Carquinyolis de pipes

Aquest mes a “Memòries d’una cuinera” ens han proposat fer carquinyolis. I ja se sap que no hi ha res millor que un bon repte blocaire per atrevir-se a fer receptes com aquesta! Si us hi voleu afegir teniu fins al dia 28 per enviar-los la vostra recepta.

Canviant els típics fruits secs per pipes de carbassa i gira-sol obtenim una combinació de dolç i salat boníssima que ens ha encantat. I a més a més és una recepta sorprenentment fàcil que no podeu deixar de provar.

I aprofitem l’avinentesa, ja que demà serà Sant Jordi, per recomanar-vos un llibre d’un dels cervells pensants de “Memòries d’una cuinera”: El número 7, de l’Yves Gerbeau, presentada fa uns quants dies i que a casa ens ha encantat de debó!

Ingredients (20 carquinyolis aprox.)

– 70 g de pipes de carbassa

– 30 g de pipes de girasol

– Un raig de Cointreau

– 1 ou

– 40 g de sucre morè

– 60 g de sucre blanc

– 175 g de farina

– 1 culleradeta de llevat químic en pols (tipus Royal)

– La ratlladura d’una taronja

Preparació

Començarem posant en remull les pipes amb el Cointreau.

Batem l’ou amb el sucre i la ratlladura de llimona, i hi afegim la farina mesclada amb el llevat.

Quan ho estiguem acabant de barrejar hi afegim les pipes ben amarades de Cointreau, no cal que les escorreguem del tot, i la ratlladura d’una taronja.

Dividim la massa per la meitat i en fem dues peces llargues en forma de barra aplanada.

Ho courem al forn durant uns 15 minuts a 180ºC.

Traiem les barres del forn i tallem els carquinyolis amb talls esbiaixats. Els posem altre cop a la safata i enfornem 5 minuts més fins que s’enrosseixin una mica.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Cookies

Galetes de canyella

Advertisements

33 pensaments sobre “Carquinyolis de pipes

  1. joaquina diu:

    Que bons amb pipes !!! perfectes per picar .. els portaré en el proper dinar pel aperitiu, i per després de la partida de cartes de la tarda… ja estic veient les cares.. gracies per compartir la recepta. Petons, i bon diumenge.

    M'agrada

  2. guspiresqueviatgenambelvent diu:

    Que bé us han quedat!!! i una bona pensada la combinació amb pipes.
    Sabeu que no he fet mai carquinyolis? mai m’hi he atrevit, però veig que és senzill.
    Petons, guapus!

    M'agrada

  3. GEMMA diu:

    Jo ja he fet els meus ues vegades pero no consegueixo fer les fotos…..s’els menjen abans de poder !!! jaja
    Pero a la tercera va la vençuda…els amagaré.
    Petonets.

    M'agrada

  4. nee* diu:

    Quina bona pinta i qué originals!! El que això de que siguin tan fàcils de fer no ho veig molt clar jo…volia aprofitar el cap de setmana per fer-ne però al final res no m’he atrevit, a veure si aquesta setmana trobo una estona i alguna recepta verdaderament super fàcil de fer, jejej.

    Molts petonets!!

    M'agrada

  5. Paula diu:

    Olé els meus nens!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Com m’agraden les pipes!! Carquinyolis de pipes???!!! Apuntat. Lupita, a la Bordeta a cercar menjar per a la mama!!
    Com m’agrada aquesta paret blava!!;DDDD
    Petons guapos!!
    PD: ai, tenc una cançó gravada al cap i no me la puc treure!!! Quina serà??!!!!

    M'agrada

  6. estherclemente diu:

    Hola mi catalanina!! espero que hayáis pasado un buen día de san Jordi, me imagino que sí, sobre todo si os comísteis unas pastitas ricas de estas que nos traes. Estoy deseando ir a ver a mi hermanita a Barcelona para tomar unos cuantos. Un beso fuerte, Esther

    M'agrada

  7. estherclemente diu:

    Sandra no me deja comentar como la cocina mágica, me pone el gravatar que tengo para directo al paladar, bueno que sepas que soy yo. Bss

    M'agrada

  8. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    agrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Se m’ha esborrat el comentari i era parrafada, parrafada!
    Resumint: m’encanten els carquinyolis, sóc molt fan de les pipes! A partir d’ara suposo que el dolç invairà la Bordeta, no?;)
    Sou moooooooooooooooolt macos, per les recomanacions i per tot plegat!
    Molts petonets i moltíssimes gràcies.

    M'agrada

  9. Joseba Ajangiz diu:

    Os han quedado genial. Me gusta mucho el toque de las pipas. A ver si me pongo y hago los míos.
    Ya he visto vuestra propuesta para mayo… Genial… a ver si esta vez no me la pierdo, que llevo una racha….
    Besos

    M'agrada

  10. Bet diu:

    Aiii com és que encara no els havia comentat?? últimament no tinc gaire temps de comentar… llegir-los sí, que cada vegada ho rebo per correu ;) Doncs he de dir que els de pipes no els he tastat mai, i que m’encantaria venir a la Bordeta per tastar-los, però segur que ja no en queden!! aquest contrast de dolç i salat… m’encanta :)

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s