Com ja és tradició últimament, abans de publicar la nostra proposta per a la Recepta del 15 fem un previ amb la participació de la mare de la Sandra, que està encantada d’anar afegint receptes a els fogons de la Isabel.
Heu vist quin arròs mar i muntanya més impressionant? Bolets i carxofes per la banda de terra, i unes bones gambes per la banda de mar, que en sofregir-ne els caps donaran un gustet a l’arròs per fer-se la boca aigua!
I vosaltres, ja teniu la vostra recepta d’arròs pel 15 preparada?
Ingredients (4 pers.)
– 400 g d’arròs de Pals o bomba
– 16 gambes
– 1 ceba grossa
– Rossinyols
– 2 carxofes
– 1 cullerada de pasta de pebrot xoricer o de nyora
– Uns brins de safrà
– Oli i sal
Preparació
Sofregim els caps de les gambes en la cassola on farem l’arròs perquè l’oli ens n’agafi bé el sabor, i els retirem.
Tallem la ceba ben petita i l’enrossim a foc lent en aquest oli. Netegem les carxofes, en tallem els cors a làmines, i els afegim a la ceba, junt amb els bolets, tallats de la mateixa manera.
Hi posem uns brins de safrà, una cullerada de pasta de pebrot xoricer i remenem bé. Cobrim amb aigua i deixem bullir una mica.
Afegim ara l’arròs i deixem coure sense remenar durant el temps que correspongui segons el tipus que fem servir.
Rectifiquem de sal, i afegim una mica més d’aigua (calenta) si veiem que se l’ha begut i en cal més perquè quedi caldós.
Marquem a banda i banda les gambes pelades sobre una paella amb sal, i les afegim a la cassola quan l’arròs ja estigui llest.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Reboníssim!!!un ole per la Isabel!! ai quina gana que m’ha agafat ara mateix… és tard però em queda una estoneta de feina, segur que me’l menjaria per agafar forces, i amb l’oloreta que deuria fer encara més, que els mar i muntanya m’encanten. Molts petonets!! :)
M'agradaM'agrada
Per favooooor!! es que a mi l’arròs caldós em supera!! m’encantaaaaaaaaaa!!!!! moltes felicitats per aquesta maravella de plat!!! petons
M'agradaM'agrada
Ay por Dios que rico este arroz. Con tu permiso me llevo la receta.
Bss
Virginia “sweet and sour”
M'agradaM'agrada
M’encanten els arrossos mar i muntanya com aquests, la combinació d’ingredients és molt del meu gust. Ha de quedar gustós i molt bo!
M'agradaM'agrada
Aquest arroç segur que treu el sentit…. jo he dit “Ostres!” quan l’he vist!!!!
M'agradaM'agrada
uohhh!! m’encanten els arrossos caldosos!! quina recepta… mmmm…!
M'agradaM'agrada
Acabo de fer un arròs caldós, i ja me’n poseu un altre per provar?? Així no hi ha qui vigili el que menja!! :-))
M'agradaM'agrada
Un arròs ben gustòs, una pinta boníssima, l’arròs caldòs m’encanta.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Jajajajaja, el mío también es un arroz caldosito, si es que está tan bueno.
Ya lo verás
Un beso
M'agradaM'agrada
Uf! quin arròs més bo, com els de la meva mare!!!
Doncs encara no he fet res, el més calen és a l’aigüera. Ja ser quina vull fer però no he tingut temps, a no ser que us vagi bé un arròs bullit? també és bo, no? A veure si dissabte la faig.
Bon cap de setmana, guapus!!!
M'agradaM'agrada
Quina foto! es veu un arròs de categoria!! tremendo.
M'agradaM'agrada
quina cassola més bona!!!!! té un color que enamora! visca l’Isabel i la recepta del 15!!!!! a veure si al Bolet demà en dinem. petonets
M'agradaM'agrada
Deiciós!!!! ara en menjaria un bon plat! els arrossos caldosos són els que més m’agraden (competint al ranking amb els risottos!).
Petonets i felicitats a la cuinera!
M'agradaM'agrada
sencillament deliciós
M'agradaM'agrada
Hola!
He fet una entrada d’arròs al bloc. Una abraçada
http://pambolixocolata.blogspot.com.es/2012/04/arros-bullit-i-cigrons-amb.html
M'agradaM'agrada
Qué maravilla de arroz, me encanta!!!!
Besos.
M'agradaM'agrada
tremendo este arroz asi ,me encanta y me pierdo si lo veo
bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Mare de Deu y quin arros mes bó. Hummmmmmmmm.
Besets
M'agradaM'agrada
Mmmmmm!!! Quina cosa mes bona!!! Cada mes la Isabel em fa salivar…. jijijijiji
Fins diumenge!!! ^__^
Petonasos
Sònia
M'agradaM'agrada
Que bona aquesta cassola Ummmm
La nostra participació a la recepta del 15 es aquesta
http://femunmos.blogspot.com.es/2012/04/enrotllats-i-cassoletes-darros.html
Petons
M'agradaM'agrada
Visca l’arròs de l’Isabel!! Quin bon gust que té per cuinar!!! Em pot convidar algun dia??? Petonets i fins el 15!
M'agradaM'agrada
Hummmmmmmmmmmmm quina delicia d’arròs !!!
Petons
M'agradaM'agrada
Ya sabemos que de tal palo tal astilla, ahora entendemos porque Sandra nos deleita con platos tan suculentos……..Isabel has hecho un arroz que quita el sentido!!!! las alcachofas con gambas….que arroz tan bueno!!!! besos a todos!!!
M'agradaM'agrada
Olé la Isabel!! Quin mar i muntanya que ha preparat!!!
Em podeu acollir a la Bordeta (també uns dies a casa de la Isabel) per fer un Stage “arròsser”??? Necessit millorar la meva tècnica. ;P
Les fotos molt xules!! Ja m’hauria agradat avui dinar un platet d’aquest arròs!
Petons!ne
M'agradaM'agrada
És impressionant un arròs així!!! a demés mar i montanya:))) Només veient la foto ja estic asseguda a la vostra taula!ja ja!! petonets
M'agradaM'agrada
Que espectáculo de arroz, te ha quedado delicioso, que rico, este mes nos ponemos las botas con tantas recetas de arroz, me encanta.
un besazo
M'agradaM'agrada
Ens haurem de fer del club de fans de la Isabel!
Nani
M'agradaM'agrada
Haurà tardat però quin nivell!
Prefereixo aquest mar i muntanya que el que porta pollastre!;)
Més petonets i bona nit.
M'agradaM'agrada
Molt gustós aquest arrós, amb aquests ingredients, i l´oloreta…. m´encanta un mes més la proposta de la Isabel. Petons, i bon diumenge.
M'agradaM'agrada
Mare meva, aquest arroç caldòs es per perdre el sentit!!!!!! es que quasi sento l’olor!!!!!
M'agradaM'agrada
Ostris, nois, quina pintassa! plat de cullera dels de tota la vida, mmmmm…. m’agraden els rossinyols! :-D
Petonets
M'agradaM'agrada
Tiene una pinta buenísima, seguro que estaba de muerte.
M'agradaM'agrada
Que rico !! con gambas y alcachofas esto es lo más!!
besos!!
M'agradaM'agrada
Tremendo!!! quina pinta!!! Jo me’n menjava un plat ara mateix encara que toqui berenar!!! Una delícia!!!
Ptns
M'agradaM'agrada
Marededéusenyor!!! Quina pintassa que té aquest arròs!!!!!
Visca els Fogons de l’Isabel!!!! :D
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada