Aquest mes a “Memòries d’una cuinera” ens han proposat fer carquinyolis. I ja se sap que no hi ha res millor que un bon repte blocaire per atrevir-se a fer receptes com aquesta! Si us hi voleu afegir teniu fins al dia 28 per enviar-los la vostra recepta.
Canviant els típics fruits secs per pipes de carbassa i gira-sol obtenim una combinació de dolç i salat boníssima que ens ha encantat. I a més a més és una recepta sorprenentment fàcil que no podeu deixar de provar.
I aprofitem l’avinentesa, ja que demà serà Sant Jordi, per recomanar-vos un llibre d’un dels cervells pensants de “Memòries d’una cuinera”: El número 7, de l’Yves Gerbeau, presentada fa uns quants dies i que a casa ens ha encantat de debó!
Ingredients (20 carquinyolis aprox.)
– 70 g de pipes de carbassa
– 30 g de pipes de girasol
– Un raig de Cointreau
– 1 ou
– 40 g de sucre morè
– 60 g de sucre blanc
– 175 g de farina
– 1 culleradeta de llevat químic en pols (tipus Royal)
– La ratlladura d’una taronja
Preparació
Començarem posant en remull les pipes amb el Cointreau.
Batem l’ou amb el sucre i la ratlladura de llimona, i hi afegim la farina mesclada amb el llevat.
Quan ho estiguem acabant de barrejar hi afegim les pipes ben amarades de Cointreau, no cal que les escorreguem del tot, i la ratlladura d’una taronja.
Dividim la massa per la meitat i en fem dues peces llargues en forma de barra aplanada.
Ho courem al forn durant uns 15 minuts a 180ºC.
Traiem les barres del forn i tallem els carquinyolis amb talls esbiaixats. Els posem altre cop a la safata i enfornem 5 minuts més fins que s’enrosseixin una mica.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Que bons amb pipes !!! perfectes per picar .. els portaré en el proper dinar pel aperitiu, i per després de la partida de cartes de la tarda… ja estic veient les cares.. gracies per compartir la recepta. Petons, i bon diumenge.
M'agradaM'agrada
Qué bons per anar picant…
M'agradaM'agrada
genials!!! moolt originals amb pipes no hi havia caigut i m’agraden moolt!! i amb cointreau…uffff deliciós!! petons
M'agradaM'agrada
Me encantan las pipas y en carquiñolis estarán de vicio!!
Besotes :D
M'agradaM'agrada
Que bé us han quedat!!! i una bona pensada la combinació amb pipes.
Sabeu que no he fet mai carquinyolis? mai m’hi he atrevit, però veig que és senzill.
Petons, guapus!
M'agradaM'agrada
Mmmm… carquinyolis de pipes! I a més amb una recomanació literaria. Queda anotat. Feliç Sant Jordi!
M'agradaM'agrada
Que original amb pipes!! Molt bona proposta! petons
M'agradaM'agrada
En pipes també han de ser molt bons !! :Precisament dissabte jo també en vaig fer de carquinyolis.
petons
M'agradaM'agrada
Aquesta versió salada dels carquinyolis m’ha encantat. Quina bona pensada.
Petons
M'agradaM'agrada
Jo ja he fet els meus ues vegades pero no consegueixo fer les fotos…..s’els menjen abans de poder !!! jaja
Pero a la tercera va la vençuda…els amagaré.
Petonets.
M'agradaM'agrada
amb pipes han de quedar boníssims!!!! (ara estic menjant unes quantes! ;P). Moltíssimes gràcies per participar sempre!!!!! i sobretot, moltíssimes gràcies per la recomanació d’El número 7!!! feliç Sant Jordi
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta i qué originals!! El que això de que siguin tan fàcils de fer no ho veig molt clar jo…volia aprofitar el cap de setmana per fer-ne però al final res no m’he atrevit, a veure si aquesta setmana trobo una estona i alguna recepta verdaderament super fàcil de fer, jejej.
