Que guapo l’Ori!!! i que content deuria estar amb tanta mona, mico i ous!!! és l’únic nen que hi havia? jejeje de totes maneres als grans també ens agraden molt aquestes coses, encara que no ho diem tant! Us han quedat molt i molt bé, a veure si el proper any m’atreveixo amb el mico, no l’he tastat mai i em provoca molta curiositat! molts petoneeeets!! :)

    M'agrada

  4. guspiresqueviatgenambelvent diu:

    ja els tenim aquí, la mona i el mico, els trobàvem a faltar. Us ha quedat molt bé!!! Si, sembla que aquest any la de gema i la de brioix han trionfat, se’n veuen per tots els blogs. Aviat la nostra! també de gema.
    Petons guapus!

    M'agrada

  5. cullerotfestuc diu:

    No m’estranya que l’Ori estigui tan entusiasmat!!!! Jo també ho estaria si em portessiu aquesta Mona i aquest Mico!!! :) Sabeu que mai he probat la mona tradicional amb l’ou dur? La tinc a pendents però no m’acabo d’animar…a veure si poso remei!
    Per cert Sandra, quin dia és el teu cumple??? ;)
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  6. Marina diu:

    CArai Sandra! Quina Pasqua més dolça que heu tingut! Jo he fet la tradicional, també seguint les indicacions de la mercè. Us han quedat precioses! I això del mico és tot curiós!! Petons

    M'agrada

  7. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Nois, vaja mones, micos…de categoria! quina feinada i que bé us ho heu passat oi?. Una abraçada macos!!!

    M'agrada

  8. Anna diu:

    Si que està preciós l’Ori si, ja et vaig dir al face que era moníssim però ho corroboro! :D No coneixia el mico, l’hauré de probr, encara que la mona tb té una pinta…. mmmm!!

    Petons maca!!

    M'agrada

  9. albota diu:

    Quines super mones!! La meva mare, que és de Linyola, sempre diu que la mona ha de tenir tants ous durs com anys té el fillol. Però tot i que ella era una defensora de la mona tradicional, a mi els meus padrins sempre me la feien de xocolata! i jo a la meva fillola li faig una mona que em sembla que és de tot menys una mona, però a ella li encanta!
    petonets guapos!!

    M'agrada

  10. LAIA diu:

    oh! M’ENCATA EL MICO! Quina traça! i segur que és boníssim!! la mona tb ha quedat molt bé, però a mi no m’apassionen, massa dolçor… Una abraçada!

    M'agrada

  11. CRISTINAT diu:

    Visca la paritat! Jo no he provat mai la mona tradicional i, es ben cert que aquest any els aparadors de les pastisseries anaven plens. No sé si és un qüestió de preu…però jo ja la tinc a pendents.

    M'agrada

  12. catieu diu:

    Jejeje… no coneixia això del Mico, quina gràcia!!! Nosaltres no n’hem fet mai cap de tradicional. i sincerament, tot i la bon afila que fa, em quedo amb l’altre. És que té un apinta irresistible!!!! No us en quedarà un tall, oi??
    Moltíssimes gràcies per participar!!!
    Annie i Catieu

    M'agrada

  13. Judith Elmóndejuju diu:

    nennnnnnnnnns! per fi estic aqui!!! creieu que teniu temps de fer-ne una per demà??? va, que jo ja no tinc padrins! 8(. és espectacular, però sabeu el què més m’agrada??? el bombonet de l’Ori!!! cada dia està més guapo!!!!! petonets carinyets

    M'agrada

  14. nee* diu:

    Avui millor dit que mai, quina monada de mones!!!! M’encanta com us han quedat, molt maques les dues i segur que també molt bones.
    Una pregunteta, el Xavi no sabrà d’alguna recepta similar a les mones cristina de l’antiga pastisseria Jordà?? :P és que des de que han tancat es troben molt a faltar, jeje.

    Petonets!!

    M'agrada

  15. anaori diu:

    Oh! també teniu un ori!! quina gràcia!!! com jo! Aquesta mona és fantàstica segur que va estar molt content! També m´agradat molt el titol del post!:) petonets

    M'agrada

  16. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Mona, mico, m’és igual! A mi la meva padrina ja no em fa mona, em voleu fer de padrins? ja,ja,ja
    Molts petonets.

    M'agrada

  17. Paula diu:

    He sentit que sereu els padrins de les nostres sisters?? Jo també vull uns padrins que em facin unes mones com aquestes…em voleu com a fillola??
    Molt guapo l’Ori, molt guapa la Mona, molt guapo el mico i mooolt guapos els meus nens de la Bordeta!!
    Quina cara de satisfet que fa, eh??

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.