Arròs caldós de gambes, carxofes i rossinyols

Com ja és tradició últimament, abans de publicar la nostra proposta per a la Recepta del 15 fem un previ amb la participació de la mare de la Sandra, que està encantada d’anar afegint receptes a els fogons de la Isabel.

Heu vist quin arròs mar i muntanya més impressionant? Bolets i carxofes per la banda de terra, i unes bones gambes per la banda de mar, que en sofregir-ne els caps donaran un gustet a l’arròs per fer-se la boca aigua!

I vosaltres, ja teniu la vostra recepta d’arròs pel 15 preparada?

Ingredients (4 pers.)

– 400 g d’arròs de Pals o bomba

– 16 gambes

– 1 ceba grossa

– Rossinyols

– 2 carxofes

– 1 cullerada de pasta de pebrot xoricer o de nyora

– Uns brins de safrà

– Oli i sal

Preparació

Sofregim els caps de les gambes en la cassola on farem l’arròs perquè l’oli ens n’agafi bé el sabor, i els retirem.

Tallem la ceba ben petita i l’enrossim a foc lent en aquest oli. Netegem les carxofes, en tallem els cors a làmines, i els afegim a la ceba, junt amb els bolets, tallats de la mateixa manera.

Hi posem uns brins de safrà, una cullerada de pasta de pebrot xoricer i remenem bé. Cobrim amb aigua i deixem bullir una mica.

Afegim ara l’arròs i deixem coure sense remenar durant el temps que correspongui segons el tipus que fem servir.

Rectifiquem de sal, i afegim una mica més d’aigua (calenta) si veiem que se l’ha begut i en cal més perquè quedi caldós.

Marquem a banda i banda les gambes pelades sobre una paella amb sal, i les afegim a la cassola quan l’arròs ja estigui llest.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Arròs caldós de safrà

Arròs caldós de verdures amb farigola

Arròs de gambes

35 pensaments sobre “Arròs caldós de gambes, carxofes i rossinyols

  1. Bet diu:

    Reboníssim!!!un ole per la Isabel!! ai quina gana que m’ha agafat ara mateix… és tard però em queda una estoneta de feina, segur que me’l menjaria per agafar forces, i amb l’oloreta que deuria fer encara més, que els mar i muntanya m’encanten. Molts petonets!! :)

    M'agrada

  2. roser85 diu:

    Per favooooor!! es que a mi l’arròs caldós em supera!! m’encantaaaaaaaaaa!!!!! moltes felicitats per aquesta maravella de plat!!! petons

    M'agrada

  3. guspiresqueviatgenambelvent diu:

    Uf! quin arròs més bo, com els de la meva mare!!!
    Doncs encara no he fet res, el més calen és a l’aigüera. Ja ser quina vull fer però no he tingut temps, a no ser que us vagi bé un arròs bullit? també és bo, no? A veure si dissabte la faig.
    Bon cap de setmana, guapus!!!

    M'agrada

  4. albota diu:

    Deiciós!!!! ara en menjaria un bon plat! els arrossos caldosos són els que més m’agraden (competint al ranking amb els risottos!).
    Petonets i felicitats a la cuinera!

    M'agrada

  5. fresa&pimienta diu:

    Ya sabemos que de tal palo tal astilla, ahora entendemos porque Sandra nos deleita con platos tan suculentos……..Isabel has hecho un arroz que quita el sentido!!!! las alcachofas con gambas….que arroz tan bueno!!!! besos a todos!!!

    M'agrada

  6. Paula diu:

    Olé la Isabel!! Quin mar i muntanya que ha preparat!!!
    Em podeu acollir a la Bordeta (també uns dies a casa de la Isabel) per fer un Stage “arròsser”??? Necessit millorar la meva tècnica. ;P
    Les fotos molt xules!! Ja m’hauria agradat avui dinar un platet d’aquest arròs!
    Petons!ne

    M'agrada

  7. anaori diu:

    És impressionant un arròs així!!! a demés mar i montanya:))) Només veient la foto ja estic asseguda a la vostra taula!ja ja!! petonets

    M'agrada

  8. frabisa diu:

    Que espectáculo de arroz, te ha quedado delicioso, que rico, este mes nos ponemos las botas con tantas recetas de arroz, me encanta.

    un besazo

    M'agrada

  9. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Haurà tardat però quin nivell!
    Prefereixo aquest mar i muntanya que el que porta pollastre!;)
    Més petonets i bona nit.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.