Molts petonets!!
M'agradaM'agrada
Han d’estar molt bons amb pipes! A nosaltres també ens ha sorprès com es fan els carquinyolis, però encara hem de fer els nostres…ens haurem d’espavilar!!
Ptns!!
M'agradaM'agrada
Ei, jo també he fet carquinyolis de pipes i són de vici total!!!!! Nyam!!!!
M'agradaM'agrada
Apa!! que originals amb pipes!! quina aportació més bona! no te n’han sobrat?? jejejee
petonets
M'agradaM'agrada
Amb pipes no l’he provat mai! ben original!!! Bon Sant Jordi!!
M'agradaM'agrada
De pipes!!! Ben originals!!! Han de ser realment delicosos!!! Me’mporto la recepta…
Petonets i Feliç Diada!!!
M'agradaM'agrada
Aquesta nova versió ha de ser molt bona, m’agraden molt les pipes.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Pecaminosos!
M'agradaM'agrada
Això de les pipes ho he trobat un puntas!!! petonets!!!
M'agradaM'agrada
Ala, yo sólo los había probado de almendra. Originales…un rato.
Feliç día de Sant Jordi. En Alcoy es nuestro patrón.
Besets
M'agradaM'agrada
Olé els meus nens!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Com m’agraden les pipes!! Carquinyolis de pipes???!!! Apuntat. Lupita, a la Bordeta a cercar menjar per a la mama!!
Com m’agrada aquesta paret blava!!;DDDD
Petons guapos!!
PD: ai, tenc una cançó gravada al cap i no me la puc treure!!! Quina serà??!!!!
M'agradaM'agrada
Ja en porto uns quants de llegits i encara no n’havia vist de pipes. Molt originals! Jo faré els meus demà, aquest mes vaig endarrerida…
Nani
M'agradaM'agrada
Hola mi catalanina!! espero que hayáis pasado un buen día de san Jordi, me imagino que sí, sobre todo si os comísteis unas pastitas ricas de estas que nos traes. Estoy deseando ir a ver a mi hermanita a Barcelona para tomar unos cuantos. Un beso fuerte, Esther
M'agradaM'agrada
Sandra no me deja comentar como la cocina mágica, me pone el gravatar que tengo para directo al paladar, bueno que sepas que soy yo. Bss
M'agradaM'agrada
Nyam, nyam si les pipes m’agraden, aquests carquinyolis de ben segur que m’encantarien. Muak
M'agradaM'agrada
Nyam !!!! que bons m’encantan!
Petonets
M'agradaM'agrada
agrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Se m’ha esborrat el comentari i era parrafada, parrafada!
Resumint: m’encanten els carquinyolis, sóc molt fan de les pipes! A partir d’ara suposo que el dolç invairà la Bordeta, no?;)
Sou moooooooooooooooolt macos, per les recomanacions i per tot plegat!
Molts petonets i moltíssimes gràcies.
M'agradaM'agrada
Carquinolis de pipes!!!! qué originales sois !!!! esto hay que catarlo!!!! un beso
M'agradaM'agrada
Os han quedado genial. Me gusta mucho el toque de las pipas. A ver si me pongo y hago los míos.
Ya he visto vuestra propuesta para mayo… Genial… a ver si esta vez no me la pierdo, que llevo una racha….
Besos
M'agradaM'agrada
Aiii com és que encara no els havia comentat?? últimament no tinc gaire temps de comentar… llegir-los sí, que cada vegada ho rebo per correu ;) Doncs he de dir que els de pipes no els he tastat mai, i que m’encantaria venir a la Bordeta per tastar-los, però segur que ja no en queden!! aquest contrast de dolç i salat… m’encanta :)
M'agradaM'agrada
Aquests són dels que m’agraden a mi… amb un toc de licor!!!! Petons
M'agradaM'agrada
Mmmm què bo aquest toc salat, i el rajolí de Cointreau!!!una pura delícia!!!
M'agradaM'agrada